(Ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)
As salaam aleykom og hallo vakringer ♡ Håper dere er uthvilte etter helgen og at hjertet deres føler seg tilfreds. Dagene nå for tiden går virkelig i et for meg! Jeg har den siste tiden begynt å skrive ifra et kontor nede i byen, og merker virkelig at det er givende og positivt for meg. Skikkelig hverdags glede, faktisk! Jeg har ikke helt vendt meg til det enda sånn rutinemessig, for det blir jo forandringer i hverdagen. Men det kommer seg vettu! Jeg er et trøtt lite vesen om morgenen, men etter nykokt kaffe henger hode mitt absolutt mye mer med. Spennende hverdager i vente fremover, in shaa Allaah.
Håper dere husker noe ifra session 2, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 3 nye brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.
♡ Å klare å takle siste minutts negative tanker, tvilsomhet og indre dialog
Dette kan være et stort problem for veldig mange. For det er ofte i siste liten når man settes på prøve at man rett og slett feiler eller presterer dårlig. Man kan ende opp med indre mental panikk, angst og redsel fordi man føler seg uforberedt. Da drysser det i vei med et negativt tankekjør og tvilsomhet.
Tingen er at hjernen trenger å øve seg på uforberedte situasjoner, så man klarer å håndtere de bedre, og blir forberedt. Da vil utfallet være at man reagerer bedre på sekundet fordi man har programmert hjernen sin til det. Det er som å trene sin mentale reaksjonsevne når man f.eks spiller basketball. Når man spiller basket må hjernen konstant være forberedt på å både spille defence og være klar på sekundet til å skyte et skudd mens man nesten blir taklet. Man blir virkelig satt på prøve og må takle hele situasjonen under press. Men etter mye øvelse blir hjernen trent opp til å takle og være forberedt på psykiske og fysiske stressmomenter.
Det er 2 fornuftige ting man kan gjøre for å bli mental tøff og for å forberede hjernen sin. Den ene tingen er at man burde drøfte temaet/ problemstillingen med en person du kan stole på, samt føle deg trygg hos. Både gjøre det i god tid før den aktuelle pratasjonstiden, og en samtale rett før prøven. Hvor du føler deg sett og hørt, og er komfortabel nok til å fortelle det ekte scenarioet til vedkommende. Da kan man komme med ulike tolkninger, forståelser og synsvinkler for å prøve å få et best mulig utfall, in shaa Allaah.
Den andre tingen er å reprogrammere hjernen til daglig self – talk. Visste du at smarte intellektuelle mennesker snakker ofte med seg selv? Altså, for veldig mange kan det være helt fjernt at man skal stå å ha en samtale med seg selv i en lav stemme. Haha, jeg syntes faktisk det var litt merkelig jeg også, fordi jeg kjenner en person som er slik og som har gjort det i alle år. Og vedkommende er seriøst supert smart! Allahummabarik.
Jeg sier ikke at det er en hoved faktor til hvorfor personen er smart. Men man kan se at personen har klart å reprogrammere seg selv til å ha høy IQ og selvtillit. Når man konstant på daglig basis snakker til seg selv, så tenker man høyt med andre ord. Da påvirker den høyere stemmen din de negative indre dialog tankene, hvor du drøfter saken med deg selv og ofte klarer å overbevise deg selv til positivitet.
Dette her trengs daglig trening, ofcourse. De som ofte gjør det blir bare flinkere og flinkere til å lese og retegne det mentale tanke mønsteret sitt. Når man da er vant til å snakke med seg selv, kan man også snakke med seg selv for å takle de siste minutts negative tanker og tvilsomheten som oppstår der og da in the moment.
♡ Utvikle selvtillit og en positiv «kjør på» innstilling
For å få til dette gjelder det rett å slett å øve seg på å være positiv og det å være fryktløs og spontan. Man må tørre å teste ut nye ting og hive seg ut på nye adventures og oppdrag. Om man har en «drøye holdning» (procrastination) vil man ikke ta vare på viktigheten av tidsbruk og viktigheten med å nå sine mål. Tid er noe man må sette en prislapp på. Man taper mye nyttig og mange fordeler ved å kaste bort tid, det har jeg virkelig skjønt gjennom årene og endret på. Alhamdulillah ♡
Det gjelder å ikke tenke altfor mye og gruble over saken for lenge, for da kan Satan komme og påvirke oss i en negativ retning, og sette tvil i deg. Når du føler gode vibber og tror at noe in shaa Allaah kommer til å gå bra, hiv deg ut i det når du har tenkt deg ferdig. Noen folk sliter mye med å ta beslutninger. For å finne ut av ting og komme til en beslutning, trenger man innimellom å bare gjøre ting spontant! Man må gå videre, enn å bare gå i samme ring om og om igjen. Det handler om å ha troen på seg selv og ha mest av alt troen på at Allaah SWT skal hjelpe deg gjennom det ♡
♡ Å holde seg avslappet under press – Det å kjenne på gode nerver
Ja, hvordan i all verden skal man klare å mestre dette mon tro?! Vi burde tenke at det er positivt at vi blir testet her i livet, for hvordan ellers skal man klare å sette pris på ting og de gode øyeblikkene. Da må man også kjenne på de negative påkjenningene.
Så når nervene kommer under presentasjonen/ hendelsen, finnes det en super bra måte å holde seg avslappet på og det å gjøre om nervene til positive nerver. Det er ved å føle seg spirituell ved å gjøre Dhikr på tungen for å komme nærmere Allaah azzawajal ♡ Det finnes virkelig ikke noe mer fredfullt og hjertet blir in shaa Allaah fylt med indre ro 😍
Prøv det ut! 😀 Når du er i en presset situasjon, øyeblikkelig begynn å gjøre Dhikr og kjenn etter hvordan du føler deg etterhvert og reflekter over det utover dagen. Dette også er noe som trengs konsistens, for om vi vil ha noe fra Allaah SWT må vi også streve for det. Jeg tuller ikke, denne dua’en over her! Jeg har ikke tellingen engang på hvor mange ganger Allaah SWT har hjulpet meg når jeg har følt på press/stress eller vært i en vanskelig situasjon, ved å resitere den. Honestly girl, den virker! ♡
Håper dere blir inspirert til å tenke nye muligheter og får utvidet tankevirksomheten litt ♡ Btw, husk Tafseer kurset av Surat Al Fatiha i morgen! KLEM