HVERDAG

Rasisme, demonstrasjoner etc

God mandag, dere! ♡ SubhanAllah, som det har tatt av helt verden over nå de siste dagene, man blir jo nesten helt surrete i hode av det og alt som skjer er ufattelig TRIST… For det er så mange følelser som oppleves fra alle kanter på en gang, sorg, frustrasjon, hat, you name it. Det som skjedde med George Floyd er helt UBEGRIPELIG og FORFERDELIG! Jeg så videoen der han ble overfalt og direkte drept, it was horrible og hjerteskjærende! Jeg fikk en stor klump i halsen og tårene kom. Jeg kondolerer på vegne av han og hans familie! Min medfølelse, tanker og solidaritet går selvfølgelig til støtte for han! YES – BLACK LIVES MATTER ♡ Always, in sha Allah.

Rasisme har vært et stort problem gjennom alle år, og alhamdulillah for at Islam ikke tar lett på Rasisme. Det er helt vanlig at jeg som muslim også opplever hverdagsrasisme. Fordi jeg er muslim, brun i huden, og garantert fordi jeg bruker hijab også. Regner med at mange andre søstre også opplever å bli hetset pga vår identitet og hvordan vi kler oss etc. Yes, det er en trist realitet og en test vi må gå gjennom!

Allerede på barneskolen ble jeg mobbet av hvithudede fordi jeg var brun i huden, fordi jeg så og si var den eneste med farge i klassen. Da ble jeg stemplet som annerledes og ikke bra nok – Fordi jeg ikke var hvit. Det kan langt ifra sammenlignes hendelsen med George Floyd, men det er fortsatt rasisme. Dessverre skjer det blant barn også. Foreldre må seriøst steppe inn og ta mer ansvar!

Samtidig ser man at mange blir hetset og kjeftet ned når folk begynner å si «All lives matter» istedet. Jeg synes egentlig det er litt dumt, fordi Rasisme oppleves på kryss og tvers i folks hverdag. Det er ikke greit at noen som helst opplever det! Jeg prøver å se inn i hva Islam lærer og sier om det, istede for å følge mine egne emosjonelle følelser rundt hendelsene. Jeg prøver å utvide tankene mine og se på det større bilde rundt alt på en holistisk måte. Og kanskje jeg blir hatet for meningene mine, eller mister lesere – Whatever, sier jeg bare.

For jeg tenker at det er viktig å inkludere alle, og ikke lage grupperinger og mer splittelse enn nødvendig. Som om vi ikke har nok splittelse i vår Ummah fra før! Bare fordi noen har en annen mening blant oss muslimer så blir man plutselig spyttet på og mister respekten. Vi må klare å holde sammen for Allaah SWT sin skyld for det om!

Som betyr igrunn at – All lives matter INCLUDING Black lives matter! Det betyr at Muslim lives matter, Christians lives matter, Hindus lives matter, Buddhists lives matter, Ateists lives matter, Jewish lives matter, Agnostiker lives matter, Black lives matter, Brown lives matter, Pink and Purple lives matter, Yellow lives matter, White lives matter and so on. WE ALL MATTER + INCLUDING BLACK LIVES MATTER = WE ALL MATTER ♡

Hva skjer om det kommer et tilfelle nå om 5 dager hvor det er en bevæpnet mørkhudet eller en afrikansk politimann her i Norge som skyter og dreper en uskyldig hvit borger for å hevne seg. Eller om han kveles til døden av politibetjenten, likt hendelsen som skjedde. Så blir det demonstrasjoner, fri miksing, hyling og protest hvor det står «WHITE LIVES MATTER».

Er det virkelig sånn vi vil ha det, white against black and opposite? Jeg får en dårlig følelse i magen. For nå virker det ut som at ballen bare blir kastet frem og tilbake på hverandre med sårende anklagelser, uten at det gir noe form for positivt vedvarende resultat. De hvite stempler de svarte for Rasister og de svarte stempler de hvite for Rasister.

Jeg bryr meg om alle, uavhengig av farge eller religion ♡ Vi alle er ma shaa Allaah fantastiske på hver vår måte. Og Allaah SWT ser ikke på utseende eller fargene våres, men Han ser i hjertene og gjerningene våres! Jeg støtter 110 % at Black lives matter! ♡ Men, uavhengig av det bør protest, taler og informasjon bli formidlet på en fredfull Islamsk og profesjonell måte – YES!

Så jeg har heller ikke helt trua på demonstrasjoner, for det kommer så mye negativt ut av det. Da må man tenke utenfor vår egen oppførsel og hva som skjer i lille Norge. Kanskje du klarer å oppføre deg, men det er tusenvis av andre som ikke klarer det! Folk tyr til vold og hærverk, politiet jobber mer enn nødvendig, slåsskamper, blod og KAOS, det er mye ukontrollerte følelser på gang, hat, frustrasjon etc = A UNHEALTHY SITUATION. Islam er her for å bringe fred på jord! ♡ PEACE – Ikke det motsatte.

1 minutt video

Se på dette her, dette kunne like gjerne skjedd i Oslo eller andre steder! Hendelser som dette medfølger ofte i demonstrasjoner. Det er helt forferdelig! En 75 år gammel mann blir dyttet hardt ned til bakken så han blør ifra øret eller hodet, mens det er ingen som sjekker pulsen hans, prøver å vekke liv i han eller ringer 911. Han kan ha fått f.eks en hjerneblødning, og kan dø på sekunder. Hva om han er kronisk syk i tillegg, SubhanAllah. Tenk scenarioet. Tenk om det var din egen far, mor eller barn som valgte å demonstrere, og dermed ble angrepet og drept. Måtte Allaah azzawajal forby det og beskytte oss, ameen!

Poenget er bare at, dette kunne ha vært unngått om det ikke var demonstrasjoner, og heller løst på en bedre måte. Hvorfor kan ikke Staten heller ta bedre ansvar og arrangere en profesjonell fredskonferanse hvor Rasisme er temaet. Det er gratis inngang hvor det kreves registrering, det er organisert med at stoler er satt minst 1 meter ifra hverandre etc. Jeg er langt ifra ekspert på dette, men jeg bare prøver å komme med forslag!

Alt i alt tror jeg demonstrasjoner kan gjøre ting verre og ikke vil løse problemet med Rasisme. Har det blitt noe endring helt siden Benjamin døde i 2001 hvor det har pågått demonstrasjoner gjennom årene helt til nå? Nei, hverdagen har ikke endret seg, ting har bare blitt verre. Fordi ting løses på uislamske måter.

2 minutters video

Altså, se på dette her. Er dette ifra Islam? Menn og kvinner mikses, legger seg ned på bakken og roper gjentagende «I cant breathe!» Ville du gjort dette med foreldrene dine, eller oppfordret konen eller mannen din til å delta på dette? Det også kanskje med hijab og niqab. SubhanAllah, beklager å måtte si det men, det er helt uislamsk oppførsel. Vi må gå tilbake og se på hva Lærde sier om det hele, hvordan man bør håndtere alt, og se hva Quran og Sunnah sier om det, in sha Allah.

Jeg skjønner 110 % at man vil dele sin støtte med verden, og skrike til halsen blir sår, fordi man er imot Rasisme og man bryr seg dypt fra hjerterota, som jeg også gjør! ♡ Men, om man ønsker at ting løses på bedre og mer Islamske måter enn å demonstrere, fordi man genuint ønsker trygghet og kjærlighet for alle sine medborgere – Så betyr IKKE det at man ikke har medfølelse for det som skjer. Tvert imot! Det blir å misstolke meg totalt. Jeg highlighter bare at det må finnes bedre måter å uttrykke sin stemme på, in sha Allah.

Selv blant oss Muslimer er det trist nok sykt mye Rasisme! Muslimske kvinner og menn får ikke lov til å gifte seg med hverandre fordi dem har ulike farger på huden. Fordi noen er svarte, hvite eller brune. Det går begge veier! Andre får ikke lov til å gifte seg med hverandre fordi dem ikke kommer fra samme kaste etc. Helt ufattelig og forkastelig at man kan ha slike holdninger!

Jeg tror tiden er inne nå hvor Moskeene burde steppe up, og gjøre noen tiltak. Det bør holdes foredrag gjentagende spesifikt om temaet Rasisme, ekteskap etc og hva Islam lærer om det, på flere språk. Så vi in sha Allah kan få mer kunnskap om temaet. Prøve å påvirke folk og gjerne våre respekterte eldre og deres mentalitet, som oftest er oss kvinners Wali, til å endre holdninger mer mot Quran og Sunnah – Uten Rasistiske holdninger, in sha Allah.

Er man uenig og har forskjellige meninger, må vi fortsatt respektere hverdandre og prøve å bygge broer basert på dialog, forståelse og kjærlighet. Vi er velsignet med sosiale medier, så la oss bruke disse plattformene på en mer kreativ og smartere måte, in sha Allah ♡ La oss støtte og hjelpe hverandre. Jeg legger ved noen videoer her, som jeg håper dere vil titte på og få nytte av.

10 minutters video – Protests and Demonstrations for Muslims against Discrimination – Shaykh Assim al hakeem

5 minutters video – What does Islam say about Protests and Demonstrations? – Shaykh Khalid yasin

Ca 1 times video – Racism, Social Justice & Black Lives Matter – Shaykh Abu Usamah At-Thahabi

F.eks denne aktiviteten her, hvor det males og uttrykkes at Black lives matter og det settes opp skilt! Det gjøres på en mer fredelig måte, det synes jeg er ma shaa Allaah STRÅLENDE! ♡ Det varmer i hjertet!

♡ ♡ ♡

Vi må seriøst ikke glemme at Dua er det sterkeste av alt! Som faktisk kan VIRKE og gjøre en endring! Allaah azzawajal, our Master and everything controller vil at vi skal søke tilflukt hos Han ♡ Hvis vi bryr oss genuint fra hjerterota! La oss sette av minimum 15 minutter én gang i uken (for all del mer) til Dua hvor vi reiser hendene våres i ydmykhet og søker tilgivelse og spesifikt hjelp til å få slutt på Rasisme og hat! La oss alle gjøre Dua om hverandre og det som skjer, istedet for å kun gjøre Dua om våres egne liv. Hvis vi viser samhold for Allaah SWT sin skyld på denne måten, kanskje da in sha Allah vil Allaah azzawajal hjelpe oss! ♡

Måtte Allaah azzawajal guide og tilgi meg om jeg sier noe feil. Dere får med noen friske bilder fra skogsturen med mamma i går, åååh det var herlig! ^^ Alhamdulillah. Uansett, jeg håper in sha Allah alle har det bra der de befinner seg, er trygge, og har tak over hode. La oss være One Ummah, One Nation – Black, Pink, White, Yellow, Green, Blue etc – ONE LOVE ♡