ISLAM,  RAMADAN & EID ♡

Ramadan workshop – 2021

As salaam aleykom og hallo vakre sjeler. Åååh tenk mens Sha’ban foregår nå i øyeblikket, er den velsignede måneden Ramadan på vei mot oss! EKTE GLEDE ♡ Så la oss begynne å forberede oss med gjøremål og innstille oss mentalt allerede NÅ. The time is sort of now or never girl, hihi 😀 Måtte vi alle sammen få oppleve Ramadan og Eid 2021, in sha Allah.

Jeg har tenkt en stund på at jeg ville lage en workshop og dele litt inspirasjon angående hvordan man kan benytte seg av Ramadan på best mulig vis. For her gjelder det å trå til med engasjement og VILJESTYRKE for å tjene mest mulig belønning fra Allah azzawajal – Så vi in sha Allah kan entre Jannah! ♡ 😀

Og det er bare SÅÅÅ verdt det! Herregud, tenk så mye næring sjelen vil få av all tilbedelsen, hvor man in sha Allah føler Allaahs kjærlighet, hvor du føler EKTE FRED i hjerteroten og Hans nærvær ♡ AMAZING, spør du meg! Definitely positive mind programming for mental health! Nå har vi sjansen til å prøve å finne Allah azzawajal, for Hans Majestet elsker oss og Han er der. VI må bare ta initiativet til finne Han igjen.

Siden «nivå» av Imaan er så utrolig individuelt, så jeg har valgt å lage 3 Workshops til dere for 3 ulike nivåer, så alle føler seg velkomne til Ramadan, in sha Allah ♡ ☆ 😀 For det handler om å inkludere hverandre. Hope you will benefit something from them!

☆ Workshop med oppdrag & daglige gjøremål for Ramadan

Først av alt, sett av tid til å skrive ned alle gjøremål som punkter du skal krysse av. Dette kan man gjøre på ulike vis. Skriv det enten ned i journalen din eller i kalenderen på telefonen. Eller så kan du være litt fargerik og kreativ hvor du tegner og skriver ned oppgavene på et ark, pynter det som du vil og henger det på et synlig sted hvor du konstant automatisk ser det. Eller bare rett og slett printe ut workshopen som passer deg best herifra.

Ethvert nivå har en del av de samme ibadaat, men er i ulike styrker! Et høyere nivå vil da ha en litt tyngre oppgave – Som også vil in shaa Allaah gi oss mer blessings og reward ♡ Totally worth it!

1. Salaah ♡

Welcome, kjære ♡ Hvis du ikke ber Salaah i hverdagene, da har du en sinnsykt bra mulighet til å starte med det nå allerede i Sha’ban før Ramadan! Glimrende! 😀 Hvis du føler for å be alle 5 om dagen, for all del – kjør på! Men det kan i realiteten ofte bli tungvint når man ikke er vant til å be alle 5 hver eneste dag. Så det handler om å sette seg realistiske mål, in sha Allah – Så ha en regel om at du skal MINST be én Salaah hver eneste dag. Men prøv å be mer, for nå har du sjansen ♡ Er du usikker på hvordan man ber og gjør Wudo riktig, så kan du lære det på siden her Salaah & Wudo.

2. Faste ♡

Faste hver eneste dag, in sha Allah ♡ Its all about the sacrifice for Allaah azzawajal. By the way, for at fasten skal gi deg belønning og bli akseptert, så er man nødt til å be alle 5 Salaah i tide. Så gjerne bruk det som motivasjon og drivkraft til å flette sammen Salaah og fasting 😀

3. Foredrag ♡

Se et foredrag av Islamske videoer, f.eks fra The Merciful Servant på YouTube. De har mange korte og kule påminnelser! Here you go The Merciful Servant Dette er viktig så du er med på å forme mentaliteten din i riktig retning, altså for å bli påvirket positivt – Sett av 10 – 15 minutter hver dag.

4. Dua Dialog ♡

Alltid hold deg CONNECTED med Allaah SWT, ved å løfte hendene dine og være i Dua Dialog med Hans Majestet. Snakk med Han som om du snakker med din aller beste venn! ♡ Tro meg, det er sykt koselig når man åpner seg for Han! Nå er muligheten for å in sha Allah bli tilgitt for våres synder. Så gjerne be om unnskyldning og søk tilgivelse ifra Allah SWT, for Han elsker virkelig å tilgi oss, Han er den mest barmhjertige ever ♡ Dette er virkelig the best spiritual Self Care – Sett av 10 – 15 minutter hver dag.

5. Les oversettelsen av Quranen ♡

Det her synes jeg er noe av det aller viktigste vi burde gjøre hver eneste dag. Det er når vi åpner boken og faktisk leser hva Allaah azzawajal snakker om at vi våkner til realiteten og forstår den virkelige og sanne meningen med livet – Les minimum 2 sider av boken, det er ca 30 vers. Om du vil, les gjerne mer. Kan leses her Quranen.

6. Les arabisk Quran ♡

Quranen ble åpenbart og sendt til jordkloden i Ramadan, derfor er denne vakre måneden så velsignet. Les Quranen på arabisk (om du kan lese arabisk) – Sett av minimum 10 minutter, om ikke mer, in shaa Allaah.

7. Zakaat ♡

Husk å betale Zakaat, som er 2,5 % av all formuen din før Eid, in sha Allah ☆

8. Hijab ♡

Om du ikke bruker hijab i hverdagen, da er det en strålende mulighet til å øve seg på å bruke det nå. For Satan er ikke rundt oss i Ramadan, he is locked down. Og SubhanAllah det kan man faktisk føle om man reflekterer! Så stå foran speilet og prøv deg ut med ulike hijaber til du føler deg komfortabel, for du ER VAKKER med hijab, uansett hva din indre stemme sier til deg. Så prøv å bruke hijab minst én gang i uken. Gjerne oftere om du klarer, selvfølgelig.

9. Be Taraweeh ♡

Hva er Ramadan uten å be Taraweeh, hehe? Dette er noe vi typisk gleder oss til hvert år, allahummabarik! Pga Covid19 nå får vi nok desverre ikke samlet oss i moskeen, men det burde overhodet ikke være en ned bremsing for våres gode gjerninger. For jo, det å be Taraweeh er bedre enn alt i dette verdslige liv! ♡ Be minimum 2 – 4 Rakaah med nawafil salaah/ Qiyam al Lail for Taraweeh etter Isha. Be gjerne mer om du klarer, in shaa Allaah. Enjoy your night with our Rabb ♡

1. Salaah og Zakaat ♡

Oioi, du er på nivå 2 ma shaa Allaah, da går vi ut ifra at du in sha Allah ber alle dine 5 Salaah i hverdagen din, alhamdulillah 😀 Samme med å betale Zakaat, det går vel sikkert på automatikk. Great!

2. Faste ♡

Faste ofcourse, in sha Allah ♡ Its all about the sacrifice for Allaah azzawajal. Husk at oppførsel har mye med fasting å gjøre, so always behave the tounge, in sha Allah. Prøv å holde deg unna negative samtaler (baksnakking) om andre mennesker. Prøv å unngå å banne om det glipper ut iblant. Prøv å unngå kverulerende diskusjoner og krangling. Alt dette kan skje, its human. But try to STAY POSITIVE and spread good vibes, in sha Allah ♡

3. Foredrag ♡

Se et foredrag av Islamske videoer, f.eks Living Islam in the west. Om du ikke har fått med deg denne serien, er det virkelig på tide! Den er ma shaa Allaah SÅ relevant for oss som bor i Europa, og er utrolig DYP og lærerik – Sett av 30 eller ca 60 minutter (for å se ferdig en hel episode) hver dag, in shaa Allaah.

4. Dua Dialog ♡

Alltid hold deg CONNECTED med Allaah SWT, ved å løfte hendene dine og være i Dua Dialog med Hans Majestet. Snakk med Han som om du snakker med din aller beste venn! ♡ Tro meg, det er sykt koselig når man åpner seg for Han! Nå er muligheten for å in sha Allah bli tilgitt for våres synder. Så gjerne be ydmykt om unnskyldning og søk tilgivelse ifra Allah SWT, for Han elsker virkelig å tilgi oss, Han er den mest barmhjertige ever ♡ Dette er virkelig the best spiritual Self Care – Sett av 15 – 20 minutter.

5. Les oversettelsen av Quranen ♡

Les oversettelsen av Quranen ^^ Det synes jeg er noe av det aller viktigste vi burde gjøre hver eneste dag. Det er når vi åpner boken og faktisk leser hva Allaah azzawajal snakker om at vi våkner til realiteten og forstår den virkelige og sanne meningen med livet – Les minimum 4 – 10 sider av boken. Om du vil, les gjerne mer. Kan leses her Quranen.

6. Les arabisk Quran ♡

Quranen ble åpenbart og sendt i Ramadan, derfor er denne vakre måneden så velsignet. Les Quranen på arabisk (om du kan lese arabisk) – Sett av minimum 10 – 30 minutter til lesing. For all del, les mer om du ønsker å komme nærmere Allaah SWT ^^

7. Be Sunnah ♡

Hvis du ber alle 5 Salaah i hverdagen uten noe problem, så prøv å tillegge Sunnah bønn til dine obligatoriske bønn. F.eks de 2 Sunnah som er før fard i Fajr. De 2 Sunnah er bedre enn alt som eksisterer i dunya, tenk! WOW ♡ I gotta have those, as. Om du klarer, ha det som fokus til enhver Salaah at du skal be Sunnah rakaah, in sha Allah.

8. Da’wah♡

Å kalle folk til Islam (Da’wah) – Kjøp deg eller skaff deg 1 Quran, gi den bort som en gave til en random eller bekjent person som ikke er muslim. Det er Sunnah å gi presanger ♡ So yay, dobbel belønning, in sha Allah! Det kan f.eks være til sjefen din som du har jobbet med i så mange år, ei klasse venninne eller en kollega. Alle fortjener å få muligheten til å lese Quranen ♡ So make that happen in sha Allah – Mission: Del ut 1 Quran i løpet av Ramadan.

9. Be Taraweeh

Hva er Ramadan uten å be Taraweeh, hehe? Dette er noe vi typisk gleder oss til hvert år, allahummabarik! Pga Covid19 nå får vi nok desverre ikke samlet oss i moskeen, men det burde overhodet ikke være en ned bremsing for våres gode gjerninger. For jo, det å be Taraweeh er bedre enn alt i dette verdslige liv! ♡ Be minimum 6 Rakaah med nawafil salaah/ Qiyam al Lail for Taraweeh etter Isha. Be gjerne mer om du klarer, in shaa Allaah. Enjoy your night with our Rabb ♡

1. Salaah, Sunnah, Nawafil, Sujod og Zakaat♡

Yaaay, om du føler at du vil følge nivå 3, allahummabarik ♡ Er du på dette nivået, går vi ut ifra at du in sha Allah ber alle dine 5 Salaah i hverdagen din. Samme med å betale Zakaat, det går vel sikkert på automatikk ^^ Når du ber, tenk over og prøv å huske på å gjøre lengre Sajdah under Salaah. Det er en utrolig deilig følelse å være i Sajdah, SubhanAllah ♡ ELSK, det er ekte kjærlighet!

Tillegg også Sunnah bønn, samt gjerne Nawafil bønn (ekstra frivillige bønn) til dine obligatoriske bønn. Om du klarer, ha det som fokus til enhver Salaah at du skal be Sunnah rakaah – Gjør det til alle 5 obligatoriske Salaah, in sha Allah. Husk å prøve å ha dyp kusho med konsentrasjon. Etter hver eneste Salaah resiter Ayatul Kursi, og Surat Al Nas og Surat al Falaq.

2. Faste ♡

Faste ofcourse, in sha Allah ♡ Its all about the sacrifice for Allaah azzawajal. Husk at oppførsel har mye med fasting å gjøre, so always behave the tounge, in sha Allah. Prøv å holde deg unna negative samtaler (baksnakking) om andre mennesker. Prøv å unngå å banne om det glipper ut iblant. Prøv å unngå kverulerende diskusjoner og krangling. Alt dette kan skje, its human. But try to STAY POSITIVE and spread good vibes, in sha Allah ♡

3. Foredrag ♡

Se serien som omhandler vår elskede Rasulullah SAW med flinke Shaykh Mufti Menk: Life Of The Final Messenger (Seerah) – Muhammad Nå har vi sjansen til å bli påminnet om vår kjære Profet SAW, og prøve så godt vi kan å praktisere hans Sunnah. Lets aim for this, in sha Allah! – Se en hel episode hver dag.

4. Dua Dialog ♡

Alltid hold deg CONNECTED med Allaah SWT, ved å løfte hendene dine og være i Dua Dialog med Hans Majestet. Snakk med Han som om du snakker med din aller beste venn! ♡ Tro meg, det er sykt koselig når man åpner seg for Han! Nå er muligheten for å in sha Allah bli tilgitt for våres synder. Så gjerne be ydmykt om unnskyldning og søk tilgivelse ifra Allah SWT, for Han elsker virkelig å tilgi oss, Han er den mest barmhjertige ever ♡ Dette er virkelig the best spiritual Self Care – Sett av 20 – 45 minutter.

5. Les oversettelsen av Quranen og den arabiske Quranen ♡

Les mellom 10 – 30 sider av oversettelsen av Quranen. For den originale arbiske Quranen sett av minimum 30 – 60 minutter til lesing. For all del, les mer om du ønsker å komme nærmere Allaah SWT ^^ Det er Quranens måned, så den burde absolutt resiteres så mye vi bare kan. La oss tjene ajr, in sha Allah! 😀 Woop woop!

6. Dhikr ♡

Åhhh, dette er ren næring for sjelen, dere! Hjertet blir sannelig fylt med fred om tungen KONSTANT repeterer og gjør dhikr. Det er SÅ bra for hjeterota og mental helse, AllahuAkbar ♡ Repeter Surah Ikhlas, Surah Al Fatiha, Surah an Nas og Surah al Falaq hver dag, hver morgen og kveld før leggetid – 3 ganger hver. Les også Ayatul Kursi før leggetid. Underveis gjennom dagen, fortsett med å gjøre dhikr hvor enn du befinner deg. Tenk på det konstant, så du in gjør det på automatikk. Gjør mye istighfar, thats the key to peace of mind, in sha Allah.

7. Da’wah ♡

Å kalle folk til Islam (Da’wah) – Kjøp deg eller skaff deg 1 Quran, gi den bort som en gave til en random eller bekjent person som ikke er muslim. Det er Sunnah å gi presanger ♡ So yay, dobbel belønning, in sha Allah! Det kan f.eks være til sjefen din som du har jobbet med i så mange år, ei klasse venninne eller en kollega. Alle fortjener å få muligheten til å lese Quranen ♡ So make that happen in sha Allah – Mission: Del ut 2 Quraner i løpet av Ramadan.

8. Bli kjent med Allahs 99 navn ♡

Det å kjenne til Allaahs 99 navn, dems betydning og Hans attributter er super viktig! ^^ Det gjør at man blir kjent med Hans Majestet på et dypere plan. Hør resitasjonen av de 99 navnene og resiter samtidig med dem for å prøve å huske og pugge navnene utenat, in sha Allah. Bruk Souncloud på siden her, og scroll samtidig nedover for å resitere med. Ha gjerne litt lav lyd, så du hører deg selv mest for å høre om du repeterer riktig.

9. Pugg en Surah fra Quran ♡

Finn deg en kort, middels lang eller lang Surah som du ønsker å pugge ferdig til Eid, in sha Allah. Fokuser på denne, så den sitter som et skudd i løpet av måneden. Tenk på den HERLIGE belønningen som in sha Allah er i vente for at du strevde for dette, omg – It’s so worth it 😀 – Sett av 10 – 20 minutter til pugging.

10. Be Taraweeh

Hva er Ramadan uten å be Taraweeh, hehe? Dette er noe vi typisk gleder oss til hvert år, allahummabarik! Pga Covid19 nå får vi nok desverre ikke samlet oss i moskeen, men det burde overhodet ikke være en ned bremsing for våres gode gjerninger. For jo, det å be Taraweeh er bedre enn alt i dette verdslige liv! ♡ Be minimum 10 Rakaah med nawafil salaah/ Qiyam al Lail for Taraweeh etter Isha. Be gjerne mer om du klarer, in shaa Allaah. Enjoy your night with our Rabb ♡

Om du synes ingen av nivåene over passer deg, no worries! Det er også mulighet for å plukke ut de målene du synes passer deg, ut ifra alle 3 nivåene – Hvor du kan plukke og mikse selv for å lage deg en mål plan som passer deg best.

Måtte Allaah azzawajal akseptere vår Ramadan og ibadaah ifra oss, og gi oss lettelse i kommende tid, ameen ♡ stor KLEM!