TRENING

Run like Hell, or love to run

God ettermiddag, folkens! ♡ Nå om dagen er jo de fleste treningssentre stengt som vi vet, da er det fortsatt fint å sette av tid til trening for det om. Personlig får jeg nesten litt hetta av å stikke innom der igjen med det første for på treningssenteret er det stor smittefare i og med at alle berører de ulike apparatene. Men det bør ikke være til hinder for trening i seg selv!

Det jeg digger med nordmenn er at vi er runners! I flere land synes jeg det er SÅ sjeldent man ser folk ute på veier som faktisk er ute å løper for helsen og treningens skyld. Det er litt trist… Men, det positive er at det går faktisk ann å bli glad i å løpe hvor enn man befinner seg! Her er noen tips, søtinger!

8 Tips for hvordan man kan bli glad i å løpe

Start i det små: Om man ikke er vant med å løpe så mye gjelder det å starte i det små – Hvis man ønsker å holde det seriøst over lengre tid. For man kan bli lei og begynne å hate ting fort, og det vil vi absolutt unngå. Så sett gjerne av 1 – 2 faste dager i uken, med et program basert på en joggetur på 15 minutter! I første omgang. Eller mindre eller mer om du ønsker, men ha noe å forholde deg til.

Sett deg mål: Å sette seg mål er utrolig viktig! For da veit man om man har klart å oppnå progresjon eller ikke. Det er bare du som bestemmer dine egne mål, men for å ha fremgang er det så mye mer motiverende å ha noe håndfast å gå etter. Så hva med å starte med f.eks å skrive opp på kalenderen sin at du totalt skal ha klart å fullføre 4 eller 8 små joggeturer i løpet av en måned. Hvor du da jogger 1 eller 2 dager i uken in sha Allah. Ta én måned om gangen, og fokuser på det.

La ørene få lytte til noe: For å ikke gjøre de 15 minuttene kjedelige, planlegg og fyll joggeturen opp med å lytte til en lærerik podcast, Quran, eller et foredrag som vekker liv i deg. Hør på noe som INSPIRERER deg og gjerne noe nyttig som du kan lære av, og dermed gir deg en mental positiv effekt. Det mentale vi forer oss selv med er motivasjon i seg selv. Og det er super bra å koble det opp med trening!

♡ Bruk motiverende treningstøy: Treningstøy kan ha en mye større mental drivkraft og påvirkning enn hva vi tenker over. Alle liker å se freshe ut i kult og fint treningstøy. Og vet dere hva, for dem som ønsker å dekke seg til mer når man er ute å jogger, så går det helt fint an å løpe i et løst maxi skjørt! Done it several times! Det beste er hvis skjørtet er bittelitt kortere så det ikke slenger så mye rundt i bakken, men fortsatt dekker det som bør dekkes, in sha Allah ♡ Bruk en super kul og matchende oversized trenings jakke over, and you are good to go. Eller om du vil, kjøp deg en separat jilbab som du bruker kun for trening! Så kan du jo ha en fresh og digg trenings tights under skjørtet 😉 ♡ LOVE it.

♡ Løp variert: Dette er faktisk litt viktig. For man kan bli lei av å løpe i samme terreng, område og på samme steder. For øynene og det psykologiske trenger å se og oppleve nye steder. Det finnes mange skoger, stier, ulike veier man kan jogge på. Om man ikke vil jogge foran non – mahrams, bør man bruke kreativiteten og prøve å finne steder hvor det er færre menn. Det er 98% mulig, in sha Allah! ♡ Og om man støter på noen er det jo bare å ta seg noen sekunders pause. Verre er det ikke.

♡ Vær realistisk: IKKE sett deg for høye forventninger. Vit at du er i startfasen, og som alt annet tar det tid å bygge seg opp for å bli bedre. Med tiden vil du føle at du takler løpingen bedre, for du vil få bedre utholdenhet. Plutselig digger du følelsen du får i kroppen når beina går, tankene flyter og du bare har deg og ditt å tenke på for en kort stund.

♡ Tenk positivt: Tenk alltid positivt og tenk at Allaah SWT in shaa Allaah skal hjelpe deg gjennom alle bestrebelser og utfordringer. Tenk og innstill deg på at du SKAL klare det, med Allaah SWT sin vilje. Tenk at dette er din form for egentid. Self love and self care! ♡

♡ Ikke løp for fort: Løp i ditt eget tempo, og ikke i andres tempo. Vi alle har ulike styrker og utholdenhet. Ikke sammenlign din kapasitet med noen andres! Kjenn etter hva som passer for deg, ikke kast deg ut i et vilt tempo. Da vil du fort bli demotivert for det blir rett og slett for slitsomt over lengre tid. Husk også å bruke gode løpe sko!

Håper dere finner noen av tipsene motiverende og inspirerende, in sha Allah ♡