INTERIØR,  RAMADAN & EID ♡

RAMADAN 2024

As salaam aleykom og heii fine dere 💖 Håper alt står bra til! Den vakreste måneden av alle 12 måneder har nå entret tilværelsen og livet vårt. Som vi allerede vet, er Ramadan måneden da Allah SWT sendte Quran’en til menneskeheten – En barmhjertighet og veiledning for hvordan vi bør leve livet (selv i 2024). For en glede og fantastisk mulighet til å heale hjertene våres, og komme nærmere Allaah azzawajal på. Ikke minst, er det måneden for å søke masse tilgivelse, for Allah SWT elsker å tilgi oss.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært flink til å forberede meg i månedsvis før Ramadan, til denne hellige måneden. Jeg mener hvem klarer nå det? Altså det er utrolig smart og vakkert hvis man klarer å ha en intensjon om å jobbe med seg selv, i flere måneder før vi faktisk trår inn i måneden. Der… er ikke jeg helt enda, så du er ikke alene om det 🗝 🤍 Realiteten er at mange av oss ikke går rundt og planlegger Ramadan i forkant, vi er dessverre ofte for lost i dunya og dagliglivet.

Det som er så utrolig fint, er at det aldri er for sent å starte å forberede hjernen til Ramadan, eller til hva som helst egentlig! Jeg selv begynte å innstille hjernen og tankene mine mot Ramadan, bare knapt en uke siden. Er jeg en dårlig person for det? Overhodet ikke! Jeg hadde en samtale med min bestevenninne om at jeg ikke har pyntet til Ramadan, og at jeg ikke føler meg helt motivert til det.

Saken er at man trenger ikke å føle seg motivert til det, da vil man bare bruke evigheter på å gruble og over analysere saken. Vi går ofte rundt, dveler og overtenker scenarioer om at motivasjonen plutselig bare skal poppe opp i hjernen, og gjøre oss i stand til å sykle et helt maraton, helt av seg selv. Its not gonna happen, girl.

Det man heller bør gjøre, er å handle før man rekker å (danne) en tanke rundt saken. Egentlig, litt som hva Nike pleier å si – Just do it. Det var akkurat det jeg gjorde! Å pynte til Ramadan, virket ikke særlig fristende til å begynne med. Hvorfor? Hva er vitsen med det, vil det endre noe som helst?

Jeg stoppet tankene mine, stoppet grubleriene med andre ord, og gikk til handling istedet. En etter en, tok jeg frem Ramadan pynten min fra skuffen, og plutselig begynte jeg å føle meg glad! Jeg begynte å glede meg til slutt resultatet, hvor fint det skulle bli i stua mi når jeg fikk alt til å matche. Rosa og gull er stilen min i stua, jeg liker å kalle det rosegold, selv om rosegold egentlig refereres til bronse.

Byttet ut bilde jeg hadde oppe på venstre side med Kabah døren, og syns det ble utrolig lekkert! 🤩 ELSK! Så jo, jeg syns det er lukrativt å skape en fin Ramadan stemning i sitt eget hjem 🥰 Det gjør noe med tenkemåten og selvfølelsen våres. Det stimulerer hjernen til å tenke muligheter, og samtidig motiverer til å innstille oss på den egentlige hensikten til Ramadan. En handling som det å pynte huset, ledet til å ville tilbe Allah SWT og glede meg over Ramadan!

Dagen etter våknet jeg med et smil rundt munnen, tok en nærmere titt på pynten hvor det skilte i magen, og knipset noen bilder til storyen på Instagram. Godt føltes det, Alhamdulillah 💌 Derfor forteller jeg til dem som føler seg umotivert til Ramadan, start med å pynte huset litt – Det er langt ifra forsent! 😍 Finn frem noen fargerike telys, en ny bordduk, en fin lyslenke, og sett frem Quranen på bordet. Det vil gjøre godt for selvfølelsen vår! Start Ramadan med Bismillah og en god vibe, så får vi nok en fantastisk givende måned som fyller oss med helbredelse og harmoni. In sha Allah!

Ønsker dere en riktig god Ramadan 💜🕯