BLESSINGS,  ISLAM,  RELIGION

DHUL HIJJA 2023

As salaam aleykom og hallo nydelige dere, god mandag by the way! 💜 De mest dyrebare 10 dagene i vår eksistens er i gang, nemlig Dhul Hijjah. Altså, Hajj (Pilegrimsreisen) innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode som er i (Dhu’l Hijjah), og der delta i flere ulike tilbedelses handlinger og ritualer. Dette bør enhver muslim som er i stand til det fysisk og økonomisk, gjennomføre minst en gang i livet, in shaa Allaah 💌

Dhu’l Hijjah er de 10 BESTE dagene på jord, også inkludert selve Eid al Adha – Som er blitt gitt til oss Muslimer for at vi skal få en god mulighet til å tilbe Allaah azzawajal så mest så mulig. Det for å tjene ajr (belønning) og bli tilgitt for våres synder ♡ Altså, for å opparbeide oss gode gjerninger til akheera og in shaa Allaah oppnå evig Jannah (Paradis). Allaah SWT har foretrukket disse 10 dagene fremfor alle de andre dager av året. Så da gjelder det å kjøre på med tilbedelser – Real spirituell detox for heart, mind and soul is on! 🧡

Tilbedelses handlinger man kan gjøre

• Å faste – Å faste alle 9 dager frem til Eid hvis man klarer er prisverdig. Hvis man ikke klarer det, prøv i det minste å faste dagen til ‘Arafah (den 9. av Dhul-Hijjah).

• Takbeerat – Hold tungen fuktig med takbeeraten gjennom disse 10 dagene.

• Sadaqaa – Gjør en økning i å gi sadaqaa/ veldedighet fordi det er en av de beste tidene på året til å donere bort veldedighet. Jeg selv pleier å bruke islamicrelief til donasjon. For eksempel kan man donere bort 100 eller 200 kr hver dag.

• Istighfar – Rasulullah ﷺ sa at det ikke er noen annen dag Allah SWT frigjør flere mennesker fra helvetes ild enn dagen for Arafah. Strev etter å få Allahs tilgivelse på den dagen ved å kontinuerlig å be om Allahs tilgivelse på dagene frem til da.

• Dua dialog – Løft hendene, og snakk med Skaperen vår! Spør Allah SWT om hva du vil og ønsker, det er en stor tilbedelseshandling. Du kan prøve å lage en dua liste og lage dem hver dag i løpet av de neste 10 dagene. Da får du en oversikt over hva samtalen mellom deg og Allah SWT skal omhandle.

• Hajj – Hvis du har muligheten til å reise på Hajj, er det en av de største tilbedelseshandlingene i disse dager. Hvis det ikke er mulig for deg i år, gjør gjerne intensjon om å få reist dit i årene som kommer og begynn gjerne å forberede deg på det allerede nå, ved å søke kunnskap om Hajj.

• Ekstra bønn – Ta hensyn til alle fard og sunnah bønnene dine i løpet av disse dagene og prøv gjerne å legge til ekstra bønn også, som duha-bønnen etter soloppgang og Tahajjud om natten.

• Les Quranen – Prøv å lese både Quranen på arabisk og oversettelsen av Quranen så mye du får til i løpet av dagen. 2 sider, 5 sider, 10 sider, alt er bedre enn ingenting. Dette er bare noen av de mange tingene vi kan gjøre og dra nytte av disse 10 velsignede dagene.

Vi alle er på et ulikt/ personlig nivå av å praktisere tilbedelses handlinger, så tenk at det du får til er mer enn bra nok. Vi må aldri sammenligne oss selv med andres aktiviteter og handlinger. Vi må kun prøve å bli en bedre versjon av oss selv, ikke av andre, men bedre enn personen vi selv var i går 🕯💜 Måtte Allah azzawajal akseptere våres intensjoner og tilbedelses handlinger disse dager og fremover, ameen.

Feeldia – Reprogram your heart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.