ARTIFICIAL,  RAMADAN & EID ♡

TUTORIAL: ÅRETS RAMADAN KALENDER – 2022

Da er det tid for årets Ramadan kalender! 😍 Herregud som jeg har hatt lite tid til å sette sammen denne her, haha. Det ble ikke så verst allikevel Alhamdulillah. Jeg hadde jo egentlig ikke tid til å mekke sammen noe fint skilt, så i første omgang bare designet jeg kalender skiltet digitalt og printet det ut, men ærlig talt..

Det ble grusomt stygt, haha! Så stygt at jeg rett og slett ikke klarte å finne meg i det. Så jeg måtte stikke innom Søstrene Grene og Panduro så fort jeg fikk muligheten, og dermed finne frem papp, glitter, lim og saksen. Så her får dere en tutorial for årets Ramadan kalender! ♡

♡ 30 godteri poser av valgfritt design. I år har jeg valgt å ha 30 like esker, som jeg bestilte i god tid i forveien fra Ebay.com. Litt seint å bestille det nå, men de har sikkert noen fine godteri poser hos Søstrene Grene, Panduro, TGR, Nille, Bokhandel etc.

♡ Gull tråd – Den kjøpte jeg i en random butikk fra utlandet – Men Søstrene Grene har mye forskjellige utvalg av fine tråder! Du trenger 1 stk/ rull. Kan egentlig bruke hvilken som helst solid tråd i fargen du ønsker.

♡ Ditt favoritt godteri og snop! Eksempelvis smørbukk, dumle og sånne små baby kinder egg. Yummy! ♡

♡ Eventuelt: Allaah SWT sine 99 navn som du kan printe HER eller skrive dem for hånd. De kan du putte i posene for å bli påminnet hver dag om Allah’s nydelige navn.

♡ Rosa Glitter papp fra Panduro og lyse rosa papp fra Søstrene Grene (se bilder) til å lage skiltet.

♡ Stjerne glitter fra Søstrene Grene – 1 pakke.

♡ Lim som sitter bra (hobby lim), det holder ikke bare med vanlig papir lim. Fåes kjøpt på Panduro, mulig også på Clas Ohlson.

♡ Tutorial for skiltet fra 2021 finner du HER om du heller vil lage det.

+

♡ Saks (liten og stor), en solid kvist ca 1 meter lang (det finner du ute i naturen/ hagen), målebånd, 2 spiker, hammer, god dobbeltsidig teip for oppheng av A4 skilt, pen, linjal.

♡ Finn et sted i rommet du vil henge og spikre opp kalenderen. Bruk målebånd om det trengs, for å se hvor mye plass du har. Spikre opp 2 spikre i veggen med ca 30 cm avstand i mellom seg. Bruk en solid kvist, ca 1 meter lang. Surr tråden flere ganger rundt kvisten på den ene siden, dermed på den andre siden, heng tråden så over spikerene og knyt godt fast så den tåler all tyngden.

♡ Fyll godteri posene/ boksene med godterier og eventuelle gjøremål, Allaahs 99 navn, før du henger de opp.

♡ Stikk tråden igjennom hullene på eskene og begynn å henge alt opp i de ulike lengdene du vil ha. Jeg startet med å feste øverste rekke først, deretter den midterste og nederste til slutt. Bruk gull tråden til å henge opp boksene/ godteri posene. Hvis godteri posene dine ikke har hull i seg fra før trenger du nok ei hullmaskin til å lage hull i dem! Pga plass mangel har jeg 8 bokser i øverste rekke, 4 på hver side også har jeg satt av plass i midten til å henge opp skiltet (ca på str med et A4 ark, liggende).

♡ Egentlig var tanken å ha 10 bokser på hver rad, 10 + 10 + 10 = 30, som du kan gjøre om du har nok plass på hver side. Om ikke, gjør følgende; ta 4 + 4 bokser på øverste rekke, 11 bokser på 2 rekke og 11 bokser på 3 rekke. Jeg har gjort feil i svingen, jeg har 10 bokser på 2 rekke og 12 på 3 rekke – Ta heller 11 bokser på 2 og 3 rekke.

☆ Ramadan skiltet

♡ Mål opp lengden du har holdt av i midten av boksene i øverste rekke, sjekk hvor mange cm du har imellom (ca et A4 ark, liggende) bør det være. Hvis det f.eks. er tomrom med 25 cm imellom, går du ut ifra det. Det betyr at skiltet (den lyse rosa matte pappen) må tegnes og klippes ut ifra det.

♡ Bruk linjalen og tegn en moské lignende form på den lyse rosa matte pappen fra Søstrene Grene. Hvis du ikke får til å tegne moskeen helt symmetrisk kan du finne et moske motiv på nettet (søk mosque drawings) og printe det ut. Legg det oppå pappen, tegne omrisset rundt, deretter klipper du ut moskeen.

♡ Fortsette med å tegne opp graffiti bokstaver på glitter pappen (søk graffiti font/ letters) på Google så får du opp mange varianter å velge mellom. Etter de er tegnet ferdig klipper du de bare ut, bruk den lille saksen.

♡ Nå er det tid for å lage stjerne omriss med stjerne glitteret fra Søstrene Grene. Legg på litt og litt lim av gangen, og strø over med stjernene med fingertuppene på limet. Press litt på stjernene så de limer seg godt fast.

♡ Lim bokstavene på den rosa matte moskeen du nå har klippet ut, hvor enn du vil ha dem. Lim 1 – 2 stjerner oppå bokstavene for å skape fine detaljer. Fortsett med å legge på litt lim hvor enn du vil på papp moskeen, og sleng på noe mere stjerner.

♡ Til slutt bruker du bare sterk dobbeltsidig teip og henger opp skiltet på kalenderen. Eventuelt kan du bruke stiftemaskin og stifte den til pinnen.

Håper du likte Feeldia Nettmagasin sin kalender tutorial! Nå må jeg fortsette denne uken med skole! Kose dere! ♡

Her finner du tutorial for 2020’s Ramadan kalender, og her er kalenderen fra 2021 om du ønsker mer inspirasjon!