ISLAM

BIER & HONNING I ISLAM ♡ – PART 3

God mandag morgen, folkens! ♡ Håper dere har hatt ei avslappet helg. Nå er det en stund siden vi har snakket om det kule temaet om bier og honning i islam – Det er såå sykt spennende. Så da tenkte jeg vi kunne fortsette med det idag, in sha Allah. Hvis du har gått glipp av part 1 og 2, kan du lese de her part 1 & part 2 – Anbefales ♡ God lesing!

♧ Bikuben

Bier er de mest begavede skapningene når det gjelder evner og ferdigheter som gjør dem i stand til å bygge et fantastisk hus. Kroppen til arbeiderne har spesielle kjertler som omdanner noe av honningen de spiser til voks. Deretter slipper arbeiderne ut honningen gjennom åtte hull i den nedre delen av kroppen. Arbeiderne putter voksen i munnen for å fukte den og dermed gjøre det enkelt å bygge cellene.

Arbeiderne bygger heksadesimale celler med polygonene sine, praktfullt avgrenset uten tomme spor i mellom. Forskere oppdaget at heksadesimale celler er sterkere enn kvadratiske celler, og de tillater det største antallet mulige celler med den minste mengden voks som brukes.

♧ Tar vare på de unge

Hver bie, enten det er en dronning, hann eller arbeider, går gjennom fire faser for å bli en fullvoksen bie. Etter at dronningen legger eggene i deres spesielle voksceller, begynner de ansvarlige arbeiderne å følge nøye med på dem. Tre dager senere klekkes eggene og blir til larver. Larvene mates med kongelig gelé de neste to dagene, og deretter med pollen og nektar eller honning. Så utvikler larvene seg til pupper som igjen utvikler seg til fullvoksne bier. Utviklingen av dronningen fra egg til voksen krever 16 dager, arbeiderens 21 dager, og dronens utvikling 24 dager.

Fordelene med honning

Bier gir mange fordeler til mennesket. De bidrar til å øke frukthøsten. Når biene beveger seg fra ett tre til et annet på jakt etter nektar, bærer de pollen fra tre til tre. Denne prosessen kalles pollinering. Det er en viktig prosess for full modning av frukt. Mennesket bruker også honning som inneholder massevis av mineraler, vitaminer, sakkarin og andre viktige komponenter for menneskekroppen.

Allah gjorde honning til et middel for å kurere et stort antall sykdommer. Dessuten har vitenskapelig forskning vist at bigiften som kommer ut av brodden er svært effektiv til å kurere mange sykdommer. I tillegg er bivoks også viktig for å lage spesielle typer voks, farger, maling og medisinske forbindelser. Allah sa i sin bok:

Quran 16:69

Then, eat of all fruits, and follow the ways of your Lord made easy (for you).» There comes forth from their bellies, a drink of varying color wherein is healing for men. Verily, in this is indeed a sign for people who think.»

♧ Unike fakta om bier

Det totale antallet biearter er 20 000. De fleste arter er ikke sosialt tilbøyelige bortsett fra honningbier som lever i store, organiserte kolonier.

Dronningen er den eneste bien i bikuben som parer seg med hanner. Den parer seg med bare en hann. Hun er også den eneste bien som legger egg.

Den største arten av honningbier er 20 mm lang og den kalles kjempebien. Den minste arten kalles dvergbien som er en mm lang.

Honningbiene kan skille mellom søt, sur, salt og bitter smak.

Biene har et spesielt kommunikasjonsmiddel som lages gjennom dans.

Dronningens lengde er dobbelt så lang som arbeideren.

Dronningen legger to typer egg: befruktede egg som utvikler seg til kvinnelige honningbier, enten arbeidere eller dronninger, og ubefruktede egg som utvikler seg til mannlige honningbier, eller droner.

Luktesansen hos bier er hovedsakelig konsentrert i antennene deres som har et enormt antall porer som kan nå rundt 500 000.

En bie kan fly med en hastighet på 65 kilometer i timen.

Kilder

Islamweb.net – The world of bees

https://www.islamweb.net/kidsen/kids%20corner%201,2/subjects/na7l.html