NLP - GROWTH MINDSET

Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 14

As salaam aleykom og heii dere <3 Håper dere har det bra om dagen! Det er sååå utrolig lenge siden vi har snakket om Growth Mindset temaet, dere! SubhanAllaah det beklager jeg veldig for. Det har bare vært super hektiske dager! Men nå skal jeg prøve å komme med et innbydende innlegg til dere her idag, in shaa Allaah. Temaet innen Growth Mindset er fortsatt Mental tøffhet, for det er så mye vi kan snakke om rundt det.

Håper dere husker noe ifra session 13, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

Det å feire andres suksess

Året rundt strever mange av oss med å oppnå ulike goals og archivements i dette verdslige liv. Om det omhandler det å finne en stabil og bra jobb nå under pandemiens tid, så karrieren blomstrer. Gjøre det bra på examener, finne en potensiell ektefelle som skal støtte deg gjennom både godt og vondt. Å klare å oppdra barna sine religiøst og spirituelt, i en generasjon som basically forkaster konseptet om noe så vakkert som religion. Vi alle er målrettet på ulike måter, fra personlige epoker til andre kapitler gjennom livet.

Det kan hende at du har leitet etter en ektefelle nå i snart over 10 år og du begynner rett å slett å bli super lei av hele opplegget med å prøve å finne noen. Du er allerede skilt, nærmer deg 35 år, har prøvd alle mulige ekteskaps app’er online som er relevante. Spurt venninner og familien om de i tilfelle kjenner noen potensielle menn til deg, men ingenting hjelper!

Det er rett og slett kjempe vanskelig å finne en mann, og det er bittert og tragisk. For alt man ønsker er å gjøre ting på halaalt vis, selfølgelig. Det er tilfelle og scenarioet for mange norske kvinner nå om dagen, dessverre.

Plutselig en dag våkner du av lyden på text meldingen kl.06.35 om morgenen av din nærmeste beste venninne. Dere har kjent hverandre i over 10 år, og hun har bare for noen måneder siden slått opp med exen sin fordi han var utro – Like, shes totally over him!

Hun har også fått kjenne på singel følelsen i en tid nå etter bruddet, mens du har følt på den 10 ganger lengre, kan man si. 10 ganger lengre, og 10 ganger hardere, 10 x 10, det føles ut som 100 ganger værre. «Hei vennen min, jeg har fått en frier, og planlegger å gifte meg denne måneden, og håper inderlig du vil være en av mine bridesmaids? 💜»

Altså, du er sjokk! Hvor i all verden dukker dette opp ifra?! Hun pleier jo å fortelle meg alt, akkurat som om jeg har rett til å vite det! I know everything about my best friend. Tiden går videre, og du skal stå der på scenen som hennes bridesmaids bare om en time. Tårene dine renner, fordi du vil veldig gjerne støtte din bestevenninne.

Men samtidig klarer du ikke å forstå regnestykket om at hun igjen har klart å finne en god mann etter så kort tid, mens du ikke har klart det samme. Egentlig føler du bare hat, nedstemthet, tomhet og bitterhet i hjertet ditt for øyeblikket. Du føler deg fortapt, håpløs og at livet ikke gir noen mening.

Når man opplever et scenario som dette eksempelet ovenfor, er det lett å drukne i sin egen sorg og kun prioritere sine egne behov. Folk tenker ofte at når noen andre er suksessfulle og skinner på scenen, at det har en innvirkning på deres egen suksess hvor de skinner mindre og er mindre suksessfulle.

Det folk glemmer fordi man er opphopet i sine egne følelser er at andres positive opplevelser ikke har noe med ditt liv og deg å gjøre, sånn egentlig. Folk plutselig av en mystisk grunn begynner å assosiere sine livsmål med andres oppnåelser. Det gir overhodet ikke mening for noen av oss, og blir feil konkludert fordi vi begynner å sammenligne to helt forskjellige liv.

Bitterhet, sjalusi og misunnelse suger ofte til seg altfor mye dårlig mental energi og innflytelse. Vi må lære oss, trene på og begynne å være genuint glad på andres vegne og deres oppnåelser! ♡ Vi må prøve å ønske andre godt i enhver situasjon, selv om ditt eget liv ikke er optimalt at the moment. Om din bestevenninne har funnet noen igjen og skal gifte seg, vær glad på hennes vegne og fokuser på å nyte viben rundt det.

Vær en gledes spreder, ikke en gledes dreper. En positiv karakter suger ofte til seg andre positive minds. Vi må huske at når en venn eller ei annen oppnår noe stort og positivt, vil det IKKE utelukke at du kan oppnå suksess. En ekte lojal venn støtter og feirer andres suksess, og tar det langt ifra som en trussel.

Focus on that blessings are blessings, and we are happy for all kinds of blessings ♡ Islam lærer at man skal ønske det samme for andre, som man ønsker for seg selv – AMAZING! Når noen opplever en god nyhet, prøv å finne og legge til 3 extra gode nyheter rundt det. Finn muligheter for å omfavne mye kjærleik til hendelser generelt, in shaa Allaah. Man blir kun STERKERE og mental tøff av å feire andres suksess.

God onsdag dere, snakkes! ♡