RAMADAN & EID ♡

SLIK FEIRER DU DEN BESTE EID ALEINE

Halloen der! ♡ Håper dere snart er klare for Eid in shaa Allaah! 😍 Du veit, noen ganger er realiteten slik at enhver person ikke har noen å feire Eid sammen med. Det er ikke alle som har familie eller venner som feirer det samme, det kan gjelde konvertitter og også fødte muslimer. Jeg skjønner 110 % at man selvfølgelig ønsker å dele den store flotte dagen med nære og kjente. Virkelig, assa!

Jeg personlig mener at uavhengig av om man har noen å feire sammen med eller ikke, så bør dagen allikevel FEIRES! ♡ Om så man har skjønt at man sannsynligvis må feire alene, prøv å ikke ta det så tungt allikevel. For det er alltid mulig å snu på tankegangen våres, og man får ofte bedre utfall om man planlegger livet.

Det gjelder først av alt å reflektere over hvorfor man i det heletatt skal feire Eid. Og deretter feire det på en måte som får deg til å komme nærmere Allaah SWT. Første årsaken er jo at man in sha Allah bør feire Eid fordi man har gjort en strålende innsats i Ramadan ved å holde på sine faster for Allaah azzawajal sin skyld. At man har brukt sin verdifulle tid på å tilbe Han noe extra i denne velsignede måneden, for å prøve å komme spirituelt nærmere vår Skaper.

Når man veit at man har strevd så mye for å nærme seg Allaah azzawajal til å underordne seg Hans Majestet sin livsstil og premisser – Så bør det også feires med måte. Med andre ord, vi bør feire på en måte som vil tilfredsstille Allaah azzawajal, fremfor oss selv. Eid bør da f.eks feires uten musikk og uten fri miksing av begge skjønn etc. Det har bare rett og slett ikke noen røtter ifra Islam, de som forstår de forstår. De som vil benekte får benekte.

Jeg tror det er viktig å gå tilbake til Quran og Sunnah og titte der angående hvordan vår fantastiske Profet Muhammad Saw pleide å feire Eid. For han er alltid det beste eksempelet på jord, til den dag i dag! 😍 Og det som er så vanvittig fint med Islam, er at Allaah azzawajal har virkelig gitt oss en guide på hvordan man bør leve livet sitt på best mulig vis. Også hvordan man bør feire ting, og hva vi kan feire så Allaah azzawajal blir fornøyd med oss.

Foruten om det, ser du for deg at du måtte ende opp med å feire Eid alene i år, så har jeg noen tips og triks på lager fra ifjor om hvordan du kan feire Eid alene og fortsatt føle deg totally fabulous. Det finner du her! Husk at Allaah azzawajal er her med oss ♡ Så vi er aldri alene egentlig. Alhamdulillah.

Åååh, er så totally in love med Oslo om dagen, haha! Gleder meg skikkelig til varmen begynner å inntreffe. Jeg håper egentlig at det kommer til å regne en del i mai, faktisk. Det er sinnsykt viktig for at trærne og gresset skal vokse og bli grønt. For hva er vel en sommer uten grønt gress!? Alt i livet trenger tilberedelser, vett.