HVERDAG,  RELIGION

En artikkel som burde leses

Et forsvar for Muhammed – karikaturer er et forsvar for islamofobi – Av Fahad Qureshi, IslamNet

As salaam aleykom og heisann dere ♡ Håper uken deres har vært positiv så langt. Den overnevnte korte artikkelen er verdt tiden din å lese, og jeg syns det er viktig at både muslimer og ikke – muslimer leser den, og SubhanAllah jeg kunne ikke vært mer enig. Måtte Allaah SWT belønne han for sitt bidrag, ameen.

Altså, selfølgelig sier det seg selv at når det karikeres ekle tegninger av vår elskede Profet Muhammad (fred være med han) med den islamske trosbekjennelsen i der Profeten er fremstilt med en bombe i turbanen, er ment som et sterkt hån mot muslimer. Hvor tegningen representerer at islam, bomber og terrorisme henger sammen, og at muslimer er farlige.

Alle muslimer på jord har noe form for kjærlighet for Profeten Muhammad Saw, no doubt about that. Han ble sendt til hele menneskeheten som en barmhjertighet fra Allaah SWT, med veileding og et utrolig viktig budskap. Nettopp det at det finnes ingen Skaper, utenom allmektige Allaah SWT. Allaah SWT har ingen partnere, og ingen er verdig for tilbedelse som Han.

Profeten Muhammad Saw hadde utrolig mye kjærlighet for mennesker generelt, og var den mest generøse av alle som noen gang har eksistert på denne jord ♡ Han ønsket alle folk her og i det kommende liv oppriktig godhet, og var aldri slem mot noen. Han mishandlet aldri kvinner, barn eller eldre! Heller ikke dyr. Det at enkelte ignorante folk idag stempler han som kvinnemishandler og generelt en forferdelig person, er ikke annet enn falskhet og store misforståelser. Utrolig trist! Hvis du vil bli mer kjent med Profeten Muhammad Saw, kan du gjøre det via knappen under.

Mer eller mindre alle muslimer, rundt to milliarder mennesker, opplever tegningen som islamofobisk og en krenkelse av deres menneskeverd. Hver gang det er noen som tar seg friheten til å karikere vår Profet Muhammad Saw, blir utfallet at vi muslimer blir utrolig dypt såret. Hvor vi får forskjellige type reaksjoner, noen blir sinte og kjempe lei seg, noen begynner å gråte, og faktisk får mareritt og mister nattesøvnen, fordi det gjør vondt langt inne i hjerterota, og noen tyr dessverre til totalt dumme handlinger. Men enhver person skal svare for sin egen handling, og da bør ikke enhver muslim stå til ansvar for en annen persons handling.

Når alle veit fra før av at det å karikere Profeten Muhammad Saw vil vekke stor oppsikt, gjøre utrolig mye skade hos muslimer og hos ikke – muslimer. Hvor liv allerede har gått tapt – Its a disaster! Det er så gått ut på dato å komme med det utsagnet «det handler om ytringsfrihet og man må få lov til å tegne hva man vil, bla bla». Altså, hva er viktigst? Å tegne en tegning som garantert provoserer og drive å kverulere, eller å ta et klokere valg, som kanskje kan redde et menneske liv?

Det vil alltid være enkelte offere som mister kontrollen når mobberen ikke slutter å mobbe! Det burde vi ha lært til nå. Ikke at jeg forsvarer vold eller drap på noe som helst vis – Det er helt forkastelig. For det siste vi vil er å miste et til liv. Men, tydeligvis er det viktigere å tegne en fæl tegning for å få plass til «ytringsfrihet» for å markere oss muslimer nettopp som farlige mennesker. Noe vi ikke er hverken står for, og resultatet kan medføre til at liv går tapt, pga noen umodne folk velger å ty til bisarr og uakseptabel oppførsel.

Hvis «Alf Torgeir» eller «Bezad» har knust ruta på politibilen som står ute på Romsås, og kasta en murstein gjennom vinduet inn til ei kirke, da er det vel de som burde få skylden for det. Ikke jeg som driver Feeldia, hverken noen som helst annen muslim eller ikke – muslim skal skyldes for det. Det er nettopp det som er budskapet med disse forferdelige karikatur tegningene, det fremstilles at vi ALLE muslimer på jord som følger Profeten Muhammad Saw er farliger, slemme, urettferdige og ondsinnede skapninger. Noe vi selfølgelig ikke er.

Det å lage håne tegninger mot Profeten Muhammad Saw og Islam må bli lagt i riktig ordning og kontekst. Som vil si at det IKKE er et forsvar mot ytringsfrihet, nei. Det er et forsvar for islamofobi, og det går under forgrening av rasisme.

Jeg har til og med lest at enkelte muslimske kvinner har blitt såpass preget, og har fått merkbart dårligere psykisk helse pga disse ekle karikatur tegningene, og opplevelsene rundt det. Klart at det er en psykisk påkjenning! Er det virkelig sånn vi vil ha det her i vårt kjære Norge? Vi alle veit at psykisk helse er det mest populære temaet nå om dagen, nettopp fordi det skjer en drastisk økning av psykiske lidelser som depresjon, angstplager etc blant hele verden. Når vi allerede ser at det gir negative resultater på alle mulige arenaer. Da er ikke løsningen, ei heller å tegne dumme og støtende karikatur tegninger veldig behjelpelig, nei.

Om du ønsker en forandring, da må vi begynne med oss selv. Man må vise respekt, være empatisk, eie medforståelse og medmenneskelighet for andre religioner og livssyn. Vis respekt ved å ikke tegne slike forkastelige karikatur tegninger av vår elskede Profet Muhammad Saw. Prøv å videreformidle det budskapet til alle rundt i klasserommet på en trivelig og ydmyk måte, på arbeidsplassen og sosiale medier, til den grad det lar seg gjøre. At slikt ikke er akseptabelt å tegne, for det resulterer dessverre til forferdelige konsekvenser. For det handler om å bygge broer mellom muslimer og ikke – muslimer ♡ Da trår man ikke over grenser, som man veit kan støte motparten. Kjærleik.