NLP - GROWTH MINDSET

Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 10

(Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

As salaam aleykom og heii gorgeous females ♡ Håper dere har hatt en fantastisk helg, og at Allaah SWT har oppfylt deres sterkeste ønsker. Seriøst, SubhanAllah kan dere tro at 2021 er rett rundt hjørnet! Er så rart å tenke på hvor fort og samtidig hvor treigt det har gått. Jeg har vært i byen på noen ærender i helgen, og måtte ta på meg Buffalo skoa mine. For snøen har lagt seg litt her hvor jeg bor, men noe mindre i Oslo’s mørke gater.

Og de Buffalo skoa, dere som har et bånd til dem, som jeg har, veit at de faktisk er geniale å bruke som vinter sko, haha. Det er fordi de har litt høyde på seg, så man blir liksom ikke våt på beina. Men, dette er nok bare begynnelsen på vinteren 2020/ 21. Btw, opp igjennem alt har jeg noen ledige timer for Coaching session’s, så det er bare å ta kontakt, snuppiser.

Håper dere husker noe ifra session 9, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

Ikke fokuser på ting som kanskje kan skje deg i fremtiden

Altså, vi har tre faktorer som kan være relevante i hver sin tid og setting. Det er fortid, nå tid og fremtid. Det mange gjør er at dem enten over bekymrer seg for fortiden eller fremtiden, og rett og slett glemmer det viktigste fokuset, som er nå tid.

Det mattestykket du la sammen i fortiden for den handlingen du utførte, har gitt sitt resultat om du så fikk det igår eller idag. Men gjort er gjort, og det kan ikke hviskes vekk, men du kan re – dirigere deg selv i en annen retning fra nå av til å ta klokere valg.

Typisk sett, så tenker man kanskje at man kun har to alternativer i et kommende resultat. Enten å bestå eller å stryke, enten å oppnå et positivt eller negativt utfall. Vi må utvide synsvinklene og tankevirksomheten våres mer, og prøve å være fleksible med valg mulighetene vi har.

Flere ganger har vi faktisk flere muligheter tilgjengelig, man må bare stoppe opp, og grave etter dem i riktige kister. Graver man i likkister fra starten av med, pluss at man har ei dårlig holdning i tillegg, er det klart at man sannsynligvis vil finne et lik 😂 Man må fortsette å grave på andre områder, til du finner gullet og diamantene i en gullkiste.

Ofte kan man fokusere og tenke at man kommer til å feile i hva nå enn man er involvert i, som innebærer fremtiden. Man har ikke prøvd å gå en annen vei engang, man har allerede bestemt seg på forhånd at man er fortapt. Om det så er for å bestå en eksamens oppgave, gjenoppta kontakten med din bestevenninne eller mormor, eller å skaffe deg en jobb nå i pandemiens tid.

Hjernen repeterer «nei, det går bare ikke, as!» Man begynner å danne seg worst case scenarioer, og dagdrømmer om fremtiden med flere negative avkrysnings punkter på den mentale listen sin. Som allerede er avkrysset, men hvorfor det egentlig? Hverken du eller jeg kan spå fremtiden, so relax ♡ Ikke fokuser på ting som kanskje kan skje deg i fremtiden, det er bortkastet energi. Bruk heller styrken og ressursene på nå tid, for å få et bedre resultat i fremtiden.

Sammen med det må vi alltid huske og tenke på at Allaah azzawajal er den som styrer fortiden, nå tid og fremtid. Selv om noe kan virke lost her og nå, så kan du være med på å styre din egen qadr (skjebne) om du bare gjør Dua til Allaah SWT, og spør Han om veiledning. Allaah azzawajal er Al Hadi – Veiviseren ♡ Hvilken vei som er ment for deg å ta videre da, er allerede skrevet fra før i din Qadr, inkludert det at du gjorde Dua. Eller om du ikke gjorde Dua. Option one is better, definitely ♡ Set goals which involves:

♡ Self love ♡ Self therapi
♡ Self mastery♡ Self growth

Ha en nydelig start på uken, in shaa Allaah! Xoxo