INSPIRASJON

Lag ditt eget bønne teppe

God fredag folkens! ♡ Ville bare stikke innom en liten tur for å si As salaam aleykom og heii, selv om formen fortsatt er slapp. I det siste nå hvor enn man går, og man er nødt til å be utendørs, om det så er på jobben, stoppe steder eller i moskeen – Så er man nødt til å ta med seg et eget bønne teppe. Det er for å forebygge Covid smitte, som jeg synes er veldig fint at moskeer har innført som tiltak.

Jeg skjønner at det kan være tungt og slitsomt å alltid måtte drasse med seg et helt bønne teppe på farten. Det tar mye plass og er lite praktisk! Jeg hadde et reise bønne teppe før som jeg alltid pleide å ha med meg rundt omkring i vesken. Det har jeg klart å rote bort, nå i den siste tiden, dessverre. Det var laget av et annet type materiale, nesten litt sånn plastikk aktig, uten at jeg veit nøyaktig hva det var. Men det var upraktisk å putte i vaskemaskinen iallefall, for da ble trykket og motivet vasket av. Så det ble bare seende stygt ut til slutt!

Så jeg trengte noe jeg kunne bruke som erstatning. Da kom min gode mamma med et fint forslag om at jeg heller kunne bruke noen gamle skjerf som lå stappet i klesskapet. Altså, ikke sånne tykke skjerf som er ment for vinteren, haha! Mer sånne tynne tørkler, både i firkantet eller avlange funker! De er så lette og praktiske å ha med seg! Sjekk skapet ditt, godt mulig du har noen skjerf du ikke bruker lenger, som du fint kan bruke til bønne teppe nå. Gjenbruk er bra, snuppiser! ♡

Det som er fint er at de kan vaskes ofte, og gjør det gjerne etter hvert eneste bruk, in shaa Allaah. Derfor lønner det seg å ha et par stykker liggendes. Når man har et par i forskjellige motiv og farger, kan man også matche det med klesstilen sin og humøret – Fantastisk! Rull den sammen, og fest ei strikk rundt, and you’re good to go! ♡ Ha en blessed Jumuah! LOVE.