NLP - GROWTH MINDSET

Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 2

(Ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)

As salaam aleykom og god mandag fineste dere! ♡ SubhanAllah, hode mitt driver sakte men sikkert å innstiller seg på høsten.. allerede tenk. Felles ferien igang, som betyr at det er crowded overalt – Så pass på dere selv, og hold avstand! Det er fortsatt grønt og vakkert ute, men det regner og blåser, og jeg savner litt sol. Merker at det innimellom går ut over humøret også.

Folk har begynt å reise igjen, og jeg har sååå lyst å reise jeg også! Men det er så mye ting og skjemaer man må fylle ut, flyplass kaos, pluss Corona test 4 dager i forveien etc er påkrevd.. Åhh, ork sier jeg bare. Da venter jeg heller med å reise til ting kanskje løsner litt fremover, in shaa Allaah.

La oss fortsette med å snakke om det å bli mental tøff. Om dere ikke har lest session 1 kan dere lese den her. Vi begynner med å titte på 3 brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

♡ Fokuser på hva som er viktig, og prøv så godt du kan å slippe tak på alt annet. Vi blir ofte distrahert av andre menneskers handlinger, emosjonelle tanker, og alt annet som kaprer oss her i verden. Åååh, denne dunya altså, hehe! Men det gjelder å hente seg igjen, og fokusere på hensikten og meningen med livene våres. Den ideelle meningen med livet som er det viktigste, er at alt man gjør bør lede til å tilbe Allaah SWT – Fordi det igjen leder til positivitet, optimal indre hjerte ro, og økt sjanse for å oppnå Jannah, in shaa Allaah ♡ Så, fokuser på det som er viktig her og nå, og hvordan du kan få mest mulig utbytte av det for det hinsidige, in shaa Allaah.

♡ Lær deg å kjenne igjen mentale hindringer og feller, så man kan unngå dem/ eller gjøre det om til positivitet. Hindringer er ikke farlige, men de kan være slitsomme. Absolutt! Så derfor, tegn et kart over alle hindringer som dukker opp på veien, hvor du skriver opp alle. Så du får en oversikt over det og kan prøve å finne nye lettere veier.

Det handler igrunn om hvordan man ser på det store bildet, egentlig. For man har to valg! Enten kan du sukke over hvert fall som oppstår. Eller gjøre det på den bedre måten, som jeg kaller for entreprenør måten. Vær positivt innstilt på at du SKAL finne 20 feil på veien FØR du in shaa Allaah vil finne den éne gleden du har lengtet etter. Så oppgaven er å bare la de 20 feilene/ hindringene komme, like bring it on. Så ta dem imot med et smil eller nøytralt, så venter man tålmodig på den ene oppturen! For sånn er ofte livet generelt, det er tøft. No doubt about that.

Å starte på nytt, ved å re – knytte seg selv, og lære av feil og stygge fall. Jeg forstår at i mange tilfeller er det faktisk utfordrende å lære av feil man har begått. Fordi i flere settinger kan folk ha blitt så dypt såret, og det ligger forstyrrende følelser på bunn som fortsatt gnager. Hvor folk også sliter med traumer… Det er og typisk at man gjentar det samme gamle mønsteret da, fordi det er en innebygd vane som ligger i underbevisstheten.

Men, det går ann å forbedre seg, litt og litt – For mønstre og vaner kan endres! Det krever selvfølgelig at man har viljestyrke, hvor du bevisst jobber med psyken din – Fordi du ønsker å få bedre livskvalitet.

For å komme seg over vonde minner må man rive av det gamle plasteret, så sette et nytt glitrende klistermerke over det. Det vil kanskje ikke fjerne arrene, men det vil hjelpe deg med å komme deg litt videre og skape nye minner som fyller SD kortet ditt med positivitet. Gradvis, vil man in shaaAllaah se progresjon med tiden. Re – knytt deg selv til nye elementer som kan være med på å gi deg en ny start, ny frisk inspirasjon og positivitet i livet. Tenk fleksibelt og vær åpen for å prøve ut nye ting, man vet aldri, plutselig så finner du deg selv på nytt. Thats awesome! ♡

Håper dere blir inspirert til å tenke nye muligheter og får utvidet tankevirksomheten litt ♡ Btw, husk Tafseer kurset av Surat Al Fatiha i morgen og Hijab Day på onsdag, in shaa Allaah! Have a happy day!