HVERDAG

Bloggere som tar av seg hijaben

Jeg skulle egentlig ikke skrive om dette temaet her, men nå blir det visst litt snikksnakk rundt det allikevel! Ja, jeg fikk med meg den diskusjonen på sosiale medier for en liten stund siden. Hvor offentlige bloggere blir snakket om, hengt ut og varslet om med navn. Det fordi dem er bloggere, har påvirkningskraft, og som har valgt å ta av seg hijaben i det offentlige.

By the way, dere får med litt Oslo bilder i samme slengen fra 2 dager siden! Kanskje litt hyggelig å se for leserne mine som sjeldent besøker Oslo. Hovedstaden vår er ganske så koselig på sommeren, gitt! 🌺 🌿

Jeg er litt der hvor jeg egentlig alltid er. Jeg tenker at det alltid vil være søstre som tar av seg hijaben og driver med blogg. Eller menn som glattshaver fjeset og har hull i ørene som kvinner, som driver med da’wah på YouTube. Eller muslimske menn som går fra å bruke Sunnah klær til å bruke tighte bukser. Både i det vanlige liv, på arbeidsplasser, og på sosiale medier. And yes, (enkelte) bloggere tjener masse på å fremstille det i media, det burde vel alle vite til nå – Men altså, hvem bryr seg?!

Er det seriøst sååå intressant å diskutere at «Influenceren Bernt Gunnar» har begynt å gå ifra å bruke Sunnah klær til å bruke stramme gule bukser, at man må diskutere det på sosiale medier så alle ser det? Eller, er det så sykt interessant å snakke om at «læreren Aisha Berit» har begynt å gå med jeans istedet for jilbab eller abaya?» Nå høres jeg kanskje litt irritert ut, men er det rart i… Altså, virkelig, har folk så lite å gjøre at dem må sitte å diskutere, degradere og snakke dritt om en person for hva slags klær man har på hode eller kropp? Merkelig, uhøflig og bisarr oppførsel, spør du meg.

Jeg har andre viktigere ting å bry meg om, enn at en annen muslimsk blogger har sluttet med hijab eller ikke. Altså, ja det er veldig synd for dems egen del, og måtte Allaah SWT virkelig guide dem tilbake til Siratul Mustaqeem! Men, on the other hand, det anngår ikke meg. Hverken får jeg gjort noe med dems valg av klær eller blogger liv.

Det er noe som skjer daglig, at influence’re slutter med hijab, eller kjøper seg et nytt hus med rente baserte lån etc. Det eneste man kan gjøre er å fokusere mer på seg selv! ♡ Og i verste fall hvis man blir plaget av andre som gjør at det går utover din mentale helse, slutt å følg en person, slutt å ta vedkommende som inspirasjon etc – Som er helt i orden og ditt valg. Vi alle har ma shaa Allaah fått et super intellekt, hvor vi kan reflektere og ta gode beslutninger på eget ansvar.

Om noe er i veien for at du skal klare å oppnå personlig utvikling og det går utover din livskvalitet, then you have to remove it, girl. Ikke følg noe bare fordi alle andre gjør det, eller fordi noe er populært. Følg noe som vil gi deg helse gevinster og fordeler for både dunya og akheera, in shaa Allaah.

Å dedgradere noen på sosiale medier hvor det blir åpen diskusjon der det blir slengt stygge personlige kommentarer, hvor selve bloggeren mest sannsynlig ikke er i dialog med den som baksnakker engang – Synes jeg ikke noe om. Det er lov å diskutere og dele konstruktiv kritikk, varsle og advare om ting som f.eks om ulike religioner etc, selvfølgelig!

I bunn og grunn er de bloggerne/ influencerne våres søstre i Islam, og vi er én Ummah ♡ Man kan fint snakke om temaet «Influence’re som tar av seg hijaben» og advare om det på et generelt grunnlag, uten å blande inn navnet på en person hvor det blir personangrep og baksnakking. For det kan desverre ofte lede til negativitet hvor våre søsken blir hengt ut og kan bli såret. Man kan heller snakke om temaer, uten å henge ut en spesifik person med bilde og navn, synes nå jeg.

Det er akkurat som at noen der ute som leser Feeldia Nettmagasin skal henge meg ut med et bilde av meg og baksnakke meg på sosiale medier, fordi jeg en sjelden gang bruker niqab og ikke til hverdag. Det kanskje fordi at det provoserer en person fordi i vedkommendes mening er det Fard å bruke niqab, mens min mening er at det er Sunnah. Poenget er bare at, har folk seriøst ikke noe annet å bruke sin tid på, enn å diskutere hva slags klær vi går kledd i?! Jeg tror de fleste muslimer vet at vi skal stå for våres handlinger etter døden, og det vet bloggere og influence’re også.

Selvfølgelig synes jeg at det er dumt og trist at offentlige influence’re og bloggere tar av seg hijaben på sosiale medier og forteller åpenlyst at dem føler seg «friere nå» eller whatever de nå enn sier og føler. Fordi om man synder i det offentlige og man f.eks har 100 156 følgere på Instagram, så vil man få synd for å misslede x antall mennesker også. Det er en tung kappe å bære med seg til graven, det er det ikke noe tvil om.

Om man virkelig genuint bryr seg om influence’re som f.eks tar av seg hijaben, eller whatever. Istedet for å være en person som snakker dårlig om vedkommende, send dem heller en ydmyk melding og gi dem et råd/ naseeha på privaten. Men, mest sannsynlig kommer dem ikke til å lytte, for folk står ofte i sine valg. Da sitter man egentlig igjen med å bare gjøre dua for vedkommende, som er det beste vi kan gjøre igrunn.

Vi vet ikke hva som er i hjertet til folk, og en person kan synde idag og gjøre tawbah i morgen hvor Allaah SWT tilgir vedkommende. Allaah azzawajal er Al Ghaffaar – Han som tilgir, og Han er Ar Raheem – Den nåderike! ♡ Så hva med å heller fokusere på hvordan du og jeg kan forbedre oss for Allaah SWT sin skyld? Istedet for å fokusere på andre.

Da tror jeg man in shaa Allaah kommer mye lenger i livet! Fordi vi alle har feil og mangler vi kan forbedre, and all human beings are sinful in our dayli lifes! Du er ikke noe bedre enn meg, og jeg er heller ikke noe bedre enn deg. Man må slutte å henge seg opp i ting som kanskje ikke angår oss, og slutte å henge seg opp i ting som er irrelevante eller unyttig for våres mentale helse.

Det er greit nok å lese andres blogger eller mitt Nettmagasin, for å få inspirasjon og glede i hverdagen for self growth – Det er bare kjempe koselig og givende for både blogger og leser ♡ Men man må også holde hode kaldt, ved å ikke connecte seg altfor mye på det emosjonelle planet med en influencer. Hvor man f.eks tar det til det nivået at man blir knust og helt fra seg hvis noen gjør noe på plattformen sin som ikke er i samsvar med deg og dine verdier.

Fordi i bunn og grunn, vi er alle bare mennesker som velger å ta ulike beslutninger gjennom livet. Og jeg tror ikke det er sunt å være så sinnsykt avhengig av en plattform, at man nesten tror man har en relasjon eller er i et forhold med en blogger/ influencer, omtrent. Like, get inspired, but control your emotions ☆

Om man blir trigget av at en blogger tar av seg hijaben på bloggen sin, så er det vel bare å trykke unsubscribe – Værre er det ikke. Man trenger ikke å snakke dårlig og stygt om en annen søster for det. Get rid of unimportant things, and use important things for self growth! ♡ Focus on yourself & always stay relevant.