NLP - GROWTH MINDSET

Å bli mental tøff – Session 1

As salaam aleykom og hallais dere ♡ Håper dere har fått sovet godt, er kvikke og uthvilte etter helgen. Btw, se hvor nydelig det var i Dubai! SAVN! 😍 🌿 (Ps; ser du ikke videoen, prøv å laste siden inn på nytt)

Dette tema med å måtte være mental tøff og prestere som forventet er noe vi blir utfordret med i hverdagen, gang på atter en gang. Det kan kreve at man må jobbe hardt og dypt med seg selv og sin indre dialog. For ja, det kan absolutt være mentalt tærende å måtte konstant bli satt på prøve hvor man må prestere sitt beste. En ting er å måtte prestere for deg selv og dine mål, men det kan bli et hakk mer challenging når det er flere folk og arenaer inn i bildet. Nothing new, thou.

De fleste prestasjons problemer som idrettsutøvere og andre folk sliter med er ikke pga av resultat eller pga dårlig kondisjon, utilstrekkelig Coaching, fysiske skills eller teknisk evne. Altså, ja det kan være med på å påvirke utfallet, men det er ofte ikke hovedproblemet.

Når man blir satt på prøve under press, individet eller teamet som går i oppløsning i de fleste tilfeller er grunnet mentale faktorer. Det kan være alt fra skremsel, nervøsitet, angst, lite konsentrasjon, negative tanker, lite selvtillit, eller evnen til å ikke klare å gi slipp på feil. Da må hjernen og det psykiske planet trenes opp til å bli mental tøff.

Å være mentalt tøff handler basically om å ha evnen til å jobbe hardt og (respondere fleksibelt) når man feiler. Det betyr ikke akkurat at man trenger å hoppe å juble når man feiler. Men det betyr at selv om man er lost og føler seg fortapt, så fortsetter man å gå i labyrinten – For å finne veien. Man biter i det bitre eplet, og tenker at det går greit å svelge det allikevel – Fordi man er fleksibel og har noe større i fokus, enn selve feilen.

Det er den indre kvaliteten som muliggjør for individet til å jobbe hardt og holde seg fast til sitt langvarige mål og lidenskap, som gjelder. Det langvarige målet er alltid i fokus og det brukes som drivkraft! Så det burde være årsaken til din progresjon og ditt positive resultat, in sha Allah.

Når man er en forpliktet og dedikert nok utøver, da jobber man for hardt og ofrer så mye at man ikke tillater seg selv og sin konkurranse innstilling til å bli forstyrret av mentale feil. Slike folk er mentalt programmert til å se det store bilde av saken. Man er da innstilt på å handle positivt og fleksibelt utifra situasjonen, uansett hva som kommer i veien. Det er fordi man eier tålmodighet og man innerst inne har utrolig mye tro på seg selv.

For å konkludere med noe til slutt, hvor vi in sha Allah fortsetter å prate om å hvordan bli mental tøff i neste session. For å innse sine fulle potensialer som en utøver, må man også trene hjernen til å se det positive i enhver situasjon. Hvor man ser forbi, og skiller de negative og positive elementene ifra hverandre, detaljert og strukturert – Så du får en bedre oversikt. Vær fleksibel samt løsnings orientert – Bli mental tøff, in shaa Allaah! ♡