• ARTIFICIAL

    KABAH IN THE SKY – ACRYLIC PAINTING

    Hei på deg min gode leser 🧡 Jeg håper du har fått brukt den indre kreativiteten i deg, om så det er ved å dra på en sopp tur i skogen, male et nytt maleri, laget deg en kopp av keramikk, eller skrevet et nytt blogginnlegg eller et dikt du har på hjertet. Jeg har ihvertfall fått malt ferdig en av mine fineste malerier hittil. Maling har jo egentlig aldri vært min sterkeste side, men det er så ufattelig gøy når man får gode resultater man blir fornøyd med. Hvorfor jeg har «feilet» i mine tidligere malerier har jeg endelig funnet svaret på. Det har vært to veldig basic ting jeg har gjort feil, som har gjort at jeg tidligere ikke har blitt noe fornøyd. Første tingen er nemlig feil fargevalg, jeg har utrolig nok gått for farger jeg ikke er så glad i, og da er det egentlig ikke så rart i at jeg ikke blir så happy about it, heller.

    Jeg har tidligere eksempelvis gått for sort, oransje, brun, grønn, blå etc som har passet til temaene jeg har malt – For eksempel en øy, verdensrommet etc. Som er utrolig fine farger og nyttige! Men de passer bare ikke som hoved farger i mine malerier og hva jeg aimer for. Alt henger litt sammen, skjønner du. Også den andre feilen jeg har gjort er at jeg har prøvd å male for avanserte ting, dagdrømt om at maleriet skal bli bra uansett hva, hvor jeg rett og slett har sikta litt for høyt.

    Men det er ikke alltid at ting blir bra, fordi vi alle har ulik fantasi, ferdigheter og kunstneriske evner på forskjellige nivåer, samt gode og dårlige dager. Men i motsetning til før, så har jeg heller begynt å male det som føles mer «safe» istedet for å drive å utfordre meg selv hele tiden. Da blir det automatisk mye bedre, tenk! Utfordring er bra, men ikke i den grad hvis det tar fra deg mestringsfølelsen totalt.

    Jeg har skjønt at jeg må bruke mer pastell farger, som rosa, lilla, hvit, beige, gull etc i ulike nyanser for å designe noe jeg kommer til å bli fornøyd med. Jeg har tidligere også muligens tenkt at det er kunstnere som skal «tilpasse» seg crowden med tanke på hva man maler, for at dem skal like kunstverket. Det er tross alt dem som skal gi bud eller kjøpe det! Men det er så innmari feil tenkning, egentlig! Så nå har jeg heller skjønt at det faktisk er totalt motsatt, at jeg skal male hva enn jeg ønsker og det som gjør meg fornøyd og happy… 💜

    At jeg ikke har tenkt slik før, ja iknow.. jeg himler like mye med øya mine her altså. Det er ihvertfall to gode regler å forholde seg til om man er nybegynner og ønsker å utforske sine male ferdigheter. Bruk dine favoritt farger og gå for et mønster du allerede er kjent med fra før, hvor du vet/ antar at du kan mestre det. For meg er det safe å for eksempel gå for det å male Kabah og moskeer, for det krever ikke mye blending igrunn, men mer struktur og maling/ tegning og linjal mål. Så det handler bare om å finne sin egen greie liksom, hva enn du er komfortabel med 🥰 💖

    1