• HVERDAG

    PALESTINA I VÅRES HJERTER

    Vi her i Norge hadde nok en fortreffelig Eid feiring igår, alhamdulillah. Men jeg tror ikke vi kan si helt det samme hos folket i Palestina. Man vet nesten ikke hvor man skal begynne, det er så umenneskelig det som skjer med våres brødre og søstre i Palestina. Det er vanskelig å fatte og begripe at en SÅ brutal og fatal realitet rammer våres uskyldige søsken og barn i Islam. Mennesker og barn brennes og tortureres levende, det er mangel på mat og drikke, sykehus, medisiner og alt annet som eksisterer er blitt sprengt i fillebiter. Liv har blitt til aske, barn har blitt foreldreløse uten noe fremtid i sikte, katter og hunder er like forvirret, sultne, redde og håpløse. Det er SÅ ufattelig grusomt og alvorlig det som skjer, at ingen verdens ord kan beskrive smerten.

    Folk som skulle hatt en helt vanlig hverdag som det du og jeg har, har mistet troen på livet, mistet sine mål og ambisjoner… Mistet ALT av hverdags glede, mistet håp, mistet mot og mistet seg selv. Palestinske folk på lik linje som verden skulle ha en jobb å våkne opp til, en trygg og varm seng å sovne i, et kjøleskap fylt av matvarer som de gledet seg til å spise til lunch og middag med sin godeste familie. Men nei, sånn er det overhodet ikke! For alt er sprengt og ødelagt av ondskapsfulle Israhell! Barn som skulle ha en fremtid fylt med latter, håp, drømmer og visjoner er blitt revet i stykker fullstendig. En fremtid med frihet, er blitt til et evig fengsel med tortur uten nåde. Æsj jeg blir kvalm og forbannet av dette syke folkemordet! At det går an å gjøre noe så forkastelig mot andre mennesker, liksom… Helt sinnsykt.

    Å se bilder og videoer stadig vekk av folk med knekte bein over hele kroppen, barn med sprengte hoder, blod som spruter i alle kanter, slitasje skader, revne klær, folk som hyler og gråter ihjel av redsel om at tryggheten er fullstendig borte… At mødre og døtre blir torturert og voldtatt, at det daglig hagler bomber over hodene deres, hvor man ikke kan søke ly noe sted. SubhanAllah det gjør så ufattelig vondt i sjela at vi ikke kan beskytte våres ummah i Palestina! 💔 Når skal det ta slutt? Virkelig når?

    Du vet, den virkelige makten ligger hos Allah SWT, ikke hos Israel, ikke Amerika – Men allmektige Allah azzawajal. Det er Allah SWT som dominerer hele verden, har gitt fri vilje til hele menneskeheten og det at livet er en test er et faktum. Vi må ikke tro at Israel slipper unna med sine barbariske handlinger, for en vakker dag skal deres øyne virkelig stirre i horror. De som har gjort urett på enhver lille måte mot våres søsken i Palestina skal veldig snart brenne i helvete – For evig og alltid, in sha Allah!

    Quran 14:42

    And never think that Allah is unaware of what the wrongdoers do. He only delays them (their account) for a Day when eyes will stare in horror.

    Under denne testen er det viktig å ta vare på sin mentale helse og daglige funksjon. Vi er bare mennesker, og det er lett å la seg drukne i en depresjon og sorg på grunn av lidelsene i Palestina. Flere av oss som er utenfor i trygge omgivelser, kan ha mistet matlysten, søvnen, til og med utviklet en depresjon fordi man konstant 24/7 tenker på hvordan barn og voksne blir torturert der nede. Vi må huske på å passe på oss selv også, at vi fortsatt kommer oss ut i arbeid, fortsatt klarer å ha et sosialt liv med venner og familie, fortsatt kan gå en tur i parken og lese i bøker etc. For at vi skal klare å bidra med noe som helst hjelp overfor andre mennesker, må man først ha det greit med seg selv psykisk og ikke falle i selvdestruktive vaner. Selv om et sinnsykt folkemord er på gang dag inn og dag ut, er man fortsatt nødt til å prøve å ha flere gode dager enn dårlige.

    Noe av det beste man kan gjøre for å hjelpe kjære Palestina er å donere penger til organisasjoner som kan hjelpe dem, gjøre masse dua for dem, boikotte det man klarer å boikotte, prøve å selv komme nærmere Allaah azzawajal og Islam i praksis, og fortsette med å fortelle hele verden om hvor forferdelig Israel er mot det Palestinske folk. Den organisasjonen jeg personlig stoler på og kan donere til er Islamicrelief Norge, de gjør et prisverdig arbeid SubhanAllah.

    Vi kommer ALDRI til å glemme de barbariske handlingene som Israel og Amerika gjør mot vårt uskyldige folk i Palestina! Det er fullstendig utilgivelig! 💔 💔 💔 🗯

    12
  • FOODILICIOUS

    RISBOLLER UTEN SUKKER

    Heisann <3 Håper dere har hatt det fint i det siste! Selv har jeg dratt frem mine fineste sommer outfits, tatt frem min rosa el sparkesykkel og kjørt rundt i Oslo’s fineste sommer gater. Det å se glade folk kose seg med iskrem i solen, rosa kirsebærtrær som lyser opp som gatelys i 25 varmegrader er ikke verst. Hello summer, hello glow!

    Ville bare dele med dere en super enkel oppskrift for risboller uten sukker! Jeg har et «megastort» problem, skjønner dere haha… Hva enn jeg spiser av sukker, får jeg acne utbrudd av. Huden min har reagert virkelig negativt på sukker i alle år, og til tider kan det være ganske kjipt. For innimellom ønsker man gjerne å ha en digg sjokolade som bare smelter i munn, kose seg skikkelig med en dessert liksom. Men jeg må alltid ta et bevisst valg, hvor jeg må velge mellom å enten bevare fin hud, eller å kose meg litt i noen få minutter, men deretter lide i ettertid på grunn av acne utbrudd. For de som opplever det samme, at man reagerer sterkt på sukker – Det fins en løsning! 😍

    Etter at jeg begynte å lage disse risbollene med sjokolade uten sukker, men samtidig at risbollene faktisk smaker som om de er med sukker, ble jeg evig lettet! Lettet over at det er noe jeg kan glede meg til, ha noe DIGG jeg kan knaske på uten å måtte få utbrudd.

    Oppskrift

    For 30 stykker

    • 1 dl Tine kremfløte • 200 g Chokay Lys Kokesjokolade – Fra sunkost

    • 100 g Meierismør • 2 ts vaniljesukker • 50 g puffet ris

    Slik gjør du

    • Ha fløte og sjokolade i en gryte. Smelt på svak varme, og rør underveis. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du smør og vaniljesukker og rører forsiktig sammen.

    • Ha i puffet ris. Blandingen skal være litt løs. Fordel blandingen i små former og sett det i kjøleskapet til det stivner.

    • Jeg pleier å la de stivne i minst 3 timer i kjøleskapet for å få best mulig resultat.

    En digg super enkel dessert <3

    15