• FASHION

    DE NYDELIGSTE SOMMER KJOLENE I ÅR

    Hallo skjønneste dere 💜 De siste ukene har vært hektiske, hvor Ramadan er over for dette året. Herregud, som det gikk fort SubhanAllah… Sommeren er egentlig på vei i full fart nå, altså om bare ca 1,5 måned er den her, tenk! Omg som jeg gleder meg, samtidig så er det nesten ikke til å tro, haha! Planen er å kose meg max ute i finværet de dagene det er solrikt, dykke ned i interessante bøker på gressplenen i parken og forsvinne i varmen. Jeg elsker kjolene fra merket Love Lolita, de har en butikk i Oslo på Akerbrygge også – Så verdt å ta turen innom.

    Altså, de som kjenner til den opprinnelige Lolita stilen, de vet hva det går i og hvordan stilen egentlig ser ut. Den stilen er jeg vokst opp med å ha helt siden ungdomstiden min, så jeg har alltid digga den! Nå går det mer i en hijab vennlig stil hos meg, men det betyr ikke at man ikke kan bruke flotte kjoler i sitt eget hjem for det. A Princess is first and foremost a Princess in her own castle, you guys 👑 Disse kjolene fra Love Lolita er liksom en litt mildere variant av dem, egentlig. Nydelige er dem uansett! Jeg har kjøpt meg den magisk flotte maxi kjolen nede i høyre hjørne på bildet over – Elsker den! Så her får dere noen tips til de vakreste kjolene fra Love Lolita, som passer perfekt til idylliske sommer dager 🧡🌞

    Du får kjøpt dem her

    20
  • PSYKISK HELSE

    NÅR MARYAM ISELIN TAR SITT EGET LIV, VIL DU ANGRE

    Vet dere hvor mange det er som skriver et avkjedsbrev hver eneste dag i året, for å få sjelen eller tankene ut av systemet? Det er mange, ganske mange… Om så det bare er én sjel, så er det en sjel for mye som opplever den type sorg. Hver dag er det noen som sliter med depresjon, panikk angst, og ikke minst selvmordstanker. Alvorlige selvmordstanker har blitt en del av hverdagen til noen der ute, og den det gjelder har heller ikke noen å prate med. Trist tenker vi, men gidder vi å gjøre noe med det? Er det liksom vårt problem? Det kan hende vedkommende ikke har noen venner, eller om hun har venner, så bryr dem seg ikke nok eller vil ikke høre om noe negativt. Slik er flere mennesker. Folk liker ikke å høre sutring, klaging eller noe som kan være i nærheten av noe depressivt, i frykt om at det kan påvirke våres liv på noe vis.

    Det kan like gjerne være naboen din eller ei jente i klassen, om ikke det er din egen bestevenninne som har skrevet det avkjedsbrevet i skjul. Maryam Iselin på 22 år sliter med selvmordstanker og en mild til moderat depresjon. Dette forteller hun oss i ny og ned, hun skjønner at hun ikke kan nevne det for ofte, for da trekker folk seg bare mer unna. Hun er en praktiserende muslim og ber sine bønner (salaah) når hun klarer, også leser hun Quran iblant for å holde fast i Allah SWT, i håp om å få hjelp. Allah SWT er jo der for oss, men er vi der for Maryam Iselin?

    Miryam Iselin kan både ha gode og dårlige perioder i hverdagen. I hennes gode dager får hun til å komme seg tidsnok på skolen, og får gjort unna noen innleveringer, som setter et lite smil rundt munnen hennes. Kanskje stikker hun innom Oslo city og tar seg en liten shopping runde, som kan gi dopamin nivået et lite kick. Hun er født i Norge og hennes Mor er araber, mens hennes norske far døde av rusbruk og overdose når hun bare var 15 år – Av heroin og benzodiazepiner. Det betyr at hun sliter med traumer, tankekjør og forvirring til daglig, som også gjør det vanskelig å holde konsentrasjonen oppe. Med andre ord, hun er en hyggelig jente som kommer ifra et dysfunksjonellt hjem.

    Nå skal jeg fortelle deg hvor ille hennes verste dager er, og mye av årsaken til det er at hun har veldig lite venner og er lite sosial. På skolen er hun mye alene eller med sin bestevenninne, som ofte liker å henge med jenter som ikke liker Maryam Iselin. Hun sliter med angst, nedstemthet og isolerer seg mye hjemme, for forholdet mellom mor og datter er ikke det beste. Mor røyker også hasj i perioder, som også er en psykisk påkjenning for Maryam Iselin. Hun føler på mye omsorgssvikt, føler seg lite sett og hørt, og føler seg ikke verdig til å bli elsket av noen. Ofte tror hun at Allah SWT ikke elsker henne, men det gjør Han for Han er den mest nåderike og barmhjertige.

    På det verste ønsker hun at hun kunne ta sitt eget liv, ikke eksistere lenger og bare forsvinne fra verden. Ut og langt vekk fra folk som ikke var lojale eller bort fra sine egne tanker og følelser. De jævlige satanske følelsene som hele tiden dagdrømmer om å dø. Maryam Iselin så daglige scenarioer i hode sitt, hvor hun hengte seg selv i et tau, eller tok overdose med noen piller som hennes far gjorde, eller hoppet ut av en blokk og aldri så tilbake. Det eneste som holdt henne igjen fra å gjøre det, er at Islam ikke tillater å ta selvmord. Hadde det ikke vært for Islam og Allah SWT, så hadde hun vært den første til å ta sitt eget liv, pleide hun å si. Hennes bror og bestevenninne bare fleipet det bort hver gang hun nevnte det for dem.

    18.01.2024 en kald vinterdag dalte snøen fra en grå himmel, og kl.13.47 fikk rektor på skolen beskjed om at en elev hadde tatt sitt eget liv. Maryam Iselin var nå død, borte fort godt og hele skolen var i sjokk! Selv om denne historien er en oppdiktet historie med et oppdiktet navn, så kan det faktisk hende at det er en person i omgangskretsen vår som sliter med identitetskrise og selvmordstanker – I verste fall tyr til handling. Vi er nødt til å være et medmenneske for folk som sliter med denne typen problematikk. Kanskje det er våres egen bror eller søster som sliter psykisk, og dagdrømmer om å ta sitt eget liv. Lite vet vi, noen ganger! Å spørre noen en gang for mye, «hvordan har du det psykisk om dagen?» kan være til stor hjelp. Å invitere til å ta en kaffe med en venninne 2 ganger i måneden, kan være med på å redde liv, øke livskvaliteten til en person og redusere depressive symptomer.

    Det er vi som kommer til å sitte igjen med selv forakt, dårlig samvittighet og lav selvfølelse, hvis noen i vår nærmeste krets velger å avslutte livet sitt. Men det er ikke på vegne av oss selv vi skal ha medfølelse for andre… Vi bør vise omsorg og medmenneskelighet overfor den som sliter psykisk, for at vi alle skal ha en bedre hverdag. Vis kjærlighet, vis omsorg, bry deg en gang for mye, vær inkluderende mot de som har det litt ekstra sårbart 💜 Hvis du sliter med selvmordstanker oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med legen din, eller Hjelpetelefonen på nummer 116 123. Jeg er også tilgjengelig på Instagram eller Facebook, om du trenger noen å prate med, og jeg bevarer din anonymitet 💌

    19
  • RAMADAN & EID ♡

    RAMADAN SISTE 10 DAGER – 2024

    As salaam aleykom og heii fine lesere 🤍 Håper dere har hatt det strålende med selvfølelsen deres i Ramadan så langt. Wow, så fort tiden har gått, helt utrolig! Vi er nå kommet i de 10 siste mest verdifulle dagene i Ramadan, og da gjelder det å trekke pusten dypt inn og puste rolig ut… Og tenke at vi nå skal oppleve de 10 beste dagene av våres liv, hvor vi bestreber etter å gjøre Allah SWT fornøyd, in sha Allah.

    Vi strever jo etter det å in sha Allah oppnå selveste Laylatul Qadr, blant de 10 siste dagene. Vi vet ikke for sikkert hvilken dag det konkret er, det er nettopp derfor man bare må prøve å sikte etter den etter beste evne og kapasitet.

    Quranen 97:3

    Allah SWT sier (oversettelse av betydningen): «Skjebnenatten er mer verdt enn tusen måneder.»

    Laylatul Qadr – 1 natts tilbedelse

    = 1000 måneders tilbedelse

    = 83,33 års tilbedelse

    Altså, wow…! Tenk å klare å oppnå 83 års tilbedelse, bare ved å prøve sitt beste å tilbe Allah SWT i de siste 10 dager, in sha Allah! SubhanAllah… Om du ikke kjenner til den berømte dua’en som bør resiteres ofte under denne perioden, så deler jeg gledelig den med deg🕯🧡 Allah SWT elsker at vi søker tilgivelse hos Han, og Han elsker å tilgi oss!

    Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa’fu anni –  O Allah, You are pardoning and love to pardon, so pardon me.

    Måtte Allah azzawajal akseptere enhver persons ibadaah i denne Ramadan, tilgi våres feil og mangler, forbedre våres imaan, beskytte oss ifra satan og dårlige vaner, og guide oss til siratul mustaqeem, ameen 🕯🤍

    Andre dhikr man kan resirere

    • SubhanAllah, La ilaha illa Allah, Alhamdulillah etc.

    • Subhan Allah wa’l hamdu lillah, wa la ilaha ill Allah, wa Allahu akbar – (Ære være Allah, priset være Allah, det er ingen gud utenom Allah, og Allah er Den Største)

    • Subhan Allah wa bi hamdihi, subhan Allah il ‘Azim – (Ære og ros tilhører Allah, æret være Allah Den Allmektige)

    Ønsker dere en velsignet uke! 🥰🌳

    20