• BEAUTY

    NEW IN – CLINIQUE SERUM

    Hallo vakringer 🧡 I det siste har jeg tenkt mye på hudpleie rutinen min. Nå har jeg lyst til å gå all in for å ta vare på huden min, for det er faktisk ikke så lenge til sommeren – And I wanna look smashing, haha! 🥰 Det som er med huden min er at den er veldig sensitiv, tør og jeg kan slite med ulike pigmenteringer. Så solkrem har jeg brukt hver eneste dag en god stund nå, det er SÅ viktig, og da bruker jeg solfaktor 50 såklart. En dag for kort tid siden stakk jeg innom en hudpleie salong, for det var så lenge siden jeg hadde tatt en skikkelig konsultasjon for å diskutere utfordringer og løsninger about my skin. Og noen av produktene mine trengte en oppfriskning, for jeg trengte et lite innblikk i hva jeg skulle fokusere på. En liten dytt fra hudpleieren og motivasjon hehe.

    Jeg vet jo at serum kombinert med en god fuktighetskrem is the magic! Når jeg går for et serum, så går jeg alltid for en i litt dyrere prisklasse. Fra min egen erfaring, så må man dessverre investere litt, om man vil at serumet skal ha noe effekt. Jeg har testet Clinique sitt serum – Radical dark spot corrector nå i 6 dager bare, og jeg har allerede sett små resultater. Jeg har også lest mye bra tilbakemeldinger om det, og gleder meg veldig til å teste det over en lengre periode, og gi dere en oppdatering når flasken er tom in sha Allah. Av serumer bruker jeg som regel alltid et som har fokus på å fjerne pigmenteringer, samtidig som at den er beregnet for sensitiv hud – Som denne skal være. Allerede hittil er jeg imponert over at den har fjernet små flekker i ansiktet! 🤩

    Det som er viktig for å oppnå optimal effekt, er jo det å faktisk bruke serumet 2 ganger om dagen. Og at man starter med å rengjøre huden, deretter bruker en god toner for å fjerne alt overflødig smuss, og til slutt bruker serumet med en fuktighetskrem over. Hvor man gjør dette hver eneste dag, og ikke hopper over noen dager. Når man vet at man har kjøpt dyre hudpleie produkter, så blir det liksom en motivasjon i seg selv å bruke det på riktig vis. Du får kjøpt det fra blant annet hos Lyko her 💜 Ønsker dere fortsatt ei fin uke, ta vare på hverandre! Xx

    19
  • LIBRARY,  NLP - GROWTH MINDSET,  PSYKISK HELSE

    BOKTIPS: LEV MER, TENK MINDRE (METAKOGNITIV TERAPI) – PIA CALLESEN

    Da er vi midt i uken dere, og jeg håper det er noen sjeler der ute som leser bloggen min, som også digger å lese bøker 😍 📚 For det å alltid ha en god bok å bare sveve i, har jeg skjønt er utrolig viktig for min egen selvfølelse og mentale helse. Det jeg velger å dele med dere nå er ganske sårt for meg, men samtidig er det ikke farlig å dele det. Det siste året for meg har ikke vært et enkelt år.

    Jeg har gått igjennom flere sorg prosesser med meg selv, hvor jeg har trengt masse tid på å heale meg selv. Årsaken til det er min sorg over at min kjære elskede Mamma har dødd, og er borte for godt i dette verdslige livet vi bor i nå. Nedstemthet, tomhet og dårlige dager er det jeg har følt på over en lang periode, hvor det har vært vanskelig å dele fra meg selv. En mørk plagsom skygge, som hele tiden har prøvd å formørke hverdagen min ved å forfølge hjernen min. Motivasjon har det vært lite av, og dagene har sett temmelig like ut.

    Selv om man er utdannet Mental Trener selv, er det helt menneskelig å falle i livet på lik linje som alle andre gjør iblant. Og noen ganger er det ikke så lett å bare plukke seg opp igjen, når noe gjør så ufattelig vondt som å miste sin egen Mor. En smerte man er nødt til å lære seg å leve med! Som kommer til å poppe opp i ny og ned, og by på flere utfordringer gjennom livet. Dårlige dager kommer iblant for oss alle, men målet er å ha flere gode dager er negative dager, in sha Allah.

    Men noe som faktisk har hjulpet meg igjennom tankemønstret mitt og grubleriene, er det danske Psykolog Pia Callesen snakker om i hennes bok. Nemlig Metakongnitiv terapi! Du har garantert hørt om kognitiv terapi, men Metakongnitiv terapi var en gamechanger for meg som jeg aldri hadde hørt om før. Det handler nemlig om det totalt motsatte av hva kognitiv terapi handler om. Med andre ord, jeg er imponert av boken til Pia, for det er bare så sykt bra skrevet.

    Kognitiv terapi handler om å dykke nedi sine egne følelser, på både godt og vondt. Hvor man kan bruke masse energi og tid på å reflektere, og gruble over negative følelser og problemer. Folk gjerne snakker med en psykolog som driver med samtale terapi i årevis (som kan være nyttig for mange, men ikke alle). Kognitiv terapi har jeg prøvd i mine tidligere år, og for meg har det aldri fungert. For min del, årsaken til det er at man bare grubler, fokuserer og reflekterer enda mer på det negative og hva som er feil med oss selv.

    Mens Metakognitiv terapi fungerer slik at det tar deg ut av din egen hjerne og ut av tankekjøret, ut til det ytre miljøet som vil gjøre deg kreativ og produktiv. Som på over tid (hvis man klarer å bruke verktøyet) bidrar til mindre depressive symptomer, bedre livskvalitet og mindre negative følelser. Metakognitiv terapi handler om å tenke/ gruble mindre, og bli klar over at man er i stand til å kontrollere tankene sine.

    Sitater fra boken

    Med Metakongnitiv terapi tar vi et endelig oppgjør med den gamle freudianske psykoanalysen – som mente å kunne behandle depresjon gjennom samtaler om opplevelser i barndommen. Vi utfordrer også den kognitive terapien – som etterstreber å endre den deprimerte personens negative overbevisninger til noen mer realistiske, eller nyanserte overbevisninger. Metakongnitiv terapi, som hverken dyrker barndommen eller vil endre mørke tanker til lysere versjoner, representerer derfor et banebrytende paradigmeskifte innefor psykologien: Man må ikke lenger vrenge sjelen sin for å unnslippe depresjonen. Terapiformen bygger på en idé om at man får det bedre ved å gjør mindre – ikke mer, med tankene og følelsene sine.

    Anbefales å ikke å lese

    Vel, egentlig så anbefaler jeg denne boken til hvem som helst, selv om du er skeptisk også – For det kan åpne nye dører for deg. Men, kanskje hvis du er en som lar deg lett trigges av at jeg fremmer Metakongnitiv terapi fremfor kognitiv terapi, burde du kanskje Google deg litt opp til hva Metakongnitiv terapi egentlig er først. Boken i seg selv er bare 150 sider, er lettlest og oversatt fra dansk til norsk.

    Anbefales å lese

    Selvsagt anbefaler jeg å lese denne boken, hehe 😍 📖. Det som er så fantastisk med den, er at den faktisk kan kurere mild til moderat depresjon og nedstemthet. Den gir deg verktøy på hvordan man skal forholde seg til tankene sine. Pia lærer deg å kun observere tankene sine fra lang avstand, hvor man lærer å ha kontroll over dem, og lærer at man slettes ikke trenger å bygge mer på en tanke. Man lærer fornuftige teknikker på hvordan man kan øve seg på å ha ytre fokus.

    Vi mennesker grubler, over tenker og analyser ofte alt for mye, ihvertfall når man sliter med angst, tomhet, depresjon og nedstemthet. Etter å ha lest boken Lev mer, tenk mindre har jeg fått økt livskvalitet, har utviklet bedre selvfølelse, ser lysere på livet og trives bedre i mitt eget selskap – Alhamdulillah 💜🕯Den har fjernet nedstemthet og redusert negative tanker hos meg, men det er jo også selvfølgelig fordi jeg har brukt det mentale verktøyet for å heale meg selv. Og det kreves tålmodighet, håp, endring og tid.

    Jeg håper denne boken kan hjelpe flere opp fra det sorte mørke til en lysere hverdag
    🗝 💬 💌 🤍 🥰

    21
  • INTERIØR,  RAMADAN & EID ♡

    RAMADAN 2024

    As salaam aleykom og heii fine dere 💖 Håper alt står bra til! Den vakreste måneden av alle 12 måneder har nå entret tilværelsen og livet vårt. Som vi allerede vet, er Ramadan måneden da Allah SWT sendte Quran’en til menneskeheten – En barmhjertighet og veiledning for hvordan vi bør leve livet (selv i 2024). For en glede og fantastisk mulighet til å heale hjertene våres, og komme nærmere Allaah azzawajal på. Ikke minst, er det måneden for å søke masse tilgivelse, for Allah SWT elsker å tilgi oss.

    Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært flink til å forberede meg i månedsvis før Ramadan, til denne hellige måneden. Jeg mener hvem klarer nå det? Altså det er utrolig smart og vakkert hvis man klarer å ha en intensjon om å jobbe med seg selv, i flere måneder før vi faktisk trår inn i måneden. Der… er ikke jeg helt enda, så du er ikke alene om det 🗝 🤍 Realiteten er at mange av oss ikke går rundt og planlegger Ramadan i forkant, vi er dessverre ofte for lost i dunya og dagliglivet.

    Det som er så utrolig fint, er at det aldri er for sent å starte å forberede hjernen til Ramadan, eller til hva som helst egentlig! Jeg selv begynte å innstille hjernen og tankene mine mot Ramadan, bare knapt en uke siden. Er jeg en dårlig person for det? Overhodet ikke! Jeg hadde en samtale med min bestevenninne om at jeg ikke har pyntet til Ramadan, og at jeg ikke føler meg helt motivert til det.

    Saken er at man trenger ikke å føle seg motivert til det, da vil man bare bruke evigheter på å gruble og over analysere saken. Vi går ofte rundt, dveler og overtenker scenarioer om at motivasjonen plutselig bare skal poppe opp i hjernen, og gjøre oss i stand til å sykle et helt maraton, helt av seg selv. Its not gonna happen, girl.

    Det man heller bør gjøre, er å handle før man rekker å (danne) en tanke rundt saken. Egentlig, litt som hva Nike pleier å si – Just do it. Det var akkurat det jeg gjorde! Å pynte til Ramadan, virket ikke særlig fristende til å begynne med. Hvorfor? Hva er vitsen med det, vil det endre noe som helst?

    Jeg stoppet tankene mine, stoppet grubleriene med andre ord, og gikk til handling istedet. En etter en, tok jeg frem Ramadan pynten min fra skuffen, og plutselig begynte jeg å føle meg glad! Jeg begynte å glede meg til slutt resultatet, hvor fint det skulle bli i stua mi når jeg fikk alt til å matche. Rosa og gull er stilen min i stua, jeg liker å kalle det rosegold, selv om rosegold egentlig refereres til bronse.

    Byttet ut bilde jeg hadde oppe på venstre side med Kabah døren, og syns det ble utrolig lekkert! 🤩 ELSK! Så jo, jeg syns det er lukrativt å skape en fin Ramadan stemning i sitt eget hjem 🥰 Det gjør noe med tenkemåten og selvfølelsen våres. Det stimulerer hjernen til å tenke muligheter, og samtidig motiverer til å innstille oss på den egentlige hensikten til Ramadan. En handling som det å pynte huset, ledet til å ville tilbe Allah SWT og glede meg over Ramadan!

    Dagen etter våknet jeg med et smil rundt munnen, tok en nærmere titt på pynten hvor det skilte i magen, og knipset noen bilder til storyen på Instagram. Godt føltes det, Alhamdulillah 💌 Derfor forteller jeg til dem som føler seg umotivert til Ramadan, start med å pynte huset litt – Det er langt ifra forsent! 😍 Finn frem noen fargerike telys, en ny bordduk, en fin lyslenke, og sett frem Quranen på bordet. Det vil gjøre godt for selvfølelsen vår! Start Ramadan med Bismillah og en god vibe, så får vi nok en fantastisk givende måned som fyller oss med helbredelse og harmoni. In sha Allah!

    Ønsker dere en riktig god Ramadan 💜🕯
    23
  • WORLD TRIPS

    DUBAI 2024

    Denne turen hadde jeg gledet meg til lenge, gått rundt og planlagt, kjøpt inn alt av hva jeg trengte å ha med meg. Dubai er dyrt, altså ofte 3 dobbelt så dyrt. Ting vi får kjøpt til rimelig pris her i Norge som eksempelvis ting fra butikken Normal, som jeg liker så godt, er dyrere i Dubai. Så jeg er alltid super flink til å pakke med meg alle dagligdagse ting, så jeg slipper å bruke penger på det i ferien. For på ferie vil jeg heller bruke penger på attraksjoner, restauranter og cafeer, hvor jeg kan kose meg maks! ♡ Det jeg egentlig hadde planlagt var å være bortreist i 2 hele måneder! For jeg missliker vinteren ganske mye her i Norge, den er way to long for min tålmodighet. Flybilletter var kjøpt og hjemreise var egentlig 29.mars. Men iblant er livet slik at vi planlegger noe, men så har allerede Allah SWT planlagt noe helt annet for oss.

    Når jeg booker leilighet, så booker jeg ofte gjennom Airbnb. Aldri har jeg opplevd så store problemer som jeg gjorde denne gangen med denne leiligheten. Hvor skal jeg egentlig begynne, haha! Vel, første grunn til hvorfor jeg booket denne leiligheten in the first place, er jo fordi at den lå nærme t-banen, altså 20 minutter i gåavstand. Men lite hjelper det, når man ikke trives i leiligheten man bor i, og ikke føler seg trygg der. Altså, jo jeg hadde jo selvfølgelig tryggheten i den forstand at jeg har tak over hodet, blokka i seg selv har Securitas nede, og mat på bordet – Alhamdulillah.

    Fra første natt jeg entret var det ikke noe Internett tilstede, og det naturligvis behøver man til enhver tid. Så jeg måtte høre med naboer om å få låne litt, men fikk et nei som svar, helt til basseng mannen var så snill og lånte meg WiFi. Etter første natt med stress og dårlig søvn, har solen begynt å skinne hvor man ser alt i leiligheten mye tydeligere. Det viste seg at hele leiligheten er skitten og ikke vasket ordentlig, støvet ned. Så eieren sender en vaskedame for å løse problemet.

    Neste problem som jeg legger merke til er at det er vann lekkasje ifra taket, som har fylt hele kjøkkenskapet med vann. Det lekker vann overalt nå. Eieren sender en elektriker som kun (midlertidig) løser problemet. Problemet er nemlig mye større, haha! Rørene i taket er totalt tette, og taket over kjøkkenet som strekker seg til badet må rives, er det jeg får beskjed om fra elektrikeren. Ja, det skjer ihvertfall ikke under mitt opphold, står jeg og tenker. Så kommer vi til det aller største problemet, som begynner å oppstå etter 2-3 dager. Vil du gjette hva det kan være? Nemlig, det at dusjen også er tett! 😂

    Wow, sier jeg bare. Altså det gikk ikke ann å dusje på badet fordi rørene under vasken og dusjen er totalt tett. Når man tok seg en dusj ville ikke vannet gå ned i avløpet som er i dusjen, vannet kom heller opp ifra avløpet som var under vasken, hvor det ble flom på hele badet. Altså, nå som jeg skriver dette her i bloggen høres det bare sykt komisk og latterlig ut, hvor jeg ler selv når jeg tenker over det! 😂 Men det er en form for katastrofe når man er på ferie og i utgangspunktet skal være borte i 2 måneder. Det å kommunisere med eieren og Airbnb var overhodet ikke til nytte, ihvertfall ikke eieren. Eieren nektet å anerkjenne problemet, de overså og latet som at problemet ikke eksisterte, hvor de ikke gadd å sende en rørlegger for å fikse det.

    Så kan man lure på hvordan jeg overlevde uten en dusj i ferien min, når det bortimot var 30 varmegrader jeg måtte deale med. Må ærlig innrømme at hele denne turen var utrolig angstfylt og ubehagelig, som skapte mye ubalanse i meg. Jeg gjorde jo dua til Allah SWT om få hjelp, såklart! Og selvfølgelig hjalp Han meg, den mest barmhjertige, den mest nåderike ♡ I de aller fleste bygninger i Dubai har de et treningsstudio, og der var det tilfeldigvis separert kvinne og herre garderobe med privat dusj. Så da dusjet jeg heller der, og klarte meg fint hehe. Alt i alt, så var dette såklart en test ifra Allah SWT. Det er ikke alltid at ting blir som man forventer, og ingen hadde skrevet om disse problemene i tilbakemeldingene som sto skrevet på Airbnb. Resultatet ble at jeg følte meg psykisk dårlig og følte meg utrygg, men heldigvis hadde jeg gode støttende venninner rundt meg. Så det var litt om årets Dubai opplevelse, og hvorfor jeg valgte å reise hjem tidligere.

    Ønsker dere en fantastisk start på uken folkens! 💖

    23