• LIBRARY

    BOKTIPS: SOPHIE ELISE – TING JEG HAR LÆRT

    Heii fine dere som velger å klikke seg inn på blogg magasinet mitt! 💜 Det føles ærlig litt rart ut enda å begynne å blogge igjen, for det er en god stund siden sist, sånn helhetlig messig. Men for all del, det føles godt også faktisk! Det har vært en skikkelig bra start på sommeren i år, men at det er meldt regn denne uken kjenner jeg faktisk er litt deilig.

    Den siste boken jeg har bladd i er Sophies siste bok; Ting jeg har lært. Jeg undret meg over om det skulle være noe nytt i dette eksemplaret, eller om vi rullerer i samme baner og danser i barbie lokaler igjen. Hennes tidligere bøker har jeg også lest, og måten henne skriver på med å bruke alle de kognitive sansene sine ved å beskrive hva man føler, ser, hører, berører og tenker på et og samme sted, er godt skrevet av henne som en forfatter. Det skal hun ha! Hun vekker oppsikt, får lesere til å undre seg vel og merke en smule for mye om ting man egentlig ikke burde snakke så mye om i det offentlige.

    For å si det sånn, så syns jeg at det nesten burde ha vært en 18 års grense på å lese denne boken, og det er helt seriøst. Er man ung, emosjonell eller psykisk ustabil og ikke trygg på sitt eget utseende, sin personlighet, sin kropp og sinn, kan denne boken faktisk gjøre skade hos deg. Hun har fått mye kritikk gjennom årene om at hun er Norges farligste forbilde, og det kan den som leser denne boken få avgjøre helt selv.

    Jeg personlig har ikke noe imot Sophie Elise, hun er snill og hyggelig å prate med. Men én ting hun er råflink på er nemlig det å provosere å tiltrekke seg oppmerksomhet, som hun lett gjør i boken også. Over halvparten av boken hennes omhandler faktisk vaginaen hennes og hennes forhold til det å operere den, fordi hun missliker underlivet sitt. Er det direkte en skandale som er helse skadelig, eller er det bare fint å være så direkte og åpen om personlige intime problemer, som man egentlig fint kan løse på egenhånd uten å måtte opptre for en hel generasjon? Estetisk problematikk av kjønnsorganer hører til sin egen privatsfære og er en del av våres integritet og bør ikke deles offentlig.

    Sitater fra boken hennes

    «Jeg har null konsekvens tankegang, booker operasjoner på spontanen og kjøper rekkehus på Ellingsrud fordi det virker fint å ta bilder i en hage, uten å engang å kunne plassere Ellingsrud på kartet. Jeg tar alle valg basert på å kunne si på en middag: «Den gang da jeg var sugarbaby» eller «Den gang jeg dro fra en komiker hjemme hos meg og sa jeg bare måtte på butikken, dro for å ligge med en rapper, og dro tilbake for å ligge med komikeren rett etterpå». Jeg er en sånn type jente – og jeg håper jeg ville ha levd livet mitt for å ha morsomme historier å fortelle, uansett hvordan karrieren min hadde gått».

    «Jeg har alltid vært sykelig sjalu på jenter. Alle jenter som får til mer enn meg, eller som er mer sexy enn meg, eller som kan noe jeg ikke kan. Etter hvert utgjør det ca alle jentene i hele verden – og det er forferdelig slitsomt å leve sånn. På samme tid har jeg krevd at det skal finnes plass til meg; at alle skal se meg, godta at jeg vil legge ut bilder i lite klær, godta at jeg er litt av alt, at jeg er mye i offentligheten hele tiden. Samtidig som at jeg selv skulle sitte og hate alle som fikk til noe, ikke bare forventet jeg – men nesten krevde jeg – at alle skulle like meg, uansett. Og om de ikke likte meg, skulle de forstå valgene mine».

    Anbefales ikke å lese

    Altså, som jeg skrev ovenfor så anbefaler jeg ikke å lese denne boken med mindre du er over 18 år, og er selvsikker på ditt eget kropps bilde/ selvbilde. Vi alle har usikkerheter i oss som er helt normalt, men fortsatt på ulike vis og nivå av det. Er du usikker på ditt eget kjønnsorgan og tenker på operasjoner rundt det bør du ikke lese denne boken, du bør heller oppsøke profesjonell hjelp. Hvis du allerede sliter med din selvfølelse hvor du har lav selvtillit og blir lett påvirket av bloggere/ influensere på en negativ måte, bør du være påpasselig om hva slags informasjon du tar til deg. Om du allikevel bestemmer deg for å lese boken selv om du sliter med dårlig selvfølelse, burde du drøfte bokens innhold med noen voksne, eller andre som kan en del om psykologi i ettertid for å sette ting i riktig perspektiv.

    Anbefales å lese

    Du kan fint lese denne boken om du er psykisk stabil i hodet, hvor du føler deg trygg på deg selv, og dine egne beslutninger og verdigrunnlag. Å være selvsikker på sin egen integritet, selvrespekt og autonomi er en viktig kodebrikke å ha med seg for hva enn man velger å oppsøke. For bøker og sosiale medier som vi vet og andre plattformer/ kanaler programmerer oss stadig vekk til å havne i retninger vi ikke alltid helt reflekterer over, og lett kan gjøre at vi mister kontroll. Vi tenker at vi ikke blir påvirket, men det er det ikke alltid noe sikkerhet for.

    Bevisstheten våres kan gjerne tolke og forstå ting på et vis der og da, mens underbevisstheten våres kan jobbe på en diskré underliggende måte, hvor vi fortsatt kan bli påvirket uten at vi legger merke til det. Så derfor om man skal lese denne boken av Sophie, bør man ha nok selvinnsikt i seg selv til å vite at man antagelig ikke blir påvirket negativt. Man burde aldri gjøre en handling i livet kun for å dele det videre med folk, eller for å skryte av at «jeg har gjort det eller det» for å få oppmerksomhet. Det gir ikke noe mening, det resulterer bare i overfladisk tenkning å ha en slik type holdning. Så å vite bedre enn det, burde vi alle sikte til.

    19
  • BLESSINGS,  ISLAM,  RELIGION

    DHUL HIJJA 2023

    As salaam aleykom og hallo nydelige dere, god mandag by the way! 💜 De mest dyrebare 10 dagene i vår eksistens er i gang, nemlig Dhul Hijjah. Altså, Hajj (Pilegrimsreisen) innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode som er i (Dhu’l Hijjah), og der delta i flere ulike tilbedelses handlinger og ritualer. Dette bør enhver muslim som er i stand til det fysisk og økonomisk, gjennomføre minst en gang i livet, in shaa Allaah 💌

    Dhu’l Hijjah er de 10 BESTE dagene på jord, også inkludert selve Eid al Adha – Som er blitt gitt til oss Muslimer for at vi skal få en god mulighet til å tilbe Allaah azzawajal så mest så mulig. Det for å tjene ajr (belønning) og bli tilgitt for våres synder ♡ Altså, for å opparbeide oss gode gjerninger til akheera og in shaa Allaah oppnå evig Jannah (Paradis). Allaah SWT har foretrukket disse 10 dagene fremfor alle de andre dager av året. Så da gjelder det å kjøre på med tilbedelser – Real spirituell detox for heart, mind and soul is on! 🧡

    Tilbedelses handlinger man kan gjøre

    • Å faste – Å faste alle 9 dager frem til Eid hvis man klarer er prisverdig. Hvis man ikke klarer det, prøv i det minste å faste dagen til ‘Arafah (den 9. av Dhul-Hijjah).

    • Takbeerat – Hold tungen fuktig med takbeeraten gjennom disse 10 dagene.

    • Sadaqaa – Gjør en økning i å gi sadaqaa/ veldedighet fordi det er en av de beste tidene på året til å donere bort veldedighet. Jeg selv pleier å bruke islamicrelief til donasjon. For eksempel kan man donere bort 100 eller 200 kr hver dag.

    • Istighfar – Rasulullah ﷺ sa at det ikke er noen annen dag Allah SWT frigjør flere mennesker fra helvetes ild enn dagen for Arafah. Strev etter å få Allahs tilgivelse på den dagen ved å kontinuerlig å be om Allahs tilgivelse på dagene frem til da.

    • Dua dialog – Løft hendene, og snakk med Skaperen vår! Spør Allah SWT om hva du vil og ønsker, det er en stor tilbedelseshandling. Du kan prøve å lage en dua liste og lage dem hver dag i løpet av de neste 10 dagene. Da får du en oversikt over hva samtalen mellom deg og Allah SWT skal omhandle.

    • Hajj – Hvis du har muligheten til å reise på Hajj, er det en av de største tilbedelseshandlingene i disse dager. Hvis det ikke er mulig for deg i år, gjør gjerne intensjon om å få reist dit i årene som kommer og begynn gjerne å forberede deg på det allerede nå, ved å søke kunnskap om Hajj.

    • Ekstra bønn – Ta hensyn til alle fard og sunnah bønnene dine i løpet av disse dagene og prøv gjerne å legge til ekstra bønn også, som duha-bønnen etter soloppgang og Tahajjud om natten.

    • Les Quranen – Prøv å lese både Quranen på arabisk og oversettelsen av Quranen så mye du får til i løpet av dagen. 2 sider, 5 sider, 10 sider, alt er bedre enn ingenting. Dette er bare noen av de mange tingene vi kan gjøre og dra nytte av disse 10 velsignede dagene.

    Vi alle er på et ulikt/ personlig nivå av å praktisere tilbedelses handlinger, så tenk at det du får til er mer enn bra nok. Vi må aldri sammenligne oss selv med andres aktiviteter og handlinger. Vi må kun prøve å bli en bedre versjon av oss selv, ikke av andre, men bedre enn personen vi selv var i går 🕯💜 Måtte Allah azzawajal akseptere våres intensjoner og tilbedelses handlinger disse dager og fremover, ameen.

    Feeldia – Reprogram your heart
    17
  • INSPIRASJON

    HOW DOES THE PERFECT GARDEN PICNIC LOOK LIKE?

    Å skrolle nedover fargefylte Pinterest gir en god opplevelse, å dagdrømme om den perfekte hage pikniken med venninne kos, ja hva er nå bedre enn det? Rosa, gult, blått, grønt eller beigt teppe å sitte på…everything feels good! Kjør på med yndlings fargen din! 💜 For min egen del kan jeg fint glamme opp en rosa piknik for alene tiden min i hagen her, det er like koselig. Det er ikke alltid folk har tid til en, så da er det viktig å sette pris på seg selv, og lære seg i trives i sitt eget selskap. And that my friend, needs some practice, self love and enthusiasm!

    Ta med noen fine puter som du kan lene deg på, mens du ligger på pleddet. Puter er med på a skape en lun og myk vibe, uansett hvor du befinner deg hen. Putetrekk med litt sommerlig atmosfære, it will do it! Annet jeg vil ta med meg til min egen hage iceland er en høytaler så jeg kan høre på noe kul podcast, en god bok å drukne i så jeg kan switche fra podcast til lesing, om jeg vil. Solkrem om du blir solbrent fort, er et must i det tilfellet. Jeg blir sjeldent solbrent av norsk sol, jeg må til Dubai jeg for å bli solbrent, hehe.

    Something to stop the thirst with, we need. Jeg elsker de Zero saftene, synes de er en million ganger bedre enn Fun som jeg syns smaker altfor kunstig. Vel Zero også smaker litt kunstig, men på en god måte iallefall, haha. Favoritt smaken min det siste halvåret har vært smaken av cherry & raspberry – Skikkelig delikat. Anyway, bland den ut med nøytral Farris, and you have the best and easiest drink in this summer heat. For å gjøre det hele litt mer Instagram vennlig kan du tilsette spiselig glitter! Fåes kjøpt her i forskjellige farger! 🤩

    Om du vil piffe opp hage stemningen skikkelig, da er det ikke noe bedre dekorativt som helium ballonger. Jeg elsker ballonger, ihvertfall når de flyr! Åååh 😍 💜

    Flere ting du kan ta med deg på piknik teppet ditt er blant annet Quranen og en Tasbeeh som du kan gjøre dhikr på🕯📖 Eller bare enn annen inspirerende islamsk bok, som gjør at du føler deg nærmere Allaah SWT. Allah vil alltid sette pris på at man prøver å huske Hans Majestet, selv i de varmeste dager hvor det kan være vanskelig å holde konsentrasjonen oppe.

    Hva som er den beste piknik maten er det egentlig bare du selv som kan avgjøre. For min del frister det iallefall å lage meg en deilig sommer salat! Her & her finner du noen digge oppskrifter fra meg. Andre ting man kan kose seg med i hage festen sin, som både er koselig i eget selskap og med andre er å male, tegne eller å fargelegge. Noe av det letteste kan være å kjøpe seg et vannmalings skrin fra Søstrene Grene eller TGR, og la fantasien begynne. Fåes kjøpt her. Jeg er så glad i den Søstrene Grene butikken, føler de både har kvalitet og rimelig pris på mange ting. Det er mye man kan gjøre for å få sjelen til å slappe av på teppet, pusle et puslespill på 500 brikker. Perle et nydelig armbånd til deg selv eller din mor, hun blir garantert glad for det.

    17
  • HVERDAG

    BLOGGER FRA SOULCAKE OSLO

    As salaam aleykom og heii skjønneste dere 💜 Det føles ut som om det virkelig er en evighet siden jeg har skrevet et blogginnlegg til dere. Akkurat nå befinner jeg meg på SoulCake i Oslo, har kjøpt meg en digg latte med en bringebær cupcake. Denne cafeen er totally fab og veldig meg, skikkelig Dubai vibes! Jeg liker å finne mine spots i Oslo, mine «blogg» cafeer, hvor jeg både har gode stoler å jobbe ifra, omgivelsene og interiøret matcher sjelen og sinnet mitt, samtidig har god kaffe og søtsaker å by på. Og ikke glem utsikten, den er viktig haha! Må ha en skikkelig god Oslo/ by utsikt, så jeg kan sitte og dagdrømme om livet her i Oslo.

    De fleste får ro av å være i naturen, eller det å ha en hav/ strand utsikt, sammens med sitt laptop liv. Jeg derimot, får ro i sjela av å se bylivet, folk som suser forbi for å rekke sine ærender, høre og se den blå trikken kjøre nedover gatene, se høye bygninger, og være omgitt av nydelige sommer outfits – Det gir meg hverdags gleder! ♡ Se folk skate’e i full fart, kjøre el sparkesykkel som jeg selv gjør mye om dagene, er virkelig en deilig følelse.

    Veldig snart er jeg alhamdulillah ferdig med studiet mitt, da blir jeg utdannet en Rus og miljøarbeider for godt! 😍 Wow, drømmen og visjonen min som jeg har jobbet så sykt hardt for i hele 2 år, holder på å gå i oppfyllelse. Alt er såklart takket være Allah SWT 🧡🕯Jeg er så evig takknemlig for at Allah guidet meg gjennom det å ta den beslutningen om å søke meg inn på dette studiet, for jeg får muligheten til å jobbe med de mest sårbare menneskene, som betyr SÅ mye for meg. Det å møte noen i den mørke skyggen dem er i, og hjelpe de ut til solen igjen er virkelig givende!

    Hva skjer med blogg livet da? Vet du, jeg har enda ikke helt landet føler jeg, på noe merkelig vis. Jeg tror jeg i første omgang skal prøve å blogge et innlegg i uken, starte litt slow, og observere hvor følelsene mine tar meg hen. Jeg håper dere fortsatt vil følge meg og lese blogg magasinet her! 💜 📖 Denne sommeren 2023 føles ut som sommeren 2003 på noe inspirerende vis, det er sikkert fordi 2000 stilen er ute å trender igjen! Why am I not happy about that, cause im super happy about that! 😍 De som kjenner meg, vet at jeg bare kjører 2000 stil, dag inn og dag ut! Det er godt implementert i sjela mi. Anyway, vi snakkes snart gorgeous souls!

    18