• LIBRARY,  THE ALTERNATIVE WORLD

    BOKTIPS: THE FUNDAMENTALS OF TAWHEED

    Oii som det er lenge siden vi har snakket om bøker, slæsj stikket innom biblioteket her i Nettmagasinet! 😅 Hei og as salaam aleykom forresten! 🤍 Håper dere har det fint om dagen og håper vi blir blessed med masse soool i kommende dager, in shaa Allaah.

    Denne boken skrevet av velsignede Dr. Abu Ameenah Bilal Philips er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, to be honest – Jeg har lest den flere ganger. Den handler om den alternative verden, altså (overtroisk religion/ praksis/ poleteisme) og Tawheed (Islamsk monoteisme). Poleteisme og monoteisme er to fundamentale konsepter og troer/ livssyn man burde eie kunnskap og forståelse om, for å kunne forstå og sammenfatte ting på et mer holistisk plan for sjel, mindset og hjertet – For sin helhetlige autonomi og Allahs skyld.

    Altså, jeg elsker denne boken! ♡ Den handler om alt fra ulike kategorier av Tawheed (Guds enhet), kategorier av Shirk (avgudsdyrkelse), Charms/ overtro med amuletter, verden av Jinn, spådommer, Astrologi, black magic, transcendency, det å kunne se Allah SWT, Saint worship, grave worship og mye mer spennende!

    Forstå meg rett, altså selvfølgelig er det overnevnte forbudt/ haraam å praktisere eller å tro på slike ting i henhold til Islam. Det er nettopp dette man går igjennom i dybden i boka, det å lære seg å skille mellom sannhet og falskhet i dunya, og ha kunnskaper om hva som er Islam, og hva som overhodet ikke er en del av islam og er etisk og moralsk feil å praktisere som muslim.

    Vi som muslimer tror ikke på poleteisme (flere guder), vi tror på at Allaah azzawajal er vår éneste Skaper (monoteisme), den første og siste årsak. Ingenting i vår eksistens er lik Han, Han hverken er født eller føder, Han er uavhengig av tid, rom og eksistens, men Han er den mest Nåderike, den Barmhjertige ♡ Han er den vi alene skal søke tilflukt og påkalle for hjelp. Ingen andre, og ikke gjennom noen annen kanal.

    ♤ Noen utsagn fra boken ♤

    Taghoot

    • Taghoot actually means anything which is worshipped along with Allah or instead of Allah. For example, love is a form of worship which, in its perfection, should only be directed to Allah SWT. In Islam, the love of God is expressed by total obedience to Him. It is not the type of love which man naturally feels toward creation; towards parents, children, food etc. To direct that type of love towards God is to lower Him to the level of His creation which is Shirk in Al-Asma was-Sifaat. Love which is worship is the total surrender of one’s will to God. Consequently, Allah told the Prophet Saw to tell the believers:

    «Say: If you love Allah, follow me and Allah will love you.» – Side 41.

    The Islamic ruling on Horoscopes

    • Not only is the practice of Astrology haraam as mentioned earlier, but also visiting an Astrologist and listening to his predictions, buying books on Astrology or reading one’s horoscope are also forbidden. Since Astrology is mainly used for predicting the future, those who practice it are considered fortunetellers. Consequently, one who seeks his horoscope comes under the ruling contained in the Prophets statement:

    «The Salaah of whoever approaches a fortuneteller and asks him about anything will not be accepted for forty days and nights.» – Side 89.

    Anbefales til deg som

    Denne boken anbefales til dem som er open minded, er kunnskaps søkere og er optimistiske sjeler. Eller om du anser deg selv som en fri sjel som liker å lære nye ting, konsepter basert på psykologi, den alternative verden og Islam. Du burde lese den hvis du er på søken etter sannheten og meningen med livet, hvor du prøver å finne din sanne Skaper – For her er det stor sjanse for at du finner veien til sannheten.

    Hvis du interesserer deg for stjernetegn, spådommer, crystal healing, amuletter, orakel, det usette etc, og lurer på hva Islam sier om det ene eller det andre, bør du lese denne boken. Eller, om du er nysgjerrig på om vi mennesker er skapt her i verden sammens med noen andre skapninger og hva slags posisjon og mening de har, vil du også få svar på det.

    Ikke minst får du en god overbevisning over hvem Allaah azzawajal virkelig er, Hans makt posisjon og hvorfor Han er den eneste sannheten og den ekte hjelperen i verden, i motsetning til alt annet mennesker søker tilflukt hos. Denne boken er for deg som er nysgjerrig og ønsker å få svar på fenomener relatert til det utsette og uhørte.

    Anbefales ikke å lese

    Hvis du er personen som lar deg lett irriteres av andres ulike meninger og holdninger er du kanskje ikke helt klar for denne boken. Jeg vil fortsatt ikke stenge dørene for deg riktig enda, for egentlig ønsker jeg alle velkommen til å lese denne super inspirerende boken! ♡ For jeg tror egentlig det bare kan komme noe godt ut av å lese den.

    Man trenger ikke nødvendigvis å være enig i alt, eller klare å forstå alt på en gang. Det er svært ulikt for oss alle hvor lang tid vi bruker som individer på å prosessere forskjellige temaer, dilemmaer og innhold i en bok. Med andre ord… Read, process, heal ♡

    Boken får du kjøpt her eller om du ønsker den i digital form for å lese den på telefonen kan du laste ned pdf format her helt gratis ♡ God lesing!

    16
  • WORLD TRIPS

    STOCKHOLM’S BESTE CAFÉER

    As salaam aleykom og heii fineste gjengen ♡ Håper dere har hatt en strålende helg. Det har Alhamdulillah jeg, for som dere ser så har jeg vært på en kosemose weekend trip til Stockholm med en av mine beste venninner. Herregud, som en ferie var etterlengtet, jeg kjente det sånn langt inni sjela på et vis… At det var på tide å komme meg ut av trange lille Norge, se noe mer bak fasaden våres med de rød, blåe og hvite kulissene. Trå på en annen skandinavisk jord, lukte og sanse noe annet, oppleve og danne nye minner i sentralnervesystemet.

    Vi booket oss først et super lite rom hvor vi begge holdt på å dø, grunnet null ventilasjon, null vinduer for frisk luft, og null gå plass haha. Så vi sjekket oss inn på et større rom med oppgradering som jeg skal innrømme var verdt pengene, hehe. Altså, Stockholm i seg selv var en fin by, fine mennesker og koselige strøk å vandre i.

    Dirrty Coco

    De hadde noen helt sinnsykt nydelige cafeer som dere ser på bilde. Jeg elsket den cafeen med navnet Dirrty Coco aller best, det var akkurat slikt jeg kunne tenkt meg å hatt det hjemme i min egen bolig i fremtiden, haha – Totally ELSK! ♡ Så den anbefales selvfølgelig på det varmeste, både for opplevelsen, maten og bildenes skyld. I mean.. just look at the place, SubhanAllah!

    Alt var sinnsykt fint der, og den ligger i Drottninggatan 65, som er Stockholms «Karl Johans gate» med ulike shopping butikker. Virkelig flotte dekorasjoner og drømmende atmosfære!

    The Pink Company

    Samme med den andre rosa cafeen som heter The Pink Company, den lå bare 10 minutter unna hotellet vårt i byen Fridhemsplan! Den var noe mindre, men SubhanAllah for et særpreg og super koselig vibe.

    Digga ALT ma shaa Allaah, interiøret, rosa asjetter, kopper, gull bestikk, boblebadet med søte lyse rosa bobleballer, palme trærne.. Loved everything ♡ 100 %! Jeg bestilte amerikanske pannekaker og en Pina Colada smoothie, uten alkohol såklart, haha.. Som smakte himmelsk! Ikke minst, cafeen er super Instagram vennlig, hehe.

    Så ja, det har vært en ekspress tur med andre ord. Gått alt for mange skritt på veldig få dager, og nå bare hviler jeg her hjemme ♡ Snakkes snart, in sha Allah!

    15
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 35 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 19

    On the authority of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him) who said:

    The Messenger of Allah (Saw) said, “Do not envy one another, and do not inflate prices for one another, and do not hate one another, and do not turn away from one another, and do not undercut one another in trade, but rather be slaves of Allah and brothers amongst yourselves. A Muslim is the brother of a Muslim: he does not oppress him, nor does he fail him, nor does he lie to him, nor does he hold him in contempt. Taqwa (piety) is right here (and he pointed to his chest three times). It is evil enough for a man to hold his brother Muslim in contempt. The whole of a Muslim is inviolable for another Muslim: his blood, his property, and his honour.” 

    – Muslim

    عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم » لَا تَحَاسَدُوا، وَلَا تَنَاجَشُوا، وَلَا تَبَاغَضُوا، وَلَا تَدَابَرُوا، وَلَا يَبِعْ بَعْضُكُمْ عَلَى بَيْعِ بَعْضٍ، وَكُونُوا عِبَادَ اللَّهِ إخْوَانًا، الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ، لَا يَظْلِمُهُ، وَلَا يَخْذُلُهُ، وَلَا يَكْذِبُهُ، وَلَا يَحْقِرُهُ، التَّقْوَى هَاهُنَا، وَيُشِيرُ إلَى صَدْرِهِ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ، بِحَسْبِ امْرِئٍ مِنْ الشَّرِّ أَنْ يَحْقِرَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ، كُلُّ الْمُسْلِمِ عَلَى الْمُسْلِمِ حَرَامٌ: دَمُهُ وَمَالُهُ وَعِرْضُهُ» . [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 19, in sha Allah ☆ 19 minutter med konsentrasjon!

    Ønsker dere ei flott helg! ♡

    18
  • BEAUTY

    SKIN DEFENCE DAGKREM SPF 50 + – BODYSHOP

    Heii dere! Sommeren er med oss veldig snart, in shaa Allaah! 😍 Omg, som jeg har begynt å glede meg til det, endelig haha. Joda, nå føler jeg meg ganske så klar for 25 pluss grader, sol til kl.23 på kvelden, sommer bris gjennom hijaben, luftige kjoler og kald drikke!

    Det betyr at det er stor sesong for solkrem. Med årene har jeg egentlig blitt flink til å påsmøre meg selv med solkrem til hverdagen, og da snakker vi året rundt og ikke bare på sommerens varmeste. For meg handler det om å finne riktig solkrem eller dagkrem med høy solfaktor i seg, for jeg er egentlig ikke så glad i vanlige solkremer. Man blir ofte blank og hele ansiktet skinner, uff noo.. I dont like it.

    Denne dagkremen fra Body Shop – Skin defence dagkrem med solfaktor 50 har jeg brukt kanskje de siste 3 årene, hvis jeg husker riktig. Og jeg er skikkelig fornøyd altså! ♡ Den trekker fort inn i huden iforhold til vanlige solkremer. Den gir godt nok med fuktighet lenge utover dagen, noe som er viktig for meg siden jeg har veldig sensitiv hud type og kan bli fort tørr. Man kan smøre seg hver andre time om man ønsker, men jeg personlig smører meg bare 1 eller 2 ganger om dagen, det holder iallefall for min del.

    Denne lette fuktighetskremen for ansikt beskytter huden mot daglige ytre påkjenninger som UVA og UVB – stråler, og innendørs og utendørs forurensning. At den ikke skinner så mye og heller ikke etterlater huden klissete over lengre tid, er det aller beste med den. Jeg digger konsistensen i den, og takket være rød algeekstrakt og C-vitamin får huden en frisk glød.. Så, ja er du på jakt etter å teste en ny bra solkrem/ dagkrem med solfaktor anbefales denne på det varmeste.

    Kan kjøpes her

    Fordeler

    ♡ Solbeskyttelse for ansikt ♡ Passer sensitiv hud

    ♡ SPF 50+ PA++++ beskytter huden mot innendørs og utendørs forurensning

    ♡ Laget med rød algeekstrakt og C-vitamin ♡ 100% vegansk

    ♡ Dermatologisk testet ♡ Tetter ikke porene

    15
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 34

    On the authority of Abu Sa`eed al-Khudree (may Allah be pleased with him) who said: I heard the Messenger of Allah (ﷺ) say, “Whosoever of you sees an evil, let him change it with his hand; and if he is not able to do so, then let him change it with his tongue; and if he is not able to do so, then with his heart — and that is the weakest of faith.” 

    – Muslim

    عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ سَمِعْت رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم يَقُولُ: «مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ، فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ، فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِهِ، وَذَلِكَ أَضْعَفُ الْإِيمَانِ» . [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    Have a lovely weekend!

    12
  • HVERDAG

    FØRSTE REISE ETTER COVID19

    I forrige uke kjente jeg virkelig at jeg var sliten etter Eid feiringen og alt det medfulgte. Men, det var utrolig gøy så skal ikke klage, haha! 😄 Det er iallefall godt med ei ny fresh uke idag, samtidig som jeg er kjempe spent, for jeg starter nettopp i en praksis periode nå, som er obligatorisk oppfylle på skolens/ studiet sitt vegne.

    Det blir i en omsorgsbolig/ institusjon for voksne rusavhengige. Jeg håper det blir kjempe spennende, og ikke minst lærerikt! For det er vel det viktigste, lære og få erfaring rundt ulike temaer og dilemmaer fra ekte mennesker. Det er gull verdt! Det må liksom være en god kombinasjon med dyp teori og praksis for å bli en best mulig miljøarbeider.

    Forutenom om det… Wow, altså jeg har ikke reist ut av Norge helt siden covid19 begynte i slutten av 2019/2020. Det føles ut som om det er evigheter siden, haha! Sommeren nærmer seg altfor fort, og jeg har ikke noe annet valg enn bare gripe den mens været er fint og jeg kan kle meg i nydelige luftige sommer kjoler.

    Derfor har jeg booket meg en tur til selveste Stockholm i slutten av mai med en av mine bestevenninner, in shaa Allaah. Det er ikke noe store greier, men vi begge gleder oss sååå mye! 😍 Bylivet, ELSK! ♡ Ingen av oss har vært i Stockholm før, så det blir super koselig.

    Bare håper det ikke kommer til å være stappa fullt på flyet og greier, ikke minst at Allaah SWT gir oss solrike dager under oppholdet. Pluss at flyturen er kort, så det er jo en liten fordel. Vi har booket oss hotell midt i sentrum der, så gleder meg masse til jente prat, latter, god mat og kul shopping, in shaa Allaah 🥰 💜

    Det er alltid gøy på ferie når man finner butikker som ikke finnes i Norge. Nå i ettertid er jeg såå glad for at jeg kjøpte meg nye kofferter, som endelig blir brukt. Følg meg gjerne på Instagram, så får du med deg enda mere storyer fra meg ♡

    14
  • RAMADAN & EID ♡

    EID AL FITR – 2022 ♡

    As salaam aleykom og hallo godeste dere! Håper dere har fått feiret en overstått flott Eid med familien og venner. Det har Alhamdulillah jeg fått, og jeg har storkost meg med både Imaan senteret sin åpningsfest på første Eid dag, og andre Eid dagen har jeg feiret med mine nærmeste venninner hjemme hos meg. Måtte Allaah azzawajal akseptere hver og en av våres sine bestrebelser i Ramadan, og gi oss muligheten til å delta på neste års Ramadan igjen, ameen!

    Egentlig så var meningen at det skulle være en til ansikts maler sammen med meg på eventet, men i siste liten ble jeg nødt til dra på meg oppdraget helt selv. Som var passe slitsomt å gjøre aleine, haha! Jeg malte rundt 50 barn på ca 7 timer, sittende på samme stol i hele dagen omtrent, med noen korte avbrekk.

    Så lenge barna ble glade av å bli forvandlet til små søte tigre, sommerfugler, prinsesser, roboter etc, er kjempe fornøyd med arbeidet mitt. Det ble dem jo, selvfølgelig! 😍 Så om noen av dere ønsker å booke meg til ansikts maling for barn på Eid fester fremover, så er det bare å ta kontakt på Facebook eller Instagram! 🤍

    Det var fantastisk koselig å utveksle gaver med hverandre, få latterkramper, gi gode varme klemmer, dra ut å spise og nyte den digge desserten med mine nærmeste! Alhamdulillah for alt, virkelig! ♡

    Her fikk dere litt bildedryss av dag 2 ♡ Later you guys!
    17