• AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 33

    On the authority of Ibn Abbas (may Allah be pleased with him), that the Messenger of Allah (Saw) said:

    Were people to be given everything that they claimed, men would unjustly claim the wealth and lives of other people. But, the onus of proof is upon the claimant, and the taking of an oath is upon him who denies.

    A hasan hadeeth narrated by al-Baihaqee and others in this form, and part of it is in the two Saheehs.

    عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم قَالَ: «لَوْ يُعْطَى النَّاسُ بِدَعْوَاهُمْ لَادَّعَى رِجَالٌ أَمْوَالَ قَوْمٍ وَدِمَاءَهُمْ، لَكِنَّ الْبَيِّنَةَ عَلَى الْمُدَّعِي، وَالْيَمِينَ عَلَى مَنْ أَنْكَرَ» . حَدِيثٌ حَسَنٌ، رَوَاهُ الْبَيْهَقِيّ [في»السنن» 10/252]، وَغَيْرُهُ هَكَذَا، وَبَعْضُهُ فِي «الصَّحِيحَيْنِ».

    14
  • HVERDAG,  RAMADAN & EID ♡

    EID FORBEREDELSER – 2022

    As salaam aleykom og heii gode fine dere ♡ Håper du har det bra inni hjerterota di. Denne Ramadan har gått utrolig fort, og jeg føler dessverre at jeg har vært veldig usortert de siste ukene, det har vært utfordrende å hente meg inn igjen, og jeg vet liksom ikke helt hva det kommer av heller.

    Må ærlig innrømme at jeg prioriterer bloggen lite om dagen, og er aller mest bare skole fokusert. Har også lite motivasjonen for å blogge bra og interessant, og det gjør meg trist sånn innvendig! For bloggen/ Nettmagasinet er jo også min aller bestevenn, samt at jeg anser jo mine nydelige lesere også for støtte og vennskap ifra dere ♡

    Men ja, jeg har begynt på trening igjen og det har tatt meg altfor lang tid å hente meg inn igjen for det, haha. Men, nå altså.. Er det på tide med skikkelig skjerpings her, håper jeg! 😅 Jeg prøver å komme inn i rutiner igjen, trene annenhver dag, men egentlig burde jeg sette meg mer realistiske mål, og fortelle meg selv at det går helt fint om jeg bare får trent 2 dager i uken, in sha Allah.

    Typisk at man er gira i starten, når det gjelder generelt alle mål veit vi. Men, om man bare får inn en fast rutine med heller 2 dager med trening i kontinuitet, er det veldig positivt i seg selv.

    Angående Eid forberedelser, takk Gud for at jeg startet med det noen måneder i forveien! For nå føler jeg sommeren nærmer seg altfor fort, jeg føler meg egentlig nesten ikke klar for den, riktig enda – Sikkert bare hodet mitt som tuller med meg, haha. Jeg har kjøpt ballonger, pynt, helium maskinen etc.. Hmm, det eneste som gjenstår nå er vel bare å pakke inn gaver, og kjøpe bånd så jeg får hengt opp ballongene, tror jeg. Kjøpe kaken og annet snop må jeg vel gjøre dagen før!

    På selve 1 Eid dagen har jeg tenkt å befinne meg in sha Allah på det nye Imaan senteret som organisasjonen Islamnet Alhamdulillah har fått kjøpt opp. De har åpningsfest med masse spennende som hoppeslott for barna, ansiktsmaling, sukkerspinn og godterier og mer morro. Jeg stiller opp som frivillig til å male barna med ansiktsmaling, og ser frem til å møte mange glade barn ♡ Kom gjerne å hils på meg, elsker å møte dere! 😍🥰

    Info om arrangementet ♡

    Så ja, nå de siste dagene sitter jeg en del her hjemme og bare øver på å male, haha! Det er ei liten stund siden jeg har malt, så det er greit å få fart på male hånden igjen. Så jeg tror nesten at vi snakkes etter Eid, in shaa Allaah. Jeg fortsetter så klart å poste torsdags hadith’ene, så heng med der, altså.

    Ønsker dere en nydelig Eid feiring! ♡ Eid Mubarak!

    14
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 32

    On the authority of Abu Sa’eed al-Khudree (may Allah be pleased with him), that the Messenger of Allah (Saw) said: There should be neither harming (darar) nor reciprocating harm (dirar).

    A hasan hadeeth related by Ibn Majah, ad-Daraqutnee and others as a musnad hadeeth. It was also related by Malik in al-Muwatta in mursal form from Amr bin Yahya, from his father from the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), but leaving Abu Sa’eed from the chain. And it has other chains of narrations that strengthen one another.

    عَنْ أَبِي سَعِيدٍ سَعْدِ بْنِ مَالِكِ بْنِ سِنَانٍ الْخُدْرِيّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم قَالَ: » لَا ضَرَرَ وَلَا ضِرَارَ» . حَدِيثٌ حَسَنٌ، رَوَاهُ ابْنُ مَاجَهْ [راجع رقم:2341]، وَالدَّارَقُطْنِيّ [رقم:4/228]، وَغَيْرُهُمَا مُسْنَدًا. وَرَوَاهُ مَالِكٌ [2/746] فِي «الْمُوَطَّإِ» عَنْ عَمْرِو بْنِ يَحْيَى عَنْ أَبِيهِ عَنْ النَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم مُرْسَلًا، فَأَسْقَطَ أَبَا سَعِيدٍ، وَلَهُ طُرُقٌ يُقَوِّي بَعْضُهَا بَعْضًا.

    15
  • RAMADAN & EID ♡

    RAMADAN SISTE 10 DAGER – 2022

    Jeg sitter og ser på mamma gjennom vinduet hvor hun nettopp har vasket hele verandaen våres, sola skinner og hun sitter å koser seg i henge stolen min fra Jysk. Btw, den stolen er helt knall og skaper den beste sommer stemningen, ever! SubhanAllah, det er overhodet ikke lenge igjen til Eid, og jeg tror jeg kommer til å befinne meg på Eid feiringen til selve Imaan senteret som skal ha åpningsfest fra Islamnet sin side.

    Det er sikkert mange som føler på at de ikke har fått gjort nok Ibadaah frem til nå. Den følelsen kjenner jeg litt på, for jeg setter alltid opp en del mål som jeg prøver å komme meg igjennom, men jeg rekker ikke alltid alle, nei. Det viktigste er at man prøver sitt aller beste, fordi Allaah SWT kjenner til intensjonen våres – og Allaah azzawajal er den mest barmhjertige og nåderike ♡

    Så de aller siste 10 dagene av Ramadan er rett rundt hjørne, dereee! Den helt spesielle natten Laylatul Qadr er en DYRBAR SKATT som man burde gjøre ALT for å prøve å oppnå! 😍

    Den troende bør streve mer enn ellers i tilbedelse de siste 10 nettene av Ramadan, for Laylatul Qadr er i løpet av disse 10 nettene. Vi vet ikke for sikkert hvilken dag det er konkret, det er nettopp derfor man bare må prøve å sikte etter den etter beste evne og kapasitet. Da gjelder det gi alt man greier og orker, altså!

    Quranen 97:3

    Allah SWT sier (oversettelse av betydningen): «Skjebnenatten er mer verdt enn tusen måneder.»

    Like, WOW hvor fantastisk er ikke det!! ♡ ^^ Det vil si at hvis man tilber Allah SWT de få timene det gjelder og får det in sha Allah akseptert, så kan man in shaa Allah få belønning som tilsvarer tilbedelse verdt 83 HELE ÅR, pluss litt mer! … AllahuAkbar! ♡ Islam er kjærlighet, as.

    Som dere sikkert kjenner til, eller om dere ikke gjør det så må vi huske på å in sha Allah resitere denne berømte duaen, så ofte vi bare kan i løpet av de siste 10 dagene ♡ It’s just sooo worth it! Lets do this together as one Ummah, in sha Allah 

    Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa’fu anni –  O Allah, You are pardoning and love to pardon, so pardon me. 

    Den tiden vi kvinner har perioden våres kan man fort føle seg demotivert, slapp og litt giddalaus, og det er helt forståelig! Men det er fortsatt flere ting man kan gjøre for å prøve å holde Imaneen sin litt oppe, som eksempelvis å resitere under nevnte duaer ☆ Eller å bare lytte til nydelig resitasjon av Quranen i 30 minutter + som du kan gjøre blant annet her på nettsiden, eller slå opp i oversettelsen av Quranen som alltid gir ro og fred i sjelen.

    Av Dhikr kan man for eksempel resitere:

    • SubhanAllah, La ilaha illa Allah, Alhamdulillah etc.

    • Subhan Allah wa’l hamdu lillah, wa la ilaha ill Allah, wa Allahu akbar – (Ære være Allah, priset være Allah, det er ingen gud utenom Allah, og Allah er Den Største)

    • Subhan Allah wa bi hamdihi, subhan Allah il ‘Azim – (Ære og ros tilhører Allah, æret være Allah Den Allmektige)

    Lets make the 10 last days worth living for! In shaa Allaah ♡
    14
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 31

    On the authority of Abu al-’Abbas Sahl bin Sa’ad as-Sa’idee (may Allah be pleased with him) who said: A man came to the Prophet (Saw) and said, “O Messenger of Allah, direct me to an act which, if I do it, will cause Allah to love me and the people to love me.” So he (Saw) said, “Renounce the world and Allah will love you, and renounce what the people possess and the people will love you.”

    A hasan hadeeth related by Ibn Majah and others with good chains of authorities.

    عَنْ أَبِي الْعَبَّاسِ سَهْلِ بْنِ سَعْدٍ السَّاعِدِيّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إلَى النَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللهِ! دُلَّنِي عَلَى عَمَلٍ إذَا عَمِلْتُهُ أَحَبَّنِي اللهُ وَأَحَبَّنِي النَّاسُ؛ فَقَالَ: «ازْهَدْ فِي الدُّنْيَا يُحِبَّك اللهُ، وَازْهَدْ فِيمَا عِنْدَ النَّاسِ يُحِبَّك النَّاسُ» . حديث حسن، رَوَاهُ ابْنُ مَاجَهْ [رقم:4102]، وَغَيْرُهُ بِأَسَانِيدَ حَسَنَةٍ.

    12
  • FASHION

    EID OUTFITS – 2022

    As salaam aleykom nydelige dere ♡ Håper dere har det spirituelt godt i hjertene deres om dagen.

    Det er ikke så veldig lenge igjen til Eid, dagene går fort her altså. Jeg vet enda ikke hva jeg skal ha på meg til Eid, oii jeg må nok leite litt i skapet mitt tenker jeg. Jeg har en maxi kjole i både sort og hvit som jeg kjøpte ifra Dubai, som heller ikke har blitt brukt så mye, så en av de kan jeg vel kanskje pynte meg med.

    1.HER2.HER3.HER4.HER5.HER6.HER7.HER8.HER9.HER10.HER

    Eid pynt er Alhamdulillah ferdig kjøpt, og jeg stor gleder meg til å pynte dagen før! Jeg har bestilt en del pynt i god tid i forveien, sånn som ballongene etc. Men selve helium maskinen kjøpte jeg ifra teknikk magasinet! Den er liten og veldig praktisk, og ikke så altfor dyr heller. Så det var et bra kjøp.

    Undrer du over hva du skal ha på deg til Eid, så har jeg linker til noen fine kjoler her over. Det er mange av kjolene som ikke har armer eller har åpen rygg, tro meg det er ikke et problem for oss med hijab. Skal jeg bruke kjolen hjemme eller på jente fest tar jeg bare på en tynn matchende langarmet genser under kjolen, eller en skjorte. Perfekt! Eller om du vil kan man heller kjøre på med en cardigan eller blazer over, like fint! ♡

    Snakkes snart, in shaa Allaah! 🧡

    11
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 30

    On the authority of Abu Tha’labah al-Kushanee — Jurthoom bin Nashir (may Allah be pleased with him) — that the Messenger of Allah (SAW) said: Verily Allah ta’ala has laid down religious obligations (fara’id), so do not neglect them; and He has set limits, so do not overstep them; and He has forbidden some things, so do not violate them; and He has remained silent about some things, out of compassion for you, not forgetfulness — so do not seek after them.

    A hasan hadeeth narrated by ad-Daraqutnee and others.

    عَنْ أَبِي ثَعْلَبَةَ الْخُشَنِيِّ جُرْثُومِ بن نَاشِر رَضِيَ اللهُ عَنْهُ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم قَال: «إنَّ اللَّهَ تَعَالَى فَرَضَ فَرَائِضَ فَلَا تُضَيِّعُوهَا، وَحَدَّ حُدُودًا فَلَا تَعْتَدُوهَا، وَحَرَّمَ أَشْيَاءَ فَلَا تَنْتَهِكُوهَا، وَسَكَتَ عَنْ أَشْيَاءَ رَحْمَةً لَكُمْ غَيْرَ نِسْيَانٍ فَلَا تَبْحَثُوا عَنْهَا». حَدِيثٌ حَسَنٌ، رَوَاهُ الدَّارَقُطْنِيّ ْ»في سننه» [4/184]، وَغَيْرُهُ.

    Ha en velsignet Ramadan ♡ Allahuakbar

    11
  • ISLAM,  KRISTENDOM,  RELIGION

    KAN MUSLIMER FEIRE PÅSKE? – 2022

    As salaam aleykom og heii ♡ Håper dere har det fint nå i Ramadan og at det går fint å faste. Samtidig som vi er i Ramadan nå så er jo april typisk Påske feirings måneden.

    Er du i tvil om vi muslimer kan være med på å feire påske og delta på påske aktiviteter, kjøpe påskeegg etc, så kan du lese et tidligere innlegg om akkurat det her.

    Ha en nydelig start på uken! ♡

    12