• ISLAM

    IKKE KALL NOEN FOR «RAMADAN MUSLIMER»

    Det er altså ikke lenge igjen til nydeligste Ramadan dere! Åhhh, for en herlig VELSIGNELSE! ♡ Elsk, sier du? Ja, for sure sier jeg. Det er måneden der Allah SWT ikke ønsker annet enn å belønne oss, tilgi våres synder og rense sjelen våres fra topp til tå. Det måneden der dørene er åpne for å søke Allah’s barmhjertighet og tiden er inne for å streve etter å oppnå det evige liv Jannah, og redde oss selv fra evig ild.

    Allah SWT elsker at vi angrer på våres synder, strever etter å gjøre det etisk og moralske rette i henhold til Islam og våres sjel. At vi gråter og reflekterer over våres holdninger, tankemønstre, følelser og handlinger, er ydmyke og kommer krypende tilbake igjen til Hans Majestet for å søke Hans hjelp, og ingen andres. Det er en dynamikk ingen forstår borsett fra en true believer og Allah azzawajal.

    SubhanAllah, og måneden er her før vi vet ordet av det, in sha Allah! Vi alle mennesker strever med vårt eget nivå av imaan, vi bruker forskjellige metoder, redskaper og tilnærmingsmåter for å komme nærmere den Allmektige, og vi gjør så mye vi har kapasitet til. Ingen dager er like, en dag gjør vi noe mer, og andre dager orker vi nesten ingenting. Human.

    Det er ikke noe som heter «Ramadan muslimer», så simpelt er det. Det blir nesten brukt som et type skjellsord og det er bare trist, SubhanAllah. Tror vi alle, inkludert meg selv – Burde ta en liten realitets sjekk inn i hjertene våres, og få litt bedre selvinnsikt samt kunnskap om folk og relasjoner. Ikke minst øke et høyere toleranse nivå overfor våres søsken i Islam, få mer kjærlighet, forståelse og EMPATI overfor hverandre ♡

    Vi må slutte å dømme hverandre, selv om det er blodsbånd eller bekjente det gjelder. I realiteten, kjenner vi ingen – Kun Allah SWT kjenner oss. Thats it. Vi må forstå at vi alle er på et ulikt praktiserings nivå med våres imaan. Det er ingen som er noe bedre her enn andre, ihvertfall ikke som jeg vet om. Hva som ligger gjemt og dypt av skatter og emosjoner inn å andres hjerter, er ikke vår oppgave å bedømme – Its not our business.

    Alt er skrevet ned fra før, lang lang tid tilbake før våres eksistens i våres Qadr, det vet vi jo. Det er lett å glemme det totalt eller å være uviten om det, før man blir ufin. I Ramadan hvert år har Allah SWT allerede valgt ut dem Han ønsker å guide mer til Siratul Mustaqeem, tenk. De er ikke «Ramadan muslimer» de er rett og slett VELSIGNET! ♡ Vi har ikke lov til å si til noen at det dem gjør av gode gjerninger ikke er bra nok. Det er jo nettopp det som er hele meningen med denne nydelige måneden – To change ourself to the better 😍

    Det kan hende noen bestemmer seg for å slutte med musikk i Ramadan, tar på seg Hijaben/ Niqaben i 15 eller 30 dager, slutter med jointen, alkoholen eller prostitusjonen i 30 dager – Og heller begynner å be Salaah og søke ro i den vakreste Quranen vår. Det kalles for en start, ikke noe annet og vi alle har vært der og fortsatt er i start fasen overfor mange forskjellige ting i livet – Det er noe vi har til felles, som gjelder i både da og nå tid. Det er ikke annet enn helt fantastisk POSITIVT og inspirerende! ♡ Hva skjedde med å heie og løfte hverandre opp til det neste nivået? Ingen har rett til å degradere noen her, når Allah SWT velger å guide dem.

    Så om du er blant dem som strever så hardt du klarer ved å komme noen skritt nærmere Allah SWT spesifikt i Ramadan (på dine måter), glem andres bedømmelse imot deg. Du er UNIK og god fordi Allah SWT valgte å guide deg i Hans mest hellige og barmhjertige måned. Ta med deg det, og bygg videre på det, in sha Allah ♡

    Feeldia Xoxo

    7