• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 16

    As salaam aleykom og heiisann ♡ Håper dere har det fint. I skrivende stund sitter jeg og blogger ifra Espresso House borte på Solli plass. Syns denne Espresso’en er lun og god å oppholde seg i. Den gode appelsin og sjokolade mocha’en de har er super digg, men den holder på å gå ut av sortimentet for øyeblikket, siden det opprinnelig er en kaffe de tar inn i vinter sesongen. Det et sol ute og pluss grader, og jeg er så glad for at vi later som at det allerede er vår, hehe.

    Trist nok, så er det lenge siden vi har snakket om Growth Mindset, dere! Det har gått litt i glemmeboken pga hektisk hverdag med jobb og skole etc. Det skal vi gjøre noe med i dag, in shaa Allaah 😄 Så temaet idag innen hvordan man kan bli mental tøff er å reflektere over takknemlighet ♡

    Håper dere husker noe ifra session 15, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Vær takknemlig

    Livet flyr avgårde som vanlig, og det å være takknemlig er noe vi mennesker ofte glemmer. Hvem skal vi takke og hvorfor, har vi noe grunnlag for det? Det er så ufattelig mange vi kan takke i hverdagen som sluker oss inn i livets emosjoner. Vi må bare stoppe litt opp, tenke i noen minutter og reflektere over om vi bør vise takknemlighet overfor noen. Det er greit å gjøre innimellom, å bevisst ta tak i det er noe Allaah SWT ville satt pris på.

    Vi bør både vise takknemlighet overfor Allaah azzawajal og folk rundt omkring i livene våres. Det å være konstant takknemlig er noe som vil berike livene våres med mer glede, håp og kjærlighet ovenfor oss selv og andre. Det vil rett og slett øke livskvaliteten våres, også på det psykososiale planet, in sha Allah ♡ Og det finnes så mangt av måter man kan gjøre det på, at det egentlig bare er gøy å tenke på hvor mange alternativer man har å velge mellom. Det er såå exciting! Man kan både vise takknemlighet med verbal og non – verbal kommunikasjon.

    Quran 3:145

    And it is not possible for one to die except by permission of Allah at a decree determined. And whoever desires the reward of this world – We will give him thereof; and whoever desires the reward of the Hereafter – We will give him thereof. And We will reward the grateful.

    Det kommer helt ann på settingen man er i, hva slags relasjoner det er snakk om og hvem man skal vise litt ekstra takknemlighet til. Først av alt har vi jo såklart Allaah azzawajal, som burde være en prioritering nummer 1. Der kan vi fortsette å repetere Alhamdulillah konstant på tungen våres og det blir registrert hos englene vi har rundt oss som skriver ned alt vi sier 24/7.

    Det å være bevisst på at englene skriver ned hva vi sier og at vi skal stå til ansvar for det på dommedagen, kan faktisk brukes som en positiv drivkraft og motivasjon! Det kan brukes til å få skrevet ned så mange så mulige gode gjerninger, inkludert det å resitere alhamdulillah og ha som intensjon at vi resiterer det for å tilbe og vise takknemlighet overfor Allaah azzawajal ♡

    Quran 31:12

    And We had certainly given Luqmān wisdom and said, «Be grateful to Allah.» And whoever is grateful is grateful for the benefit of himself. And whoever denies His favor – then indeed, Allah is Free of need and Praiseworthy.

    Så når det kommer til verbal kommunikasjon, handler det om å bevisst programmere inn ordet Alhamdulillah og betydningen av det i rutinene våres. Om vi venter på bussen, går en tur ute, når vi har fått pause på jobben eller har friminutt, whenever I got the chance, prøver jeg å repetere Alhamdulillah konstant. Og det beste av alt er at man merker en forskjell! 🥰

    Man merker at man føler seg lettere innvendig i sjelen og i psyken, SubhanAllaah. Og det er det man får i gjengjeld av Allaah azzawajal når vi viser takknemlighet, Hans Majestet beriker oss med det alle vi lengter etter, noe som aldri kan kjøpes eller oppnås noe annet sted, nemlig indre fred og tilfredshet ♡ Allahuakbar.

    Quran 4:147

    Why should Allah punish you if you are grateful and faithful? Allah is ever Appreciative, All-Knowing.

    På det non – verbale planet kan man eksempelvis sende et takke kort i posten til noen, eller bare sende en melding på telefonen og si «Takk» for alle ting man er takknemlig overfor en person. Jeg er jo typisk litt old school i mentaliteten min enda… Så hvor koselig er det ikke å kjøpe et kort til 20 kroner fra bokhandelen, skrive ned en hyggelig melding med bruk av penn (ja, bruker vi fortsatt penner i 2022? Haha.. 😂) til personen du ønsker å berike med kjærlighet og oppmerksomhet, og sende det i posten.

    Når vedkommende lukker opp postkassen sin en dag i uken, kanskje personen ikke har en god dag, men når personen åpner opp kortet ditt, hvor du har vist at du setter pris på vedkommende – Wow, kommer personen til å tenke, og sikkert bli super glad! 😍 Det er så verdt det. Jeg skal gjøre det en dag selv, in sha Allah.

    Quran 16:53

    And whatever you have of favor – it is from Allah. Then when adversity touches you, to Him you cry for help.

    Det inntrykket man gir til vedkommende da er at man genuint bryr seg om personen. Så mye at man faktisk gadd å gå til butikken, også bruke penger på et kort, satte seg ned og fikk ned tankene og følelsene sine på papiret, deretter tok seg tid av sin fritid til å sende kortet i posten, for å gjøre en person glad ♡ I love that.

    Ønsker dere en awesome start på uken! ♡ Xx

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 25

    Also on the authority of Abu Dharr (may Allah be pleased with him): Some people from amongst the Companions of the Messenger of Allah (Saw) said to the Prophet (Saw), «O Messenger of Allah, the affluent have made off with the rewards; they pray as we pray, they fast as we fast, and they give much in charity by virtue of their wealth.» He (Saw) said, «Has not Allah made things for you to give in charity? Truly every tasbeehah saying: SubhanAllah is a charity, and every takbeerah saying: Allahu akbar is a charity, and every tahmeedah saying: Alhamdulillah is a charity, and every tahleelah saying: Laa ilaha illAllah is a charity. And commanding the good is a charity, and forbidding an evil is a charity, and in the budi sexual act of each one of you there is a charity.» They said, «O Messenger of Allah, when one of us fulfils his carnal desire will he have some reward for that?» He (Saw) said, «Do you not see that if he were to act upon it (his desire) in an unlawful manner then he would be deserving of punishment? Likewise, if he were to act upon it in a lawful manner then he will be deserving of a reward.» – Muslim

    عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ أَيْضًا، «أَنَّ نَاسًا مِنْ أَصْحَابِ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم قَالُوا لِلنَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم يَا رَسُولَ اللَّهِ ذَهَبَ أَهْلُ الدُّثُورِ بِالْأُجُورِ؛ يُصَلُّونَ كَمَا نُصَلِّي، وَيَصُومُونَ كَمَا نَصُومُ، وَيَتَصَدَّقُونَ بِفُضُولِ أَمْوَالِهِمْ. قَالَ: أَوَلَيْسَ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ مَا تَصَّدَّقُونَ؟ إنَّ بِكُلِّ تَسْبِيحَةٍ صَدَقَةً، وَكُلِّ تَكْبِيرَةٍ صَدَقَةً، وَكُلِّ تَحْمِيدَةٍ صَدَقَةً، وَكُلِّ تَهْلِيلَةٍ صَدَقَةً، وَأَمْرٌ بِمَعْرُوفٍ صَدَقَةٌ، وَنَهْيٌ عَنْ مُنْكَرٍ صَدَقَةٌ، وَفِي بُضْعِ أَحَدِكُمْ صَدَقَةٌ. قَالُوا: يَا رَسُولَ اللَّهِ أَيَأْتِي أَحَدُنَا شَهْوَتَهُ وَيَكُونُ لَهُ فِيهَا أَجْرٌ؟ قَالَ: أَرَأَيْتُمْ لَوْ وَضَعَهَا فِي حَرَامٍ أَكَانَ عَلَيْهِ وِزْرٌ؟ فَكَذَلِكَ إذَا وَضَعَهَا فِي الْحَلَالِ، كَانَ لَهُ أَجْرٌ». [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    God helg 🤍 Elsker Islam, as

    11
  • HELSE & SYKDOMSLÆRE

    HVILKEN NYTTE HAR UTFLOD FOR UNDERLIVET?

    God mandag kjære jenter ♡ Håper dere har hatt det koselig i helgen. Det er så innmari lenge siden vi har prata om helse og sykdomslære, SubhanAllaah… At det nå er på tide med litt jente prat her 🥰 Det er mange av oss som kun kjenner til navnet utflod, men ikke kjenner noe mer konkret til det, enn at vi kan oppleve det som noe irriterende for oss jenter i hverdagen.

    Når vi vet hvorfor vi har det i systemet vårt, hvorfor Allah SWT har strukturert oss slik, kan det være lettere å forholde seg til. Å erkjenne det kan få oss til å gå fra å misslike naturen i oss til å like hvordan vi er skapt av den Allmektige. For kunnskap utvider tankevirksomheten våres og gjør den mer fleksibel.

    Slimete, fuktig og med en litt spesiell lukt – dette er utflod i et nøtteskall. Men hvorfor har man utflod og hva trenger man å vite?

    Underlivets egen rengjøringspatrulje er kanskje ikke det mest sjarmerende med underlivet ditt, men det er en nødvendig del av skjedens renseapparat. Takket være utflod holdes livmorhalsen og slimhinnene i god stand. De er også den beste ryktesprederen – de forteller når det er eggløsning, når mensen er på vei eller om noe ikke er helt i stand.

    Hvordan ser utflod ut?

    Dette er et veldig godt spørsmål. Utflod er den slimete væsken som kommer ut av skjeden, altså fra vaginaen. Det dukker vanligvis opp for første gang noen år eller noen måneder før du får din første menstruasjon. Så henger det med deg som en venn, hver dag, hele tiden til den dagen du legger inn årene. Din følgesvenn, rett og slett! Hvordan utflod ser ut endrer seg litt, men tenk på en hvitaktig, gjennomsiktig, svakt lys gul eller lysebrun væske. Utflod skal lukte litt surt, som surmelk omtrent.

    Forandrer utfloden seg under menssyklus?

    Dette vet du sikkert hvis du tenker på hvordan det ser ut i trusen i løpet av måneden. Utflod endres i henhold til hvilken fase av menstruasjonssyklusen du er i. Når det er eggløsning, vil utfloden renske opp for sædcellene som kan komme på besøk. Da blir den gjennomsiktig, smidig og rikelig. Før mensen derimot er utflod ofte hvit, gulhvit eller ugjennomsiktig.

    Og rett før du får mensen, kan utfloden se litt brunaktig eller blekrosa ut – det er fordi du allerede har begynt å blø litt, og at små mengder mensen kommer med i utfloden. Etter menstruasjon kan det samme skje, og du vil kanskje se at små rester av menstruasjon vil farge utfloden litt lysebrun. Dessuten endres mengden av utflod i løpet av menstruasjonssyklusen, og hvis du tar deg litt tid til å prøve å finne ut hvordan utfloden din oppfører seg, vil du raskt få en godt oversikt over hvordan den ser ut og føles for deg.

    Utfloden kan lukte surt og skifte farge

    Utflod skal lukte litt syrlig, men av og til kan PH-balansen påvirkes i skjeden, og da vil utfloden være den første som informerer om hva som foregår. Når utfloden begynner å lukte vondt, som gjær eller søtt og kanskje begynner å endre farge til grønn, mørk gul, grå eller kanskje se kornete ut med litt klumper – da er ting mest sannsynlig ikke helt som det skal i underlivet. Det kan for eksempel være sopp, en kjønnssykdom eller bakteriell vaginose – tilstander du helst ikke vil ha. Kontakt derfor fastlegen, gynekolog, ungdomsklinikk eller helsestasjon for å få hjelp.

    Plagsomt med utflod i trusen?

    Utflod er som sagt underlivets beste venn og noe du burde følge litt med på. Men selv din beste venn noen ganger kan være litt plagsom – og hvis du er følsom og ikke liker at det blir litt klissete i trusen – kan et truseinnlegg være en god idé. Bruk gjerne truseinnlegg med luft sirkulasjon. PureSensitive truseinnlegg er designet for å bidra til naturlig luftsirkulasjon. Dette betyr at det, i tillegg til å suge til seg fuktigheten av utfloden, også sikrer et godt mikroklima rundt skjeden.

    Graviditet og utflod

    Så vi har allerede funnet ut at utflod endrer seg i løpet av menstruasjonssyklusen. Men det er også andre ting som kan få utfloden til å oppføre seg annerledes. Et slikt tilfelle er når du er gravid, og da er det ikke er uvanlig å få mer utflod. Det samme skjer når du ammer. Når du kommer i overgangsalderen, kan du derimot ha mindre utflod enn før fordi du har lavere nivåer av østrogen.

    Normal mengde utflod?

    Hva er normalt når det gjelder utflod, hvor mye er egentlig for mye? Som med alt som gjelder underlivet, er dette ulikt fra person til person. Utfloden tilpasser seg hva skjeden trenger – gjennom hele menstruasjonssyklusen – og det som styrer menstruasjonssyklusen er hormonene dine. Så «normalt» når det gjelder utflod er ganske enkelt det hormonene dine synes er normalt for deg.

    Kilder

    Libresse.no

    11
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 24

    On the authority of Abu Dharr al-Ghifaree (may Allah be pleased with him) from the Prophet (Saw) from his Lord, that He said: O My servants! I have forbidden dhulm (oppression) for Myself, and I have made it forbidden amongst you, so do not oppress one another. O My servants, all of you are astray except those whom I have guided, so seek guidance from Me and I shall guide you. O My servants, all of you are hungry except those whom I have fed, so seek food from Me and I shall feed you. O My servants, all of you are naked except those whom I have clothed, so seek clothing from Me and I shall clothe you. O My servants, you commit sins by day and by night, and I forgive all sins, so seek forgiveness from Me and I shall forgive you. O My servants, you will not attain harming Me so as to harm Me, and you will not attain benefiting Me so as to benefit Me. O My servants, if the first of you and the last of you, and the humans of you and the jinn of you, were all as pious as the most pious heart of any individual amongst you, then this would not increase My Kingdom an iota. O My servants, if the first of you and the last of you, and the humans of you and the jinn of you, were all as wicked as the most wicked heart of any individual amongst you, then this would not decrease My Kingdom an iota. O My servants, if the first of you and the last of you, and the humans of you and the jinn of you, were all to stand together in one place and ask of Me, and I were to give everyone what he requested, then that would not decrease what I Possess, except what is decreased of the ocean when a needle is dipped into it. O My servants, it is but your deeds that I account for you, and then recompense you for. So he who finds good, let him praise Allah, and he who finds other than that, let him blame no one but himself. – Muslim

    عَنْ أَبِي ذَرٍّ الْغِفَارِيِّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ عَنْ النَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم فِيمَا يَرْوِيهِ عَنْ رَبِّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى، أَنَّهُ قَالَ: «يَا عِبَادِي: إنِّي حَرَّمْت الظُّلْمَ عَلَى نَفْسِي، وَجَعَلْته بَيْنَكُمْ مُحَرَّمًا؛ فَلَا تَظَالَمُوا. يَا عِبَادِي! كُلُّكُمْ ضَالٌّ إلَّا مَنْ هَدَيْته، فَاسْتَهْدُونِي أَهْدِكُمْ. يَا عِبَادِي! كُلُّكُمْ جَائِعٌ إلَّا مَنْ أَطْعَمْته، فَاسْتَطْعِمُونِي أُطْعِمْكُمْ. يَا عِبَادِي! كُلُّكُمْ عَارٍ إلَّا مَنْ كَسَوْته، فَاسْتَكْسُونِي أَكْسُكُمْ. يَا عِبَادِي! إنَّكُمْ تُخْطِئُونَ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ، وَأَنَا أَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا؛ فَاسْتَغْفِرُونِي أَغْفِرْ لَكُمْ. يَا عِبَادِي! إنَّكُمْ لَنْ تَبْلُغُوا ضُرِّي فَتَضُرُّونِي، وَلَنْ تَبْلُغُوا نَفْعِي فَتَنْفَعُونِي. يَا عِبَادِي! لَوْ أَنَّ أَوَّلَكُمْ وَآخِرَكُمْ وَإِنْسَكُمْ وَجِنَّكُمْ كَانُوا عَلَى أَتْقَى قَلْبِ رَجُلٍ وَاحِدٍ مِنْكُمْ، مَا زَادَ ذَلِكَ فِي مُلْكِي شَيْئًا. يَا عِبَادِي! لَوْ أَنَّ أَوَّلَكُمْ وَآخِرَكُمْ وَإِنْسَكُمْ وَجِنَّكُمْ كَانُوا عَلَى أَفْجَرِ قَلْبِ رَجُلٍ وَاحِدٍ مِنْكُمْ، مَا نَقَصَ ذَلِكَ مِنْ مُلْكِي شَيْئًا. يَا عِبَادِي! لَوْ أَنَّ أَوَّلَكُمْ وَآخِرَكُمْ وَإِنْسَكُمْ وَجِنَّكُمْ قَامُوا فِي صَعِيدٍ وَاحِدٍ، فَسَأَلُونِي، فَأَعْطَيْت كُلَّ وَاحِدٍ مَسْأَلَته، مَا نَقَصَ ذَلِكَ مِمَّا عِنْدِي إلَّا كَمَا يَنْقُصُ الْمِخْيَطُ إذَا أُدْخِلَ الْبَحْرَ. يَا عِبَادِي! إنَّمَا هِيَ أَعْمَالُكُمْ أُحْصِيهَا لَكُمْ، ثُمَّ أُوَفِّيكُمْ إيَّاهَا؛ فَمَنْ وَجَدَ خَيْرًا فَلْيَحْمَدْ اللَّهَ، وَمَنْ وَجَدَ غَيْرَ ذَلِكَ فَلَا يَلُومَن إلَّا نَفْسَهُ». [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    May we die as Muslims, ameen 🤍

    11
  • KRISTENDOM,  RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    KAN MUSLIMER FEIRE FASTELAVN? – 2022

    Hallo og As salaam aleykom vakringer ♡ Er det ikke helt fantastisk med den herlige vår følelsen vi nylig hadde i forrige uke! 😍 ELSK! Jeg håper bare det fortsetter og at det ikke blir grått vær igjen. Samtidig som jeg tror det mulig er for mye å forvente i februar! Vi har nok en god del snø lagret oppe i himmelen enda, tenker nå jeg iallefall. Bare det kunne ha regna litt ordentlig en ukes tid så vi kunne fått vekk den glatte isen, som jeg allerede har tryna 2-3 ganger på, og det med hendene fulle av handleposer, haha er det mulig liksom.. 😂

    Som vi veit er februar måneden for Fastelavens dagen som feires i folk hjem, barnehager og skoler har sine tradisjoner etc. De som kjenner til meg via Nettmagasinet mitt, og har fulgt meg fra begynnelsen, veit sikkert at jeg er en person som prøver å følge klassisk Islam, ihvertfall prinsipielt. Så nei, jeg er ikke for feiringer som ikke har noe med Islam, Quranen og Sunnah å gjøre – Selv i 2022 avviser jeg det. Fastelavens dagen er en hedensk og kristen feiring – Opprinnelig og prinsipielt.

    Derfor så deler jeg innlegget jeg tidligere har skrevet angående om vi muslimer bør delta på Fastelavens festivalen/ dagen, eller om vi burde avstå ifra det for Allah SWT sin skyld ♡ Håper det in sha Allah vil inspirere dere som er i tvil, om å ta riktige beslutninger som både tilfredsstiller deres hjerter og Allah SWT. Du kan lese innlegget her.

    Ønsker dere en god start på uken, in sha Allah ♡

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 23

    On the authority of Abu Malik al-Harith bin Asim al-Asharee (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (Saw) said, “Purity is half of iman (faith). Alhamdulillah (praise be to Allah) fills the scales, and subhanAllah (how far is Allah from every imperfection) and Alhamdulillah (praise be to Allah) fill that which is between heaven and earth. And the salaah (prayer) is a light, and charity is a proof, and patience is illumination, and the Qur’an is a proof either for you or against you. Every person starts his day as a vendor of his soul, either freeing it or causing its ruin.” – Muslim

    عَنْ أَبِي مَالِكٍ الْحَارِثِ بْنِ عَاصِمٍ الْأَشْعَرِيِّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم «الطَّهُورُ شَطْرُ الْإِيمَانِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ تَمْلَأُ الْمِيزَانَ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ تَمْلَآنِ -أَوْ: تَمْلَأُ- مَا بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ، وَالصَّلَاةُ نُورٌ، وَالصَّدَقَةُ بُرْهَانٌ، وَالصَّبْرُ ضِيَاءٌ، وَالْقُرْآنُ حُجَّةٌ لَك أَوْ عَلَيْك، كُلُّ النَّاسِ يَغْدُو، فَبَائِعٌ نَفْسَهُ فَمُعْتِقُهَا أَوْ مُوبِقُهَا». [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    Have a great weekend filled with healing from Quran & Sunnah ♡

    10
  • ISLAM

    BIER & HONNING I ISLAM ♡ – PART 3

    God mandag morgen, folkens! ♡ Håper dere har hatt ei avslappet helg. Nå er det en stund siden vi har snakket om det kule temaet om bier og honning i islam – Det er såå sykt spennende. Så da tenkte jeg vi kunne fortsette med det idag, in sha Allah. Hvis du har gått glipp av part 1 og 2, kan du lese de her part 1 & part 2 – Anbefales ♡ God lesing!

    ♧ Bikuben

    Bier er de mest begavede skapningene når det gjelder evner og ferdigheter som gjør dem i stand til å bygge et fantastisk hus. Kroppen til arbeiderne har spesielle kjertler som omdanner noe av honningen de spiser til voks. Deretter slipper arbeiderne ut honningen gjennom åtte hull i den nedre delen av kroppen. Arbeiderne putter voksen i munnen for å fukte den og dermed gjøre det enkelt å bygge cellene.

    Arbeiderne bygger heksadesimale celler med polygonene sine, praktfullt avgrenset uten tomme spor i mellom. Forskere oppdaget at heksadesimale celler er sterkere enn kvadratiske celler, og de tillater det største antallet mulige celler med den minste mengden voks som brukes.

    ♧ Tar vare på de unge

    Hver bie, enten det er en dronning, hann eller arbeider, går gjennom fire faser for å bli en fullvoksen bie. Etter at dronningen legger eggene i deres spesielle voksceller, begynner de ansvarlige arbeiderne å følge nøye med på dem. Tre dager senere klekkes eggene og blir til larver. Larvene mates med kongelig gelé de neste to dagene, og deretter med pollen og nektar eller honning. Så utvikler larvene seg til pupper som igjen utvikler seg til fullvoksne bier. Utviklingen av dronningen fra egg til voksen krever 16 dager, arbeiderens 21 dager, og dronens utvikling 24 dager.

    Fordelene med honning

    Bier gir mange fordeler til mennesket. De bidrar til å øke frukthøsten. Når biene beveger seg fra ett tre til et annet på jakt etter nektar, bærer de pollen fra tre til tre. Denne prosessen kalles pollinering. Det er en viktig prosess for full modning av frukt. Mennesket bruker også honning som inneholder massevis av mineraler, vitaminer, sakkarin og andre viktige komponenter for menneskekroppen.

    Allah gjorde honning til et middel for å kurere et stort antall sykdommer. Dessuten har vitenskapelig forskning vist at bigiften som kommer ut av brodden er svært effektiv til å kurere mange sykdommer. I tillegg er bivoks også viktig for å lage spesielle typer voks, farger, maling og medisinske forbindelser. Allah sa i sin bok:

    Quran 16:69

    Then, eat of all fruits, and follow the ways of your Lord made easy (for you).» There comes forth from their bellies, a drink of varying color wherein is healing for men. Verily, in this is indeed a sign for people who think.»

    ♧ Unike fakta om bier

    Det totale antallet biearter er 20 000. De fleste arter er ikke sosialt tilbøyelige bortsett fra honningbier som lever i store, organiserte kolonier.

    Dronningen er den eneste bien i bikuben som parer seg med hanner. Den parer seg med bare en hann. Hun er også den eneste bien som legger egg.

    Den største arten av honningbier er 20 mm lang og den kalles kjempebien. Den minste arten kalles dvergbien som er en mm lang.

    Honningbiene kan skille mellom søt, sur, salt og bitter smak.

    Biene har et spesielt kommunikasjonsmiddel som lages gjennom dans.

    Dronningens lengde er dobbelt så lang som arbeideren.

    Dronningen legger to typer egg: befruktede egg som utvikler seg til kvinnelige honningbier, enten arbeidere eller dronninger, og ubefruktede egg som utvikler seg til mannlige honningbier, eller droner.

    Luktesansen hos bier er hovedsakelig konsentrert i antennene deres som har et enormt antall porer som kan nå rundt 500 000.

    En bie kan fly med en hastighet på 65 kilometer i timen.

    Kilder

    Islamweb.net – The world of bees

    https://www.islamweb.net/kidsen/kids%20corner%201,2/subjects/na7l.html

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 22

    On the authority of Abu Abdullah Jabir bin Abdullah al-Ansaree (may Allah be pleased with him) that: A man questioned the Messenger of Allah (Saw) and said, “Do you think that if I perform the obligatory prayers, fast in Ramadhan, treat as lawful that which is halal, and treat as forbidden that which is haram, and do not increase upon that in voluntary good deeds, then I shall enter Paradise?” He (Saw) replied, “Yes.” – Muslim

    عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْأَنْصَارِيِّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا: «أَنَّ رَجُلًا سَأَلَ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم فَقَالَ: أَرَأَيْت إذَا صَلَّيْت الْمَكْتُوبَاتِ، وَصُمْت رَمَضَانَ، وَأَحْلَلْت الْحَلَالَ، وَحَرَّمْت الْحَرَامَ، وَلَمْ أَزِدْ عَلَى ذَلِكَ شَيْئًا؛ أَأَدْخُلُ الْجَنَّةَ؟ قَالَ: نَعَمْ». [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    Reprogram your heart – Feeldia Nettmagasin ♡

    9