• HVERDAG

    Ramadan & sommer i tankene

    As salaam aleykom og heii gode dere ♡ Hvordan går det? Her går alt i skikkelig rutiner, bortsett fra at jeg endelig har blitt bedre av forkjølelsen jeg hadde klart å pådra meg i det siste. Smarte meg går ut for å hente posten uten skjerfet mitt, skjønner du.. Da kjenner jeg det ofte i halsen rett etter, for å si det slik. I skrivende stund sitter jeg å nyter den yoghurten Salt karamell fra Liberte! Herregud har du ikke smakt den, you gotta try it for sure – Den smaker som en kjempe digg dessert! 🤩 Og ja, vi har virkelig hatt noen smellvakre solnedganger her i landet i det siste – Alhamdulillah. Elsk ♡

    Eksamen i emne 2 er i tankene mine om dagen! Jeg gleder meg ikke så veldig, akkurat. Men, jeg gjør så godt jeg kan, leser og studerer dag inn og dag ut, SubhanAllah. Man må jobbe hardt for noe om man virkelig vil oppnå målene og visjonene sine, det er sikkert.

    Sommeren er det sikkert mange som savner nå, jeg har begynt å få skikkelig sug etter sol, varme og sommer as. Drømmer om luftige sommer klær, solstråler som skinner på ansiktet og igjennom til sjelen min, de nydelige grønne trærne med friske blader som gir oss skygge i solvarmen, og alt det gode som medfølger.

    Før sommeren har vi noe viktigere og bedre i vente faktisk, nemlig Ramadan! ♡ Måtte vi være blant dem som Allaah azzawajal har valgt til å oppleve den velsignede måneden, ameen 🤍

    Det er en helt fantastisk rahma av den Allmektige. Før der igjen har vi jo også måneden Sha’ban, som er en forberedelses måned til Ramadan. Jeg skal in shaa Allaah komme nærmere disse emnene a bit later, so stay with me girl.

    By the way, har dere kommet igang med Ramadan og Eid dekorasjoner eller, altså forberedelser? 😍 Kanskje det bare er jeg som er tidlig ute, haha! Bedre før enn sent, sier jeg bare… Først stakk jeg innom den butikken PartyKing, og kjøpte noen ballonger og greier, men når jeg kom hjem ble jeg ikke helt fornøyd, egentlig. Så jeg tok å bestilte noen flere dekorasjoner på nettet. Det blir bra, gleder meg til å vise dere in shaa Allaah! ♡ Ha en god start på uken, snuppiser!

    9
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 21

    On the authority of Abu `Amr — and he is also called Abu `Amrah — Sufyan bin Abdullah ath – Thaqafee (may Allah be pleased with him) who said: I said, «O Messenger of Allah, tell me something about al-Islam which I can ask of no one but you.» He (Saw) said, «Say I believe in Allah — and then be steadfast.» – Muslim

    عَنْ أَبِي عَمْرٍو وَقِيلَ: أَبِي عَمْرَةَ سُفْيَانَ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: «قُلْت: يَا رَسُولَ اللَّهِ! قُلْ لِي فِي الْإِسْلَامِ قَوْلًا لَا أَسْأَلُ عَنْهُ أَحَدًا غَيْرَك؛ قَالَ: قُلْ: آمَنْت بِاَللَّهِ ثُمَّ اسْتَقِمْ» . [رَوَاهُ مُسْلِمٌ].

    Unlock your heart – Feeldia Nettmagasin ♡ 🗝

    8
  • FASHION,  INTERIØR

    NEW IN – EPIC PINK X 3

    Heii dere ♡ Håper dere har det vidunderlig! Her er noen av mine siste innkjøp, altså jeg måtte bare vise dere. Er det bare meg, eller hvor nydelig er ikke denne trioen?!! 😍 Im in love, haha! Når jeg så dem, det var ikke snakk om noe annet, jeg smelta bort. NB: Dette er ikke reklame.

    Min forringe koffert ble herpa en gang rundt da jeg reiste til Dubai i 2020, så jeg har liksom vært på leting helt frem til nå. Den fikk et stort hull på forsiden, så jeg har vært nødt til å kjøpe ny. Typisk meg, jeg kjøper aldri noe jeg ikke er 110 % fornøyd med, da venter jeg heller et år eller whatever som må til, for å få nøyaktig det jeg er ute etter.

    Og ja, selvfølgelig har utseendet og fargen, samt kvalitet etc noe si for min del! De må matche meg og personligheten min, hehe. Merket er Epic, og de er kjøpt fra Morris, elsker at de glitrer sånn as.

    Ikke at jeg har noen planer om å reise nå uansett, men jeg syns det var på tide å kjøpe nye kofferter, ihvertfall når jeg fant de som var perfekte for meg. Også er det mye bedre å bare å ha kofferter klare til den gang jeg faktisk vil reise, istedenfor å bli stressa om å finne kofferter i siste liten før avreise.

    De kommer med innebygd kodelås også, for dem som liker det. Jeg personlig er ikke så fan av det, for jeg har alltid litt noia for å glemme koden eller at kofferter generelt skal henge seg opp eller noe, haha. Så jeg foretrekker alltid manuell lås med nøkkel. Thats just me, thou. Vakre eller hva? Husk å si Allahummabarik, takk 💖 Dere får ha en sprudlende mandag! Xx

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 20

    On the authority of Abu Masood Uqbah bin ’Amr al-Ansaree al-Badree (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (Saw) said, “Verily, from what was learnt by the people from the speech of the earliest prophecy is: If you feel no shame, then do as you wish.” – Al – Bukhari

    عَنْ أَبِي مَسْعُودٍ عُقْبَةَ بْنِ عَمْرٍو الْأَنْصَارِيِّ الْبَدْرِيِّ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم «إنَّ مِمَّا أَدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلَامِ النُّبُوَّةِ الْأُولَى: إذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْت» .

    Have a lovely weekend with a lof of healthy detox ♡ 😊

    10
  • BEAUTY

    YSL – COUTURE EYELINER

    God mandag! Håper det står bra til med dere. Hos meg går alt i et, SubhanAllah. Det er bare masse lesing på gang til studiet i hverdagene nå. Også har jeg spontant fått kjøpt meg nye vinter sko også, i lyse rosa selvfølgelig. Håper bare de er gode å gå i! Noe annet jeg kjøpte for en stund siden er denne awesome eyelineren fra YSL ♡

    Det var sååå på tide å kjøpe meg en ny Eyeliner. Virkelig! Den forrige jeg har brukt innimellom her hjemme, det er nesten litt flaut å si, hahah… Men, den tror jeg seriøst var ca 10 år gammel. For den kjøpte jeg i utlandet en eller annen gang for så mange år siden ja. Så det er ikke ofte jeg bruker Eyeliner, men noen ganger liker jeg å pynte og dolle meg opp i mitt eget hjem, ofcourse.

    Så da tenkte jeg, greit.. Jeg skal prøve meg på en litt dyrere variant nå. Og merke vise da liker jeg Chanel og YSL. Jeg orka ikke å stå i den lange Chanel køen på glassmagasinet, så da ble det YSL. Det jeg foretrekker i bløt Eyeliner, er at den må være matt for min del. Det demper det sorte litt og gir en mer balansert look, som jeg liker.

    Nummer 2 som er viktig for meg som ber Salaah hver dag, og må gjøre Wudo… Det er at sminken jeg bruker her hjemme må være Wudo vennlig. Aller helst. Det vil si at Eyelineren må være rask og lett å ta av, uten å måtte gni i 100 år som kan være med på å skade øye partiet. Den må være skånsom mot huden.

    Denne Eyelineren fra YSL – Couture Eyeliner er sååå bra. Jeg er super fornøyd, liksom. Du trenger ikke engang sminkefjerner til å ta den av, like wow! Eneste jeg bruker til å vaske den bort er sånne engangs sminke pads. Du trenger kun å våte den med varmt vann, og begynne å rense, så glir alt av. Fargen heter 1 Noir Minimal Mat. Som sagt, super bra for oss som må gjøre Wudo. Så denne anbefaler jeg ♡

    TIL INFO

    Jeg vil bare påpeke en ting nå som jeg først skriver om sminke. Det at jeg skriver og viser dere et sminke produkt, parfyme etc nå og i fremtiden, betyr ikke at jeg oppfordrer noen av dere søstre til å bruke sminke ute blant non – mahrams. Det er viktig å nevne med tanke på at jeg er en Influencer og har et ansvar for hva jeg deler.

    Det at noen søstre velger å bruke sminke ute blant folk, er et selvstendig valg enhver person tar for seg selv. Jeg tar ikke ansvar for deres handlinger, for vi alle har ma shaa Allaah fått et smart intellekt vi kan bruke til å ta kloke beslutninger ♡ Som vil si at jeg har ikke noe med dine valg og handlinger å gjøre. Akkuratt som at du ikke har noe med mine valg og handlinger å gjøre. Vi alle må være såpass oppegående og ta ansvar for vårt eget liv.

    Til de som ikke veit det fra før, i Islam så er det dessverre ikke tillatt bruke sminke ute blant non – mahrams. Derfor oppfordrer jeg heller mine søstre til å bruke det i sitt eget hjem foran mahrams, in shaa Allaah. For det er 100 % tillatt, alhamdulillah ♡

    Ha en fantastisk start på uken! Xx

    11
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 19 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 18

    On the authority of Abu Abbas Abdullah bin Abbas (may Allah be pleased with him) who said: One day I was behind the Prophet (SAW) [riding on the same mount] and he said, “O young man, I shall teach you some words of advice: Be mindful of Allah and Allah will protect you. Be mindful of Allah and you will find Him in front of you. If you ask, then ask Allah alone; and if you seek help, then seek help from Allah alone. And know that if the nation were to gather together to benefit you with anything, they would not benefit you except with what Allah had already prescribed for you. And if they were to gather together to harm you with anything, they would not harm you except with what Allah had already prescribed against you. The pens have been lifted and the pages have dried.” – It was related by at – Tirmidhi, who said it was a good and sound hadeeth.

    Another narration, other than that of Tirmidhi, reads: Be mindful of Allah, and you will find Him in front of you. Recognize and acknowledge Allah in times of ease and prosperity, and He will remember you in times of adversity. And know that what has passed you by and you have failed to attain was not going to befall you, and what has befallen you was not going to pass you by. And know that victory comes with patience, relief with affliction, and hardship with ease.

    عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا قَالَ: «كُنْت خَلْفَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم يَوْمًا، فَقَالَ: يَا غُلَامِ! إنِّي أُعَلِّمُك كَلِمَاتٍ: احْفَظْ اللَّهَ يَحْفَظْك، احْفَظْ اللَّهَ تَجِدْهُ تُجَاهَك، إذَا سَأَلْت فَاسْأَلْ اللَّهَ، وَإِذَا اسْتَعَنْت فَاسْتَعِنْ بِاَللَّهِ، وَاعْلَمْ أَنَّ الْأُمَّةَ لَوْ اجْتَمَعَتْ عَلَى أَنْ يَنْفَعُوك بِشَيْءٍ لَمْ يَنْفَعُوك إلَّا بِشَيْءٍ قَدْ كَتَبَهُ اللَّهُ لَك، وَإِنْ اجْتَمَعُوا عَلَى أَنْ يَضُرُّوك بِشَيْءٍ لَمْ يَضُرُّوك إلَّا بِشَيْءٍ قَدْ كَتَبَهُ اللَّهُ عَلَيْك؛ رُفِعَتْ الْأَقْلَامُ، وَجَفَّتْ الصُّحُفُ» . رَوَاهُ التِّرْمِذِيُّ [رقم:2516] وَقَالَ: حَدِيثٌ حَسَنٌ صَحِيحٌ. وَفِي رِوَايَةِ غَيْرِ التِّرْمِذِيِّ: «احْفَظْ اللَّهَ تَجِدْهُ أمامك، تَعَرَّفْ إلَى اللَّهِ فِي الرَّخَاءِ يَعْرِفُك فِي الشِّدَّةِ، وَاعْلَمْ أَنَّ مَا أَخْطَأَك لَمْ يَكُنْ لِيُصِيبَك، وَمَا أَصَابَك لَمْ يَكُنْ لِيُخْطِئَك، وَاعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مَعَ الصَّبْرِ، وَأَنْ الْفَرَجَ مَعَ الْكَرْبِ، وَأَنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا».

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 18, in sha Allah ☆ 14 minutter med konsentrasjon!

    Ha en nydelig Jumuah & helg ♡

    12
  • NLP - GROWTH MINDSET

    2022 – GOALS

    As salaam aleykom og hallais ♡ Håper dere har hatt det fint i i desember! Herregud, tenk.. SubhanAllah vi er i 2022 allerede!! Jeg håper genuint at alle mine fine lesere, og alle der ute får et velsignet år fylt med masse baraqaa, kjærlighet og trygghet dette nye året vi er begavet med, ameen 🤲

    Det er litt tid for selv refleksjon føler jeg, refleksjon over året 2021. Altså hva det har innebært av oppturer og nedturer, hva vi har lært og ikke lært, hva vi ønsker å forbedre, hva vi ønsker å fortsette med og hva vi ønsker å kutte ut for å få best mulig livskvalitet som er helsefremmende for oss selv.

    Jeg ser alltid på dette som et holistisk plan, for min egen del. Alt man gjør bør jo helst være helsefremmende for både sjel, hjertet, sinn og kroppen, samtidig relatert til Quran og Sunnah på noe vis. Det er selvsagt ikke mulig i alle situasjoner, poenget er bare å oppmuntre til å følge vår kjære Profets fotspor (Saw) til den grad vi klarer i det hverdagslige. We all have our own limits and struggles, and its okei ♡

    Har du hatt en tøff periode i 2021, tro meg du er absolutt ikke alene om det! Jeg tror SubhanAllah det forrige året har vært så ufattelig tøft for hele menneskeheten med tanke på Covid19, altså. Det er kjempe trist å tenke på at barn og ungdom ikke får opplevd en normal ungdomstid som kanskje du og jeg fikk når vi var unge. Konstant karantene sitting, Covid testing, lite sosialisering, mye glaning på sosiale medier istede, og ufattelig FÅ klemmer å få. Det gjør noe med sjela til folk det! Herregud, som jeg savner å klemme venninnene mine, Im a big hugger, haha! ♡

    Men, det kommer alltid nye og bedre muligheter så lenge vi lever! Da gjelder det å starte på nytt, prøve så godt man kan og ikke gi opp ♡ So here are some of my goals for the upcoming year! What are yours, honey? Har du enda ikke laget deg en liste, slapp helt av! Gå deg en tur i skævven, inhale and exhale den friske naturen, reflekter og inspirer deg selv til å skrive underveis…

    Eller sett deg på en koselig café og finn frem notatboken der! Du har fortsatt tid til å notere deg ned dine mål og visjoner! Det vil in shaa Allaah hjelpe deg til å få mer oversikt over fortidens utfall og hvordan du kan mestre fremtidens oppdrag. Det viktigste av alt er; how we can change ourself to the better? ♡

    Rate yourself from 1 – 10 for year 2021, so you can strive harder next year

    2021 – Relationship with Allah SWT & Islam7
    2021 – Emotional health6
    2021 – Work engagement6
    2021 – Family relationships8
    2021 – Physical workout status7
    2021 – Physical health status7
    2021 – Reading books development8
    2021 – Seeking knowledge development10
    2021 – Self Therapi/ Self love status6
    2021 – Time management status6
    2021 – Total grade score – Self Growth 7,1

    You minimum want to strive for 1 higher grade in 2022, in shaa Allaah

    Bismillah hirrahman nirrahim ♡ Bli med og rate deg selv med karakterer for dine personlige fag, deretter regn ut snittet ditt ved å plusse sammen alle dine 10 Self Growth karakterer. Til slutt deler du total summen på 10 for å få svaret. I år ble mine karakterer hevet til 7,1 – Alhamdulillah 😍 Du kan lese og se fjorårets karakter her!

    Husk at dine karakterer og resultater kun bør sammenlignes med deg selv, din personlighet og dine mål. Aldri sammenlign deg selv med andre, fordi målet er ikke å bli en bedre versjon av dem – Målet er å bli den beste versjonen av deg selv.

    ♧ The 2022 goals

    Helse

    Det vi har til felles for helse og livsstil er at alt vi gjør burde på noe som helst vis være helsefremmende, om det så gjelder psykisk eller fysisk helse. I 2022 kommer jeg til å jobbe hardt med alle prosjekter som er på gang, men samtidig bør jeg bli flinkere til å ta pauser mens jeg holder på, for å fungere bedre i lengden. Så når jeg sitter og har noen lange skrive økter, må jeg bli bedre til å bare reise meg opp og rive meg litt løs ifra det. Det er bare for å få strekt på kroppen, hvor jeg må gå meg en liten tur i huset innimellom De små detaljene er SÅ himla viktig i hverdagen.

    Så jeg burde med andre ord bli flinkere til å følge opp alarmene jeg faktisk setter opp til å ta pauser, haha. Ikke minst må jeg bli mye flinkere til å drikke vann! Jeg kan være så ufattelig dårlig på det i perioder.. Så jeg har som mål å in sha Allah drikke 3 glass per dag, et om morgenen, et midt på dagen, og et på kvelden. Jeg er ikke personen som klarer å hive i meg 2 L vann hver dag haha..! Hvem gjør egentlig det?

    Bøker & kunnskap

    Alhamdulillah, så syns jeg faktisk at jeg den siste tiden har blitt mye flinkere til å presse meg selv til å ta meg tid til å åpne opp bøkene jeg har kjøpt. For det trengs virkelig rutiner og disiplin for min del! I starten var jeg litt usikker på hvordan jeg skulle fordele bøkene og tiden for å klare å komme meg gjennom alle bøkenes innhold. Nå har jeg opparbeidet meg mye bedre oversikt over hvordan jeg skal studere dette året, in shaa Allaah!

    Du vet når man holder på med studier, omtrent ALL tid blir dessverre oppslukt i det, og den Islamske kunnskapen blir satt litt på vent. Det er kjempe dumt, SubhanAllah! Men noen ganger må man bare prioritere litt annerledes i perioder, og takk Gud for at det kun er i perioder! Men jo, målet her er å være løsnings orientert for å in sha Allah komme meg gjennom nødvendige studier, også sette av tid til å tilegne meg Islamsk kunnskap. Da har jeg 7 dager i uken på å gjøre noen tilpasninger ♡

    Det sosiale

    Blir nesten lei av å nevne Covid19 konstant nå, vett! Men sånn er bare livet nå for oss. På tross av det syns jeg fortsatt at man bør sosialiseres, men bare i mindre grupper! Jeg er ikke noe for det å drive å samles 10 stykker på et sted. Det holder å samles 2 – 4 personer per samling og fortsatt følge restriksjoner. Til de som ikke har fått det med seg, jeg har jo åpnet dørene mine for å ha muslimske sammenkomster med spill morro hjemme hos meg 2 ganger i måneden, in shaa Allaah ♡ Ønsker du å bli med, ta kontakt her på nettsiden, Facebook eller Instagram. Så målet for 2022 her er vel å prøve å bygge et lite nettverk for søstre som ikke har så mange rundt seg, in shaa Allaah.

    Mental helse

    Den mentale helsen er seriøst noe av det viktigste å ta tak i. Jeg må bli flinkere til å ta meg tid til egen tid, altså å gi meg selv nok space til å bare slappe av og rett og slett ikke gjøre noen ting. Dagene bare flyr av gårde fordi det alltid er noe å gjøre enten om det er skolearbeid, jobb eller hobbyer. Its too much to do, and too little time, haha! Vinteren har også gjort at jeg blir mye latere og sittende inne, men herregud det burde overhodet ikke være noe unnskyldning sånn egentlig. Skal prøve å få med meg noen venninner til bål kos utendørs iblant, eller det å bare gå på turer et par ganger i måneden. Det behøves for sjelen, sinnet og kroppen ♡

    Den kunstneriske siden

    Åneii, jeg føler jeg skammer meg sånn på vegne av kunstneren i meg, haha.. 😂 Det har vært så dårlig med tid til å la kunstneren i meg blomstre. Jeg ønsket virkelig at jeg var flinkere på dette punktet, for sannheten er at alle kunstnere også trenger kontinuerlig practise for å holde seg på et visst nivå for sine kunstneriske ferdigheter. Her skal jeg sette meg et mer realistisk mål, det er mye bedre tenker jeg! Så jeg skal starte med å sette av én fast dag i måneden til å male, tegne, fargelegge etc i kalenderen min. Da må jeg bare klare å planlegge godt nok til å faktisk let everything else just wait one day, så jeg får hatt en skikkelig kunst og håndverk dag, in shaa Allaah.

    Work & planning

    Livet for meg handler om å planlegge, åhh som jeg elsker det! Planlegging = Great results. En ting jeg seriøst bør ta bedre tak i, er å planlegge måltidene mine i bedre rutiner. Mat påvirker selvfølgelig blodsukkeret, humøret og kreftene våres til å jobbe. Det er så avgjørende for min del, egentlig. Har jeg ikke mat i magen, er det ikke snakk om at jeg klarer å tenke eller å konsentrere meg. Så for å arbeide bedre med prosjekter og skole oppgaver etc, må jeg sette av mer tid til mat pauser. SubhanAllah, det er så mange hensyn å ta her i livet, haha.. 😅

    Skole

    Ja, det var det med skolen da, dere! Dere som studerer veit hvor krevende det faktisk er, haha – Spesielt nå i Covid19 tiden. Rett før før jul fikk vi studentene melding om at det blir lagt opp til digital læringsarena istedet for fysisk oppmøte. Omg, sier jeg bare… Åhh, jeg vet nesten ikke helt hvordan jeg skal ta det, jeg liker jo mye bedre fysisk oppmøte på skolen, som de fleste gjør! Altså, hvis det fortsetter med digital undervisning så får jeg vel bare våkne opp kl.06.00 om morgenen, hive i meg frokost og kaffe, og sitte klar til undervisning på skjermen da.

    Islam & spiritualitet

    Som nevnt litt ovenfor, når det gjelder den Islamske kunnskapen må jeg skjerpe meg litt! Samtidig ikke overbelaste meg selv, det må være en kjerne og balanse imellom der noe sted. Jeg skal in shaa Allaah bli flinkere til å sette av tid til å lese arabisk Quran, samt oversettelsen av Quranen. Det er nøkkelen til å oppnå indre fred for min del! ♡ Samt prøve å pushe meg selv til å be noe mer Sunnah bønn.

    Har dere sett at noen ikke – muslimer sitter og gjør Yoga øvelser og mediterer på dems måte på biblioteket, mens de er der for å studere? Altså, jeg har sett folk gjøre det i det offentlig rom når de tar 5 – 10 minutters avbrekk. Det anbefaler jeg overhodet ikke å gjøre, stay away from Yoga. Men, det jeg heller anbefaler er å streve mer for å gjøre Dhikr på tungen, når enn man finner ledig tid iløpet av dagen! Når jeg føler meg minus, jeg tuller ikke, det hjelper sååå mye å resitere Surat Al Fatiha om og om igjen! Det er EKTE healing for mind, body & soul som man kan resitere på jobb, biblioteket, hjemmet whereever. Man må også ha troen på at det fungerer og troen på at Allaah azzawajal skal lindre og kurere deg, selvfølgelig ♡

    Trening og kosthold

    Ohh my, haha! Her må jeg ta noen grep as! Jeg var så flink til å trene i konstante rutiner i 2021 frem til desember, så kom examen i veien. Vanligvis pleier jeg å trene 2 – 3 ganger i uken, så jeg skal komme igang med det igjen, in shaa Allaah. Det er et must, for jeg merker så betydelig forskjell fra når jeg trener og ikke trener. Jeg fungerer såå mye bedre i hverdagen når jeg har min rutine igang. Også var det å kutte ned på kjeks og godterier da, jeg skal trappe ned litt og litt. Det tror jeg er veldig lurt, så kroppen ikke får sjokk og gjør motstand haha.

    Feeldia Nettmagasin

    Feeldia Nettmagasin sitt mål er hovedsakelig å tilby vår Ummah Halaal underholdning. Det er så mangel på det føler jeg, og vi alle er såklart avhengige av noe form for underholdning i hverdagen. Jeg så for en liten stund siden at det var ei søster som ønsket seg spesifikt halaal radio med nasheed og dialoger mellom folk på radioen. For et fantastisk forslag, Allahummabarik! Trist at vi ikke har noe sånt i Norge enda, men kanskje noen kan la seg inspireres til å skape mer halaal underholdning på den måten i fremtiden. Jeg heier på det iallefall!

    Angående Nettmagasinet, som nevnt i tidligere poster… Jeg gjør virkelig mitt beste for å holde dere oppdatert in shaa Allaah hver uke med 2 poster! 😄 I 2021 var jeg litt utbrent, og da må jeg bare lytte til kroppen først av alt. Målet er fortsatt å in sha Allah klare å få ut 2 innlegg til dere hver uke selv om studier, Coaching og alt annet er med i planene. De fleste har gått over til Tikok og Instagram de siste årene, og lagt bloggingen bak seg, men ærlig talt – Jeg kunne ikke brydd meg mindre! Blogging vil alltid være tidløst, og jeg elsker å blogge 💌 Håper dere følger med, jeg blogger jo tross alt for å kunne tilby dere litt inspirasjon og glede i det daglige ♡ You guys matter too me! Xx

    Måtte Allaah azzawajal velsigne år 2022 for oss & gi oss sann suksess og lettelser, ameen ♡

    11
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 18

    On the authority of Abu Dharr Jundub ibn Junadah, and Abu Abdur-Rahman Muadh bin Jabal (may Allah be pleased with him), that the Messenger of Allah (Saw) said: Have taqwa (fear) of Allah wherever you may be, and follow up a bad deed with a good deed which will wipe it out, and behave well towards the people. – It was related by at-Tirmidhi, who said it was a hasan (good) hadeeth, and in some copies it is stated to be a hasan saheeh hadeeth.

    عَنْ أَبِي ذَرٍّ جُنْدَبِ بْنِ جُنَادَةَ، وَأَبِي عَبْدِ الرَّحْمَنِ مُعَاذِ بْنِ جَبَلٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا، عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و سلم قَالَ: «اتَّقِ اللَّهَ حَيْثُمَا كُنْت، وَأَتْبِعْ السَّيِّئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا، وَخَالِقْ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍ» . رَوَاهُ التِّرْمِذِيُّ [رقم:1987] وَقَالَ: حَدِيثٌ حَسَنٌ، وَفِي بَعْضِ النُّسَخِ: حَسَنٌ صَحِيحٌ.

    Have a grateful weekend ♡

    12
  • HVERDAG

    SPØRSMÅL FRA LESERE – PART 3

    As salaam aleykom og heii gorgeous souls ♡ Håper alt er vell med dere og at dere har hatt en god ferie som har vært helsefremmende. Her får dere noen spørsmål fra crowden enn så lenge.

    • Hva studerer du?

    Til de som ikke har fått det med seg, så studerer jeg til å bli en Miljøarbeider i rus, in shaa Allaah ♡ Det har lenge vært en drøm for meg å kunne jobbe med dette, og hjelpe de som er i en av de mest sårbare gruppene. Du kan lese om Feeldia – Rus og omsorgstjeneste her faktisk! Alhamdulillah, så er jeg ferdig med første eksamen nå og har igjen 3, og den tok jeg faktisk mens jeg var syk, haha. Å gå tilbake igjen til skolebenken etter sååå mange år, ærlig talt its not a joke… Jeg føler meg faktisk alltid som hun derre legally blond, om dere husker, jeg er såå henne bare i muslimsk versjon! 😂 Men, jeg har ofc trua på meg selv, ved Allaah azzawajal sin hjelp skal jeg in shaa Allaah klare det ♡

    Det er btw derfor jeg beklageligvis ikke har så mye kapasitet nå fremover til å blogge dypere og bedre innlegg her i magasinet til dere. Det blir liksom litt mindre innlegg om Islam, Den alternative verden, helse og sykdoms innlegg etc, nettopp fordi at det er veldig tid krevende og avansert å skrive om slike temaer. Men, no worries… Jeg kommer så klart tilbake til alle de kule temaene bedre i fremtiden, om ikke så altfor lenge, in shaa Allaah! Det gleder jeg meg til! ♡ I mellom tiden får dere litt mer enkle og casual innlegg som interiør, fashion, hverdagslige ting etc.

    • Hvordan takler du vinter depresjon? Jeg blir så preget av det og flau av å nevne det til de nærmeste at jeg kan oppleve det…

    Altså, jeg selv kan slite med vinter depresjon i ny og ned, we all do that. Den mørke tiden som slår inn fra kl.15.00 på vinteren er innimellom vanskelig å takle, like I totally get it. Men, det jeg har kommet frem til for meg selv, er altså å distrahere meg vekk fra den kalde og ubehagelige viben. Da er egentlig løsningen bare å gjøre de små detaljerte hverdagslige tingene ekstra koselig for seg selv! Fordi man gidder jo ikke akkurat å henge så mye ute i snøen og kulda, haha.

    Read Feeldia’s topic’s about health & pathology here

    Så det handler bare om å lage seg sin koselige og lune base i hjemmet sitt. Tenn telys/ duftlys så ofte du kan, jeg elsker det! Er du lei av poster’ne du har på veggen, bytt dem ut med nye for ny inspirasjon og inntrykk for sjelen og tankene! Alltid ha ting å hobbyer å sysle med, thats key factor number 1, for sure. Sett deg ned med en god kopp kaffe og mal et maleri, på Søstrene grene har de mye flott male utstyr.

    Ring ei venninne 1 eller 2 ganger i uka, for å skravle ut om alt som sitter i hjertet ditt! Vi må få ut tankene ofte for å føle oss bedre, den sosiale delen i oss er så viktig å påvirke. Åpne opp ei ny spennende bok, hvor du kan gå inn i en annen verden for å koble ut. Det gjør jeg nå om dagen, jeg sitter og leser som ei nørd, haha.. 😇

    Den siste tingen, ALDRI bli flau over å måtte dele dine følelser og sårbarheter til folk! Det er overhodet ikke noe galt i å oppleve vinter depresjon, angst eller annet ubehag! Its called being human, og de som ikke forstår sånt, forstår ikke basic av mental helse og er på bærtur, SubhanAllah. Ikke minst, oppsøk always Allaah azzawajal! Gjør dua og snakk med Han som om Han er din nærmeste bestevenn, gjør det minst én gang i uken (såklart oftere om du klarer) ♡

    • Hva er dine beste nyttårs fortsettere?

    Åhhh, det kommer in shaa Allaah i et innlegg om ikke så altfor lenge! Just stay tuned in Feeldia Nettmagasin ♡

    Read Feeldia’s latest post about how to become mentally tough here

    • Trener du enda? Og hvor ofte syns du det er innafor for en kvinne i 30 årene å trene?

    Vet dere hva… Åhh, jeg falt helt ut av treningen i desember, og jeg har det skikkelig på samvittigheten, haha! Men til mitt forsvar, så var det fordi jeg måtte bruke all tiden min på å studere til eksamenen jeg hadde, altså 100 %. Pluss at jeg havnet på akuttmottaket på sykehuset, som var skrevet i min Qadr fra før. Så da har jeg ikke rukket å trene, men planen er shaa Allaah å komme meg inn i den gode faste rutinen min igjen, som var å trene 2 – 3 ganger i uken.

    Det samme anbefaler jeg til alle voksne og unge mennesker, samme om man er 17 eller 35 år – Trening er SÅ viktig for å forebygge fremtidig sykdom og helse! Den første uken prøver jeg å trene 3 dager i uken, så uken etter tar jeg det litt roligere med kun 2 økter. En økt for meg varer gjerne i 45 mintter, men for all del… Har du ikke trent på lenge, tren bare i ca 20 – 30 minutter de første 3 ukene, og bygg deg opp gradvis ♡ Alt tar tid å venne seg til og trives med det. Målet er først av alt å trives med trening, så man kan fortsette med det over tid.

    • Hva tenker du om å ta dose nummer 3 av Covid vaksinen?

    Jeg tenker at det er viktig å følge med på hva helsedirektoratet sier. Regjeringen har besluttet at alle over 45 år som fyller kriteriene, skal kunne få en tredje vaksinedose mot covid19 infeksjon innen 16. januar 2022. Jeg mener nok det samme om dose nummer 3, som hva jeg mener om vaksinering generelt, som du kan lese mer om i et tidligere innlegg her.

    Det får nok være opp til hver enkelt person hva man ønsker å gjøre, men det er viktig å vite at man aldri burde føle seg presset til hverken det ene eller det andre. Hvis du vil ta vaksinen og de etterhvert tilbyr oss unge dose nummer 3, og du føler deg 100 % trygg på å ta den, then do it. Om du føler deg psykisk presset av samfunnet eller noen og egentlig ikke ønsker å ta den, dont do it. Det er viktig at valget først og fremst er 110 % ditt! ♡

    Ha en fresh start på uken, dere! ♡

    11