• AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 16

    On the authority of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him): A man said to the Prophet (SAW), “Counsel me,” so he (SAW) said, “Do not become angry.” The man repeated his request for counsel several times, and each time he (SAW) said, “Do not become angry.” – Al-Bukhari

    عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِلنَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم أَوْصِنِي. قَالَ: لَا تَغْضَبْ، فَرَدَّدَ مِرَارًا، قَالَ: لَا تَغْضَبْ

    Ha en awesome weekend ♡

    13
  • HVERDAG

    DESEMBER…

    Den aller første og siste desember 2021 opplever vi nå, alhamdulillah. Folk opplever mange hyggelige, samt bizzarre og sosiale stunder sammen under denne måneden, selv om det er covid19. Men for meg er desember ofte apatisk.. why? I dont know, det bare er sånn, og samtidig ler jeg av det også… 😅

    Jeg klarte å havne på akuttmottaket på sykehuset i helga med høy feber og alt ut av det blå, så det har vært en veldig pregende situasjon de siste dagene. Herregud, som jeg var redd for at jeg hadde fått Covid eller Omikron, haha! Testen var heldigvis negativ, og jeg ble sååå glad, tenk! Alhamdulillah Allaah azzawajal ga meg shifa og nye dager å våkne opp til! ♡ Setter SÅ enormt mye mer pris på livet generelt, når man opplever tragedier som dette. Its such an eye opener.

    Egentlig, så var en liten jente tur til Stockholm på listen min nå i november, men herregud vi er alt i desember. Så det gikk visst i glemmeboken, haha. Jeg har en så fantastisk bestevenninne som alltid forstår, så det er fint. Tror uansett det ikke er helt riktig å reise nå, ihvertfall ikke for min egen del.

    Man kan ikke dømme andre for deres valg av å reise under covid situasjonen, for vi alle har forskjellige behov og tankesett. Men, for å beskytte meg selv fra Omikron, Delta og Covid, avventer jeg heller med reise akkurat nå. I dont have any rush, og Alhamdulillah for det.

    Imellom tiden trøster jeg meg selv med at vi nærmer oss lysere tider nå etter nyttår, in shaa Allaah 😍 SubhanAllah som jeg ser frem til våren, bare det at bønne tidene blir mer utvidet, og at det blir lengre tid til at Magrib bønnen inntreffer. Akkurat nå er det så tight mellom alle bønne tidene fra Duhr til Magrib, hehe. Selv om det positive er at man får bedt de alle ganske tett sammen, og kan drive med noe annet etter.

    En fin text jeg kom over en dag på Facebook skrevet av noen, som jeg gjerne vil dele med dere! Denne teksten skiller seg ut fra alt annet jeg har lest rundt covid den siste tiden. La oss inspireres til å forstå. Bismillah ♡

    «De vaksinerte er redde.
    De er redde for å få covid.
    De er redde for at noen de elsker kan få det og dø av det.
    De er bekymret for at de ikke får reise igjen eller møte sine internasjonale familier igjen.
    De er ikke uvitende eller dumme – de føler de gjør det rette for seg selv og folk rundt seg. Kanskje dette ikke var et enkelt valg. Dessverre kan de ha følt seg tvunget til det. Kanskje de var redde for nålen.

    Selv om du kanskje ikke er enig med dem, er det viktig å forstå HVORFOR disse menneskene har tatt sitt valg. Du tror kanskje de tar feil, men jeg er sikker på at du har følt deg redd før. Det føles forferdelig. Vi må ha medfølelse og empati for at folk tar et valg, som er forskjellig fra ditt.

    De uvaksinerte er redde.
    De er ikke uforsiktige monstre som tenkte «jeg vil prøve å lure resten av verden og ikke få vaksinen min». De er bekymret for langtidsbivirkninger. De er bekymret for immunforsvaret sitt.
    De er redde for hvor mye regjeringen blander seg inn i deres valg, friheter og rettigheter.
    De er redde for at de kan ende opp med Bells pare, myokarditt, helvetesild, blodpropp, spontanabort, hjerteinfarkt, alvorlig endeløs oppkast, aktivering av autoimmun sykdom eller død.
    De er bekymret for at de aldri får se sine internasjonale familier og venner igjen. Det føles forferdelig. Det ville vært lettere å få sprøyta.

    Selv om du kanskje er uenig med dem, er det viktig å forstå HVORFOR disse menneskene har tatt sitt valg. Det føles forferdelig. Vi trenger medfølelse og empati for mennesker som tar et vanskelig valg som er annerledes enn ditt.

    Det er IKKE riktig å vende seg mot hverandre. Det er aldri et riktig tidspunkt å gjøre det på. Stopp separasjonen og polariseringen. Kom sammen med medfølelse, empati, forståelse, tålmodighet og tilgivelse. Ta et øyeblikk til å lytte uten å dømme. Ta deg tid til å se hvor de andre kommer fra. Alle gjør sitt beste. Å være redd er aldri den rette måten å endre noens mening på. Å velge å forstå hvorfor og ha medfølelse er vårt eneste kloke valg. Velg vennlighet, alltid ❤️ Vær et medmenneske. Vis empati og forståelse.

    Klem ♡ Feeldia Nettmagasin

    14
  • AN-NAWAWI 40 HADITH,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 15 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 17

    On the authority of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him), that the Messenger of Allah (SAW) said: Let him who believes in Allah and the Last Day speak good, or keep silent; and let him who believes in Allah and the Last Day be generous to his neighbour; and let him who believes in Allah and the Last Day be generous to his guest. – Al Bukhari & Muslim

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 17, in sha Allah ☆ 17 minutter med konsentrasjon!

    18
  • ISLAM

    BIER & HONNING I ISLAM ♡ – PART 2

    As salaam aleykom og hallo ♡ Hvordan går det med dere, fininger? Her har alt vært hektisk om dagen, og tviler ikke på at det er hektisk for resten av verden også denne tiden av året. Egentlig er jeg også skikkelig i slappe av modus hvor jeg har bestemt meg for å bare ta alt helt med ro, for å innhente meg igjen. Jeg har Alhamdulillah ferie frem til over nyttår, og det blir digg! Om dere ønsker å lese part 1 av Bier og honning i Islam kan dere gjøre det her.

    En koloni av bier består av tre klasser: Bie dronningen, hundrevis av menn, og tusenvis av kvinner kalt arbeidere. Alle medlemmer av bikuben lever i henhold til et presist system i skyggen av følelser basert på kjærlighet og samarbeid. Hvert medlem gjør sin tildelte jobb utrettelig.

    ♧ Hannene (dronene)

    Hannbiene har ingen jobb i bikuben bortsett fra å gjødsle dronningen i reproduksjons sesongen. Hannene har ikke evnen til å utføre jobbene som de kvinnelige arbeiderne gjør. Hannene har korte tunger som ikke kan suge nektar. Bena deres har ikke kurvene, eller corbicula der pollen fraktes fra planter. Dessuten har ikke kroppene deres kjertlene som kreves for å lage voksen som brukes til å bygge reiret, og de har heller ikke den gjennomborende brodden for å forsvare seg selv og bikuben. Dermed er hannene verken egnet til å bygge reiret eller forsvare bikuben. Selv i maten stoler de på nektaren som er samlet inn av arbeiderne. Til tross for dette er rollen som hannene spiller i parringen med dronningen avgjørende for overlevelsen til hele bikuben. Hvis det ikke skjedde, ville det ikke vært noen dronninger, menn eller arbeidere.

    ♧ Arbeidere

    Biarbeidere lever bare i 6 uker, som de bruker på kontinuerlig arbeid. De tilbringer de tre første ukene med å jobbe inne i bikuben. Noen av dem er involvert i å forsvare inngangene til bikuben mot fiender. Noen ventilerer bikuben ved å lufte vingene raskt hele tiden, noe som hjelper til med å avkjøle bikuben i varmt vær. Noen andre renser bikuben ved å samle avfall og kaste det utenfor bikuben. Atter andre fikser de ytre delene av bikuben ved å tette sprekkene i veggene som kan tillate fiender eller regndråper å komme inn. Noen arbeidere bygger heksadesimale voksceller for å lagre honning, eller de kan brukes til å pleie de unge biene. Noen arbeidere bryr seg om eggene og bryr seg om de unge biene til de vokser. Ved fylte 21 dager ville arbeiderne ha fullført alle sine tildelte oppgaver inne i bikuben og ville da være klare for andre betydelige oppgaver utenfor.

    ♧ Hvordan arbeidere lager honning

    Arbeiderne bruker resten av livet, de følgende tre ukene, på å samle nektar og pollen fra blomster. Hele dagen leter de etter passende blomster. Når de er funnet, lander arbeiderne på dem og legger tungen i den midtre delen av blomsten for å nå nektaren, og så suger de den umiddelbart. Nektaren i seg selv er veldig søt på smak og når arbeiderne suger den, passerer den gjennom et rør til magen eller honningsekken. I honningsekken blir nektaren omdannet til smakfull honning. Når arbeiderne kommer tilbake til bikubene, produserer de honningen fra munnen og lagrer den i spesielle voksceller. Deretter kommer arbeiderne tilbake for å samle nektar igjen. Bien kunne besøke 10 000 blomster om dagen. Til tross for dette er nektaren den samler gjennom hele livet bare tilstrekkelig til å lage 45 gram honning.

    ♧ Pollen

    I tillegg til å samle nektar, samler arbeiderne også pollen. Når noen korn fester seg til biens føtter og kropp mens den samler nektaren, samler den disse kornene ved å bruke spesielle hårkammer på føttene. Deretter legger den kornene i pollenposene på bakføttene. Når bien når bikuben, tømmer den disse kornene i voksceller etter å ha eltet dem i munnen ved å tilsette honning og saftige væsker til dem for å lage en deilig mat som brukes av arbeiderne til å mate de unge biene.

    Kilder:

    Islamweb.net – The world of bees.

    ISLAMWEB.NET

    15
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 13

    On the authority of Abu Hamzah Anas bin Malik (may Allah be pleased with him) — the servant of the Messenger of Allah (Saw) — that the Prophet (Saw) said: None of you truly believes until he loves for his brother that which he loves for himself. – Al-Bukhari & Muslim

    Instagram: Feeldiaconsultant ♡

    14
  • KRISTENDOM,  THE ALTERNATIVE WORLD

    KAN MUSLIMER FEIRE JUL & ADVENT? – 2021

    God mandag, dere ♡ Håper dere er klare for en ny uke. Denne uken er det mye som skjer på to do listen min iallefall, proppfullt med ærender. Julen nærmer seg med stormskritt, og jeg personlig kunne ikke brydd meg mindre, for jeg feirer jo ikke jul som dere vet. Den eneste grunnen til at jeg bryr meg om å dele mine meninger om temaet er kun for å in sha Allah verne folket fra å praktisere noe som simpelt ikke er tillatt i islam.

    Kun fordi jeg genuint ønsker mine lesere og søsken i Islam paradis i det evige liv og fred i dette livet ♡ Gir man opp noe og ofrer for Allaah azzawajal sin skyld, får vi også belønning og kjærlighet i gjengjeld fra Hans Majestet, in shaa Allaah. Its about finding the true peace and love.

    De spørsmålene angående om vi muslimer kan feire jul dukker opp på sosiale medier hvert år, haha. Vi kan ikke være foruten, sånn er det bare! Vi må opplyse og repetere Islamsk praksis og lære konstant for å klare å skille mellom rett og galt, hva som er etisk riktig å praktisere i henhold til vår sjel og Allaah azzawajal. Det er viktig å tilegne seg kunnskap og ta et riktig valg for å beskytte oss selv fra tester og fitnah der ute, in shaa Allaah. Du kan lese artikkelen om julefeiring her.

    Ønsker dere en nydelig start på uken, ta vare på hverandre! Og hold fortsatt 2 meters avstand til hverandre, in shaa Allaah ♡ Det settes enormt pris på, snx snart!

    13
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 12

    On the authority of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him) who said:The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said, “Part of the perfection of one’s Islam is his leaving that which does not concern him.” A hasan (good) hadeeth which was related by at –Tirmidhi and others in this fashion.

    Instagram: Feeldiaconsultant ♡

    14
  • KRISTENDOM,  THE ALTERNATIVE WORLD

    KAN MUSLIMER BLI MED PÅ JULEBORD? – 2021 & EN DOKUMENTAR

    Hei og god mandag dere ♡ I skrivende stund sitter jeg godt pakket inn i kose pleddet mitt på sofaen med den nye lyseblå velour genseren min fra HM. Det føles så digg å være godt pakket inn mens det er så sykt kaldt ute. Borte ved meg har det vært rundt – 10 til – 12 grader ute ca, brrrr… Jeg føler jeg knapt får tid til å blogge om dagen egentlig, og kjenner jeg savner det! ♡ Savner liksom å være her sånn 100 % for dere.

    Dere altså… De spørsmålene angående om vi muslimer kan delta på julebord og feire jul dukker opp på sosiale medier hvert år, haha. Vi kan ikke være foruten, sånn er det bare! Vi må opplyse og repetere Islamsk praksis og lære konstant for å klare å skille mellom rett og galt, hva som er etisk riktig å praktisere i henhold til vår sjel og Allaah azzawajal. Det er viktig å tilegne seg kunnskap og ta et riktig valg for å beskytte oss selv fra tester og fitnah der ute, in shaa Allaah.

    Og ja, det med å dra på julebord med jobben kan føles ut som et etisk dilemma. Jeg skjønner sååå godt at man ikke vil føle seg utenfor gjengen på arbeidsplassen, samtidig som at man kan føle på det at man ikke ønsker å skuffe den Allmektige heller. Men er det virkelig verdt å dra på den festivalen? Du kan lese min tidligere skrevet post angående om vi muslimer bør delta på julebord, som du kan lese her ♡ Tenk også på Covid19 og Omikron dere, det er ihvertfall en god grunn til å ikke samles under et arrangement med mange folk akkurat denne tiden av året.

    Også vil jeg bare dele en bra video av den serien på NRK som heter Helene sjekker inn/ ut, dere har sikkert fått med dere den. Nå har det jo kommet episoder fra 2021, og IslamNet er temaet i denne episoden som heter «Konservative muslimer». Jeg heier skikkelig på IslamNet, måtte Allaah azzawajal gi dem masse baraqaa og suksess, ameen ♡ Denne er garantert verdt å få med seg.

    https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-ut/2021/MDFP12700221/avspiller

    HA EN NYDELIG START PÅ UKEN ♡ BISMILLAH…

    12
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 11

    On the authority of Abu Muhammad al-Hasan ibn Ali ibn Abee Talib (may Allah be pleased with him), the grandson of the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him), and the one much loved by him, who said: I memorised from the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him): “Leave that which makes you doubt for that which does not make you doubt.” – At-Tirmidhi, An-Nasai At-Tirmidhi said that it was a good and sound (hasan saheeh) hadeeth.

    Xoxo Feeldia Nettmagasin

    13