• INTERIØR

    Gulv tepper

    As salaam aleykom nydelige dere ♡ Håper alt er bra med dere! Her hjemme skjer der utrolig mye egentlig, så mye at hode mitt spinner i alle retninger – SubhanAllah. Vi har drevet å pusset opp badet vårt i noen måneder nå, som har vært ganske slitsomt for alle som bor i huset her. Det gjorde også at mitt gamle teppe som jeg hadde i stuen ble skikkelig møkkete og støvete, at jeg rett og slett måtte hive det i søpla for å ta vare på egen helse.

    Rosa teppe her

    Det har gjort at jeg har vært på teppe jakt, både på nett og i butikker! Og typisk meg er utrolig kresen, for selvfølgelig må det matche. Som dere vet elsker jeg jo råååsa, hahah! ♡ Fargen jeg aldri noensinne kommer til å gå lei, uten tvil. Men, dere… Alt interiøret mitt er så og si rosa kombinert med andre lyse farger, så jeg står skikkelig imellom dette nydelige teppet fra HM Home i rosa eller beige farge!

    Beige teppe her

    Jeg er litt der hvor jeg har lyst til å teste det rosa først og se om det passer i stua, og kanskje bestille det beige i samme slengen. Slik at jeg kan teste det beige også, og få en følelse av begge to, in shaa Allaah. Jeg må liksom se de på ekte foran øyene mine, for å få den totale viben som ikke alltid er lett å forestille seg kun via bilder på nett.

    Tankene er jo at det rosa teppet enten kan bli sånn Wow – Super sweet! Hvor jeg er gal nok til å elske det 😂 Eller at det bare blir for mye. Det må testes og føles, haha. Mens det beige teppet også er fantastisk lunt og fint, som kan være med på å fremheve de andre rosa interiør detaljene. What you guys think? ♡ Det fine med disse teppene er at de faktisk kommer i sett! De har altså to matchende tepper i andre størrelser man kan kjøpe ved siden av. Sjekk gjerne ut HM HOME sine sider, de har mange fine tepper nå i denne sesongen.

    For min del foretrekker jeg alltid kort hårede tepper! Thats a must. Langhåret teppe kan selvfølgelig se kjempe koselig ut, men føler at det ofte kan samle seg mye støv og dritt i langhåret teppe. Snakkes snart, in shaa Allaah ♡ Ta vare selv om mørkere tider er i vente.

    12
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 10

    On the authority of Abu Hurayrah (ra):The Messenger of Allah (ﷺ) said, “Allah the Almighty is Good and accepts only that which is good. And verily Allah has commanded the believers to do that which He has commanded the Messengers. So the Almighty has said: “O (you) Messengers! Eat of the tayyibat all kinds of halal (legal) foods, and perform righteous deeds.” [23:51] and the Almighty has said: “O you who believe! Eat of the lawful things that We have provided you.” [2:172]” Then he (ﷺ) mentioned the case of a man who, having journeyed far, is disheveled and dusty, and who spreads out his hands to the sky saying “O Lord! O Lord!,” while his food is haram (unlawful), his drink is haram, his clothing is haram, and he has been nourished with haram, so how can his supplication be answered? – Muslim

    Måtte Allaah azzawajal guide oss alle til Siratul Mustaqeem, ameen ♡ God helg!

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 9

    On the authority of Abu Hurayrah (ra):I heard the Messenger of Allah (ﷺ) say, “What I have forbidden for you, avoid. What I have ordered you to do, do as much of it as you can. For verily, it was only the excessive questioning and their disagreeing with their Prophets that destroyed the nations who were before you.” – Bukhari & Muslim

    Ha en glimrende helg

    11
  • HVERDAG

    ÅRETS TANKER

    Hei på dere ♡ Håper dere har hatt det allright i det siste. Vi nærmer oss nyåret snart, SubhanAllah. Jeg vet ikke helt om året har gått kjapt eller ikke, sånn både og egentlig. Typisk desember er alltid en måned jeg ikke ser frem til, fordi av en eller annen merkelig grunn går den måneden alltid noe tregere i hode mitt, compared to others. Snøen gleder jeg meg heller ikke til, det å stå å skrape av is på bilruta, minusgrader, tykke vinter jakker og ullskjerf, busser som ikke er i rute, ohh God 😂 men det kommer, alhamdulillah.

    Jeg har klart vinteren før, så jeg klarer det nok igjen i år også, in shaa Allaah! ♡ Det som har skjedd det siste halvåret mitt, er egentlig for å være helt ærlig, det har vært en tung tid for meg. Jeg har følt meg ganske mentalt utslitt, har ikke hatt mye overskudd, ting som har plaget meg på privaten etc. Det har vært en dårlig vibe rundt meg frem til nå.

    Jeg har følt meg ganske frustrert og lei meg, og det er absolutt lov for alle. We all have our hard and challenging periods in our lives, SubhanAllah. Så på en måte ser jeg litt frem til over nyttår og våren ♡ For å komme meg over til et nytt kapittel med ny inspirasjon, nye tanker og nye muligheter. For hittil har jeg kun følt meg demotivert og nede. Men altså, det tar tid å heale uansett hva enn man går igjennom! Det gjør det, og det er viktig at man virkelig tar seg den tiden det trenger også til å forstå det og prosessere seg igjennom det på en ekte måte.

    Uansett hva bør man aldri skjule ting for seg selv, derimot alltid være oppriktig mot seg selv for å lande på riktig sted etter den negative hendelsen. Noen ganger er det lett å bare scrolle over viktige hendelser i livet som har gjort vondt og etterlatt seg spor. Løpe vekk fra det, eller late som at ting ikke har skjedd. Men, det er dessverre dumt gjort. Det er viktig å føle på negative følelser også i livet, face det og komme seg skikkelig gjennom det – Selv om man gråter og ting gjør vondt. Det er lov å gråte så mye man vil alene, med familien og nære venninner ♡ De som er ekte tåler uansett å se deg slik, og er der for deg no matter what.

    For å få det bedre, må man kjenne på alt som medfølger fra starten. Med vanskelighet kommer også ALLTID lettelse ♡ Så ja, nå fremover skal jeg prøve å glede meg selv litt extra, og ta ting skikkelig med ro. Jeg vet ikke helt hvordan akkurat nå, but I will get there, in shaa Allaah. See you! ♡

    10
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 8

    On the authority of Abdullah ibn Umar (ra):The Messenger of Allah (ﷺ) said, «I have been ordered to fight against the people until they testify that there is none worthy of worship except Allah and that Muhammad is the Messenger of Allah, and until they establish the salah and pay the zakat. And if they do that then they will have gained protection from me for their lives and property, unless [they commit acts that are punishable] in Islam, and their reckoning will be with Allah.» – Bukhari & Muslim

    Ha ei fin helg!

    11
  • ISLAM

    BIER & HONNING I ISLAM ♡ – PART 1

    As salaam aleykom nydelige dere ♡ Håper dere har en fin start på uken! Idag snakker vi om bie skapningen og hvor amazing de faktisk er, SubhanAllah. Bienes verden er kjempe spennende, unik og rik på flere hemmeligheter. Ikke minst, fantastiske underverker som vitner om allmakten til den store Skaperen Allaah azzawajal, som skapte denne fantastiske verden. Allah SWT laget bienes verden som et eksempel på samarbeid, disiplin og perfeksjon.

    Forskere har klart å oppdage noen hemmeligheter i denne merkelige verden, men det er fortsatt så mange skjulte og ukjente fakta der ute. Dessverre pga tid mangel blir jeg nødt til å dele magasin posten inn i 3 deler. Så idag starter vi med å ta en grundig titt på kroppen til en bie, så får dere fortsettelsen om ikke så altfor lenge, in shaa Allaah. Som andre insekter består biens kropp av tre deler: hodet, brystet, og magen.

    Hode

    Det er i forkant av biens kropp. I hodet har bien to typer øyne. Den første typen kalles sammensatte øyne, det er to øyne på siden av hodet. De består av tusenvis av sammenkoblede linser som brukes av bien for å se over store avstander når den er utenfor bikuben. Bien bruker også øynene til å se ultrafiolett lys som ikke kan oppdages av menneskets blotte øyne. Dette er en stor fordel som gjør at bien kan se noen typer blomster som bare kan sees gjennom ultrafiolett lys.

    Den andre typen er de enkle øynene. De er tre i antall og er på den øverste delen av hodet. Bien bruker dem til å se over korte avstander, og dens følelse av å se er veldig kraftig. Bien kan kjenne igjen alle farger bortsett fra fargen rød, SubhanAllah. I forkanten av hodet er det to antenner som bien bruker til å sanse og smake på ting. Bien har en munn med en sterk kjeve for tygging. Tungen har en skje lignende spiss som bien bruker til å suge blomsternektar.

    Bryst

    Den har fire tynne vinger; altså to på hver side. Når bien flyr, har den en særegen lyd som kalles en «buzz». Bien kan vifte vingene veldig raskt; opptil fire hundre ganger per sekund. Wow, tenk dere det, SubhanAllah! Under vingene er det seks føtter; tre på hver side av brystet.

    Mageregionen

    Den inneholder noen av de viktigste delene av bien som honningkrabbe eller honningsekk som regnes som en ekstra mage der bien lagrer nektaren den suger fra blomster med tungen. I denne bakre delen er det noen kjertler som lager voksen som kreves for å bygge bikuben. På enden av magen er det et skarpt, gjennomtrengende stikk som bien bruker for å beskytte seg selv og bikuben mot fiender.

    Bie samfunnet er én familie

    Bier lever i enorme svermer eller kolonier med et totalt antall som varierer mellom 50 000 og 60 000 bier. Noen ganger kan det totale antallet bier i en enkelt bikube til og med nå 80 000. Hver koloni bygger et hus for å leve som kalles et rede. Biene kan bygge reir på fjell eller trær, eller de kan leve i menneskeskapte bikuber.

    Quran 16:68

    And your Lord inspired to the bee, «Take for yourself among the mountains, houses [i.e., hives], and among the trees and in that which they construct.

    En koloni av bier består av tre klasser: Bie dronningen, hundrevis av menn, og tusenvis av kvinner kalt arbeidere. Alle medlemmer av bikuben lever i henhold til et presist system i skyggen av følelser basert på kjærlighet og samarbeid. Hvert medlem gjør sin tildelte jobb utrettelig. Vi skal gå mer i dybden av deres unike roller neste gang i part 2, in shaa Allaah ♡ Stay tuned in Feeldia Nettmagasin.

    Kilder:

    Islamweb.net – The world of bees.

    https://www.islamweb.net/kidsen/kids%20corner%201,2/subjects/na7l.html

    11
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 7

    On the authority of Tameem ibn Aus ad-Daree (ra):The Prophet (ﷺ) said, “The deen (religion) is naseehah (advice, sincerity).” We said, “To whom?” He () said, “To Allah, His Book, His Messenger, and to the leaders of the Muslims and their common folk.” – Muslim

    Love Feeldia Xx

    10
  • BEAUTY

    TYKKE OVERDONE BRYN ER IKKE PENT

    Velkommen kjære November ♡ Håper dere er klare for en ny sesong, for den er virkelig på vei nå, haha. Borte ved meg har det allerede snødd en gang. Men altså, jeg er ikke helt ferdig med høstens fine preg riktig enda, kjenner jeg!

    La oss snakke litt om øyebryn, for en eller annen merkelig grunn er nemlig bryn så sinnsykt viktig tema for oss kvinner… Det å ha de mest vakre og ultimate brynene ever diskuteres på daglig basis av de fleste jente gjenger. Når jeg var tenåring var det den motsatte trenden som var inn, det å ha «blyant bryn» haha! Jeg husker det sååå godt, mange jenter shavet rett og slett av seg hele bryna, og tegnet på syltynne blyant bryn, eller tatoverte det på.

    Det var bare det som var trenden på 2000 tallet liksom, og alle fulgte det som en flokk med sauer. Herregud for en stygg trend det var 😂 Alhamdulillah for at det er over! Jeg på den tiden dessverre tegnet på brynene mine, men aldri i mitt liv har jeg shavet av meg brynene, eller vokset de vekk. Grusom og sprø tanke i seg selv.

    Nå derimot som vi alle ser på sosiale medier de siste årene, så har trenden Alhamdulillah snudd! Nå er det inn med sjukke naturlige bryn. Men, problemet nå er at visse folk går helt berserk med å over tegne fyldige bryn, altså sminker de rett og slett sååå sinnsykt feite at det også beklageligvis ser helst idiotiskt ut. Im sorry, men det ser ikke bra ut! ♡

    Man over tegner de så mye at det ser ut som monobryn. Man prøver virkelig å ha riktig blikk kontakt med vedkommende i en samtale, men det eneste man ser er to sjukke bryn som over dominerer hele ansiktsuttrykket, SubhanAllah. Virker som at folk ikke tenker på at naturlige bryn er det som er finest å ha! Folk tenker bare at så lenge de er sjukke nok og enda litt mer feite, så blir det bra. Og det blir overhodet ikke bra, der ser bare skremmende ut, dessverre.

    Ikke minst, den trenden med å lage «løvebryn» som jeg kaller det, haha! Ohhh God, please stop with that 😂 Altså jeg snakker om når man bruker sånn bryn kost til å gre hårene oppover så langt man bare klarer for å få falsk fylde på brynene blandet med «havbølger», det er overhodet ikke pent. Hårene henger i alle kanter og slenger.

    Hvorfor må trendene være slik at man i min ungdomstid måtte ha ekstreme blyant tynne bryn, og nå det totalt motsatte, at man skal ha ekstreme tykke overdone bryn? Begge er så utrolig feil og ikke pent. Det påstås at det nå er inn med naturlige bryn, men nei det er faktisk ikke tilfelle. For all del, det er dine bryn – Do what you want ♡

    Det er mange jenter som helt naturlig har utrolig sjukke bryn, som må gres nedover for at de bare skal holde sin normale form, og ikke flagre rundt omkring i panna, det syns jeg er helt innafor. Men ikke det motsatte, at man bevisst får de til å se rotete ut ved å gre de i ekstreme lengder oppover. Det ser unaturlig ut! Hvorfor ikke bare la brynene være naturlig og ikke over – naturlige? Det er det som er det vakreste. Think about it ♡ Ønsker dere alle en god mandag!

    9