• AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 6

    On the authority of an-Nu’man ibn Basheer (ra), who said:I heard the Messenger of Allah () say, “That which is lawful is clear and that which is unlawful is clear, and between the two of them are doubtful matters about which many people do not know. Thus he who avoids doubtful matters clears himself in regard to his religion and his honor, but he who falls into doubtful matters [eventually] falls into that which is unlawful, like the shepherd who pastures around a sanctuary, all but grazing therein. Truly every king has a sanctuary, and truly Allah’s sanctuary is His prohibitions. Truly in the body there is a morsel of flesh, which, if it be whole, all the body is whole, and which, if it is diseased, all of [the body] is diseased. Truly, it is the heart.” – Bukhari & Muslim

    Have a great weekend

    8
  • RUS & OMSORG TJENESTE

    FEELDIA’S RUS & OMSORGSTJENESTE

    As salaam aleykom og heii fininger ♡ Håper alle har det godt om dagen. Dette prosjektet angående rus omsorg har spesifikt vært en stor interesse for meg i flere år. Jeg har hatt et stort indre ønske og lidenskap spesielt til å hjelpe akkurat rusmisbrukere konkret.

    Hver gang jeg går forbi en rusmisbruker ute på gata i Oslo eller andre steder stikker det meg i hjertet på ekte. Hvorfor jeg alltid har brydd meg genuint om dem er fordi jeg aldri anser meg selv til å være noe bedre enn et annet menneske, om så det skulle være en rusmisbruker. Kun Allaah SWT veit hvem av oss som virkelig er rettskafne eller ei, og hvem av oss som kommer til å ende opp i helvete eller paradis. Altså, jeg ruser meg selvfølgelig ikke, men jeg har en dyp genuin medfølelse for de på et annet plan.

    Det de trenger er hjelp og omsorg, fra deg og meg ♡ Det er flere ungdommer som ruser seg daglig som også har en muslimsk identitet. Som bare begynner tidligere og tidligere med å røyke hasj, bruke Amfetamin, Cocain, MDMA etc. Gjennom årene mine har jeg snakket med mange rusmisbrukere og fått høre mange triste og hjerteskjærende historier. Gutter og jenter nede i 11 års alderen begynner å ruse seg, og er usikre på sin muslimske identitet. Mange som typisk blir født i et vestlig land som Norge, og har sine opprinnelige røtter fra sine foreldre går ofte igjennem en identitetskrise.

    Rus problematikken har alltid vært veldig tabu å snakke om i det muslimske miljøet, selv i 2021. Det typisk foreldre tenker er at deres datter eller sønn på 13 år aldri kunne ha funnet på å røyke hasj eller å ha prøvd MDMA. Dem tenker at deres barn rett og slett er for gode til å holde på med noe sånt. Det at deres barn kanskje sliter med psykisk helse er heller ikke et relevant tema i hjemmet. De trygge rammene kan sakte men sikkert bli ødelagt for ungdommen fordi de føler seg lite sett, hørt og forstått av sine nærmeste rundt seg. Dermed begynner å søke trygghet og tilhørighet andre steder.

    Det er dessverre mange muslimske ungdommer idag som sliter med å akseptere at dem er født muslimer her i Norge, pga ulike problemstillinger. Hvor dem ofte ikke ønsker å relatere seg til Islam eller å identifisere seg som muslim lenger, og det er ufattelig trist. De forstår kanskje ikke hvem Allaah azzawajal er, tror ikke på det evige liv (helvete og paradis), skjønner ikke meningen med belønning og straff, forstår ikke hvorfor det er vakkert og unikt å bruke hijab etc, i henhold til Islam. Det er mange av dem som føler at Islam ikke gir noe mening her i 2021, og ikke finner svaret på det heller, hvor dem derimot kan havne i et dårlige miljø, også i rus miljøet. Både gutter og jenter.

    Hvor vi egentlig bør rette fokuset er om deres/ våres barn klarer å følge opp riktig identitet på egenhånd mens de utvikler seg, altså gjennom barneskolen og ut vidergående skole. Samtidig med sunn oppfølging fra foreldre basert på; omsorg, kjærlighet, trygghet, vennskap og tillit. Slik at våres barn blir formet til å bli sterke, selvsikre, identitets sikre, praktiserende muslimer, med både god fysisk og psykisk helse, in shaa Allaah ♡

    For foreldre som finner ut av at deres barn holder på med rus kan være utrolig sårende, overveldende og sensitivt for begge parter. Det er virkelig ikke lett for noen av dem, fordi ofte i slike situasjoner er det lett å føle seg maktesløs. Man har forskjellige grader og kategorier av rusmisbrukere, rusmidler, teste perioder og avhengighet etc. Man kan også oppleve at dem selv ikke ruser seg så mye, men heller at dem er mer aktiv med dop salg til fremmede og kriminelle folk i rusmiljøet for å få raske penger.

    Kriminalitet og rusmiljøet fører ofte med seg mange dilemmaer og utfordringer. Ingen av delene er noe positivt, og har ofte med seg dårlige konsekvenser både for bruker og ofte pårørende. Det kan innebære mye av frykt, ære, konflikter, prostitusjon, vold, misbruk, trusler, manipulasjon etc med i scenarioene.

    Det å virkelig klare å forstå en rusmisbruker og vedkommendes valg i livet kan ofte virke ganske paradoksalt og uforståelig. Det er fordi i våres fitra er det ikke naturlig for noen av oss å begynne med rusmidler sånn generelt i grunn, vi vet at det farlig og et dårlig valg, og samsvarer overhodet ikke med Quran og Sunnah. Men, plutselig allikevel kan det helt av seg selv en dag bli en viktig puslebrikke i livet hos en person, som medfører med seg falsk tillit, avhengighet, trygghet og nærhet i en form av en illusjon pga rusmidler. Det går imot seg selv, men det er på en måte en sannhet i det også.

    Quran 64:16

    So be mindful of Allah to the best of your ability, hear and obey, and spend in charity – that will be best for you. And whoever is saved from the selfishness of their own souls, it is they who are truly successful.

    På den ene VGS skolen jeg utdannet meg på for ca 10 år siden, var det dessverre mye rusmisbruk i skoletiden av elevene på trinnene. Folk prøvde alt mulig, man hørte om elektro gutta som prøvde alt fra knips til LSD, 2CB etc hvor de var i et underground Rave miljø. Folk kom fjerne og rusa i skoletiden, man så det klart å tydelig på dem, selv om de trodde man ikke så det. Det var til og med noen av de som døde av overdose i ettertid, og det er så fryktelig rart og trist å tenke på, SubhanAllah.

    Ingen rusmisbrukere har noen gang innerst inne i hjerterota si et ønske om å være så langt nede som mange av dem er, eller et ønske fra starten av å bli avhengige av narkotika og leve et ufullkomment liv. Nobody wants that, trust me! Når jeg har pratet med flere av dem, så har de genuint stått og sagt at de ønsket å ha mitt liv istedet for sitt eget – Altså, et rusfritt liv koblet sammen med fred. Flere bare tester rus av ren nysgjerrighet og kjedsomhet også. Men, plutselig har de havnet der med sin historie, gått fra å røyke hasj i ny ned, til å skyte amfetamin eller heroin sprøyter. Ingen ønsker dette for seg selv, og det kan være utrolig kjipt og vanskelig å komme seg ut av det og bli 100 % nykter.

    Vi må ikke se ned på de, vi må hjelpe dem! ♡ Selv om det er vanskelig å komme seg ut av avhengighet, må vi ikke glemme at det er fullt mulig for en person som røyker hasj eller holder på med amfetamin, å slutte med det. Det er fortsatt håp for mange av dem, ihvertfall når vi har dua og Allaah azzawajal med oss! Det er lys i tunnelen, vi må bare begynne å bry oss på ekte om de som ikke er blant våre nærmeste. Tørre å tenke utenfor vår komfort sone for å gjøre en endring i samfunnet. Allah SWT elsker at vi involverer oss i frivillig arbeid og veldedighets prosjekt!

    Narrated Haritha bin Wahab Al-Khuza`i:

    I heard the Prophet Saw saying, «(O people!) Give in charity (for Allah’s cause) because a time will come when a person will carry his object of charity from place to place (and he will not find any person to take it) and any person whom he shall request to take it, I will reply, ‘If you had brought it yesterday I would have taken it, but today I am not in need of it.» – Saheeh Al Bukhari 1424, Book 24, Hadith 28

    Derfor ønsker jeg å bidra med det lille jeg kan, selv om det ikke er mye nå i starten. Men, man må jo starte i det små også utvikler ting seg med tiden til å bli noe bedre og større, in shaa Allaah ♡ Samtidig som jeg tilbyr Coaching og Livsmestring for kvinner, tilbyr jeg også nå Rus & Omsorgstjeneste med Feeldia, med fokus på spesielt muslimsk ungdom.

    Feeldia Rus & Omsorgstjeneste tilbyr

    ♡ Samtale Terapi

    Tjenesten jeg er tilbyr er kostnadsfri samtale terapi som en Livsstils Konsulent og Konsulent veileder for ungdom. For deg som sliter med rus avhengighet, eller om du er pårørende/ foreldre som sliter med ungdom som er i rusmiljøet hvor du trenger noen å prate med. Det innebærer å identifisere problematikken, finne trygghet og balanse, person orientert kommunikasjon og bli kjent med personen, finne løsninger og metoder som kan påvirke vedkommende inn til en rusfri hverdag, in shaa Allaah. Jeg praktiserer taushetsplikt slik at du kan være trygg på at informasjon forblir hos den du snakker med. Jeg er i stadig vekst og utvikling og kurser meg for å bedre kunne imøtekomme dine behov og tilby flere tjenester. For øyeblikket er jeg under utdanning for å utdanne meg som en Rus og Miljø arbeider.

    ♡ Besøksvenn

    Om du føler deg ensom eller isolerer deg mye fra omverdenen, og trenger noen å snakke med så tilbyr jeg å være besøksvenn. Det trenger ikke alltid å dreie seg om å finne direkte svar på ting eller å utgjøre en endring her og nå. Det dreier seg om at du simpelt føler deg sett, hørt og forstått. Vi kan møtes i Oslo eller i Lillestrøm og ta en uforpliktende kaffe sammen ♡ Ta kontakt på en av plattformene under. Ved kontakt nevn hva som er viktig for deg som alder, språk og dine interesser om du ønsker. Sammen avtaler vi hyppighet og varighet for besøksordningen.

    ♡ Månedlig Sadaqaa Gift

    Én gang i måneden deler jeg ut presanger til rusmisbrukere i Oslo verdt 200 kr, med kvinner i fokus. Kvinner er alltid mer sårbare i rusmiljøet, hvor de går gjennom mye traumatiserende opplevelser som jeg virkelig ikke ønsker noen. Det blir ofte omtalt at rusmisbrukere har mye mer penger enn hva folk tror, og at de selv har valgt å ha et dårlig liv. Det er faktisk veldig feil i flere tilfeller, mange av dem får ikke nok oppfølging av Nav, Rus tjenester eller rett og slett bare ikke klarer å komme seg ut av problemet. Det er utrolig synd. Derfor vil jeg fortsatt ønske dem en god dag i min hverdag…

    Det kan være at jeg kjøper en ny genser til dem, eller super undertøy som er kjempe etterspurt fra dem fordi kulda nærmer seg. Et pledd, varme sokker, undertøy, bind og tamponger, hårbørste, hårstrikker eller tannbørste. F.eks et gavekort til tannlegen så de kan få en sjekk og rens, kan være ei kjempe fin ting å glede en dame med i en vanlig hverdag. Eller et gavekort hos en frisør, så de kan freshe seg litt opp – Utseendet og hårfrisyrer er viktig for oss alle. Eller bare en god kopp kaffe, tenk! Tro meg, de blir så sinnsykt glade og takknemlige hver eneste gang jeg har gitt dem en presang! Måtte Allaah azzawajal guide dem til Siratul Mustaqeem, ameen ♡ Så hvis du ønsker å bidra med en presang verdt 200 kr via fysisk oppmøte i Oslo, send meg gjerne en melding på Facebook, på nettsiden her, eller på Instagram.

    Ønsker dere alle en flott start på uken! Bismillah…

    7
  • AN-NAWAWI 40 HADITH,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 5 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 16

    On the authority of the mother of the faithful, Aisha (ra), who said: The Messenger of Allah () said, “He who innovates something in this matter of ours (i.e. Islam) that is not of it will have it rejected (by Allah).” – Bukhari & Muslim

    In another version in Muslim it reads: “He who does an act which we have not commanded, will have it rejected (by Allah).”

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 16, in sha Allah ☆ 20 minutter med konsentrasjon!

    Feeldia – Reprogram your heart ♡
    9
  • BEAUTY

    JEG TESTER KYLIESKIN PRODUKTER

    As salaam aleykom søtinger! ♡ Håper dere har det bra om dagen… Åhhh, jeg må innrømme at jeg faktisk aldri trodde at Kylie sine produkter skulle komme på markedet her i Norge. Jeg har lenge gått veldig frem og tilbake angående om jeg skal bestille produktene hennes eller ikke, med tanke på å måtte betale for toll etc. Da kan det bli dobbelt så dyrt, plutselig.

    Så her om dagen gikk jeg rundt på senteret og jeg fikk øye på plakaten som det sto Kylie på inne på Kicks.. Haha, i noen sekunder trodde jeg ikke mine egne øyne, lol! Jeg trodde jeg bare kunne glemme tanken på å få testet skin og make up fra henne. Men neida, haha! Som jeg ble opprømt når jeg så produktene! 😂

    Sminken hadde de ikke fått pakket opp da, men de har sikkert fått gjort det til nå tenker jeg. Så da kjøpte jeg med meg 3 skin produkter i første omgang, og da ble det hennes berømte Walnut face scrub, face moisturizer og makeup melting cleanser. Det følte jeg var en god blanding å starte med.

    Det jeg syns er så fint er at henne har laget produkter til en rimelig pris klasse, nemlig for at unge også skal få muligheten til å ha råd til det. Jeg har prøvd produktene hennes en liten stund nå, så dere skal få en liten tilbakemelding på det. Så langt er jeg fornøyd med 2 produkter og misfornøyd med 1.

    • Vi kan starte med hennes Walnut face scrub. Den har jeg hatt lenge lyst til å prøve! Den likte jeg, den var ganske digg å rense ansiktet med føler jeg. Man føler seg ren og fresh etter en scrub med den. Hvis du liker å kjenne litt harde korn når du scrubber ansiktet, da er den sikkert noe for deg. Altså, når man bruker den gjelder det å være skånsom mot huden, dere! Ikke skrubb for hardt, raskt og intenst. Be gentle and slow, that is when the magic happens ♡

    • Så til hennes ansikts krem, Face moisturizer. Det er en veldig basic men god ansikts krem. Den er uten noe form av duft, kun en mild og fin fuktighetskrem som jeg tror kan passe de fleste hudtyper. Bra for de som ikke tåler intense dufter pga f.eks astma eller allergi. Den er fuktighetsgivende og middels i konsistens. Den kommer i en pumpeflaske som gjør det enda mer behagelig å bruke den, syns jeg. Awesome!

    • Det siste produktet skuffet meg ganske mye egentlig, Makeup Melting Cleanser. Jeg som gledet meg til å prøve den, haha! Men realiteten er jo at alt kan ikke passe til enhver hudtype. Kanskje den er bra for noen andre, forhåpentligvis. Det er jo i utgangspunktet en sminke fjerner, men når man tar den på huden så føles det ærlig ut som å rense ansiktet med tiger balsam. Og det er ikke noe for meg, helt.

    Når jeg får tid skal jeg få testet noe Kylie sminke også, in shaa Allaah. Åhh, ser fem til det! ♡ 😍 Dere får ha en flott start på uken, og fortsette å nyte høst været så lenge det er sol.

    7
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 4

    On the authority of Abdullah ibn Masood (ra), who said: The Messenger of Allah (), and he is the truthful, the believed, narrated to us, “Verily the creation of each one of you is brought together in his mother’s womb for forty days in the form of a nutfah (a drop), then he becomes an alaqah (clot of blood) for a like period, then a mudghah (morsel of flesh) for a like period, then there is sent to him the angel who blows his soul into him and who is commanded with four matters: to write down his rizq (sustenance), his life span, his actions, and whether he will be happy or unhappy (i.e., whether or not he will enter Paradise). By the One, other than Whom there is no deity, verily one of you performs the actions of the people of Paradise until there is but an arms length between him and it, and that which has been written overtakes him, and so he acts with the actions of the people of the Hellfire and thus enters it; and verily one of you performs the actions of the people of the Hellfire, until there is but an arms length between him and it, and that which has been written overtakes him and so he acts with the actions of the people of Paradise and thus he enters it.” – Bukhari & Muslim

    For en fantastisk hadith, sier jeg bare! SubhanAllah God helg Xx

    8
  • ARTIFICIAL

    MINIMALISTISK KUNST – BLOMTER

    As salaam aleykom og heii fantastiske dere ♡ Håper dere har hatt det fint i helgen! Dagene går i ett hos meg, nesten litt forvirrende egentlig, haha… Innimellom så glemmer jeg totalt hvilken dag som er for dagen, og må dobbeltsjekke – Selv om jeg sjekker telefon kalenderen mulig 100 ganger om dagen.

    Er nok sikkert bare sånn fordi jeg er i starten av en tilvenningsfase, hvor jeg prøver å holde styr på så mye forskjellig på en gang. Oslo har jo gjenåpnet og jeg har mine tvil dessverre, littegrann altså. Om hvor lurt eller trygt det faktisk er… Måtte Allaah SWT bevare oss, ameen ♡

    Er det virkelig noe som er gøy og bra tidsfordriv så er det kunst og håndverk, og spesielt tegning, form og farge! Her er en av mine siste tegninger, Rosella. Det er ikke bare super lett å tegne slike minimalistiske tegninger, men de blir så utrolig fine også – Just LOVIIN it! Altså, du trenger så og si zero skills for å få til dette kunstverket, og de blir bare enda finere når man rammer de inn med sin favoritt ramme. Mine are always gold!

    Alt du trenger

    Blyant eller sort tusj med tynn spiss Hviskelær (om du ønsker)

    A4 ark Farge tusjer Linjal

    En skisse (eksempel bilde) fra Google (om du ikke ønsker å tegne for fri hånd) Søk: Minimalistic flowers eller bruk tegningen min over.

    Dere får ha en awesome start på uken! For min del er det proppet opp med flere ærender og hektiske dager denne uken, håper bare alt går som planlagt, in shaa Allaah. Oslo er i vente, og jeg håper vi snart får litt sol, its kind of etterlengtet.

    Høst fargene er virkelig så inspirerende, men cafe besøk med gode venninner har jeg ikke rukket så mye av, dessverre. Jeg vet heller ikke om jeg kommer til å reise noe i nærmeste fremtid heller. Isåfall blir det noe helt spontant, I dont know. Men jo jeg skal ærlig innrømme at det frister å reise når man ser mange flere har begynt å reise igjen, samt at folk skriver at det fortsatt er dobbelt så lang ventetid på flyplasser. Anyway, snakkes ♡

    6
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 3

    Hadith 3

    On the authority of Abdullah, the son of Umar ibn al-Khattab (ra), who said: I heard the Messenger of Allah () say, «Islam has been built on five pillars: testifying that there is no deity worthy of worship except Allah and that Muhammad is the Messenger of Allah, establishing the salah (prayer), paying the zakat (obligatory charity), making the hajj (pilgrimage) to the House, and fasting in Ramadhan.» – Bukhari & Muslim

    Love Feeldia xx

    9
  • THE ALTERNATIVE WORLD

    KAN MUSLIMER FEIRE HALLOWEEN? – 2021

    As salaam aleykom og heisann gorgeous souls ♡ Det nærmer seg Halloween nå snart, som vi alle vet. Det vil alltid være muslimer som veit regler rundt det å feire Halloween, men det vil også være sjeler der ute som ikke har peiling på hva Halloween konseptet virkelig er. Every year, same discussions, haha. But we need them, believe it or not! Kan muslimer feire Halloween, klikk på lenken under for å finne det ut.

    By the way, følg meg gjerne på Instagram for mer inspirasjon og glede! Feeldiaconsultant

    Ha en awesome start på uken! Xoxo

    7
  • AN-NAWAWI 40 HADITH

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 2

    Hallo finfolk <3 Håper dere liker konseptet med å gå gjennom de fantastiske An Nawawi 40 Hadith. I love it! Fint om vi hadde fått noe solfylt vær neste uke forhåpentligvis, in shaa Allaah 💖 Ha en fin weekend så lenge, dere! Her skal jeg ihvertfall slappe av og lade opp batteriet til neste uke. Xoxo

    Hadith 2

    Also on the authority of `Umar (ra) who said: While we were one day sitting with the Messenger of Allah () there appeared before us a man dressed in extremely white clothes and with very black hair. No traces of journeying were visible on him, and none of us knew him. He sat down close by the Prophet () rested his knees against the knees of the Prophet () and placed his palms over his thighs, and said: «O Muhammad! Inform me about Islam.» The Messenger of Allah () replied: «Islam is that you should testify that there is no deity worthy of worship except Allah and that Muhammad is His Messenger (), that you should perform salah (ritual prayer), pay the zakah, fast during Ramadan, and perform Hajj (pilgrimage) to the House (the Ka`bah at Makkah), if you can find a way to it (or find the means for making the journey to it).» He said: «You have spoken the truth.» We were astonished at his thus questioning him () and then telling him that he was right, but he went on to say, «Inform me about Iman (faith).» He (the Prophet) answered, «It is that you believe in Allah and His angels and His Books and His Messengers and in the Last Day, and in fate (qadar), both in its good and in its evil aspects.» He said, «You have spoken the truth.» Then he (the man) said, «Inform me about Ihsan.» He (the Prophet) answered, «It is that you should serve Allah as though you could see Him, for though you cannot see Him yet He sees you.» He said, «Inform me about the Hour.» He (the Prophet) said, «About that the one questioned knows no more than the questioner.» So he said, «Well, inform me about its signs.» He said, «They are that the slave-girl will give birth to her mistress and that you will see the barefooted ones, the naked, the destitute, the herdsmen of the sheep (competing with each other) in raising lofty buildings.» Thereupon the man went off. I waited a while, and then he (the Prophet) said, «O `Umar, do you know who that questioner was?» I replied, «Allah and His Messenger know better.» He said, «That was Jibril. He came to teach you your religion.» – Muslim

    Feeldia magasin – Unlock your heart

    6