• INSPIRASJON

    HØST INSPIRASJON – 2021

    Åååh, SubhanAllah høsten er i gang dere og det er in shaa Allaah meldt regn hele uken! Det føles ut som et nytt kapittel har startet i mitt liv, det er mye som skjer om dagene kan jeg fint si. Så jeg har funnet frem den knæsj rosa paraplyen min, fordi jeg liker bare ting om de er rosa, haha… 😂 Også er jeg i gang med å tenne stearinlys her hjemme, for å skape den digge lune høst viiben! ♡ Såå kos da!

    Jeg er så spent på tiden fremover nå mot nyåret egentlig, for jeg aner ikke hva som er i vente, men jeg tror det er noe godt iallefall 🥰 Føler du kanskje det motsatte, at tiden har bremset litt opp, føler deg lite inspirert, du lurer på hva du skal finne på denne høsten..? Da har jeg noen gode tips til deg om hva du kan bruke tiden din på fremover! Klikk på lenken under for å få med deg høst inspirasjon ♡

    LOVE FEELDIA

    5
  • AN-NAWAWI 40 HADITH,  SPIRITUELL GLÖD

    AN NAWAWI 40 HADITH – HADITH 1

    Hallo kjære dere ♡ Håper dere er ved deres beste helse og imaan. Jeg har lenge i ny og ned tenkt på at jeg ønsker å gå gjennom den praktfulle kolleksjonen av An – Nawawi 40 Hadith her i magasinet med dere. Som med andre ord er vår elskede Profets tradisjoner! Litt kort hverdags imaan boost på travle dager – YES! 🤩 Jeg liker jo å være connected med dere konstant, på en eller annen givende måte. Det å poste Islamsk relaterte ting er ikke bare en gode for dere, men det er en inspirasjon og glede for min del også.

    I never say no to a beneficial reminder, alhamdulillah ♡ Jeg har litt travle dager fremover, samtidig som jeg ærlig syns det er så lite å poste kun ét innlegg per uke. Så, derfor skal jeg prøve å planlegge litt bedre og prøve å legge ut en Hadith boost per uke, in shaa Allaah. Heng med, for her er det ajr (belønning) å tjene samt AMAZING inspirasjon 😍

    Hadith 1

    It is narrated on the authority of Amirul Mu’minin, Abu Hafs ‘Umar bin al-Khattab (ra) who said:I heard the Messenger of Allah (ﷺ) say: «Actions are (judged) by motives (niyyah), so each man will have what he intended. Thus, he whose migration (hijrah) was to Allah and His Messenger, his migration is to Allah and His Messenger; but he whose migration was for some worldly thing he might gain, or for a wife he might marry, his migration is to that for which he migrated.» – Bukhari & Muslim

    Have a wonderful weekend!

    6
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 15

    As salaam salaam og hallo nydelige dere! ♡ SubhanAllah nå er det jammen meg en god stund siden vi har pratet om Growth Mindset her inne i Feeldia Nettmagasin! Det må vi gjøre noe med idag, hehe. Jeg håper dere er friske og raske om dagen. Selv har jeg endelig meldt meg inn på trenings studio etter en lang pause med tanke på Covid situasjonen. Og helt ærlig, det føles heilt fantastisk ut! 🥰

    Håper dere husker noe ifra session 14, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Fokuser kun på å imponere deg selv

    La oss snakke om fenomenet det med å imponere. Det er faktisk en baktanke som ofte er med oss i hverdagen både bevisst og ubevisst (i underbevisstheten). Man er ofte ute etter å imponere en eller annen person i livene våres, det er helt vanlig. Det kan være sjefen på arbeidsplassen, foreldrene våres, ektefellen, søsken, kollegaer, venninner eller andre konkurrenter som spiller sine roller i hverdagen våres. Impress faktoren opplever vi alle, iblant.

    Å imponere kan både ha sine fordeler og ulemper, hvor det både er sunt og usunt for oss. Det spørs helt på hvorfor og hvem du prøver å imponere. Hvis du prøver å imponere vennene dine eller dine nærmeste er det ikke sikkert man vil få noe givende resultater, eller noe enda mer relevant… Man får ikke nødvendigvis gode langvarige resultater som er med på å øke selvtilliten din.

    Det kan fort bli et evig jag etter å prøve å oppnå suksess på feil måte, som får en person til å sikte på irrelevante ting. Man kan fort glemme seg selv i denne dårlige prosessen, fordi man jager etter det å tilfredsstille andre overfor seg selv (sine behov) og Allaah SWT. Her handler det rett og slett om å ha kontroll på intensjonen våres.

    Ser man 10 av 15 klasse venninner komme med Lous Vuitton, Gucci, Prada og YSL vesker på videregående skole er det veldig lett for å la seg bli fristet til å skaffe seg det samme for å passe inn. Da blir ofte unge presset til å la seg imponere for å ikke bli en outsider i gjengen. Eller at man f.eks blir indirekte presset til å delta på årets julebord bare fordi 8 av 10 har valgt å melde seg på. Da har vi psykisk press kombinert med impress faktoren lagt på bordet.

    Vi må være tøffere enn det! For psykisk press og det å måtte prestere ved å imponere alle rundt oss kommer til å være med oss fremover til den dag vi dør. Alt trender i vår verden, dag inn og dag ut! Først må vi tenke på hva slags utfall vi opprinnelig er ute etter. Hvem er det du ønsker å tilfredsstille, deg selv, folk i kretsen din eller Allaah azzawajal? Alle sammen eller ingen, hvem? DU må avgjøre det, og ikke andre rundt deg og deres oppførsel og karakter.

    Realiteten er at ingen liker meg eller deg for klærne våres, bilen våres, hunden din, sminken min, eller hva du og jeg har oppnådd i livet. Det er bare materielle goder vi alle «imponerer» med i hverdagen. Folk kan like tingene dine, men det betyr ikke at de liker deg for det personlig. Ofte er folk bare overfladiske, til og med falske bak en pyntet fassade. Så når man forsetter å prøve å imponere mennesker får man et resultat som alltid trengs reparasjon. Et ødelagt resultat, fordi man jager etter noe som er temporært, og noe som mest sannsynlig ikke er meningen med livet.

    Vi må fokusere på kun 2 hoved faktorer når det kommer til å imponere. Det første og aller viktigste er å fokusere på å imponere allmektige Allaah azzawajal, deretter å kun fokusere på å imponere deg selv – Utelukk alt annet. Slutt å prøve å imponere andre, be yourself! Folk liker genuinitet. Disse 2 faktorene går med andre ord, hånd i hånd.

    Der igjen, fokuserer du kun på deg selv og dine behov angående 3 ting vil det in shaa Allaah gi deg mye bedre selvinnsikt, riktig prioriterings mønster og motivasjon. Ikke minst, vil det in shaa Allaah gi varig suksess med god samvittighet. Fokuser på hvordan du kan imponerende sjelen din, din mentale helse, og din fysiske helse. Dette sammenlagt vil gi deg styrke og vil være behjelpelig til å imponere den aller viktigste, som er Allaah SWT. Alltid ha intensjon om at den viktigste man skal prøve å imponere i hverdagen selvsagt er Allaah azzawajal. Da kommer du langt, in shaa Allaah ♡

    5
  • HVERDAG,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    CLIENT FEEDBACK & THE ARMY OF SATAN – Episode 15

    Hallo dere ♡ Hvordan går det med dere? Håper dere er klare for høsten, selv er jeg ikke helt motivert for den riktig enda, kjenner jeg. Jeg skal hoppe inn i et nytt prosjekt nå veldig snart, som både er utrolig spennende men samtidig uforutsigbart, samt litt skremmende. Har litt delte følelser angående det føler jeg, haha.

    Tankene mine er litt der hvor jeg ikke føler meg 100% klar til å dele det her i magasinet med dere, riktig enda. Beklager litt for det, altså. Men, jeg tror riktignok jeg in shaa Allaah vil føle meg tryggere til å muligens dele det her med dere iløpet av 1 – 2 måneder, vil jeg tru. Forhåpentligvis… Jeg håper det iallefall! ♡

    Litt utenom det, har jeg fått noen koselige tilbakemeldinger i det siste. Her er en melding av en klient av meg som har sendt meg en oppfølgings mail nå i ettertid, angående hvordan hun har klart seg på egenhånd. Henne Coachet jeg for ca 2 år siden, og jeg er sååå glad på hennes vegne at hun fortsatt idag har holdt fast på Salaah (bønn) og de andre målene vi satt opp den gang – Allahummabarik ♡ Måtte Allaah azzawajal bevare henne, ameen.

    En ny og innbydende uke er i gang, dere! Jeg må bare finne frem høst jakkene mine, og henge til side sommer plaggene. En hektisk og kjapp uke tror jeg det muligens blir, men det blir bra in shaa Allaah! ♡ Flere Oslo ærender står på sjekk listen, og jeg gleder meg. Det er virkelig så fint å bare vandre rundt i Oslo med ei god kaffekopp i hånda og nyte tilværelsen rundt omkring. Love it!

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 15, in sha Allah ☆ 5 minutter med konsentrasjon!

    6
  • LIBRARY

    BOKTIPS: ISABEL RAAD – Shirog: jenta jeg en gang var

    As salaam aleykom og heii gorgeous souls ♡ Håper dere har det bra om dagen! Beklager så mye for at jeg ikke har rukket å komme med nyere magasin innlegg til dere før nå. Helt ærlig, jeg har følt meg i dårlig form etter at jeg kom hjem fra ferien i Gudbrandsdalen.

    Kroppen har ikke hengt helt med, så jeg har måttet ta hensyn til det først av alt. Akkurat nå i skrivende stund prøver jeg å fokusere og smålig hente meg inn i rutiner igjen. Jeg elsker jo rutiner, det er ingen meg uten rutiner føler jeg, haha. Ferien i sommer var virkelig verdt å dra på, herregud som det var etterlengtet for sjelen min med tanke på sosialisering og ekte venninne kos ♡

    Altså, boken til bloggeren Isabel Raad leste jeg ut for noen måneder siden. Den leste jeg ut relativt fort, faktisk! Boken inneholder seriøst en super spennende real life historie, som både er kjempe trist, tankevekkende og som mest sannsynlig får en til å sitte igjen med mye sympati og medfølelse for Isabel. Som klart er forståelig!

    Den omhandler hvordan Isabel vokste opp som barn og ungdom i Randaberg – Stavanger, og hvordan det har formet og preget livet hennes til den dag idag. Isabel vokste opprinnelig opp i et muslimskt hjem, hvor det var null fokus på praktisering av Islam. Det var kun fokus på ære og kultur, og mye overfladisk tenkning rundt det.

    Det at moren hennes var muslim hadde ikke mye påvirkningskraft på henne på noe som helst vis. Fordi moren hennes ikke har oppdratt Isabel til å være praktiserende muslim, så er Isabel heller ikke muslim idag. Derfor har heller ikke Isabel fått smake på søtheten av Imaan (tro) i henhold til Quran og Sunnah, dessverre. Dette skriver hun om seg selv og boken på Internet;

    Jeg har egentlig aldri villet fortelle denne historien. Jeg vil ikke at noen skal synes synd på meg. Men nå som jeg har fått opplevelsene på avstand føles det riktig å dele mer av hvem jeg er og hva jeg kommer fra.

    Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sjukt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete. Da jeg var 11 år, var begeret så til de grader overfylt at jeg satte meg på trappa utenfor hos barnevernet, for å be om et nytt sted å bo. Siden ble det for vanskelig i fosterhjemmet, og jeg fikk flytte for meg selv som 17-åring. Diagnose på den tiden: anoreksi.

    Fram til da hadde livet vært en lang rekke av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, barnevernsmøter, mishandling, krisehjem, blåveiser, selvmordstanker, indre drama og voksne mennesker som sviktet – igjen og igjen. Heldigvis mikset med noen gode personer og perioder underveis.

    I denne boken forteller jeg om menneskene, hendelsene og tankene som jeg ikke har klart å fortrenge opp i gjennom. Dette er grunnen til at jeg er meg. Uten Shirog, ingen Isabel. Shit, jeg får fremdeles frysninger av å høre det navnet.

    En kommentar til boken

    Hvis du skal lese denne boken er det viktig å bemerke seg én spesifik og viktig ting, og ha det godt plantet i bakhodet før du begynner å lese. For selv om Isabel er født og oppvokst i en Arabisk familie som i prinsippet er muslimer… Så fantes det omtrent ikke et snev av Islamsk oppdragelse, karakter eller oppførsel i den familien, ei heller i historien – Ut ifra hva hun selv har beskrevet i boken.

    Hun forklarer at moren hennes og familien rundt ofte fikk juling av sine nærmeste, hvor de satt igjen med null håp om at det fantes noe som kan være godt i livet. Skadet og traumatiserte individer som til den dag idag gjør alt for å fortrenge fortiden, dessverre. Dette er selvfølgelig ufattelig trist, og jeg håper virkelig at Isabel og familien hennes en dag åpner opp Quranen og leser den igjennom, side for side.

    Hvor de in shaa Allaah blir guidet til meningen med livet – Islam ♡ Ameen. Hvor de får oppleve hvor amazing og BARMHJERTIG Islam og Allaah azzawajal virkelig er! Poenget er at det er viktig å ha i tankene sine at; selv om en person automatisk blir født og oppvokst i en muslimsk familie, så betyr ikke det at man får oppleve essensen av det nydelige Islam har å tilby i oppveksten sin. Det er ingen selvfølge.

    Det kommer helt ann på hvordan man blir oppdratt og programmert av folkene rundt seg, om de er praktiserende muslimer eller ikke har ALT å si, faktisk. Så man må være klar over at det ikke er Allah SWT hverken Islam som er årsaken til at man opplever noe vondt og traumatiserende i oppveksten – I hennes tilfelle, iallefall. Alt er selvfølgelig fra Allaah SWT, fordi vi alle blir testet på forskjellig vis i dette verdslige liv. Men Allaah SWT ønsker oss ikke annet enn godt ♡ Så det er hovedsakelig oss mennesker som feiler her i livet, gang på gang.

    Ekte gode praktiserende muslimer ville aldri hatt den type holdning eller karakterer som er beskrevet i boken hennes. Alt som er beskrevet i boken er det totalt motsatte av hva Islam og Quranen lærer. Og det er så ufattelig viktig at jeg forteller om akkurat det her i magasinet, fordi det utdyper ikke Isabel om i boken. Det synes jeg er veldig dumt gjort, egentlig.

    For når tusenvis av jenter leser denne boken vil folk automatisk kanskje tenke at alle utlendinger og muslimer er noen forferdelige vesener – Kun pga hva én person har opplevd! Altså, historien er full av ulike inntrykk og er trist i seg selv hvor man ønsker å lese ut boken på en dag. Men, kjempe viktige temaer som Islams rolle i henhold til hennes liv er blitt unnlatt å bli snakket om. Og det er viktig å snakke rundt det, nettopp fordi hun i prinsippet er oppvokst i en muslimsk familie, er araber, og er blitt en offentlig kjendis i Norge som folk ser opp til.

    Anbefales til deg som

    Du kan fint lese denne boken hvis du klarer å ta til deg det at hennes bakgrunn og oppvekst ikke er basert på noe relasjon til Islam. Hvis du klarer å skille godt mellom kulturelle handlinger, Islamsk karakter og hva Quranen og Sunnah lærer kan du åpne boken. Hvis du generelt er personen som velger å tro at en sak har flere sider, og er en open – minded person som tenker og reflekterer før du bedømmer kan du lese denne boken.

    Anbefales ikke å lese

    Om du er personen som ikke er åpen sinnet, har lett for å dømme generelt religion, kultur og folk ut ifra ditt begrensede intellekt så er boken kanskje ikke heilt ideell for deg. Hvis du lar deg provoseres veldig kjapt av andres handlinger og valg, du veit fra før at du har mangel på toleranse for (det å tåle å lese og høre om forferdelige ting) bør du revurdere om du skal bla deg gjennom Isabels verden. Denne boken er ikke for alle. Nope.

    4