• HVERDAG

    SNART VALG – HUSK Å STEMME!

    As salaam aleykom folkens og hallo ♡ Beklager for mitt fravær altså, noen ganger går ikke livet helt som planlagt, SubhanAllah! Men ting går akkurat som Allaah azzawajal har planlagt. Det er nå valg rett rundt hjørnet, dere! Jeg er nok på den siden hvor jeg motiverer folk til å bruke valg kortet sitt fornuftig, enn å la være å stemme!

    Det er nok en del muslimer og andre som ikke er for å stemme, som jeg selvfølgelig synes er et personlig valg. Men, samtidig synes det dessverre er litt tragisk også, for det å ikke stemme påvirker alle i vår Ummah, våres liv og fremtid her i Norge.

    Sannheten bak det å ikke stemme, er at om man ikke stemmer så gjør man det automatisk ved å være passiv. Man indirekte gir sin stemme til motparten, om man vil det eller ei. Nettopp derfor er det sååå sinnsykt viktig å stemme! Enhver stemme teller, dere! Så til det store spørsmålet, hvilket parti bør man stemme på? Hvilket parti er det mest Islam vennlige partiet av de alle? Da må man gjøre en del research, selfølgelig.

    Jeg har ikke vært ute på en stund nå… Men i mine tidligere år, før Covid19 og alt pleide jeg alltid å dra innom sånne stands, hvor folk fra enhvert parti står og representerer seg selv og hva de har å tilby samfunnet og landet. Mitt første spørmål til dem er always ganske enkelt og direkte, haha!

    Jeg spør alltid hva dem har å tilby oss muslimer her i Norge. Hvor Islam vennlige de virkelig er, eller i hvilken grad de ønsker å forby Islamske ting. Hvor noen partier ønsker å innføre forbud om hijab bruk for barn i barneskole alder. Eller forby barn i å delta på arrangementer og aktiviteter lagt til rette av moskéer, hvor de ikke kan lese og lære av Quranen. Eller hvor det blir satt grenser for om vi kan be våres bønner i skolens område etc i skoletiden.

    Det virker helt surrealistisk og forkastelig at noe sånt blir diskutert for å prøve å forhindre oss muslimer i å connecte med Allaah azzawajal, SubhanAllah. Dette er SÅ viktige ting som vi muslimer må ta til betraktning. Vi må ikke la andre mennesker få lov til å forme og programmere oss til å bli noe vi ikke er eller skal være! Vi må ta vare på den muslimske identiteten våres og være stolte av dem vi er! ♡ Man må tenke langt frem i tid, og tenke på hva konsekvensene vil være for alle oss, spesielt for barna og dagens ungdom.

    Selv om jeg enda ikke har barn, så har jeg mye omtanke for barn og ungdom rundt meg og deres fremtid! ♡ Jeg kan ikke forestille meg å leve med norske regler som tilsier at mine søsken i Islam ikke får lov til å bruke hijab på skolen om de ønsker. At ungdom og voksne får problemer med å be sine bønner på skolen eller på arbeidsplassen, som igrunn tar 10 min å utføre… Altså å gjøre Wudo og Salaah. God, what type of freedom is that?! Nei, vi kan ikke la utvikling bli SÅ dårlig. We just cant!

    Hvis du ønsker å hilse og prate med de fra de ulike partiene, kan de typisk befinne seg på steder som i sentrum Oslo, på Grønland antar jeg. Og f.eks på kjøpesentere etc. Det lønner seg å stå å prate med de i 5 – 10 minutter hvis du er på vei hjem fra skolen eller jobb, for å få en best mulig oversikt.

    Også vil jeg anbefale å lese godt gjennom denne helt fantastiske siden som nylig har blitt lansert for oss muslimer – Muslimerstemmer.no Allahummabarik ♡ Måtte Allaah azzawajal belønne de som står bak og alt arbeidet de har gjort på vegne av oss muslimer, ameen! Jeg av alle veit godt hvor mye det faktisk krever å opparbeide seg og utvikle en nettside, haha. Anyway, ikke nøl med å bruke stemmeretten din! ♡ We are all in this together – One Ummah!

    Ha en fortsatt fin uke! ♡

    4
  • HVERDAG

    Jeg kommer snart tilbake

    Jeg kommer snart tilbake

    As salaam salaam og hallo vakringer ♡ Føler det er lenge siden jeg har trådd inn her i magasinet nå, dessverre. Jeg har brukt tiden på å hente meg inn igjen etter ferien, og igår tok jeg faktisk dose nummer 2 av Phizer vaksinen. I skrivende stund nå sitter jeg i senga med dynen over meg og hviler. Bivirkningene har slått meg ut, haha.

    I går følte jeg meg helt borte i hode på en uvanlig måte, ca 6 timer etter den var satt. Også begynte forkjølelsen å komme, noe som er helt vanlige bivirkninger. Jeg føler meg mest veldig slapp uten noe som helst energi for øyeblikket. Har sovet i nesten hele dag, så kroppen får hvilt helt ut. Har enda ikke fått noe feber, alhamdulillah. Håper det ikke kommer heller, hehe.

    In shaa Allaah kommer jeg med mer fyldigere og inspirerende magasin innlegg snart til dere! ♡ Ser frem til det! Vi snakkes nærmere, Xoxo.

    5