• INSPIRASJON

    OSLO SKATTER – ILDFLUEN

    En skikkelig kul butikk som ligger i Oslo er nemlig Ildfluen! Jeg fant ut om denne butikken for bare noen dager siden… Den var sååå innmari pink og glam at jeg måtte bare stikke innom! Det er en liten butikk med en del fine ting, men også en del usmakelige ting for min del. Jeg hater jo den stygge trenden nå med interiør av kroppsdeler, menneskelige statuer etc. Så det finner man jo stort sett overalt nå om dagen, derfor så overrasker det ikke at Ildfluen også følger den trenden.

    Foruten om den trenden, så finner man andre kule skatter i denne butikken! Alt fra glam til jordnære ting. Det er det som er så fint. I tillegg tilbyr de også tjenester som interiør design og bolig styling! Det er awesome! Så hvis du trenger tips til noe av det, kanskje du kan høre med dem ♡

    De har til og med en søt liten nettbutikk, som du kan titte innom her. Butikken ligger blant Oslos nydelige gater i Frederik Stangs gate 35, 0264, det er en plass mellom Solli plass og Frogner Kirke, omtrent. Digger det strøket! ♡

    Jeg håper seriøst varmen kommer snart, og ikke minst forblir in shaa Allaah! For yes da, vi har hatt en ganske så kaldt mai i år. Men tro det eller ei, det er det som egentlig er vanlig i Norge 😄 Sees snart, in shaa Allaah 🧡

    6
  • HVERDAG

    KJÆRE PALESTINA

    Halloen der ♡ Ja, dere… Hvordan kan vi egentlig ha det bra sånn inni hjerteroten når Palestina dør?! Det er en grusom forferdelig sannhet som skjer mens vi lever her i trygge Norge. Det er så ufattelig vondt å se alle videoer og bildene av døde barn, voksne og eldre. Mennesker som fortjener en million ganger bedre!! Hjertet mitt får sykt vondt spesielt med tanke på de barna hvor foreldrene deres er blitt drept, hvor de må prøve å overleve uten noe som helst beskyttelse fra sine forbilder.

    Jeg synes det til og med er vanskelig å skrive dette innlegget! Fordi på en måte så sitter man og tenker at det er helt ubeskrivelig det som skjer, og man føler seg så maktesløs – Fordi man får ikke stoppet noen ting, på en måte. Det er Allaah azzawajal som er Dominatoren, og Hans Majestet bestemmer hva som skal skje i dunya og ikke. Måtte Allaah SWT gi folket i Palestina sann rettferdighet, et fredfullt nytt liv både i dunya og i akheera. Ikke minst en enorm belønning med Jannatul Firdous, for å stå i en tornado samt jordskjelv som dette, ameen.

    3 ting som kan endre situasjonen

    Men du… Samtidig så er det faktisk 3 ting vi kan gjøre for å hjelpe Palestina ♡

    • Først av alt gjelder det å gjøre oppriktig Dua til Allaah azzawajal, ved å reise våres hender ydmykt til Han og connecte med Han. Do we even take a 15 minute break, where we cry for help in our Dua seeking Allaah SWT pleasure, forgiveness and help? Gjør vi virkelig dette, hvor ofte da? Hver dag, én gang i uken, én gang i måneden? Vi må spørre oss selv. Dua Dialog er ihvertfall nøkkelen til å søke hjelp, assistanse og tilflukt hos Allaah azzawajal.

    Vi gjør ofte Dua om våres egne liv, men hvor ofte gjør man Dua til Allaah azzawajal som omhandler andre mennesker som fysisk eller psykisk ikke står deg nær? Det er lett å gjøre dua om sine egne barn, sine foreldre, sine søsken og venninner. Vi må begynne å anse våres Ummah som våres egen familie, som man ville gjort alt for, in shaa Allaah. La oss huske dem i våres Dua, Bismillah.

    • Den andre tingen som er ekstremt viktig er å donere så mye penger man bare kan, for Allaah azzawajal sin skyld. Vi må tømme lommene våres enda litt til ♡ Folk dør og blør, har ikke tilgang til leger eller sykehus, hverken medisiner. Tenk på toppen av det, en pandemi som sprer seg raskere enn lynet. Å gi bittelitt er mye bedre enn å ikke gi noen ting, tenk.

    Hvis du ikke har donert noe særlig, hva med å donere bare 50 kr i måneden til Palestina. Allaah azzawajal vil elske at vi åpner hjertene våres for å hjelpe vårt folk. Nå snakker jeg bare om det minimale, for all del om du vil donere noen 1000 i måneden – Kjør på. Men, realiteten er at de færreste gjør det. Im just saying, lets begin with the easyest, and have consistency with it, in shaa Allaah ♡ Doner gjerne til www.Rahma.no eller WWW.ISLAMICRELIEF.NO.

    • Den tredje tingen omhandler om oss selv. For at vi noen gang skal få støtte og sann suksess fra Allaah azzawajal på denne jord, så gjelder det å underordne seg Allaah azzawajal sin vilje. Det gjelder å velge Allaah SWT og Islam overfor sine lyster og verdslige ønsker. Det er forandre på seg selv for å søke Allaah SWT sitt velbehag før alt annet. Man er nødt til å tenke seg om dypt, og reflektere over hvor man vil stå her i dunya med tanke på sin status hos Allaah azzawajal.

    Vil vi følge våres nafs og vårt ego, ha status hos mennesker, som ikke alltid vil gi oss nødvendige fordeler? Eller følge Allaah SWT som LOVER oss sann suksess her i dette liv og i det evige neste liv? Vi er ofte opptatt med å få likes og status hos mennesker her, men glemmer at mennesker ikke kan belønne oss på samme måte som Allaah SWT kan. Ikke i nærheten engang. Hverken redde oss. Det Allaah azzawajal tilbyr oss er UERSTATTELIG BRA ♡ Allaah azzawajal vil ikke forandre på mennesker, før vi tar det første steget og endrer oss selv for Allaah SWT. Men, Han står der klar til å ta oss imot, tenk.

    Quran 13:11

    He has a succession; before him and behind him, protecting him by Allah’s command. Allah does not change the condition of a people until they change what is within themselves. And if Allah wills any hardship for a people, there is no turning it back; and apart from Him they have no protector.

    Hvis vi prøver å lage en plan for oss selv, og har disse 3 punktene i fokus i våres liv hvor vi virkelig prøver å følge de opp over en lengre periode… Så tror jeg sannelig at Allaah azzawajal sin hjelp er NÆR, in shaa Allaah ♡ Vi må tenke, hva kan vi gjøre for å gjøre Allaah azzawajal mer fornøyd med oss? Det er ekte kjærlighet.

    Quran 2:214

    Or do you expect to enter Paradise before the example of those who came before you had reached you? Adversity and hardship had afflicted them, and they were so shaken up, that the Messenger and those who believed with him said, “When is Allah’s victory?” Indeed, Allah’s victory is near.

    #PalestinaLove

    6
  • RAMADAN & EID ♡

    EID AL FITR – 2021 ♡

    As salaam aleykom og heii gorgeous females ♡ Håper dere er glade og uthvilte etter årets Eid al Fitr feiring! Btw, det er fortsatt Eid idag, Eid i Islam feires jo i 3 dager, til info for dem som ikke visste det. SubhanAllah, så sinnsykt KOSELIG det var – Allahummabarik og Allahuakbar 🧡 Jeg har feiret sammens med familien som bor under samme tak og en av mine bestevenninner.

    Vi har jo våres lille tradisjon om å feire sammen hvert år. Syns det var like greit å feire med de nærmeste og med få antall mennesker nå med tanke på hensyn til pandemien. Det blei servert nydelige makroner, vanilje drøm kake og sitron muffins – Mmmm yammii! Skikkelige fest modus her altså! Eid er dagen for å slå seg løs på mat fronten iallefall, haha.

    Etter å ha spist oss gode og mette trengte vi å lufte oss litt. Så vi kjørte videre og gikk tur i skogen før magrib tid, som ikke ligger så langt unna der jeg bor. Typisk meg og venninna mi, vi er fortsatt skikkelig leke glade sjeler! Så vi stakk innom barnehagen på veien og dumpa mens vi fikk totalt latterkrampe, hahah. Jeg elsker dumper, de er bare sååå gøy!

    Og dere veit den store røde husken som flyr rundt og rundt, og opp og ned, mens det enten er en tredje person som dytter og snurrer. Eller om man bare sparker og dytter den selv mens man sitter på … Haha, den fant vi og vi stor kosa oss flyvende på den huska! GOOD MEMORIES, for å si det sånn! ♡ Så jo, man kan absolutt kose seg på kreative måter, selv under pandemiens tid. Its about being alive, present in the moment, and reaching out to your inner child.

    I år bestemte jeg meg for å pynte litt ekstra, så jeg bestilte en ballong bue over nett i god tid før Ramadan. Den er i fargene eller temaet er Rosegold, my favorite ofcourse ♡ Det er faktisk aller første gang i mitt liv jeg setter opp en ballong bue i det hele tatt, og det også uten hjelp av profesjonell hjelp som man også kan bestille sammens med buen – Ballong oppsett.

    Jeg sammen med ei bekjent satt den opp selv, og må si at det tok sin tid, gitt. Vi brukte ca 3 timer tilsammen dagen før, tror jeg. Må ærlig innrømme at i forhold til å ha null erfaring rundt ballong oppsett på forhånd, så syns jeg vi gjorde en ganske god jobb!

    Herregud, etter at jeg hadde pumpet opp halvparten av ballongene, gikk ballong pumpen i stykker, haha. Det skal jeg btw sende dem en klage på.

    Så da måtte vi blåse opp resten selv da, og Alhamdulillah for at pumpen i det minste holdt for halvparten av ballongene. Cause trust me, det er maaaange ballonger å blåse opp. Alt i alt så hadde vi en vidunderlig Eid feiring! Alhamdulillah for alt ♡ God helg, vi snakkes snart, in shaa Allaah.

    <3

    7
  • RAMADAN & EID ♡

    EID MUBARAK & SISTE INNSPURT ♡

    As salaam aleykom og hallo folkens! 🌟 Er dere klare for Eid eller? SubhanAllaah, som alltid går tiden fort i den levetiden vi er i nå. Håper dere har funnet frem fest antrekket, har kjøpt ferdig gaver, har stelt i stand huset, bakt ferdig og gjort klar Eid dekorasjonen, for nå strax skal det feires Eid, jippii 😍💜 Btw, omg se hvor nydelig trærne er i byen nå! Allahuakbar.. ELSK <3

    Det er godt å vandre i Oslo’s fine gater igjen, og jeg kan tenke meg at jeg ikke er den eneste som har gledet seg til at selveste kjøpesenterene har åpnet. Seriøst, alhamdulillah for at de åpnet rett før Eid hahah.. Da kan vi shoppe noe i siste liten!

    Jeg har faktisk ikke kommet så langt til å tenke helt på hva jeg skal ha på meg her hjemme til Eid. Å kjøpe noe nytt orker jeg ikke, da jeg har mange kjoler liggende fra før. Men jeg har rukket å kjøpe noen Eid gaver til meg selv, haha! Det er et must for min del, gleder meg til å vise dere, in shaa Allaah.

    Dere, det er siste innspurt nå i Ramadan! La oss prøve å FOKUSERE, finne nye styrker og inspirasjon til å komme enda nærmere Allaah SWT … Gjør det du trenger for å hente deg inn igjen på nytt. Gjør det du makter å gjøre før å prøve å treffe og oppnå Lailatul Qadr 😍 Jeg forstår så godt at vi et slitne.. Men bitte litt til klarer vi vett! Jeg tror jeg skal prøve å fokusere på Dua Dialog for min del nå fremover, det trenger jeg å bli bedre på.

    Og ikke minst, SubhanAllah… Så bør vi gjøre dua om våre søsken som lider hardt i Palestina nå! Det er totalt hjerteskjærende! 💔 Palestinske familier blir tvunget ut av hjemmene sine av israelsk politi i Sheikhjarrah etc. Det er vanskelig å forstå denne typen undertrykkelse som eksisterer i dagens verden, men jo det skjer og det er helt forkastelig. Måtte Allaah SWT virkelig belønne hver og en av dem med Jannatul Firdous, for å eie slik tålmodighet og styrke som de har. Ameen.

    Jeg sier Eid Mubarak fra Feeldia Nettmagasin idag, jeg! ♡ Kose dere sååå mye! Have a wonderful celebration! Men, for deres egen del og for alle som i risiko grupper, vær så vennlig å fortsatt hold 2 meters avstand, og vi klarer fint å feire uten å gi hverandre fysiske klemmer. Etter en 3 måneders nedstigning ønsker jeg ikke 3 nye måneder pån igjen i nærmeste fremtid, haha. Stay safe – Love.

    6
  • RAMADAN & EID ♡

    SLIK FEIRER DU DEN BESTE EID ALEINE

    Halloen der! ♡ Håper dere snart er klare for Eid in shaa Allaah! 😍 Du veit, noen ganger er realiteten slik at enhver person ikke har noen å feire Eid sammen med. Det er ikke alle som har familie eller venner som feirer det samme, det kan gjelde konvertitter og også fødte muslimer. Jeg skjønner 110 % at man selvfølgelig ønsker å dele den store flotte dagen med nære og kjente. Virkelig, assa!

    Jeg personlig mener at uavhengig av om man har noen å feire sammen med eller ikke, så bør dagen allikevel FEIRES! ♡ Om så man har skjønt at man sannsynligvis må feire alene, prøv å ikke ta det så tungt allikevel. For det er alltid mulig å snu på tankegangen våres, og man får ofte bedre utfall om man planlegger livet.

    Det gjelder først av alt å reflektere over hvorfor man i det heletatt skal feire Eid. Og deretter feire det på en måte som får deg til å komme nærmere Allaah SWT. Første årsaken er jo at man in sha Allah bør feire Eid fordi man har gjort en strålende innsats i Ramadan ved å holde på sine faster for Allaah azzawajal sin skyld. At man har brukt sin verdifulle tid på å tilbe Han noe extra i denne velsignede måneden, for å prøve å komme spirituelt nærmere vår Skaper.

    Når man veit at man har strevd så mye for å nærme seg Allaah azzawajal til å underordne seg Hans Majestet sin livsstil og premisser – Så bør det også feires med måte. Med andre ord, vi bør feire på en måte som vil tilfredsstille Allaah azzawajal, fremfor oss selv. Eid bør da f.eks feires uten musikk og uten fri miksing av begge skjønn etc. Det har bare rett og slett ikke noen røtter ifra Islam, de som forstår de forstår. De som vil benekte får benekte.

    Jeg tror det er viktig å gå tilbake til Quran og Sunnah og titte der angående hvordan vår fantastiske Profet Muhammad Saw pleide å feire Eid. For han er alltid det beste eksempelet på jord, til den dag i dag! 😍 Og det som er så vanvittig fint med Islam, er at Allaah azzawajal har virkelig gitt oss en guide på hvordan man bør leve livet sitt på best mulig vis. Også hvordan man bør feire ting, og hva vi kan feire så Allaah azzawajal blir fornøyd med oss.

    Foruten om det, ser du for deg at du måtte ende opp med å feire Eid alene i år, så har jeg noen tips og triks på lager fra ifjor om hvordan du kan feire Eid alene og fortsatt føle deg totally fabulous. Det finner du her! Husk at Allaah azzawajal er her med oss ♡ Så vi er aldri alene egentlig. Alhamdulillah.

    Åååh, er så totally in love med Oslo om dagen, haha! Gleder meg skikkelig til varmen begynner å inntreffe. Jeg håper egentlig at det kommer til å regne en del i mai, faktisk. Det er sinnsykt viktig for at trærne og gresset skal vokse og bli grønt. For hva er vel en sommer uten grønt gress!? Alt i livet trenger tilberedelser, vett.

    8