• FASHION

    SOME EID OUTFITS

    As salaam aleykom og hallo! ♡ Håper dere har det bra nå under Ramadan, både mentalt og fysisk. Nå i det siste som vår sesongen er i gang føler jeg det egentlig har vært veldig tamt med vår/ sommer inspirasjon når det gjelder klesfronten. Det kan godt være fordi dem venter med å lansere finere plagg til mai/ juni, nå som vi nærmer oss sommeren med stormskritt. Og at det da heller kommer mer kule og finere klær frem mot den tid, forhåpentligvis.

    For nå, helt ærlig.. Det har ikke vært så lett å finne noen fine Eid klær sånn i siste innspurt, haha. Det meste som er i butikken nå er bare gørr kjedelig mønstre og farger uten noe som helst preg, føler jeg. Men jeg har allikevel prøvd å finne frem noen fine kjoler og overdeler til dere, om dere trenger å handle noe nytt til Eid in shaa Allaah ♡

    1.Her2.Her3.Her4.Her5.Her

    Om kjolene er gjennomsiktige bare bruker jeg en tynn genser eller skjorte under, spørs om jeg vil ha synlig krage eller ikke. Da må man bare se ann hva som passer med kjolen. Eller bruke en sort blazer eller fin cardigan over!

    1.Her2.Her3.Her4.Her5.Her

    Til Eid og generelt jente fester synes jeg det enten er fint å bruke en lang maxi kjole, et maxi kjørt eller vie bukser med en elegant overdel. Da lander jeg typisk på blazere! Jeg elsker blazere, man ser så pyntet og profesjonell ut i samme slengen. Uansett hva, så ser man bare totally fab ut i det, haha.

    I skrivende stund driver jeg å leiter etter fine fest plagg til oss! Og se, de har fått inn noen nydelige blazere på Zara! 😍 Stripete blazere er en absolutt favoritt hos meg!

    Håper dere gleder dere til Eid! Det gjør jeg, åååh ♡

    8
  • HVERDAG

    Allah SWT glemmer aldri ♡

    As salaam aleykom nydelige dere ♡ Hvordan går det med dere? Håper første uke med fasting har gått fint, eller greit iallefall. Jeg skjønner virkelig at det kan være vanskelig for noen. Det å stå opp til Fajr, få i seg mat og drikke, legge seg igjen og stå opp om 2 timer for så å dra på jobb, in shaa Allaah. Challenging!! Men, alle som gjør det forventer en enorm suksess og ajr (belønning) i gjengjeld fra Allaah SWT på dommedagen, det er sykt fantastisk, tenk 💰 🤩

    Det som er så fint med å faste er virkelig det at man får følt selv på ekte hvordan andre mennesker kan ha dette som er hverdag i sitt liv. Folk må jobbe mye hardere og i flere arbeidstimer enn folk her i Norge. Mange har ikke vann eller mat tilgjengelig i nærheten, og heller ikke en kjapp bil man bare kan sette seg i når man ønsker det for å farte hvor man vil.

    Flere har ikke en dusj i sitt eget hjem engang, og må kanskje låne det av andre etc. Eller at folk må gå barfot i 3 timer for å hente vann fra ei rusten brønn, og gå 3 timer tilbake igjen, wow! Vi har Alhamdulillah sååå mye luksus her i vårt elskede Norge!

    Denne måneden er helt perfekt til å få litt mer selvinnsikt og innblikk i andres realitet. Fordi man veit seriøst ikke hvordan folk opplever sitt liv før du «gjenopplever» dems med dine egne sko. Ramadan er en enorm velsignelse på jord hvor vi burde prøve å være takknemlige overfor Allah SWT ♡ For alle godene vi har fått, og fortsetter å få til den dag vi dør, in shaa Allaah.

    Det kan vi selvfølgelig gjøre ved å prøve å repetere f.eks Alhamdulillah konstant på tungen våres, så det blir registrert i registeret hos Hans Majestet ♡ Det å vite at det blir registrert og at Allaah azzawajal ikke lar vår belønning bli lost på noe som helst vis, er så betryggende følelse, SubhanAllah.

    Tenk, vi mennesker er så flinke på å rote bort ting og glemmer alt mulig i våres travle dager. Til og med glemmer hvilke gode gjerninger vi har gjort her på jordkloden. Men, Allaah SWT nei, Han glemmer aldri! ♡

    Jeg vet det dessverre blir litt mindre blogginnlegg nå i Ramadan, tilgi meg for det ♡ Psyken min er bare ganske sliten om dagen pga for mange baller i luften på en gang. Så jeg trenger et avbrekk for å si det sånn. Vi får bare håpe at jeg kommer tilbake mer utfyllende med mere energi i Nettmagasinet etter Ramadan en gang, in shaa Allaah. Snakkes!

    6
  • ARTIFICIAL,  RAMADAN & EID ♡

    KIDS COLOURING E-BOOK – RAMADAN EDITION 2021

    Jadda, we are definitely in Ramadan modus her assa! 😄 🤑 Ramadan Mubarak! 🌍 💜 Hvert år dere så tegner jeg opp nye tegninger til dere og de små skjønne lille Prinsene og Prinsessene – Så de in sha Allah kan ha sitt eget lille Ramadan verksted! Vanligvis tegner jeg opp 10 nye tegninger til dere som dere kan printe ut og gi til barna så de enten kan fylle de med maling eller andre farger.

    Men, pga hektisk tid nå rett før Ramadan så rakk jeg dessverre bare å tegne opp 8 stk. Hvis du trenger flere kan du også printe ut fra fjorårets Kids colouring E – Book her.

    Vet dere hva, å ta bilder av A4 ark og få dem helt rett mens man holder på å ta bilder, og få et perfekt lys så tegningene i seg selv skal bli hvite, japp…! Det er utfordrende det! Skikkelig og, haha.. Så jeg har gjort mitt ytterste for å få de hvite så mulig for dere 😄 Redigert omtrent 3 ganger, mulig. De har dessverre fått litt blått på seg på kantene under redigering. Men, jeg håper de er bra nok for det om, in shaa Allaah ♡

    Håper dere har tilgang til printer også! Det er det jo ikke alle som har, og biblioteket hvor man kan printe er jo stengt nå om dagen, så utrolig synd egentlig. Eller kanskje ikke overalt i Norge, men i Oslo så. Vi får bare benytte oss av Ramadan på best mulig vis, in sha Allah ♡

    Kose døk i helga, fininger! ♡ Xoxo

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    Hope you like them, sweetheart ♡ Happy Ramadan!

    6
  • HVERDAG,  RAMADAN & EID ♡

    VELKOMMEN RAMADAN ♡ 2021

    As salaam aleykom beautiful souls, og god mandag ♡ Håper dere er klare for Ramadan! Jeg håper virkelig at Ramadan kan gjøre at jeg egentlig får et mentalt avbrekk fra hele verden. Nå i det siste har jeg ærlig følt meg ganske sliten, både fysisk og mentalt pga for mye arbeid og flere prosjekter på gang. 2 ting jeg skal prøve å fokusere mye på i Ramadan er å lese! Altså å lese arabisk Quran og oversettelsen av Quranen, in shaa Allaah ♡ DET er ekte detox og healing for meg, det!

    Jeg har rukket å pynte litt her hjemme til Ramadan nå, endelig haha! Fått satt opp ei nydelig stjerne og dekorert fatet med søte små lys og Crystals – ELSK ♡ Altså, ei venninne av meg bare «eee, pynter du med ei julestjerne til Ramadan?» Så svarte jeg ho; vet du hva, en såkalt «julestjerne» som du kaller det for, er ikke en julestjerne i mine øyne.

    Fordi jeg anser alle stjerner, månen, solen etc som en universal ting å pynte med. Så nei, for meg er det bare en helt vanlig stjerne, lol. Det hadde vært annerledes om det hadde stått skrevet «God jul» på den, eller noe i den duren. Men det gjør det ikke! Så jeg digger å pynte med disse stjernene jeg, de er sykt fine i virkeligheten.

    I skrivende stund så ser jeg at det nettopp har snødd litt igjen her borte ved meg. Det forundrer meg virkelig ikke. Jeg er nok blant dem som mener at våren først kommer i mai, hehe. Gjennom all hektiskt arbeid, har jeg klart å få gått meg en tur i skogen med ei venninne, og det trengtes virkelig kjente jeg. Er det lenge siden du har luktet på naturen, trær, dyr, grønn mose og kongler… Ta deg en tur 1 gang i uka, selv i Ramadan – Det frisker opp hue, gitt ♡

    Denne uken kommer Feeldia Nettmagasin med Kids colouring E – Book, Ramadan edition 2021, in shaa Allaah! So stay tuned, you guys ♡

    8
  • ARTIFICIAL,  RAMADAN & EID ♡

    Tutorial: ÅRETS RAMADAN KALENDER – 2021

    As salaam aleykom og heisann beautiful souls! ♡ Omg, som alt har vært hektisk, tidskrevende og mye å gjøre om dagen. Egentlig altfor mye, men jeg får ikke gjort annet enn å bare ta meg sammen og henge med egentlig, haha.

    Jeg var så usikker på om jeg i det hele tatt skulle greie å holde det jeg har delt med nydelige dere! Det med at vi skulle lage årets Ramadan kalender sammen, SubhanAllah. Jeg har endelig klart å få satt den sammen iløpet av to omganger på 2 dager. Den fikk virkelig sitt eget særpreg denne gangen må jeg si, hahahaha! 😂

    Den blei så abstrakt og kul på sin egen måte som den bare kan bli. Grunnen er vel mer det at jeg hadde bestilt meg noen andre godteri poser fra Ebay, som faktisk akkurat har kommet i posten for noen dager siden. Men da hadde jeg jo alt begynt å henge opp disse godteri posene, så da var det rett og slett ork å ta de ned igjen og henge opp de andre.

    Like greit, så har jeg de andre til neste års kalender, in shaa Allaah! ♡ Litt vel tidlig planlagt, kan man vel si haha.. Men bedre før enn forsent. Årets kalender føler jeg gir fra seg noe type tivoli preg, på noe vis. Artig! Det blir iallefall suuuper koselig å åpne enhver pose hver dag, in sha Allah! Om jeg da er så velsignet og får oppleve Ramadan i år 😄

    Det er litt tragisk komisk at vi er midt oppi en heftig lockdown rett før og i Ramadan…! Som egentlig er ganske kjedelig med tanke på at det kan være vanskelig å få tak i enkelte ting man trenger for å lage sin favoritt kalender. I mean, the options are limited, right. Så jeg har bare gjenbrukt esker og materiale som jeg allerede har hatt liggende fra før. Alhamdulillah ♡

    Her får dere oppskrift til kalenderen for 2021 ♡ Bismillah hirrahman nirrahim. Om du vil titte på fjorårets kalender for inspirasjon, kan du gjøre det her.

    ♡ 5 godteri bokser – Fåes kjøpt blant annet hos Søstrene Grene, mulig på Nille og bokhandel butikker. Kjøp de fargene og størrelsene du foretrekker.

    ♡ Eller 30 godteri poser av valgfritt design. Jeg vet dessverre ikke hvor de jeg har brukt er kjøpt, for de har jeg ikke kjøpt inn selv. Jeg har valgt å blande litt i designet med både esker og poser. Så jeg har totalt 25 godteri poser og 5 esker.

    ♡ Pynt fra Rusta.no – 2 glitter hjerter, 2 glitter stjerner og 2 glitter sirkler. Innlegg om det finner du her.

    ♡ Gull tråd – Den kjøpte jeg i en random butikk fra utlandet – Men Søstrene Grene har mye forskjellige utvalg av fine tråder! (1 stk). Kan egentlig bruke hvilken som helst solid tråd.

    ♡ Rosa tykkere tråd – Fåes kjøpt hos Søstrene Grene.

    ♡ Ditt favoritt godteri og snop! I år kjøpte jeg en pakke av smørbukk, dumle og sånne små baby kinder egg. Yummy! ♡

    ♡ Eventuelt: Allaah SWT sine 99 navn som du kan printe HER eller skrive dem for hånd.

    ♡ Tutorial på skiltet finner du her.

    +

    ♡ Saks, hull maskin, en solid kvist, målebånd, resterende gull ark for å lage feste til skiltet (om du har vært med på å lage skiltet), A4 ark om du vil lage et annet skilt med farger du vil bruke, 2 spiker, hammer, eventuelt dobbeltsidig teip for oppheng av vanlig A4 skilt.

    ♡ Finn et sted i rommet du vil henge og spikre opp kalenderen. Bruk målebånd om det trengs, for å se hvor mye plass du har. Spikre opp 2 spikre i veggen med ca 30 cm avstand. Bruk en solid kvist, ca 1 meter lang. Surr tråden flere ganger rundt kvisten, heng tråden så over spikerene og knyt godt fast så den tåler all tyngden.

    ♡ Bruk hullmaskinen til å lage små hull i de 5 boksene sånn litt bakerst på boksene. Ikke midt på, for da kommer lokket over. Se bilde.

    ♡ Fyll goodiebagsene og boksene med godterier og eventuelle gjøremål, Allaahs 99 navn, før du henger de opp. Etter du har puttet snopet oppi, bruk små teip biter, en oppe på lokket og en nede til å teipe igjen boksen så den ikke går opp av seg selv.

    ♡ Stikk tråden igjennom hullene på eskene og begynn å henge alt opp i de ulike lengdene du vil ha. Jeg startet med å feste øverste rekke først, deretter den midterste og nederste til slutt. Bruk gull tråden og den rosa tråden til å henge opp noen av boksene. Og den gjennomsiktige fisketråden til å henge opp godteri posene, så det ikke blir for mange synlige tråder.

    ♡ Hvis du har vært med på å lage årets Ramadan kalender skilt, så har du kanskje fått med deg at den trenger et feste. Hvis du har igjen noe av det gull papiret (det matte) så bruk det. Om ikke kan du bruke noe annet papir også, men det bør være av litt tykkere kvalitet enn et vanlig A4 ark, så det kan tåle tyngden av skiltet.

    Lag et samme type feste som du setter bak øverst på skiltet, som du har laget foran til bokstavene. Vi bruker samme metode, se bilde nr 1 og 3. Forskjellen er at det skal være 5 cm foran som skal limes på baksiden av skiltet, og resterende ca 10 cm på motsatt side som skal henge nedover bak pinnen som et feste.

    ♡ Tegn og skriv Ramadan Mubarak, Happy Ramadan (Whatever you wish) på et A4 ark om du vil ha den type skilt. Klipp det til en geometrisk form om du vil, og heng det på kalenderen ved å sette dobbeltsidig teip på kvisten. Ta gjerne en titt på fjorårets kalender skilt for inspirasjon til det.

    Enjoy the process, sweethearts! Xoxo

    5