• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 13

    (NB: Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og hallo snille sjeler! ♡ Endelig mandag og jeg er klar for en ny uke, Alhamdulillah for det. Vi får se hvor lenge vår viben kommer til å holde seg, hehe. Alt i alt er det uansett fint med både gråe og solfylte dager! Jeg går fortsatt med sjukk og varm jakke jeg, føler ikke at jeg er helt ready for å henge vekk boblejakken riktig enda. Egentlig trur jeg det faktisk kommer til å snø litt mer, det er typisk det frem til april, noen ganger til mai og har det snødd om dere husker ♡

    Håper dere husker noe ifra session 12, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Legg vekk ting du ikke kan forandre

    Typisk oss mennesker ønsker vi å forandre på alt mulig, og ha kontroll over hver bidige lille ting i livet vårt. Ikke minst forventer vi forandring og suksess på sekundet, og det ofte uten å ha strevd for progresjon. Vi forestiller oss ofte at ting ikke må jobbes for, men automatisk skal bli forvandlet til en positiv forandring med givende resultater øyeblikkelig.

    Noen ganger kan fokuset vårt gå over til den andre enden, hvor man begynner å kreve og forvente ting fra motparten. Selv når vi i realiteten egentlig har veldig lite kontroll over hvordan motparten velger å gjøre ting. Da kan følelser fort hope seg opp i hverandre til å bli en negativ sprettball som spretter ukontrollert overalt… Med flere tråder opphengt i hverandre, hvor ballen til slutt kan bli seende ut som en krusedull. En mental krusedull.

    Følelser kan ofte ta overhånd, men det gjelder å innse og reflektere over at følelser er noe man kan trene på å styre og det å føle en følelse på et annerledes vis. La den emosjonelle berg og dalbanen komme ut i en kort tid, deretter prøv å få kontroll på utfallet så fort så mulig, in shaa Allaah.

    For såklart er det naturlig at vi blir testet med tålmodighet og flere irriterende momenter i løpet av dagene. Irritasjon er en følelse som er sunt å få ut av sinnet til en viss grad. For det er ikke bra å drukne i negative følelser, samtidig som det ikke er bra å la begeret renne over andre heller.

    Da er det bedre å føle litt på de sure følelsene, og deretter få de ut fra systemet for å ikke bære nag over noe. Om du da må snakke med ei troverdig og lojal venninne om det, eller trenger en annen form for pause hvor du trenger alene tid for å komme over det – Do whatever it takes to calm yourself down og få fokuset tilbake igjen på deg selv. Man må finne den naturlige balansen som passer deg best ♡

    Det er ofte når vi først faller til ro, de negative følelsene har dempet seg over noen dager at vi klarer å få klarhet i tankemønsteret vårt. Det vi må prøve å huske på hver eneste dag er at i realiteten så kommer ikke andre til å forandre på seg selv for å tilfredsstille deg og dine behov. Heller ikke mine.

    Men du selv kan gjøre en forandring, som vil påvirke motpartens oppførsel mot deg. Styrken og kraften for å oppnå forandring ligger først av alt i oss selv, og vi må rette blikkene våres mot oss selv. Så legg vekk ting eller folk du ikke kan forandre noe på, for det er desverre ofte bittert nok bortkastet tid.

    Fokuser på å forandre deg selv, og ikke fokuser på å forandre andre. Når du forandrer deg selv til å bli en mer positiv person med gode ressurser som både gir fordeler til både deg selv og andre, så vil folk uansett in shaa Allaah legge merke til det på én naturlig fin måte. Enn at man prøver å forandre på noe man ikke har kontroll over. Vi har kun kontroll over oss selv hvor vi kommer til å bli stilt til ansvar for våres egne handlinger. Feeldia believes in you, so start believing in yourself too! ♡

    Ha en fortsatt fin mandag & vær optimistisk! ♡

    4