• LIBRARY

    Boktips: Drømmen om en baby

    As salaam aleykom og hallo godtfolk ♡ Håper deres Imaan er beriket med blessings i deres dager. Yep, its a new week, which ofcourse means new ideas and new possibilities, in shaa Allaah. Den siste boken jeg har lest ut nå om dagen er skrevet av bloggeren Julianne Nygård – Drømmen om en baby.

    Det er faktisk en bok jeg har lært mye av, SubhanAllah! Den drar deg inn i en annen verden, som flere av oss kanskje ikke er klar over eksisterer engang. Nettopp fordi mange der ute ikke driver å tenker på det å få barn i øyeblikket. Det er mange av oss som ofte vil satse på dunya, karriere, skole, giftemål etc før tanken om å få barn blir relevant. Giftemål/ Nikah før det å få barn er et selvfølge da!

    Mange tenker at det å få barn i fremtiden er lett og et selvfølge som absolutt kommer til å skje i sitt liv, en eller annen gang, uansett hva. Hehe, SubhanAllah som vi tar livet for gitt. Men realiteten er at nei, flere kvinner opplever faktisk å måtte være ufrivillig barnløse, som er en utrolig stor test fra allmektige Allaah azzawajal.

    Stadig flere par sliter med å bli gravide og antallet som må gjennomgå prøverørsbefruktning for å bli gravide øker. I Drømmen om en baby deler blogger Julianne Nygård sine tanker om skam, smerte og samliv i prøverørsprosessen. Boken inneholder også svar på mange spørsmål og journalist Tone Solberg tar leseren gjennom den medisinske historien bak assistert befruktning.

    Anbefales til deg som

    Denne boken anbefaler jeg kun å lese om du er sterk nok til å lese den, mentalt sett! Det kan hende du går igjennom samme tester som Julianne måtte gå gjennom, som sleit henne ut både fysisk og psykisk. Det med å slite med å få barn i livet, og alt det medfølger. Prøverørs behandlinger, masse medisinering, venting etc.

    Men, etter å ha lest ut boken kanskje du vil føle at du kan oppleve å sitte igjen med håp, positive tanker, medfølelse, noe å kjenne deg igjen i, eller lærdom ved å lese denne boken. Ja, da hvis du er positivt innstilt på at du takler å lese den, da kan du fint gjøre det. Eller om du bare ønsker å tilegne deg litt historisk kunnskap om assistert befruktning og lære, er du velkommen til å lese den ♡

    Anbefales ikke å lese

    Om du er overveldet fra det å være ufrivillig barnløs, har lite håp i livet, er litt pessimistisk om dagene, og generelt sett er ei overfølsom person, anbefaler jeg at du ikke åpner opp denne boken. Kanskje du ikke er helt klar for den enda, men maybe du blir det en gang i fremtiden, in sha Allah ♡ Altså, når jeg leste den, ja jeg felte noen tårer jeg også, for å være ærlig.

    Fordi det var så mye der som jeg virkelig ikke ante noe om, at det ble på en måte litt sjokkerende. Og man blir jo ofte sjokkert, før man havner i en spesiell situasjon selv og må gå gjennom det. Så, nei. Om du er over sensitiv over temaet om å få barn, bør du kanskje la være å lese den. Jeg personlig synes sjeldent noe er støtende, fordi jeg klarer å skille mellom følelser og lærerik informasjon og erfaringer ofte når det trengs.

    En kommentar til boken

    Jeg vil bare fortelle det at de tankene jeg satt igjen med etter å ha lest boken var egentlig det at jeg først av alt har ekte og dyp tro på at Allaah azzawajal er min Dominator, The Owner of my soul, my Master and Lord above anything else. Allahuakbar, og Allaah SWT er den mest barmhjertige i hele verden, som ønsker meg og deg GODT! ♡

    Det jeg vil frem til er at Hans Majestet styrer alt i verden, inkludert om noen skal få barn eller ikke – Det er ikke opp til oss. Det er skrevet i våres Qadr (skjebne) fra før av. I boken kan jeg ikke huske noe om at Julianne tror på Gud eller ikke, but I doubt it thou. Det er stor forskjell på oss som Alhamdulillah har Allaah azzawajal ved vår side, og bruker Dua som den største ressursen i vårt liv til å oppnå våres mål og ønsker, i motsetning til dem som ikke tror på Allaah SWT, dessverre.

    Det er en rik og EKTE blessing å ha muligheten til å lene, hvile seg, og søke tilflukt hos Allaah azzawajal ♡ Så uansett hva vi leser om, tilegner oss kunnskap om, må vi alltid gå tilbake til Allaah SWT og snakke med Han. Måtte Allaah azzawajal berike alle våres liv med friske og gudsfryktige barn, ameen ♡

    Dere får ha en amazing start på uken! Åhhh, som jeg ser frem til Ramadan 2021, in shaa Allaah. Vi skal snakke mer om det i upcoming days i Feeldia Nettmagasin, som stay tuned! ♡

    5