• ISLAM

    HVORFOR ER VI SKAPT? – Part 1

    As salaam aleykom og heii you amazing people 💜 🇧🇻 Håper dere har følt Allaah SWT sine blessings i helgen på noe vis. Det har jeg, og Alhamdulillah for det. Jeg har et nytt prosjekt på gang, som jeg kanskje kommer til å dele med dere i fremtiden en gang, vi får se.

    Temaet idag er spørsmålet som de fleste mennesker stiller seg selv gjennom sin livslange tid, nemlig hvorfor er vi skapt? Noen folk er kjempe interessert i dette spørsmålet og tar seg tid av sin dyrebare fritid til å prøve å finne meningen med livet. Hvor dem tester seg frem ved å praktisere ulike livssyn/ livsstiler og religioner etc.

    Mens resten av crowden tenker på det i ny og ned, og sitter igjen med å være likegyldig overfor det livsviktige spørsmålet. Spørsmålet som vil lede oss til det evige liv. Folk finner ikke alltid svaret av flere årsaker… Det kan godt være at dem leiter på feil sted, ikke ønsker å tro på at det finnes en Guddom/ Skaper, og dessverre sitter igjen med eksistensiell angst og håpløshet. Det er en trist reality. Nettopp derfor må vi prøve å hjelpe folk til å finne Allaah SWT! ♡

    Hos Feeldia Nettmagasin kan det både være muslimer og ikke – muslimer som sitter bak sin skjerm og leser dette online magasinet daglig. Nettopp derfor snakker vi ofte om grunnleggende ting her, slik at folk flest kan kjenne seg igjen i viktige ting.

    Vi alle driver så og si med de samme tingene hver eneste dag! Vi står opp om morgenen, går på do, pusser tenner, spiser frokost med kaffen, går på jobb i 8 timer eller mer, treffer venner i hverdagen og helgen, kjøper oss materialistiske ting som gleder hjertene våres, reiser verden rundt, tar vare på familien og barna, opplever kjærlighet, blir dumpet, ler, gråter, har det bra emosjonelt og har det dårlig, opplever sykdommer etc.

    Mens andre folk tyr til rusmidler, sex, fest og dårlig miljø, og andre diverse avhengighets problemer av alt mulig som eksisterer på jord. Så inntreffer nattens mørke frem sammen med stjerner som titter frem oppe i himmelen. Man er sliten og sengen påkaller oss. ZzzZZzZzzz….

    Så vi er nødt til å få tilstrekkelig med søvn, for å kunne repetere de samme tingene om igjen i morgen. Om Allaah azzawajal tillater det og vekker oss, in shaa Allaah. Livet er kort sagt på repeat. En ting vi ikke er i tvil om, er at vi alle søker én ting til felles, uavhengig av vår bakgrunn. Det er nemlig indre fred. Sant?

    Men helt ærlig, er vi bare blitt kastet inn i jordkloden her som mennesker, kun for å leve livet akkurat som vi vil, uten noe hensikt og formål? For en ting er garantert sikkert… At dette livet ikke er evig paradis, i og med at vi opplever både negativitet og positivitet her, og fordi vi snart kommer til å dø. Ja, jeg skrev snart, for det er faktisk snart, SubhanAllah! Så blir nye generasjoner skapt, og repeterer det samme som vi gjør idag. Amazing! Altså, det har gjentatt seg i over 1400 år. But, whats the point?

    Det er som å bli kastet inn i tilværelsen av en fabrikk, hvor du daglig må jobbe deg ihjel for å kunne overleve. Det er ingen vei å titte ut av fabrikken, for alt er forseglet. Vil du da fortsette å være uvitende og jobbe deg gjennom 4 vegger dag og natt helt til du dør, uten å stille spørsmål? Slik håndterer veldig mange denne verden, de som ikke vet sannheten og meningen med livet.

    I Islam og realiteten så er ikke intellektet en individuell kilde, men intellektet brukes til å oppsøke reelle kilder. Det beste alternativet er å stoppe opp og begynne å reflektere over; hvorfor er jeg blitt skapt i det hele tatt, hva gjør jeg her og hvem er Skaperen av det som er skapt i verden? Det er sunn fornuft og noen av de mest viktigste spørsmålene i livet som du bør finne svaret på før du dør.

    Det må finnes et svar, og det gjør det. Vi som er muslimer veit at Islam er sannheten. Men igjen så er det sååå mange muslimer som dessverre ikke aner noen ting om hva Islam dreier seg om. Ikke kjenner vår kjære Profet Muhammad Saw bortsett fra å kjenne til navnet hans, hverken har lest Quran’en, Sunnah eller Hadeeth.

    Da er det heller ikke så rart i hvorfor man ikke skjønner så mye av religionen og meningen med livet. For å forstå noe krever det selvsagt en hel rekke med grundig research. Det krever forståelse, toleranse, tålmodighet, viljestyrke og guidance fra Allaah SWT. Ikke minst, å ha en oppsøkende interesse for det, mottagelighet og åpenhet for å omfavne sannheten.

    Feeldia er aldri her for å dømme deg eller noen, jeg er her for å meddele at du er hjertelig velkommen til å oppsøke Islam og finne kjærlighet og fred i det – For det vil du, in shaa Allaah! Vi i Feeldia støtter deg og heier på deg i å finne meningen med livet ♡ Jeg selv var en gang totalt lost i dunya, og ikke praktiserte Islam, omtrent… Så jeg har dyp forståelse og føler med de som synes det kan være utfordrende å praktisere. Fordi det krever tid, tålmodighet, mot og viljestyrke, troen på deg selv og ha Allaah azzawajal som støttespiller.

    Til nå har vi snakket litt om hvordan folk generelt er i livet. Det med å være åpen for å finne sannheten og meningen med livet, hvor smart det er å finne ut av det. Å være open – minded, det å være det motsatte av dømmende og kritisk. Det med å forstå hensikten bak vår skapelse skal vi in shaa Allaah snakke mer om i part 2 ♡ See you then! LOVE.

    2