• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 12

    (NB: Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og god mandag morgen, dere ♡ Alhamdulillah for at vi går imot lysere tider! Jeg merker betydelig forskjellig når jeg om morgenen ikke får sovet like lenge som ønsket, nettopp fordi solstrålene begynner å titte gjennom vindusruten og vekker meg. Men halo, det er ikke annet enn fint! Da rekker jeg å få gjort litt mer iløpet av dagen også. Awesome!

    Det er en stund til våren, men allikevel driver tankene mine å fantaserer om sol og varme. Åååh, la oss glede oss til det begynner å spire opp gylne gule hestehov og løvetann fra bakken, gresset sakte men sikkert kommer til å bli grønnere etc. Noe å se frem til, for det er ikke sååå lenge til, gitt! 😍 🧚‍♀️

    Anyway, la oss fokusere på hvordan vi in shaa Allaah kan bli litt mer mental tøffe i hverdagen 💖

    Håper dere husker noe ifra session 11, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Alt avhenger av perspektivet ditt

    Det kan skje en hendelse i livet vårt, som plasserer oss et steg tilbake, om vi vil det eller ikke. Noen kan ha sagt et sårende argument imot deg, fått deg til å føle deg verdiløs, slem eller ufin. Og selfølgelig gjør det vondt i sekunder, gjerne og i minutter, og kanskje i timesvis. Der er normalt, we are just some emotional human beings, arent we. Det vi også ofte glemmer på grunn av de negative tankene som omringer oss, er nemlig det at vi kan velge hvor vi vil føre veien videre, helt selv.

    Det vi også kan glemme er at det lureste ofte er å trekke seg litt tilbake, gi det tid for å la tankene prosessere seg skikkelig gjennom hjernen, hjertet og sjelen – Til man kommer til fornuft. Mennesker er generelt noe av det mest rastløse vesenet, ever. Vi tar oss nær av ting veldig fort, eller det motsatte hvor vi blir over begeistret av noe som ikke er ment for oss. Du er overveldet av håp og glede idag. Men så finner du ut neste dag at den nye Gucci vesken som lå innpakket på strykebrettet heller ventet på en annen mottager. Du trodde den var til deg, fordi favoritt merke ditt er jo Gucci, og det veit jo alle i familien din og.

    Skuffelsen renner over, fordi du finner ut at den er til søsteren din fra tante. Hvorfor fortjente hun å få den mer enn meg? Så begynner sjalusien å si hei, fordi i bunnen av alt ligger det også noe naivitet i oss. Enten kan man stoppe opp, så de overbelastede følelsene bremser ned litt, og heller endre perspektivet sitt til å heller stille seg selv spørsmål som; Hvilke tjenester har jeg gjort for tante i det siste? Kan tante ha en annen positiv intensjon bak sin handling, som jeg ikke veit om? Hva kan jeg gjøre for å også få den type kjærlighet fra tante? Om det er viktig for deg.

    Eller så kan man la følelsene ta overhånd, komme i en konflikt med deg selv og dine nærmeste fordi du kun ser én side av saken. Men, valget ovenfor er mye bedre for nå tid og fremtiden. Mange ganger glemmer vi å se saken fra et objektivt perspektiv, og blir dratt i en veldig emosjonell subjektiv stat. Det for å tilfredsstille sine egne behov, og rettferdigjøre ting for seg selv. Det er menneskelig, men ikke alltid like positivt med et givende resultat.

    Når noe dårlig skjer i ditt liv, se på det som en mulighet til å lære noe du ikke visste fra før. Om noen andre feiler, ikke bare ta lærdom ifra det. Velg å se det fra en annen synsvinkel, som en mulighet til å være omtenksom, tilgivende og forståelsesfull. Det går an, om du bare prøver godt nok ♡

    3