• ISLAM

    MÅNEDEN RAJAB ♡

    God fredag, herlige dere ♡ Jøss, som denne uken har gått fort og vært super travel! Som dere kanskje har fått med dere så er selveste Rajab måneden igang! Åååh, det vil si at vi er i en blessed tid nå fremover 😍 ☕ Den har egentlig vært igang helt siden 13. Februar og varer til 14. Mars in shaa Allaah. Deretter vil Sha’ban starte fra og med 14/ 15. Mars in sha Allah.

    Vi har 4 hellige måneder i Islam, og Rajab er én av dem. De er Thul Qa‘dah, Thul – Hijjah, Muharram & Rajab. Rajab er hellig fordi Allaah azzawajal har gitt oss instrukser om det i Surat at tawbah, kapittel 9 i Quranen. Allaah azzawajal har gjort dem hellige hvor vi ikke burde overskride eller gjøre noen ugjerninger imot oss selv ved å gjøre syndefulle handlinger. Så det er basically det måneden Rajab handler om – Å holde seg mest mulig syndefri, ved å ta avstand ifra de syndene man vanligvis kunne ha gjort i en hverdag.

    Quran 9:36

    Indeed, the number of months with Allah is twelve lunar months in the register of Allah from the day He created the heavens and the earth; of these, four are sacred.

    Rajab er en velsignelse overfor oss ♡ Hvor man prøver å ta hensyn til det å ikke synde for å pleie sin sjel, kropp og mindset. Man kan se på det som en en «tilvenningsfase» for å gjøre seg klar til Ramadan, in sha Allah. Fantastisk fint er det! ♡

    Al-Bukhari and Muslim

    Time has turned back to the same as it was on the day when Allah created the heavens and the earth. The year is twelve months, of which four months are sacred, three thereof come consecutively and these are Thul-Qi’dah, Thul-Hijjah, and Muharram. Then, the fourth month is Rajab of Mudhar, which comes between Jumadah and Sha’ban.

    Selvfølgelig er det haraam å synde i alle måneder og 24/7. Men, det er enda mer seriøst å synde i disse 4 hellige månedene, om dere skjønner. Hvor man burde gjøre sitt aller beste for å unngå det, in shaa Allaah ♡ Ingen er perfekte, så det eneste vi kan gjøre er å streve og vise Allaah azzawajal at vi ihvertfall prøver. Eller hva?

    Noen mener at man skal faste i Rajab måneden. Det er faktisk helt baseløst at man skal faste i Rajab! Det stemmer overhodet ikke, er feil og missledende opplysninger. Det var ikke noe mer fasting Muhammad Saw gjorde i Rajab måneden, enn de dagene han allerede fastet på normalt vis i månedene ellers. Så det at enkelte forteller at man skal gjøre noe ekstra tilbedelses handlinger i akkurat Rajab, er totalt feil og ofte bidah (innovasjoner). Fordi fokuset handler om at man heller skal prøve å holde seg syndefri ♡

    Shaykhul Islam, Ibn Taymiyyah said:

     “There is no authentic statement by the Prophet, sallallaahu ‘alayhi wa sallam, about the virtue of worship in Rajab. Rather, most of the Hadiths in this regard are false.”

    Ibn Hajar says, “There is no authentic hadith that can be used as evidence of a special merit of the month of Rajab, of fasting it, of fasting certain days thereof, or of offering Qiyam (voluntary night prayer) prayer on a certain night thereof.”

    Måneden av Sha’ban som kommer etter Rajab er annerledes. Da pleide RasulAllah Saw å faste mye, faktisk. Som er også anbefalt for oss muslimer å gjøre som en trening for å klare å faste i selveste Ramadan. Alt i alt er disse 3 stegene så ufattelig bra utviklet for oss mennesker, tenk!

    #Rajab #Sha’ban #Ramadan

    Allaah SWT veit sååå innmari godt hvordan man skal trene seg opp til Ramadan og disiplinere seg selv via 3 fantastiske måneder – Til å bli den beste utgaven av seg selv, in shaa Allaah. Hans Majestet ønsker oss kun godt og at vi skal være kvalifiserte nok til å oppnå evig Jannah. Thats true BLESSINGS & LOVE FROM GOD ♡ SubhanAllah.

    Ha en amazing helg ♡

    Her er noen korte videoer og kilder dere kan ta en titt på om du vil lære mer, in shaa Allaah 💖🗝

    Video 3 minutter

    Video 3 minutter

    Kilder

    Fra Islamweb.net – Are there meritorious characteristics spesific to Rajab?

    https://www.islamweb.net/en/fatwa/1745/are-there-meritorious-characteristics-specific-to-rajab

    4
  • ARTIFICIAL,  RAMADAN & EID ♡,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    RAMADAN PLANLEGGING & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 12

    Halloen der! ♡ Håper dere har det fint, i skrivende stund sitter jeg på kontoret mitt i Oslo og titter ut av vinduet oppe ifra 4 etasje. Utsikten herifra er helt grei, men alltid bedre å ha muligheten til å titte ut av et vindu for å friske opp hue litt.

    Dere altså, temaet som surrer oppi hode mitt om dagen er rett og slett Ramadan! Åååh, det er seriøst ikke lenge igjen til det! Og jeg ser skikkelig frem til å ha Ramadan verksted her hjemme og gå inn i DIY modus, klippe, lage, designe, you name it 😍 Veit ikke med dere, men jeg har iallefall begynt tidligere i år med planleggingen!

    Jeg orker ikke å stresse med alt i siste liten, for det tar liksom tid å kjøpe/ bestille ting, sette de sammen, utforske kreativiteten etc. Og kanskje man ikke blir helt fornøyd med pynten man har skaffet i første omgang, og ombestemmer seg. Så virkelig lurt å alltid ta vare på kvitteringer!

    Dere som følger Feeldia Nettmagasin og ønsker å lage omtrent tilsvarende kalender som meg har allerede fått noen tips til hva du trenger for årets Ramadan kalender – Det finner du her. Jeg skal komme med en mer detaljert liste over hva du trenger og hvordan man lager årets Ramadan kalender senere, in shaa Allaah. I kalenderen (ukeplanen) min har jeg satt av tid til å lage kalenderen én uke i forveien av Ramadan. Så da gjelder det å ha alt klart til den tid! ♡

    Det jeg vil nevne idag er at kalenderen trenger selvfølgelig 30 godteri poser/ esker. Jeg har vært å titta litt i butikken, men jeg har enda ikke funnet noe som tilfredsstiller meg, haha! Så der får dere bare bruke hva enn dere vil! Jeg kan ihvertfall tipse med at jeg vurderer å bestille poser eller små søte gave esker fra utlandet. Da kan du titte på Etsy.com, Ebay.com, Aliexpress.com etc.

    Kalenderen trenger også et skilt som skal henge øverst på kalenderen, som det skal stå «Welcome/ Mubarak/ Happy Ramadan» på eller noe. Dette er ikke et must, men gir absolutt et glam resultatet, in shaa Allaah. Slik jeg ser det for meg i hode iallefall, hehe! Da har jeg kjøpt inn noen stive gull ark fra Søstrene Grene, to forskjellige typer. For å lage dette er det bare å søke opp kreative tutorials på Google, pinterest, YouTube (Ramadan sign/ poster) etc. For jeg veit ikke enda om jeg rekker å lage tutorial for skiltet til dere, men jeg skal prøve å rekke det, in shaa Allaah! ♡

    Her har dere fjorårets Ramadan kalender om dere vil titte på den for inspirasjon 😊

    Jeg prøver også å bruke ting jeg har liggendes hjemme ifra før til Eid pynt! Som f.eks disse søte små telys holderne fra Nille. De har jeg hatt kjempe lenge, og jeg liker jo ikke sølv tema lenger når det kommer til interiør fordi jeg har gått over til å digge gull! 😍 Så da slang jeg på litt gull maling, og vipps så var de glam og klare til Eid, kanskje. Om jeg velger å bruke de da, vi får se, haha.

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan, som alltid postes én gang i måneden. Lets roll episode 12, in sha Allah ☆ 18 minutter med konsentrasjon!

    3
  • LIBRARY

    Boktips: Drømmen om en baby

    As salaam aleykom og hallo godtfolk ♡ Håper deres Imaan er beriket med blessings i deres dager. Yep, its a new week, which ofcourse means new ideas and new possibilities, in shaa Allaah. Den siste boken jeg har lest ut nå om dagen er skrevet av bloggeren Julianne Nygård – Drømmen om en baby.

    Det er faktisk en bok jeg har lært mye av, SubhanAllah! Den drar deg inn i en annen verden, som flere av oss kanskje ikke er klar over eksisterer engang. Nettopp fordi mange der ute ikke driver å tenker på det å få barn i øyeblikket. Det er mange av oss som ofte vil satse på dunya, karriere, skole, giftemål etc før tanken om å få barn blir relevant. Giftemål/ Nikah før det å få barn er et selvfølge da!

    Mange tenker at det å få barn i fremtiden er lett og et selvfølge som absolutt kommer til å skje i sitt liv, en eller annen gang, uansett hva. Hehe, SubhanAllah som vi tar livet for gitt. Men realiteten er at nei, flere kvinner opplever faktisk å måtte være ufrivillig barnløse, som er en utrolig stor test fra allmektige Allaah azzawajal.

    Stadig flere par sliter med å bli gravide og antallet som må gjennomgå prøverørsbefruktning for å bli gravide øker. I Drømmen om en baby deler blogger Julianne Nygård sine tanker om skam, smerte og samliv i prøverørsprosessen. Boken inneholder også svar på mange spørsmål og journalist Tone Solberg tar leseren gjennom den medisinske historien bak assistert befruktning.

    Anbefales til deg som

    Denne boken anbefaler jeg kun å lese om du er sterk nok til å lese den, mentalt sett! Det kan hende du går igjennom samme tester som Julianne måtte gå gjennom, som sleit henne ut både fysisk og psykisk. Det med å slite med å få barn i livet, og alt det medfølger. Prøverørs behandlinger, masse medisinering, venting etc.

    Men, etter å ha lest ut boken kanskje du vil føle at du kan oppleve å sitte igjen med håp, positive tanker, medfølelse, noe å kjenne deg igjen i, eller lærdom ved å lese denne boken. Ja, da hvis du er positivt innstilt på at du takler å lese den, da kan du fint gjøre det. Eller om du bare ønsker å tilegne deg litt historisk kunnskap om assistert befruktning og lære, er du velkommen til å lese den ♡

    Anbefales ikke å lese

    Om du er overveldet fra det å være ufrivillig barnløs, har lite håp i livet, er litt pessimistisk om dagene, og generelt sett er ei overfølsom person, anbefaler jeg at du ikke åpner opp denne boken. Kanskje du ikke er helt klar for den enda, men maybe du blir det en gang i fremtiden, in sha Allah ♡ Altså, når jeg leste den, ja jeg felte noen tårer jeg også, for å være ærlig.

    Fordi det var så mye der som jeg virkelig ikke ante noe om, at det ble på en måte litt sjokkerende. Og man blir jo ofte sjokkert, før man havner i en spesiell situasjon selv og må gå gjennom det. Så, nei. Om du er over sensitiv over temaet om å få barn, bør du kanskje la være å lese den. Jeg personlig synes sjeldent noe er støtende, fordi jeg klarer å skille mellom følelser og lærerik informasjon og erfaringer ofte når det trengs.

    En kommentar til boken

    Jeg vil bare fortelle det at de tankene jeg satt igjen med etter å ha lest boken var egentlig det at jeg først av alt har ekte og dyp tro på at Allaah azzawajal er min Dominator, The Owner of my soul, my Master and Lord above anything else. Allahuakbar, og Allaah SWT er den mest barmhjertige i hele verden, som ønsker meg og deg GODT! ♡

    Det jeg vil frem til er at Hans Majestet styrer alt i verden, inkludert om noen skal få barn eller ikke – Det er ikke opp til oss. Det er skrevet i våres Qadr (skjebne) fra før av. I boken kan jeg ikke huske noe om at Julianne tror på Gud eller ikke, but I doubt it thou. Det er stor forskjell på oss som Alhamdulillah har Allaah azzawajal ved vår side, og bruker Dua som den største ressursen i vårt liv til å oppnå våres mål og ønsker, i motsetning til dem som ikke tror på Allaah SWT, dessverre.

    Det er en rik og EKTE blessing å ha muligheten til å lene, hvile seg, og søke tilflukt hos Allaah azzawajal ♡ Så uansett hva vi leser om, tilegner oss kunnskap om, må vi alltid gå tilbake til Allaah SWT og snakke med Han. Måtte Allaah azzawajal berike alle våres liv med friske og gudsfryktige barn, ameen ♡

    Dere får ha en amazing start på uken! Åhhh, som jeg ser frem til Ramadan 2021, in shaa Allaah. Vi skal snakke mer om det i upcoming days i Feeldia Nettmagasin, som stay tuned! ♡

    5
  • BEAUTY

    COSMICA FOTKREM

    God morgen! I disse kalde vinter dager kan det være mange som sliter med tørre hender og føtter. Jeg selv kan få tørre føtter iblant, selv om jeg daglig drikker masse. Da har jeg landet på en skikkelig god fotkrem, nemlig Foot Cream Rich fra merket Cosmica! Denne har jeg brukt i kanskje rundt 2 år eller noe, og er innmari fornøyd, Alhamdulillah ♡ Å ha en god fotkrem er et must have for min del i hudpleie skuffen min.

    Det er en rik og nærende fotkrem med naturlig olje av raps og sheasmør, som virker mykgjørende og pleiende. Kremen trekker raskt inn i huden og gjør føttene myke og smidige. Den kan gi opp til 24 timers fuktighet. Vanligvis kjøper jeg den fra Boots apoteket, og den har en relativt fin pris på seg også. Nå i disse dager er det vel mer lukrativt å bestille varer over nett, så da får du blant annet kjøpt den her.

    Snart Jumuah dere! Who’s in for the Jumuah challenge som er å lese Surat al Kahf? 😍 Im in for sure, in shaa Allaah! Jeg synes alltid det er sååå mye bedre for min del å bare ta meg tid til Self Therapi, og sette av 30 minutter på kveldstid til å lese den. Enn å stresse med å rekke det før magrib slår inn på fredager. Skikkelig god og behagelig avslutning på en torsdag kveld, anbefales! ♡ Its the BEST natural Divine healing, ever! My soul definitely needs it.

    Har du perioden din?! Null stress, da kan du heller lese oversettelsen av Surat Al Kahf ♡ Det også gir enorm ajr (belønning) og er viktig å lese så ofte som vi får til så vi forstår hva Surah’en omhandler. Næring for sjelen ^^ Det kan du gjøre her om du vil, kapittel 18 – The cave. ELSK! ♡ Kose dæ!

    God helg, snuppiser ♡ Snx

    5
  • ISLAM

    HVORFOR ER VI SKAPT? – Part 1

    As salaam aleykom og heii you amazing people 💜 🇧🇻 Håper dere har følt Allaah SWT sine blessings i helgen på noe vis. Det har jeg, og Alhamdulillah for det. Jeg har et nytt prosjekt på gang, som jeg kanskje kommer til å dele med dere i fremtiden en gang, vi får se.

    Temaet idag er spørsmålet som de fleste mennesker stiller seg selv gjennom sin livslange tid, nemlig hvorfor er vi skapt? Noen folk er kjempe interessert i dette spørsmålet og tar seg tid av sin dyrebare fritid til å prøve å finne meningen med livet. Hvor dem tester seg frem ved å praktisere ulike livssyn/ livsstiler og religioner etc.

    Mens resten av crowden tenker på det i ny og ned, og sitter igjen med å være likegyldig overfor det livsviktige spørsmålet. Spørsmålet som vil lede oss til det evige liv. Folk finner ikke alltid svaret av flere årsaker… Det kan godt være at dem leiter på feil sted, ikke ønsker å tro på at det finnes en Guddom/ Skaper, og dessverre sitter igjen med eksistensiell angst og håpløshet. Det er en trist reality. Nettopp derfor må vi prøve å hjelpe folk til å finne Allaah SWT! ♡

    Hos Feeldia Nettmagasin kan det både være muslimer og ikke – muslimer som sitter bak sin skjerm og leser dette online magasinet daglig. Nettopp derfor snakker vi ofte om grunnleggende ting her, slik at folk flest kan kjenne seg igjen i viktige ting.

    Vi alle driver så og si med de samme tingene hver eneste dag! Vi står opp om morgenen, går på do, pusser tenner, spiser frokost med kaffen, går på jobb i 8 timer eller mer, treffer venner i hverdagen og helgen, kjøper oss materialistiske ting som gleder hjertene våres, reiser verden rundt, tar vare på familien og barna, opplever kjærlighet, blir dumpet, ler, gråter, har det bra emosjonelt og har det dårlig, opplever sykdommer etc.

    Mens andre folk tyr til rusmidler, sex, fest og dårlig miljø, og andre diverse avhengighets problemer av alt mulig som eksisterer på jord. Så inntreffer nattens mørke frem sammen med stjerner som titter frem oppe i himmelen. Man er sliten og sengen påkaller oss. ZzzZZzZzzz….

    Så vi er nødt til å få tilstrekkelig med søvn, for å kunne repetere de samme tingene om igjen i morgen. Om Allaah azzawajal tillater det og vekker oss, in shaa Allaah. Livet er kort sagt på repeat. En ting vi ikke er i tvil om, er at vi alle søker én ting til felles, uavhengig av vår bakgrunn. Det er nemlig indre fred. Sant?

    Men helt ærlig, er vi bare blitt kastet inn i jordkloden her som mennesker, kun for å leve livet akkurat som vi vil, uten noe hensikt og formål? For en ting er garantert sikkert… At dette livet ikke er evig paradis, i og med at vi opplever både negativitet og positivitet her, og fordi vi snart kommer til å dø. Ja, jeg skrev snart, for det er faktisk snart, SubhanAllah! Så blir nye generasjoner skapt, og repeterer det samme som vi gjør idag. Amazing! Altså, det har gjentatt seg i over 1400 år. But, whats the point?

    Det er som å bli kastet inn i tilværelsen av en fabrikk, hvor du daglig må jobbe deg ihjel for å kunne overleve. Det er ingen vei å titte ut av fabrikken, for alt er forseglet. Vil du da fortsette å være uvitende og jobbe deg gjennom 4 vegger dag og natt helt til du dør, uten å stille spørsmål? Slik håndterer veldig mange denne verden, de som ikke vet sannheten og meningen med livet.

    I Islam og realiteten så er ikke intellektet en individuell kilde, men intellektet brukes til å oppsøke reelle kilder. Det beste alternativet er å stoppe opp og begynne å reflektere over; hvorfor er jeg blitt skapt i det hele tatt, hva gjør jeg her og hvem er Skaperen av det som er skapt i verden? Det er sunn fornuft og noen av de mest viktigste spørsmålene i livet som du bør finne svaret på før du dør.

    Det må finnes et svar, og det gjør det. Vi som er muslimer veit at Islam er sannheten. Men igjen så er det sååå mange muslimer som dessverre ikke aner noen ting om hva Islam dreier seg om. Ikke kjenner vår kjære Profet Muhammad Saw bortsett fra å kjenne til navnet hans, hverken har lest Quran’en, Sunnah eller Hadeeth.

    Da er det heller ikke så rart i hvorfor man ikke skjønner så mye av religionen og meningen med livet. For å forstå noe krever det selvsagt en hel rekke med grundig research. Det krever forståelse, toleranse, tålmodighet, viljestyrke og guidance fra Allaah SWT. Ikke minst, å ha en oppsøkende interesse for det, mottagelighet og åpenhet for å omfavne sannheten.

    Feeldia er aldri her for å dømme deg eller noen, jeg er her for å meddele at du er hjertelig velkommen til å oppsøke Islam og finne kjærlighet og fred i det – For det vil du, in shaa Allaah! Vi i Feeldia støtter deg og heier på deg i å finne meningen med livet ♡ Jeg selv var en gang totalt lost i dunya, og ikke praktiserte Islam, omtrent… Så jeg har dyp forståelse og føler med de som synes det kan være utfordrende å praktisere. Fordi det krever tid, tålmodighet, mot og viljestyrke, troen på deg selv og ha Allaah azzawajal som støttespiller.

    Til nå har vi snakket litt om hvordan folk generelt er i livet. Det med å være åpen for å finne sannheten og meningen med livet, hvor smart det er å finne ut av det. Å være open – minded, det å være det motsatte av dømmende og kritisk. Det med å forstå hensikten bak vår skapelse skal vi in shaa Allaah snakke mer om i part 2 ♡ See you then! LOVE.

    2
  • FOODILICIOUS

    EN SUNN & RÅ SJOKOLADE KAKE

    Halla og as salaam aleykom kjære dere ♡ Helgen nærmer oss, og da har jeg en kake oppskrift på lur til dere. Jeg hadde besøk av en av mine beste venninner i helga og vi hadde egentlig tenkt å bake boller, men så tenkte jeg; herregud, det kan vi ta igjen en annen gang, in shaa Allaah. Hvorfor ikke prøve å mekke ei ny kake, og en rå kake i tillegg? Mange råe kaker smaker faktisk helt fantastisk, og er super lekre om man også ønsker å passe på helsen sin.

    Jeg veit ikke om dere kjenner til min bake side? Kanskje noen av dere gjør. Men, gjennom tidligere år pleide jeg faktisk å bake masse! Jeg elsket det, og hadde en stor lidenskap for det, som dessverre har minsket med tiden. Så har jeg tenkt i etterkant at jeg in shaa Allaah skal bli flinkere til å bake for dere og Nettmagasinets skyld, og ikke minst for min egen del!

    Så jeg fortsetter å lære, inspireres og kan inspirere videre! ♡ For jeg syns jo egentlig at det kan være kjempe gøy å drive med det, ihvertfall når man baker og styrer sammens med noen man er glad i. Nå i Covid tider er det også så ultra viktig å alltid ha noe å bedrive tiden med, husk det! Så om du har lite å gjøre i helgen, gjerne sett igang dine bake evner med denne gode oppskriften!

    Vi er «innestengt» i kloden, men livet trenger ikke være drit for dæ! 🥰 Så, denne kaken dere, den er mest beregnet for de som elsker kaffe og typiske kaffe kaker. For den er ganske så heavy i smak, som vil si at det er mer en type «voksen kake», og ikke noe å servere barna, enkelt sagt. Kaken smaker mildere og mye bedre dagen etter, så lag den gjerne en dag i forveien.

    Jeg er ikke noe glad i rosiner, så vi erstattet det med dadler! Samme med agavesirup, det fant vi ikke i butikken, så vi brukte heller lys sirup, det funker helt fint det og. Husk også masse bringebær eller annen ønsket bær på toppen, kombinasjonen med det gjør smaken 10 ganger bedre! ♡ 😍

    Nøttebunn

    ♡ 175 g mandler

    ♡ 75 g hasselnøtter

    ♡ 75 g rosiner eller dadler

    ♡ 175 g tørkede aprikoser

    ♡ 4 store ss kokosnøtt olje/ Cocosa

    Sjokoladekrem

    ♡ 135 g kakakomasse

    ♡ 65 g kakaosmør

    ♡ 95 g agavesirup eller lys sirup

    ♡ 20 g sukrin melis

    ♡ 3 ts vaniljepulver

    ♡ 11/2 ts kanel

    ♡ 4 dl cashewnøtter

    ♡ 2 dl ferskpresset appelsinjuice

    Pynt

    ♡ Bringebær, jordbær, solbær, blåbær, bjørnebær, stikkelsbær – Bruk hva enn du selv ønsker!

    ♡ Ha mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender og mal fint.

    ♡ Ha i aprikoser og rosiner eller dadler og kjør til alt er godt oppmalt.

    ♡ Ha i kokosnøtt oljen og kjør litt til.

    ♡ Klem nøttedeigen i bunnen av en smurt springform og sett den i kjøleskapet mens du lager resten av kaken.

    ♡ Smelt kakakomasse og kakaosmør i en kjele, og visp inn agavesirup eller lys sirup, sukrinmelis, vaniljepulver og kanel.

    ♡ Kjør cashewnøtter i en blender sammen med appelsinjuice til det er en jevn og glatt krem.

    ♡ Ha cashewnøtt kremen i sjokoladen og vend den inn til alt er godt blandet og sjokoladekremen begynner å tykne.

    ♡ Hell sjokolade blandingen oppå nøttebunnen og sett kaken i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevar kaldt til servering.

    ♡ Dekorer med ønsket bær, og du kan strø over med litt melis via en tesil om ønskelig.

    God helg, håper det smaker! ♡ Xoxo

    5
  • HVERDAG

    Gårsdagens mat innkjøp

    Hallo dere vakringer ♡ Dagene her går nok som vanlig, as always. Jeg var ute å handlet med mamma igår. Egentlig var planen bare å stikke innom dyrebutikken og titte litt på dyrene. Jeg elsker jo dyr, og synes nesten alle dyr er super koselige 😍 Åhhh, da varmer det alltid i hjertet å dra innom dyrebutikken for å hilse og titte litt på dem, ihvertfall nå i lockdown.

    På handlelisten min hadde jeg egentlig bare skrevet ned at jeg skulle kjøpe meg Biola, for det er et must for meg å ha i kjøleskapet. Den med bringebær smak synes jeg smaker best, selvsagt. Plutselig så fylte vi handlevognen med bare mer og mer innhold, haha! Spesielt nå i lockdown føler jeg nesten det er greit å unne seg litt extra snop!

    God mat og snop gjør virkelig noe med humøret ♡ Alhamdulillah for mat, SubhanAllah. Denne nye Stratos sjokoladen med bringebær smak, ærlig så hadde jeg litt høyere forventninger til den! Men, altså den var fortsatt skikkelig god, anbefales!

    Tror faktisk ikke jeg noen gang har hatt et innlegg om mat handel før, tenk. Jeg veit ikke om det interesserer folk å lese om det engang, haha! Men, det er nå hverdagen i øyeblikket, so why not. Jeg skulle egentlig innom byen idag, men jeg veit ikke, humøret hang ikke helt med, så vi får in shaa prøve igjen i morgen eller noe. Håper dere har det bra ♡

    3
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 12

    (NB: Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og god mandag morgen, dere ♡ Alhamdulillah for at vi går imot lysere tider! Jeg merker betydelig forskjellig når jeg om morgenen ikke får sovet like lenge som ønsket, nettopp fordi solstrålene begynner å titte gjennom vindusruten og vekker meg. Men halo, det er ikke annet enn fint! Da rekker jeg å få gjort litt mer iløpet av dagen også. Awesome!

    Det er en stund til våren, men allikevel driver tankene mine å fantaserer om sol og varme. Åååh, la oss glede oss til det begynner å spire opp gylne gule hestehov og løvetann fra bakken, gresset sakte men sikkert kommer til å bli grønnere etc. Noe å se frem til, for det er ikke sååå lenge til, gitt! 😍 🧚‍♀️

    Anyway, la oss fokusere på hvordan vi in shaa Allaah kan bli litt mer mental tøffe i hverdagen 💖

    Håper dere husker noe ifra session 11, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Alt avhenger av perspektivet ditt

    Det kan skje en hendelse i livet vårt, som plasserer oss et steg tilbake, om vi vil det eller ikke. Noen kan ha sagt et sårende argument imot deg, fått deg til å føle deg verdiløs, slem eller ufin. Og selfølgelig gjør det vondt i sekunder, gjerne og i minutter, og kanskje i timesvis. Der er normalt, we are just some emotional human beings, arent we. Det vi også ofte glemmer på grunn av de negative tankene som omringer oss, er nemlig det at vi kan velge hvor vi vil føre veien videre, helt selv.

    Det vi også kan glemme er at det lureste ofte er å trekke seg litt tilbake, gi det tid for å la tankene prosessere seg skikkelig gjennom hjernen, hjertet og sjelen – Til man kommer til fornuft. Mennesker er generelt noe av det mest rastløse vesenet, ever. Vi tar oss nær av ting veldig fort, eller det motsatte hvor vi blir over begeistret av noe som ikke er ment for oss. Du er overveldet av håp og glede idag. Men så finner du ut neste dag at den nye Gucci vesken som lå innpakket på strykebrettet heller ventet på en annen mottager. Du trodde den var til deg, fordi favoritt merke ditt er jo Gucci, og det veit jo alle i familien din og.

    Skuffelsen renner over, fordi du finner ut at den er til søsteren din fra tante. Hvorfor fortjente hun å få den mer enn meg? Så begynner sjalusien å si hei, fordi i bunnen av alt ligger det også noe naivitet i oss. Enten kan man stoppe opp, så de overbelastede følelsene bremser ned litt, og heller endre perspektivet sitt til å heller stille seg selv spørsmål som; Hvilke tjenester har jeg gjort for tante i det siste? Kan tante ha en annen positiv intensjon bak sin handling, som jeg ikke veit om? Hva kan jeg gjøre for å også få den type kjærlighet fra tante? Om det er viktig for deg.

    Eller så kan man la følelsene ta overhånd, komme i en konflikt med deg selv og dine nærmeste fordi du kun ser én side av saken. Men, valget ovenfor er mye bedre for nå tid og fremtiden. Mange ganger glemmer vi å se saken fra et objektivt perspektiv, og blir dratt i en veldig emosjonell subjektiv stat. Det for å tilfredsstille sine egne behov, og rettferdigjøre ting for seg selv. Det er menneskelig, men ikke alltid like positivt med et givende resultat.

    Når noe dårlig skjer i ditt liv, se på det som en mulighet til å lære noe du ikke visste fra før. Om noen andre feiler, ikke bare ta lærdom ifra det. Velg å se det fra en annen synsvinkel, som en mulighet til å være omtenksom, tilgivende og forståelsesfull. Det går an, om du bare prøver godt nok ♡

    3
  • HVERDAG

    Ta Covid vaksinen eller ikke?

    As salaam aleykom & hallo godtfolk ♡ Håper uken deres har gått smooth så langt. Jeg sitter egentlig å bare venter på at jeg skal kaste den opptyggede tyggegummien jeg har i munn i søpla, og at middagen skal bli klar om en times tid. I mellom tiden romler magen og jeg driver å metter meg med jordbær og Litago for å ikke bli gående på tomgang. Og yes, den rosa smaken smaker faktisk best, haha.

    Så sitter jeg her i mine tanker, og takker Allaah azzawajal for at jeg faktisk har hatt en ganske så strålende start på året, sånn egentlig. Det har skjedd noen få bitre ting, men Alhamdulillah det finnes alltid andre veier å ta! Sånn alt i alt, har jeg følt en positiv progresjon i utviklingen ved meg selv! 😄 🗝 Treningen har jeg endelig fått kommet i gang med igjen, helt siden Januar trådde inn i livet. Åååh, det føles SÅ bra å få rutiner på ting! Ihvertfall når man er et rutine menneske.

    Det er så lett å bli lat på den fronten nå som treningssenteret er stengt pga Covid. Men, jeg begynte å si til meg selv at jeg seriøst ikke må la det være til hinder for at jeg skal komme meg i fysisk bedre form. For selv om vaksinen er her, tror jeg personlig at viruset fortsatt kommer til å leve blant oss i minst 5 år til. Så jeg gidder ikke akkurat å late meg selv og ikke trene i de nærmeste 5 årene, haha. Im worth more, and so are you my dear friend! ♡

    Angående Pfizer vaksinen, dere… For å være ærlig, jeg vet rett og slett ikke om jeg kommer til å ta den vaksinen eller ikke. I dont know. For min del har det gått altfor kort tid til å bedømme, hvor jeg føler vi ikke har fått nok erfaringer med oss til at jeg velger å ta den. Jeg tror jeg ihvertfall vil vente ut året, bare for å se om folk dør av den eller ikke. Folk har nok fått oppleve noen typer bivirkninger, som er vanlig at man får.

    Det kan man selv få av influensa vaksinen, som jeg faktisk ble syk av en gang for noen år siden. Så jeg har vært skikkelig skeptisk til den, frem til 2020. Hvor jeg valgte å trå inn på lege kontoret igjen, og de satte influensa vaksinen på meg. Legen sa at innholdet forandrer de på hvert år, så det konstant er i utvikling. Så, denne gangen fikk jeg Alhamdulillah ingen bivirkninger ♡

    Jeg tror folk bør lytte til magefølelsen sin, lese seg opp om vaksinen, snakke med dyktige leger etc, før du velger å ta Pfizer vaksinen. Ihvertfall, hvis du er blant risikogruppene. For den kan være super bra for noen, mens for andre kan den være farlig, Allahualeem. Etter det, når du har bestemt deg for noe, tror jeg det aller viktigste er å faktisk be Salatul Isthikara om det! Like omg, det finnes seriøst ikke noe bedre løsning! Allaah SWT veit så godt hva som er best for oss å gjøre ♡ For Hans Majestet kjenner til det usette. Så hvorfor ikke la Han guide oss igjennom det?

    Også må vi alltid huske et av mine favoritt vers fra Quranen ♡

    Quran 94:5

    So, surely WITH hardship comes ease.

    Her er litt info om vaksinen fra Fhi.no som jeg anbefaler å lese, om du ikke allerede har gjort det. Det er på nynorsk, men det håper jeg vi alle forstår 😄 Og for all del, se videoen/ debatten jeg legger til her under, av Islamnet sitt møte med Dr. Asad som er overlege i seksjon for Revmatologi på Rikshospitalet, Oslo. Hvor de diskuterer nettopp dette, om vi bør ta vaksinen eller ikke. Bismillah hirrahman nirrahim ♡

    Video 1 t og 20 min – Bør muslimer ta Korona vaksinen?

    Think positive, be productive, and focus on how you can benefit your soul. Every day, every hour, every minute. Goals ♡

    Have a great weekend! Love Feeldia Nettmagasin

    6
  • THE ALTERNATIVE WORLD

    Hva er Paganisme?

    As salaam aleykom dere og vær hilset ♡ Håper dere alle har det bra med dere selv for tiden. Vi er i Februar 2021 nå, og idag er det faktisk 1 helt år siden Feeldia – Islamsk Dialog ble til! ♡Allahuakbar og Allahumma barik! Det varmer virkelig i hjertet, for på den tiden dagdrømte jeg nettopp om dette! Jeg hadde et ønske om å komme et stykke på vei med hele prosjektet og målet. Som jeg Alhamdulillah nå har gjort!

    Det igrunn for å oppnå self growth, og få alle mulig typer livserfaringer med meg – Alhamdulillah for everything! ♡ Det har vært en lærerik berg og dalbane, hvor jeg både har feilet og fått baraqaa. Men, jeg har vokst som person, og det er det som betyr noe! Og jeg takker mine trofaste lesere for at dere klikker dere inn på siden her, det betyr så ufattelig mye! Måtte Allaah SWT belønne dere med Jannah og gi dere sann suksess, ameen ♡

    Over til temaet i Feeldia Nettmagasin idag! Paganisme.

    Om innlegget

    Dette innlegget er rettet mot selve praksisen/ troen og konseptet Paganisme i seg selv og dens lære, og ikke imot en enkelt persons aktivitet og intensjon. For det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg. Jeg vil heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det overlater jeg til Allaah azzawajal å bedømme. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på Shirk eller Kufr, er ikke en rett jeg ønsker å ta for meg ♡

    Hva er Paganisme?

    Paganisme er et ord og uttrykk de aller fleste har hørt om uttalige ganger gjennom livet. Ordet dukker opp i flere vers i selve oversettelsen av Quranen også. Allaah azzawajal snakker om det paganistiske folket ofte i boken. Men, hvem er de, hva er deres trossystem? Enkelt sagt så er Paganisme troen på flere guder, også troen på naturreligionen. Da kommer også poleteisme inn i bildet som henger sammen, altså troen på flere guder overfor kun én sann Gud (monoteisme). La oss ta utforske dette sammen noe mer i dybden.

    Paganisme (som kommer fra klassisk latin pāgānus «landlig», «rustikk», senere «sivil») er et begrep som ble brukt første gang i det fjerde århundre av tidlige kristne for mennesker i Romerriket som praktiserte polyteisme (troen på flere guder). Dette var enten fordi de ble stadig mer landlige og provinsielle i forhold til den kristne befolkningen, eller fordi de ikke var militser Christi (soldater fra Kristus).

    Alternative begreper i kristne tekster for den samme gruppen var helvete, hedning og hedninger. Ritualoffer var en integrert del av den gamle gresk – romerske religionen og ble sett på som en indikasjon på om en person var hedensk eller kristen.

    Paganisme var opprinnelig et nedsettende begrep for polyteisme, som antydet at den var underlegen. Paganisme har i stor grad betegnet «bondens religion» som velger å frakoble seg ifra troen på at det er én Skaper av universet. I løpet av og etter middelalderen ble begrepet hedenskap brukt om enhver ukjent religion, og begrepet antok en tro på falske gud (er). De fleste moderne hedenske religioner som eksisterer i dag (moderne eller neopaganisme) uttrykker et verdensbilde som er panteistisk, polyteistisk eller animistisk.

    Opprinnelsen til bruken av begrepet hedensk i polyteisme er diskutert. På 1800 – tallet ble hedenskapen adoptert som en selvbeskrivelse fra folk av forskjellige kunstneriske grupper inspirert av den antikke verden. I det 20. århundre ble det brukt som en selvbeskrivelse fra utøvere av moderne hedenskap, neopaganske bevegelser og polyteistiske rekonstruksjonister.

    Moderne hedenske tradisjoner inkluderer ofte tro eller praksis som naturdyrkelse og avgudsdyrkelse basert på Paganisme, som er forskjellige fra de i de største verdensreligionene. Det kan basere seg på alt fra hedensk praksis og troen på at det ikke finnes en guddom/ Skaper i universet i det hele tatt, til at det eksisterer flere guddommelige natur guder – Poleteisme. Selvmotsigende? Ja.

    Samtidskunnskap om gamle hedenske religioner og tro kommer fra flere kilder, inkludert antropologiske feltforskningsopptegnelser, bevis på arkeologiske gjenstander og de historiske beretningene fra gamle forfattere om kulturer kjent for klassisk antikk.

    Paganismen’s opprinnelse og historie

    En kort oversikt over hedenskapens historie. Begrepet hedensk kommer fra det latinske paganus som refererer til de som bodde i landet. Da kristendommen begynte å vokse i Romerriket, gjorde den det først og fremst i byene. Menneskene som bodde i landet og som fortsatte å tro på «de gamle måtene» ble til kjent som hedninger. Hedninger er bredt definert som alle som er involvert i enhver religiøs handling, praksis, eller seremoni som ikke er kristen, eller som ikke har troen på monoteisme.

    Hedenskap refererer til de autentiske religionene i det gamle Hellas og Roma og områdene rundt. Hedningene hadde i mange tilfeller en polyteistisk tro på mange guder, men bare en, som representerer hovedguden og den øverste guddom. Den var ofte valgt å tilbe, sammens med «under» eller «ved siden av» guder.

    Renessansen på 1500 – tallet gjeninnførte de gamle greske begrepene hedenskap. Hedensk symboler og tradisjoner kom inn i europeisk kunst, musikk, litteratur og etikk. Reformasjonen av 1600 – tallet stoppet imidlertid hedensk tenkning midlertidig. Greske og romerske klassikere, med deres fokus på hedenskap ble akseptert igjen under opplysningstiden på 1700 – tallet. Hedenskap opplevde en ny økning på 1800 – og 1900 – tallet da moderne former for buddhisme og hinduismen vokste i popularitet.

    Etter interessen for gamle sivilisasjoner som ble populært i 17 til 19 århundrer, inkludert populariteten til Druid – vekkelser, lærde tidlig på 1900 – tallet utforsket den eldgamle åndeligheten til de britiske øyer og Europa. Mer aktuell “hedensk Renaissance” vokste ut av en rekke kilder som samlet seg mellom 1930 – og 1950 – tallet. Paganisme representerer et bredt spekter av tradisjoner som understreker ærbødighet for naturen og av gjenoppliving av eldgamle polyteistiske og animistiske religiøse skikker.

    Noen moderne former for Paganisme har sine røtter i det 19. århundre, for eksempel den britiske ordenen av druider, men de fleste moderne hedenske grupper sporer sine umiddelbare røtter til 1960 – tallet og har vekt på et åndelig interesse for naturen. Paganisme i dag er en bevegelse som består av mange forskjellige perspektiver. Mest amerikansk hedenske religioner har praksis som blander forskjellige tradisjoner som keltisk, gresk – romersk, Indianere, gamle egyptiske og norrøne.

    Hedenske tradisjoner trekker fra gammel tro som så vel som fra moderne tro som ble dannet i forrige århundre. For eksempel fant hedendom en alliert i de økologiske og feministiske bevegelsene fra 1960 – og 70 – tallet. Hedenske filosofier appellerte til mange miljøaktivister som også så naturen som hellig og anerkjente den store gudinnen som mor Natur.

    Moderne Paganisme

    Det er en rekke neopaganske forfattere som har undersøkt forholdet mellom 1900 – tallets bevegelser av polyteistisk vekkelse og historisk polyteisme på den ene siden, og samtidig tradisjoner for folkelig religion på den andre. Isaac Bonewits introduserte en terminologi for å gjøre dette skillet.

    Mesopaganisme

    Er en gruppe som er, eller har vært påvirket av monoteistiske, dualistiske eller ikke – teistiske verdenssyn, men har vært i stand til å opprettholde en uavhengighet av religiøs praksis. Denne gruppen inkluderer aboriginale amerikanere så vel som aboriginale australiere, vikingtiden norrøn hedenskap og New Age – åndelighet. Innflytelser inkluderer: Spiritualisme og de mange afro – diasporiske trosretningene som Haitian Vodou, Santería og Espiritu religion. Isaac Bonewits inkluderer britisk tradisjonell Wicca magi i denne underavdelingen.

    Neopaganisme

    Er en bevegelse av moderne mennesker for å gjenopplive det naturbedrende/ levende, førkristne religioner eller andre naturbaserte åndelige veier, som ofte også inkorporerer moderne liberale verdier. Denne definisjonen kan omfatte grupper som Wicca, Neo – Druidism, Heathenry og Slavic Native Faith.

    Det Islamske perspektivet

    Islamskt sett er det helt klart å tydelig at troen og praksisen om Paganisme og Poleteisme er 110 % å gjøre avgudsdyrkelse (Shirk). Det er å assosiere partnere og guddommelige krefter til skapelse, når Islam lærer at det kun finnes én sann Skaper av hele universet, nemlig Allaah azzawajal. Troen på Paganisme er ikke annet enn et bedrag fra Satan for å misslede menneskeheten vekk fra den sanne vei (Siratul Mustaqeem). Faktumet er det at det faktisk er veldig viktig å påminne oss selv på at Satan eksisterer blant oss, og at han på daglig basis er på et oppdrag her i livet – Som er å få med seg flest mulig sjeler på denne jord til helvetesild i det hinsidige.

    Quran 15: 26 – 42

    We created the human being from clay, from molded mud. And the jinn We created before, from piercing fire. Your Lord said to the angels, “I am creating a human being from clay, from molded mud.” “When I have formed him, and breathed into him of My spirit, fall down prostrating before him.” So the angels prostrated themselves, all together. Except for Satan. He refused to be among those who prostrated themselves. He said, “O Satan, what kept you from being among those who prostrated themselves?” He said, “I am not about to prostrate myself before a human being, whom You created from clay, from molded mud.” He said, “Then get out of here, for you are an outcast”. “And the curse will be upon you until the Day of Judgment.” He said, “My Lord, reprieve me until the Day they are resurrected.” He said, “You are of those reprieved.” “Until the Day of the time appointed.” He said, “My Lord, since You have lured me away, I will glamorize for them on earth, and I will lure them all away.” “Except for Your sincere servants among them.” He said, “This is a right way with Me.” “Over My servants you have no authority, except for the sinners who follow you.”

    Satan innlemmer mennesker til å søke velbehag og falsk temporær glede i gjenstander, falske troer og missledende praksiser ved å bringe falsk kjærlighet i hjerteroten til folk. Vi lever i en tid nå hvor deception (bedrag) har gjort det vanskelig for folk og muslimer å skille mellom rett og gal lære.

    Det er fordi Satan lurer mennesker ved å mixe både sannhet med falskhet så dypt inn i hverandre at det blir vanskelig å se gjennom bedrageriet – Fordi det virker så ekte og sant. Noe som egentlig er 110% falskt eller er en falsk vei, blir pyntet på og glamorisert hvor mennesker blir fristet til å gjøre gale handlinger som strider imot Islam. Det kan gjelde alle mulige slags tester gjennom livet. I dette tilfellet Paganisme – Avgudsdyrkelse.

    Hvem er Allaah SWT?

    Vi som Muslimer må gjøre alt vi kan for å unngå noe som helst type form for Shirk (avgudsdyrkelse). Tror du ikke at det finnes mennesker i verden som påstår at de praktiserer rein monoteistisk tro, men som allikevel søker tilflukt hos andre enn Allah SWT? Jo, det finnes mange av dem i nå tid, og det er kjempe trist! Som på sine måter gjør avgudsdyrkelse ved å f.eks tilbe og søke tilflukt hos Chakra troen og Allah SWT. Vi nevner ingen navn, fordi vi prater generelt her.

    Vil du lære mer om andre emner innen den Alternative verden? Klikk på lenkene under ♡

    CHAKRA HEALING

    YOGA ER SOL TILBEDELSE

    FATIMAS HÅND/ KHAMSA

    BUDDHISTISK «BREATHING» – ANAPANASATI

    YOLO KONSEPTET

    HALLOWEEN

    VITENSKAP & ISLAM

    CRYSTAL HEALING

    Eller muslimer som anser Allaah azzawajal som Skaperen, men samtidig søker tilflukt hos naturen som en del av Skaperen. Det finnes hundrevis av eksempler av det. Allmektige Allaah SWT tilgir alle synder i verden, bortsett fra å assosiere partnere med Han. Vi må bare gå tilbake igjen til den sanne veien, som er Quran og Sunnah! Ved å åpne Quran’en og forstå hva Allah SWT sier til oss er det viktigste og fineste på jord. Å lese den på det språket vi forstår best, om det så kun er én side om dagen, så er det mye bedre enn ingenting og en positiv begynnelse ♡ We all have to start somewhere.

    Relevante kilder

    Fra Wikipedia – Paganisme

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/Paganisme

    Fra Wikipedia – Paganism

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paganism

    Fra BBC.com – Pagan history

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bbc.co.uk/religion/religions/paganism/history/modern_1.shtml&ved=2ahUKEwj06uyRw7zuAhXOo4sKHf_ZAOkQFjAcegQIDRAB&usg=AOvVaw1Cou6hktiuWoZ5pL4aq86l

    Quran oversettelse

    https://feeldia.com/quranen/

    Håper dere synes noe av dette var interessant og lærerikt, in sha Allah. Måtte Allah azzawajal belønne dere masse for å ta dere tid til å lese innleggene hos Feeldia Nettmagasin, ameen! ♡

    5