• ISLAM,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Islam baseres ikke på yolo

    As salaam aleykom og hallo gorgeous souls! ♡ Håper dere er uthvilte og klare for progresjon og self mastery, og alt det positive 2021 har å by på, in shaa Allaah. Inni meg har jeg lagt opp en plan for dette året som kom i tankene mine ganske spontant, men jeg håper Allaah azzawajal får mine goals til å komme i oppfyllelse. E har trua på mæ, haha!

    Folk feirer alle mulig slags feiringer, lever et edgy liv med sex, rusmidler, alkohol, umoralitet, og gjør alle mulige sprø og uakseptable ting i livet. Selv om det går imot sin egen verdighet, etikk og lærdom, og folk skammes ikke lenger. De lider av FOMO (Fear of missing out) syndromet, nettopp fordi dem tror på YOLO (You only live ones). Da eksisterer på en måte ikke grenser lenger.

    Spesielt ikke – muslimer som er kjendiser og søker fame, ateister som benekter Gud eller agnostikere som er usikre på sannheten praktiserer YOLO. Det å praktisere dette konseptet med YOLO er rett og slett å ha en veldig limited mind of belief. Det er å begrense sitt eget sinn og trossystem basert på at vi kun har dette ene livet til å oppnå suksess og våres visjoner, menneskelige behov og leve et optimalt liv til det fulleste. Alt det før døden inntreffer oss!

    Nemlig derfor er mennesket som er besatt av dette konseptet og livssynet med YOLO veldig opptatt av å alltid måtte være tilstede for alle verdslige underholdninger, arrangementer, ærender og fester. Det å ikke gå glipp av en sammenkomst med sin familie, venner, bekjente, kollegaer etc er super viktig og omtrent en tvangstanke som kan være angst givende for vedkommende. Eller, så kan det handle om å få opptjent seg mest mulig rikdom, eller alt av andre verdslige gleder – Hva enn som er til fordel for seg selv. Kynisk? Jepp. Dette kan være utrolig slitsomt og tærende psykososialt sett, og overhodet ikke bra for hjerte, kropp eller sinn.

    Det er mange som praktiserer YOLO konseptet som et fundamentalt ståsted i livet, både som vitende og også i uvitenhet. Noen anerkjenner og innser etterhvert at det er problematisk å leve sånn og søker hjelp, mens andre støtter troen på det fullt ut. Det er fordi dem ikke tror på noe evig etterkommende liv etter døden, hverken har de troen på eksistensen av helvete eller paradis som belønning. Fra Islamskt perspektiv skjønner jeg godt at det er problematisk og stressende å leve etter den troen, fordi det i bunn og grunn er et evig jag etter en usann påstand. SubhanAllah.

    YOLO konseptet eksisterer ikke! Sannheten er at nei, vi lever ikke kun én gang. Vi kommer faktisk til å leve 2 ganger. Fordi vi som Muslimer tror både på dette temporære verdslige liv vi har her og nå, og på det etterkommende evige liv – Akheera, med evig helvete eller evig paradis. Mark my words, det neste liv er på vei, og det vil komme om ikke lenge.

    Når det kommer, det vet ingen utenom allmektige Allaah SWT. Hvert eneste sekund, minutt og dag forsvinner, og vi nærmer oss døden med stormskritt. Dag, natt, dag, natt, dag, natt… Death – The destroyer of pleasures. Vi må oppleve døden først, gå gjennom dommedagen hvor våres gjerninger dømmes av Allah SWT – Den mest rettferdige Dommeren av alle.

    Det er egentlig sjeldent jeg snakker om døden og helvete her i Feeldia Nettmagasin. Fordi jeg heller ønsker å fokusere på det positive (hvordan oppnå Jannah) og for å motivere og aktivere fokuset vårt på at Islam er basert på positivitet og kjærlighet. Hadde ikke Gud hatt barmhjertighet for oss, så hadde han kanskje unnlatt å straffe de som fortjener straff for sine dårlige gjerninger – Om Han ville. Eller det motsatte, Han kunne ha holdt tilbake belønning fra dem som fortjener det – Om Han ville. Men, sånn er ikke Allaah azzawajal, Hans Majestet gir det et menneske fortjener avhengig av sine gjerninger. Og det beste av alt, Han ønsker primært å belønne oss med Jannah! ♡

    Innimellom må man minnes om døden og helvete også – Cause the reminder benefits the believer ♡ Så vi in shaa Allaah kan forberede oss mest mulig til det etterkommende evige liv. Så, om noen prøver å påvirke deg til å tro på YOLO konseptet – Respekter at de har deres egen mening, men for din egen psykiske helse, forkast det dem sier, umiddelbart. Be strong, always.

    Alright, jeg ønsker dere en awesome start på uken! Klem ♡

    4