• HVERDAG,  ISLAM

    Mandag + 2 lærerike videoer

    As salaam aleykom og god mandag morgen nydelige sjeler ♡ Her skjer det ikke stort mye mer enn det dagligdagse som arbeid, noen ærender innimellom, kjedsomhet, og prosjekter som dessverre tar evig lang tid. Jeg har droppet å dra innom Oslo i hele desember så og si, nettopp fordi Covid sprer seg like raskt som lynet treffer bakken når det først gjør det. There’s no holding back you can say. Smålig driver hjernen min å planlegger å satse mer på Oslo kontoret mitt på nyåret i januar, in shaa Allaah ♡ Håper handlingene taler mer enn ord da.

    Det var en søster som skrev et veldig fint kort innlegg på sosiale medier noen dager siden, som reflekterer akkurat det samme Feeldia Nettmagasin mener. Hun opplyste viktigheten av det å være den personen som fortsetter å spre Tawheed og gjøre Dawah, selv om enkelte folk/ muslimer missliker og blir lei av det.

    Det vil alltid være muslimer der ute som vil mene at det er bortkastet energi og irriterende å opplyse våres Ummah hvert år om at det å feire jul er Shirk (avgudsdyrkelse) – Fordi de som gjør det, mener at det ikke er noe galt i å gjøre det. Altså, det har de all rett til å mene, men det forandrer ikke hva sannheten er.

    Du veit, Imaan (tro) er noe som går opp og ned konstant, hos noen hver dag, hos andre i sesonger, hos noen årlig. But, it does certainly go up and down in your own way. Som jeg alltid sier til mine nærmeste og klienter; Hva enn som går opp, må en dag komme ned – Du kan ikke fly for alltid.

    Selv om din Imaan kanskje er der hvor hjertet ditt er låst, hvor du ikke skjønner (eller ikke klarer å stå imot dine egne lyster eller familie press) i år 2020 om at det er feil å feire jul som muslim, så er det ikke sikkert at det er låst i 2021, in shaa Allaah. Allaah azzawajal guider den han vil, når Han vil ♡

    En person kan mene og rettferdigjøre for seg selv og sitt liv at det er greit å feire jul i år på grunnlag av alt i dunya som hygge, barna, skolen, barnehagen or what so ever. Men, Allaah azzawajal kan LETT låse opp hjertet til vedkommende neste år og forandre på realiteten. Om ikke før!

    Eller om vedkommende vil fortsette å feire jul og andre ikke – Islamske feiringer, så kan det hende at naboen din eller 10 andre søstre eller brødre i Norge får veiledning og slutter å feire jul – Alhamdulillah, og bra for dem! Fordi dem skjønner at det ikke er riktig, og at de vil sette Allaah SWT før seg selv for å oppnå det evige liv. Så om noen vil lukke ørene sine og følge lystene sine, så vil det alltid hvert eneste år, være noen andre som vil åpne opp ørene & hjerte sitt for å følge haqq, in shaa Allaah ♡

    Vi har alltid et valg til å stoppe opp og re – tenke og re – dirigere oss selv til en bedre vei. Så uansett hvor lei ikke – muslimer eller enkelte i vår Ummah blir av våres Dawah – Never lose your confidence, and never give up spreading Tawheed ♡ Never. For tro mæ, dine gode gjerninger blir registrert i registeret hos Allaah SWT.

    Våres belønning ligger trygt hos allmektige Allaah SWT. Det er også by the way en av mine største motivasjoner og drivkraft! Nettopp det at intet menneske kan tilby meg det Allaah SWT har å tilby meg, det er nemlig SÅ SPESIELT – Belønning i Jannah som aldri vil forsvinne. Mens mennesker og hva dem kan tilby meg kommer garantert til å forsvinne, og være ubetydelig når vi dør.

    Det blir ikke så mye annet enn turer ute i nabolaget disse triste Covid dager… ♡ Dakar forlatte kiwi vogn, savner nok sitt hjem. Jeg skulle gjerne satt den tilbake… Men, jeg synes det er litt flaut å drive å dytte på en kiwi vogn midt ute på gata, i tilfelle noen folk tror det er jeg som har bøffa den! 😂 Ærlig talt…

    Her er to videoer som har vært veldig relevante den siste tiden, som er ma shaa Allaah gull verdt å få med seg. De er litt lange, rundt 2 timers foredrag, but trust me, they are just sooo worth it!! 😄 Man lærer hvordan man kan gjøre bedre Dawah og hvilke punkter som er viktige temaer å bringe opp under diskusjonen. Bring some popcorn and enjoy them as an inspiring cinema movie!

    Muhammed ﷺ karikaturer: Ytringsfrihet eller islamofobi? – Live med IslamNet

    Kan muslimer feire jul? – Live med IslamNet

    2