• FOODILICIOUS

    Økologisk syltetøy på brødskiven

    Jeg tror ikke jeg kan huske sist jeg hadde syltetøy på boks fra butikken på brødskiven min. Det tror jeg er noen år siden, faktisk. Ikke at det er noe galt med det, og jeg savner det også til en viss grad. For syltetøy på brødskiver er kjempe godt ♡ Ihvertfall til nybakt brød, OMG himmelsk!

    Saken er vel mer det at jeg får uren hud av sukkerholdige saker, spesielt godterier, søte pålegg til brødskivene etc. Jeg prioriterer heller å ha ren hud og kutte ut mest mulig sukkerholdige saker, selv om det litt kjipt. Man må nesten ta et valg om man har det problemet.

    Men, det betyr ikke at man trenger å ta scenarioet så tungt for det om. For Alhamdulillah det finnes løsninger! 😀 Man kan kjøpe seg sukkerfritt syltetøy, om man liker det. Personlig syns jeg det smaker helt forferdelig, dessverre. Så det er et big no for min del. Man kan mekke seg hjemmelaget syltetøy som holder i noen uker, om du ikke spiser det opp før den tid da.

    Eller, så kan man bruke metoden jeg bruker! Da får du også smaken av helt ferske bær, jordbær, solbær, bringebær eller hva nå enn du foretrekker – Så det blir en digg bærfest i munn! De gangene jeg får lyst på syltetøy på brødskivene kjøper jeg meg bare friske bær fra butikken.

    Da moser jeg f.eks 20 bringebær oppi en skål med gaffelen, og tilsetter 1 teskje med sukrin, og blander til det blir godt og jevnt blandet. Smak deg til med sukrinen, kanskje du vil ha ei teskje til. Noen av bærene kan like gjerne bare være middels most, det er jo bare godt med litt store biter i munn også.

    Uten sukrin kan det fort bli litt for syrlig, ihvertfall for min del. Om du vil ha det uten, for all del kjør på! Yes da, da får vi 100 % økologisk syltetøy på bare 1, 2, 3 – Alhamdulillah! ♡ Yammii… Det er så lettvint at man fint kan lage det på skolen i friminuttet, i pausen på arbeidsplassen eller hvor enn man befinner seg på farten, in shaa Allaah. Så unngår man E stoffer som karminer etc også, om man er urolig for det.

    Jumuah og helgen nærmer seg, in shaa Allaah. Håper dere har det bra i sjelen og hjerterota ♡ Den forferdelige nyheten om hva som nylig har skjedd i Nigeria. Over 300 skolebarn har blitt kidnappet av en mafiagjeng bestående av rundt 100 farlige bevæpnede menn. La hawla walla quwwata illah billah – There is no power nor strength except by Allah.

    Det gjør virkelig vondt i hjertet av alle grusomheter som skjer her i verden. Jeg håper virkelig at alle overlever uten noen skader, ameen ♡ La oss sette av 15 minutter (eller mer, om du får til) til å gjøre dua for at de kommer trygt hjem, in shaa Allaah. Dua dialog er det mest effektive vi har, og Allaah SWT er den mest barmhjertige og nåderike. Og Hans Majestet elsker å hjelpe oss, så lenge vi ber om hjelp! Ta vare ♡

    3