• FASHION

    Wishlist winter clothes

    As salaam aleykom og heii fine mennesker ♡ Håper dere har det bra om dagen, og at dere er klare for et nytt år, in shaa Allaah. Omg, det er siste dag av 2020 idag! På den ene siden føler jeg meg ganske klar for nye ting er i vente, men også litt trist. For SubhanAllah det er så sykt å tenke på at 2020 som er et veldig spesielt, sårbart og minneverdig år gjennom all historie på denne kloden – Nå kun er historie, og noe vi aldri kommer til å få tilbake igjen. Its totally gone you guys, og det som faktisk betyr noe er hva slags positive gjerninger vi har klart å samle med oss i vårt register hos Allaah azzawajal.

    Åhhh dette, altså…

    Yesterday was history, tomorrow is a mystery, and today is a giftAlhamdulillah

    Det er nå en ting, det andre er at salget er igang, dere! Typisk meg, jeg er ganske kresen når det gjelder klesstil, så selv om det er salg liker jeg mye bedre å bla gjennom nyheter, hehe. Om man føler man har fullført noen mål i livet og ønsker å belønne seg selv med noen presanger av den årsaken, eller bare ønsker å shoppe litt er mulighetene her nå! 😄 Here are some of my casual favorites atm for home wear.

    1.Raven knitted bukser 2.Hårklemmere 3.Hvit hoodie 4.Sort hoodie kjole 5.Strikket polo kjole

    Dere veit den trenden som kom i høst med rutete skjorte – jakker, beklager å måtte si det men de kan jeg rett og slett ikke fordra! For en eller annen grunn minner de meg om tømrere fra noen gamle tegnefilmer, haha. Glad jeg ikke kjøpte meg noe av det! Men, alle har nå hver sin klesstil, så miks og triks som du vil ♡

    Den Raven buksen fra Gina Tricot har jeg allerede kjøpt meg, for jeg trengte virkelig noen varme bukser nå som det er kaldt. Omg, digger den så myyye! De er super behagelige og bare så kosemose å ha på. Har den i både rosa og hvit jeg, men liker den rosa spesielt ♡ Ha en fantastisk helg, in shaa Allaah!

    4
  • NLP - GROWTH MINDSET

    2021 – GOALS

    Yes da, ferien er igang for mange av oss i landet. Som betyr at det automatisk føles rolig og stille rundt oss. Som også gir oss tid til å reflektere over hvordan 2020 har vært på et personlig holistisk plan, og hvordan vi ønsker at det nye året 2021 skal ta oss imot, in shaa Allaah. Jeg har hatt en ganske så utfordrende periode frem til nå, hvor jeg ærlig føler jeg har prestert dårlig både på privaten og litt utover Feeldia, dessverre.

    Men, det kommer alltid nye og bedre muligheter så lenge vi lever! Da gjelder det å starte på nytt, prøve så godt man kan og ikke gi opp ♡ So here are some of my goals for the upcoming year! What are yours, sweety? Har du enda ikke laget dæ en liste, slapp helt av! Gå deg en tur i skævven, inhale and exhale den friske naturen, reflekter og inspirer deg selv til å skrive underveis…

    Eller sett deg på en koselig café og finn frem notatboken der! Du har fortsatt tid til å notere deg ned dine mål og visjoner! Og det vil in shaa Allaah hjelpe deg til å få mer oversikt over fortidens utfall og hvordan du kan mestre fremtidens oppdrag. Det viktigste av alt er; how we can change ourself to the better!

    Rate yourself from 1 – 10 So you can strive harder next year

    2020 – Relationship with Allah SWT & Islam7
    2020 – Emotional health7
    2020 – Work engagement6
    2020 – Family relationships7
    2020 – Physical workout status5
    2020 – Physical health status7
    2020 – Reading books development8
    2020 – Seeking knowledge development7
    2020 – Self Therapi/ Self love status6
    2020 – Time management status6
    2020 – Total grade score – Self Growth6,6

    You (minimum) want to strive for 1 higher grade in 2021, in shaa Allaah

    Bismillah hirrahman nirrahim ♡ Rate deg selv med karakterer for dine personlige fag, deretter regn ut snittet ditt ved å plusse sammen alle dine 10 Self Growth karakterer. Til slutt deler du total summen på 10

    Husk at dine karakterer og resultater kun bør sammenlignes med deg selv, din personlighet og dine mål. Aldri sammenlign deg selv med andre, fordi målet er ikke å bli en bedre versjon av dem – Målet er å bli den beste versjonen av deg selv.

    The 2021 Goals

    Helse

    ♡ Det aller første jeg må gjøre er å ta bedre vare på helsen min! Helse kommer alltid som nr 1 på prioriterings listen min – Som prioriteres på flere måter. Så, alle folk prioriterer og tar vare på helsen sin på ulike vis. Det er ikke noe generell fasit her. Det burde alle gjøre som ønsker å satse stort! Hva er vi mennesker uten god helse egentlig? Ingen av oss fungerer optimalt i lengden uten det. God helse er det mange som tar for gitt i hverdagen! Men, god helse og det å ikke være kronisk syk er faktisk den største rahma’en og den optimale velsignelsen man kan bli begavet med, ever. Å ha god helse for meg inkluderer bl.a å ha gode trenings rutiner, med minimum 2 – 3 treningsøkter i uka og spise sunnere mat. I gotta fix this asap, in shaa Allaah.

    Bøker & kunnskap

    Jeg driver å leser noen bøker nå, og de må jeg få lest ut. Når jeg er ferdig med de kan jeg komme med bok anmeldelser til dere, det blir sikkert gøy for de som liker å lese. Den siste tiden har jeg både lest noen veldig bra men også visse dårligere bøker. Men, hver sin bok har jo sin historie og sitt eget særpreg. Deretter tror jeg at jeg in shaa Allaah skal begynne med psykologi studier snart! Omg, det blir sååå gøy og spennende! Jeg elsker alt som har med psykologi å gjøre, det å søke kunnskap og lære mer om det kognitive innen den verdenen. Thumbs up for sure! Man lærer absolutt alltid noe uansett hvilken bok du leser. Alhamdulillah ☆

    Familie

    Dårlig samvittighet er ordene som popper opp i hjernen min angående dette, dessverre. Måtte Allaah SWT tilgi meg, ameen! Seriøst, nå på slutten av året skjedde det noe som faktisk gjorde at jeg våknet litt mer opp, og jeg følte meg på noe vis mer voksen hvor jeg kjente at realiteten traff meg midt i ansiktet. Realiteten er nettopp det at mine foreldre er gamle, og vi generelt sett vet ikke når noen av oss kommer til å dø. Det har vi virkelig fått kjenne på i 2020, SubhanAllah. Jeg bare mååå tilbringe mer tid med mammaen min og prøve å gjøre noen morsomme og minnerike ting sammen, in shaa Allaah! ♡ Hun fortjener mye mer oppmerksomhet enn hva tiden og jobben har latt seg gjøre. Bare det å ta seg tid til å drikke te med sin mor er GULL verdt! Alle unnskyldninger er for dårlige til å sette foreldrene våres på vent, når de alltid prioriterer oss først.

    Mental helse

    ♡ Den mentale helsen er viktig for alle oss for å kunne fungere, right. Da gjelder det å være kreativ og gjøre alt man kan for å prøve å ha en positiv karakter av seg. Islamskt sett burde vi alltid prøve å være optimistiske sjeler og gledes spredere ♡ Man må aim’e high, men også huske på å ta seg et avbrekk når man føler man trenger det for å pleie sin psykiske helse. Mental helse er noe vi pleier sååå forskjellig – Altså, det er så individuelt. Do more of whatever makes your soul happy – As long it is halaal. Trenger man å snakke med noen, så gjør det! Ikke sitt og hold ditt tankekjør for deg selv hvor alle puslespill brikkene revner ifra hverandre, hvor det begynner å tære og gjøre vondt i hjertet ditt. Har du ingen å prate med, kontakt meg – Jeg lytter med glede til dine tanker & følelser ♡ Feeldia cares about your Mental health.

    Så alt dette gjelder såklart me, myself & I too.

    Den kunstneriske siden

    ♡ Herregud, som jeg har vært lat på denne fronten, trist as virkelig. Where is my colourfull artistic design soul at the moment!? Når denne delen av meg ikke er så aktiv føles det ut som at jeg ikke er meg selv. Like, something definitely is missing, haha! A pink geometric puzzle piece is missing within me. Her må jeg prøve å ta meg sammen og virkelig prøve å sette av mer tid til hobbyer. Dere som er artistiske, særegne og designere på noe vis skjønner godt hva jeg mener. Dere husker kanskje The Pink Woods maleriet mitt som jeg malte sist? Jeg ønsker å male et til maleri som vil tilhøre det, så det blir et sett, in sha Allaah.

    Planlegging & arbeid

    ♡ Like really… I have to stop this procrastinating. Drøying av oppgaver og gjøremål spiser opp tiden min, og tid er verdifullt! Jeg har nå Alhamdulillah fått planlagt januar noe bedre og mer organisert føler jeg. Da gjelder det bare å få alt gjort etter planene, in shaa Allaah. Typisk planlegger Allaah azzawajal ofte noe litt annet, forskjellig og spontant for meg, hehe. Ikke at jeg vet noe om hva Hans Majestet har planlagt for meg, men det føles ofte slik ut iallefall. Jeg må passe tiden bedre for ethvert lille gjøremål i hverdagen, være mer konsekvent og følge opp rutinene strengere med meg selv.

    Prosjekter

    ♡ Det er et prosjekt jeg har holdt på med i noen måneder nå. Uansett hvor mye det gnager inni meg fordi en side av meg har lyst til å fortelle mine trofaste lesere om det ♡ Så klarer jeg dessverre ikke å gi noe hint eller å røpe noe som helst før det in shaa Allaah er 110 % i mål. Det er bare sånn jeg er, jeg synes ikke det er noe vits å dele et halvferdig prosjekt, om dere skjønner. Its just not my style. Det har tatt litt for lang tid å få det ferdig, og jeg har fortsatt en lang vei å gå. Jeg må grave dypere inn i meg selv for å finne brukbare ressurser for å oppnå progresjon! Jeg bare håper det in sha Allaah går i oppfyllelse i 2021, in shaa Allaah ♡ I gotta work harder and make some more Dua, for det er det eneste som virkelig kan forandre noe.

    Islam & spiritualitet

    ♡ Islam og spiritualitet henger definitivt sammen, og den delen er aller viktigst å pleie i vår eksistens. Det å pleie, mate og ta vare på selveste sjelen våres. Jeg er veldig tilhenger av det å oppnå høyere imaan (tro) innenfor det spirituelle. Og det finnes sååå mange sunnah måter man kan praktisere for å føle seg bedre og komme nærmere Allaah azzawajal på. Noe av det som gir rikelig med næringsinnhold til sjelen, hjertet og kroppen vår er nemlig det simpleste av alt, det å gjøre dhikr på tungen. Jeg må bare skjerpe meg, prøve å virkelig huske på det hvor enn jeg befinner meg, som i hjemmet sitt, når jeg venter på bussen, er i bilen, på kontoret etc. Hvis man ønsker blessings fra Allaah SWT i hva enn du gjør, husk å si Bismillah hirrahman nirrahim først ♡ It works, in shaa Allaah!

    Økonomi

    ♡ Iforhold til å være meg, så synes jeg at jeg har vært ganske flink til å spare penger i år – Alhamdulillah. Før brukte jeg mye penger på unødvendig ting, bare masse shopping fordi jeg hadde lyst eller hadde en dårlig dag. Det var en måte å få «lykkerus» på, fordi man kjeder seg eller gjør det pga andre årsaker. Mangeee i Norge er shopaholics for å si det sånn. Jeg må bare holde fokuset på å spare og fortsette i den gode retningen i det nye året også, in sha Allaah. Er du smart er du med på spareleken, trust me det vil komme en dag du vil trenge mer penger enn idag. Test deg selv og se hvor mye du klarer å spare iløpet av 6 eller 12 måneder ☆

    Feeldia Nettmagasin

    ♡ Planlegge 2021 generelt bedre er målet! Jeg vet jeg sa tidligere til dere at jeg kommer til å blogge noe mindre fremover pga ulike årsaker, men jeg tror ikke jeg helt føler det utsagnet i nåværende tidspunkt, haha. Jeg føler at jeg trenger å gjøre en «comeback» her i Feeldia Nettmagasin ♡ Så jeg skal prøve blogge 3 ganger i uken igjen, men kanskje noen uker i mellom kan det hende jeg blogger 2 ganger. Jeg skal definitivt blogge noe mer iallefall, så håper dere blir glade for det. Therefor I need to: Planlegge arbeid, Nettmagasinet og hobby mer strøkent, struktur messing og gjennomførbart messig. So, stay tuned for more Feeldia Nettmagasin ♡ In shaa Allaah.

    Måtte Allaah azzawajal velsigne år 2021 for oss & gi oss sann suksess, ameen ♡

    6
  • VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    Ærender & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 10

    Hallo utrolige dere ♡ Det skjer så lite om dagen at det nesten er vanskelig å skrive om ting. Tilgi meg for det! ♡ Det er ikke alltid like lett å være kreativ og underholdende under en pandemi som tar livet av mennesker. Sad reality. Folk dør hele tiden nå, og det tærer i hjertet mitt. Enten om det er pga Covid, hjerteinfarkt eller noen som kjemper med livet imot kreft. Det hele gjør at det føles så fjernt og surrealistisk at det blir overveldende for mange. Jeg kjenner det jeg også, en spesiell tristhet vi aldri har opplevd før 2020, blandet med ei merkelig grå tåke i hode på noe vis uten noe smiley.

    For noen dager siden besøkte jeg fine Lillestrøm for noen møter jeg skulle på. Snakk om at det er leeenge siden jeg har vært på dette stedet! Og mye som har forandret seg på de årene for å si det sånn. Det har kommet noen fine cafeer der, som ikke har vært der tidligere. Jeg kan ihvertfall ikke huske å ha sett de der før. Spennende.

    De må jeg iallefall ta turen innom med mine venninner på nyåret, in shaa Allaah ♡ Før noen blikker meg her, relax jeg er ikke personen som samler 5 – 10 venninner på en cafe under pandemiens tid, som jeg har sett en del gjøre, dessverre. Blant annet Bislett Kebab er åpnet der, men hva veit jeg, sikkert vært åpent lenge og bare jeg som ikke har fått det med meg. Er egentlig ikke noe særlig glad i kebab lenger uansett! Bare masse lag på lag med kjøtt, salat og dressing…! 😅

    Anyway, vi snakkes snart, in shaa Allaah ♡

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan. Lets roll episode 10, in sha Allah ☆ 9 minutter med konsentrasjon!

    3
  • HVERDAG,  ISLAM

    Mandag + 2 lærerike videoer

    As salaam aleykom og god mandag morgen nydelige sjeler ♡ Her skjer det ikke stort mye mer enn det dagligdagse som arbeid, noen ærender innimellom, kjedsomhet, og prosjekter som dessverre tar evig lang tid. Jeg har droppet å dra innom Oslo i hele desember så og si, nettopp fordi Covid sprer seg like raskt som lynet treffer bakken når det først gjør det. There’s no holding back you can say. Smålig driver hjernen min å planlegger å satse mer på Oslo kontoret mitt på nyåret i januar, in shaa Allaah ♡ Håper handlingene taler mer enn ord da.

    Det var en søster som skrev et veldig fint kort innlegg på sosiale medier noen dager siden, som reflekterer akkurat det samme Feeldia Nettmagasin mener. Hun opplyste viktigheten av det å være den personen som fortsetter å spre Tawheed og gjøre Dawah, selv om enkelte folk/ muslimer missliker og blir lei av det.

    Det vil alltid være muslimer der ute som vil mene at det er bortkastet energi og irriterende å opplyse våres Ummah hvert år om at det å feire jul er Shirk (avgudsdyrkelse) – Fordi de som gjør det, mener at det ikke er noe galt i å gjøre det. Altså, det har de all rett til å mene, men det forandrer ikke hva sannheten er.

    Du veit, Imaan (tro) er noe som går opp og ned konstant, hos noen hver dag, hos andre i sesonger, hos noen årlig. But, it does certainly go up and down in your own way. Som jeg alltid sier til mine nærmeste og klienter; Hva enn som går opp, må en dag komme ned – Du kan ikke fly for alltid.

    Selv om din Imaan kanskje er der hvor hjertet ditt er låst, hvor du ikke skjønner (eller ikke klarer å stå imot dine egne lyster eller familie press) i år 2020 om at det er feil å feire jul som muslim, så er det ikke sikkert at det er låst i 2021, in shaa Allaah. Allaah azzawajal guider den han vil, når Han vil ♡

    En person kan mene og rettferdigjøre for seg selv og sitt liv at det er greit å feire jul i år på grunnlag av alt i dunya som hygge, barna, skolen, barnehagen or what so ever. Men, Allaah azzawajal kan LETT låse opp hjertet til vedkommende neste år og forandre på realiteten. Om ikke før!

    Eller om vedkommende vil fortsette å feire jul og andre ikke – Islamske feiringer, så kan det hende at naboen din eller 10 andre søstre eller brødre i Norge får veiledning og slutter å feire jul – Alhamdulillah, og bra for dem! Fordi dem skjønner at det ikke er riktig, og at de vil sette Allaah SWT før seg selv for å oppnå det evige liv. Så om noen vil lukke ørene sine og følge lystene sine, så vil det alltid hvert eneste år, være noen andre som vil åpne opp ørene & hjerte sitt for å følge haqq, in shaa Allaah ♡

    Vi har alltid et valg til å stoppe opp og re – tenke og re – dirigere oss selv til en bedre vei. Så uansett hvor lei ikke – muslimer eller enkelte i vår Ummah blir av våres Dawah – Never lose your confidence, and never give up spreading Tawheed ♡ Never. For tro mæ, dine gode gjerninger blir registrert i registeret hos Allaah SWT.

    Våres belønning ligger trygt hos allmektige Allaah SWT. Det er også by the way en av mine største motivasjoner og drivkraft! Nettopp det at intet menneske kan tilby meg det Allaah SWT har å tilby meg, det er nemlig SÅ SPESIELT – Belønning i Jannah som aldri vil forsvinne. Mens mennesker og hva dem kan tilby meg kommer garantert til å forsvinne, og være ubetydelig når vi dør.

    Det blir ikke så mye annet enn turer ute i nabolaget disse triste Covid dager… ♡ Dakar forlatte kiwi vogn, savner nok sitt hjem. Jeg skulle gjerne satt den tilbake… Men, jeg synes det er litt flaut å drive å dytte på en kiwi vogn midt ute på gata, i tilfelle noen folk tror det er jeg som har bøffa den! 😂 Ærlig talt…

    Her er to videoer som har vært veldig relevante den siste tiden, som er ma shaa Allaah gull verdt å få med seg. De er litt lange, rundt 2 timers foredrag, but trust me, they are just sooo worth it!! 😄 Man lærer hvordan man kan gjøre bedre Dawah og hvilke punkter som er viktige temaer å bringe opp under diskusjonen. Bring some popcorn and enjoy them as an inspiring cinema movie!

    Muhammed ﷺ karikaturer: Ytringsfrihet eller islamofobi? – Live med IslamNet

    Kan muslimer feire jul? – Live med IslamNet

    2
  • FOODILICIOUS

    Økologisk syltetøy på brødskiven

    Jeg tror ikke jeg kan huske sist jeg hadde syltetøy på boks fra butikken på brødskiven min. Det tror jeg er noen år siden, faktisk. Ikke at det er noe galt med det, og jeg savner det også til en viss grad. For syltetøy på brødskiver er kjempe godt ♡ Ihvertfall til nybakt brød, OMG himmelsk!

    Saken er vel mer det at jeg får uren hud av sukkerholdige saker, spesielt godterier, søte pålegg til brødskivene etc. Jeg prioriterer heller å ha ren hud og kutte ut mest mulig sukkerholdige saker, selv om det litt kjipt. Man må nesten ta et valg om man har det problemet.

    Men, det betyr ikke at man trenger å ta scenarioet så tungt for det om. For Alhamdulillah det finnes løsninger! 😀 Man kan kjøpe seg sukkerfritt syltetøy, om man liker det. Personlig syns jeg det smaker helt forferdelig, dessverre. Så det er et big no for min del. Man kan mekke seg hjemmelaget syltetøy som holder i noen uker, om du ikke spiser det opp før den tid da.

    Eller, så kan man bruke metoden jeg bruker! Da får du også smaken av helt ferske bær, jordbær, solbær, bringebær eller hva nå enn du foretrekker – Så det blir en digg bærfest i munn! De gangene jeg får lyst på syltetøy på brødskivene kjøper jeg meg bare friske bær fra butikken.

    Da moser jeg f.eks 20 bringebær oppi en skål med gaffelen, og tilsetter 1 teskje med sukrin, og blander til det blir godt og jevnt blandet. Smak deg til med sukrinen, kanskje du vil ha ei teskje til. Noen av bærene kan like gjerne bare være middels most, det er jo bare godt med litt store biter i munn også.

    Uten sukrin kan det fort bli litt for syrlig, ihvertfall for min del. Om du vil ha det uten, for all del kjør på! Yes da, da får vi 100 % økologisk syltetøy på bare 1, 2, 3 – Alhamdulillah! ♡ Yammii… Det er så lettvint at man fint kan lage det på skolen i friminuttet, i pausen på arbeidsplassen eller hvor enn man befinner seg på farten, in shaa Allaah. Så unngår man E stoffer som karminer etc også, om man er urolig for det.

    Jumuah og helgen nærmer seg, in shaa Allaah. Håper dere har det bra i sjelen og hjerterota ♡ Den forferdelige nyheten om hva som nylig har skjedd i Nigeria. Over 300 skolebarn har blitt kidnappet av en mafiagjeng bestående av rundt 100 farlige bevæpnede menn. La hawla walla quwwata illah billah – There is no power nor strength except by Allah.

    Det gjør virkelig vondt i hjertet av alle grusomheter som skjer her i verden. Jeg håper virkelig at alle overlever uten noen skader, ameen ♡ La oss sette av 15 minutter (eller mer, om du får til) til å gjøre dua for at de kommer trygt hjem, in shaa Allaah. Dua dialog er det mest effektive vi har, og Allaah SWT er den mest barmhjertige og nåderike. Og Hans Majestet elsker å hjelpe oss, så lenge vi ber om hjelp! Ta vare ♡

    3
  • BEAUTY

    Sminkefjerner fra Korres

    As salaam aleykom og hallo vakringer ♡ Håper dere gløder om dagen, både utenifra og innvendig. For en stund siden følte jeg at jeg var skikkelig fortvilet, fordi den sminke fjerneren jeg vanligvis bruker, ut av det blå begynte å reagere dårlig på huden min, etter så mange år.

    De gangene jeg bruker sminke, liker jeg å få av sminken fort og lett, ikke stå foran speilet i år og dager for å skrubbe det bort. Før brukte jeg Loreal – Gentle eye makeup remover. Plutselig begynte den å skrape opp huden min på under øye partiet så det gjorde vondt, det ble rødt og det ga meg utrolig nok bitte små skrubbsår. Merkelig, I know!

    Snakk om å bli ordentlig bekymret da! Luksus problemer i Norge, hehe. Jeg tror muligens det kanskje kan ha en sammenheng med fondation’en jeg bruker. At den sitter så godt. Men det også er litt rart, for SubhanAllah jeg har brukt den samme i årevis, og aldri opplevd lignende. Seriøst, jeg synes det enda er litt uvant å bruke ordet «Fondation» fordi til den dag idag etter sååå mange år, er tunga mi fortsatt vant til å si ordet brunkrem. Haha, klassisk Norsk eller hva..!

    Som dere kanskje husker, så har jeg ganske sensitiv hud, ihvertfall i fjeset. Da måtte jeg ut på leting ette en ny og bedre sminkefjerner. Jeg er heller ikke noe glad i våtservietter som sminkefjerner, da også må man skrubbe mer enn nødvendig, opplever jeg iallefall. Ork…

    Hun på Vita sa jeg burde teste ut Korres sin sminkefjerner. Var litt skeptisk først, fordi jeg aldri hadde hørt om merket før. Er det et kjent merke? Aner ikke jeg, haha 😅 Men, jeg hadde ikke noe annet valg akkurat, for jeg kjente jo ikke til noen andre selv som er bedre.

    Nå har jeg brukt Korres sin i noen måneder, og Alhamdulillah jeg er veldig fornøyd. Den er glatt og kremete i konsistensen i motsetning til Loreal sin, som jeg liker mye bedre. Veldig mild og skånsom mot huden, også med en god duft i tillegg, hvor sminken glir fort av ♡ Anbefales!

    Nå er jeg litt spent på om snøen kommer til å lande for godt før januar. Håper ihvertfall ikke det fra min side, hehe. Når snøen har lagt seg er det jo litt fint at det faktisk «ser» lysere ut utendørs enn hva det egentlig er. Hvit farge er jo tross alt en lys farge, skal det sies. Uten at noe inni meg liker å innrømme det helt, så må jeg ærlig si at et lite snev av snøen kan også gi noe form for koselige vinter vibes.

    Stay safe, in shaa Allaah ♡ Ha en fin start på uken!

    4
  • HVERDAG,  RELIGION

    En artikkel som burde leses

    Et forsvar for Muhammed – karikaturer er et forsvar for islamofobi – Av Fahad Qureshi, IslamNet

    As salaam aleykom og heisann dere ♡ Håper uken deres har vært positiv så langt. Den overnevnte korte artikkelen er verdt tiden din å lese, og jeg syns det er viktig at både muslimer og ikke – muslimer leser den, og SubhanAllah jeg kunne ikke vært mer enig. Måtte Allaah SWT belønne han for sitt bidrag, ameen.

    Altså, selfølgelig sier det seg selv at når det karikeres ekle tegninger av vår elskede Profet Muhammad (fred være med han) med den islamske trosbekjennelsen i der Profeten er fremstilt med en bombe i turbanen, er ment som et sterkt hån mot muslimer. Hvor tegningen representerer at islam, bomber og terrorisme henger sammen, og at muslimer er farlige.

    Alle muslimer på jord har noe form for kjærlighet for Profeten Muhammad Saw, no doubt about that. Han ble sendt til hele menneskeheten som en barmhjertighet fra Allaah SWT, med veileding og et utrolig viktig budskap. Nettopp det at det finnes ingen Skaper, utenom allmektige Allaah SWT. Allaah SWT har ingen partnere, og ingen er verdig for tilbedelse som Han.

    Profeten Muhammad Saw hadde utrolig mye kjærlighet for mennesker generelt, og var den mest generøse av alle som noen gang har eksistert på denne jord ♡ Han ønsket alle folk her og i det kommende liv oppriktig godhet, og var aldri slem mot noen. Han mishandlet aldri kvinner, barn eller eldre! Heller ikke dyr. Det at enkelte ignorante folk idag stempler han som kvinnemishandler og generelt en forferdelig person, er ikke annet enn falskhet og store misforståelser. Utrolig trist! Hvis du vil bli mer kjent med Profeten Muhammad Saw, kan du gjøre det via knappen under.

    Mer eller mindre alle muslimer, rundt to milliarder mennesker, opplever tegningen som islamofobisk og en krenkelse av deres menneskeverd. Hver gang det er noen som tar seg friheten til å karikere vår Profet Muhammad Saw, blir utfallet at vi muslimer blir utrolig dypt såret. Hvor vi får forskjellige type reaksjoner, noen blir sinte og kjempe lei seg, noen begynner å gråte, og faktisk får mareritt og mister nattesøvnen, fordi det gjør vondt langt inne i hjerterota, og noen tyr dessverre til totalt dumme handlinger. Men enhver person skal svare for sin egen handling, og da bør ikke enhver muslim stå til ansvar for en annen persons handling.

    Når alle veit fra før av at det å karikere Profeten Muhammad Saw vil vekke stor oppsikt, gjøre utrolig mye skade hos muslimer og hos ikke – muslimer. Hvor liv allerede har gått tapt – Its a disaster! Det er så gått ut på dato å komme med det utsagnet «det handler om ytringsfrihet og man må få lov til å tegne hva man vil, bla bla». Altså, hva er viktigst? Å tegne en tegning som garantert provoserer og drive å kverulere, eller å ta et klokere valg, som kanskje kan redde et menneske liv?

    Det vil alltid være enkelte offere som mister kontrollen når mobberen ikke slutter å mobbe! Det burde vi ha lært til nå. Ikke at jeg forsvarer vold eller drap på noe som helst vis – Det er helt forkastelig. For det siste vi vil er å miste et til liv. Men, tydeligvis er det viktigere å tegne en fæl tegning for å få plass til «ytringsfrihet» for å markere oss muslimer nettopp som farlige mennesker. Noe vi ikke er hverken står for, og resultatet kan medføre til at liv går tapt, pga noen umodne folk velger å ty til bisarr og uakseptabel oppførsel.

    Hvis «Alf Torgeir» eller «Bezad» har knust ruta på politibilen som står ute på Romsås, og kasta en murstein gjennom vinduet inn til ei kirke, da er det vel de som burde få skylden for det. Ikke jeg som driver Feeldia, hverken noen som helst annen muslim eller ikke – muslim skal skyldes for det. Det er nettopp det som er budskapet med disse forferdelige karikatur tegningene, det fremstilles at vi ALLE muslimer på jord som følger Profeten Muhammad Saw er farliger, slemme, urettferdige og ondsinnede skapninger. Noe vi selfølgelig ikke er.

    Det å lage håne tegninger mot Profeten Muhammad Saw og Islam må bli lagt i riktig ordning og kontekst. Som vil si at det IKKE er et forsvar mot ytringsfrihet, nei. Det er et forsvar for islamofobi, og det går under forgrening av rasisme.

    Jeg har til og med lest at enkelte muslimske kvinner har blitt såpass preget, og har fått merkbart dårligere psykisk helse pga disse ekle karikatur tegningene, og opplevelsene rundt det. Klart at det er en psykisk påkjenning! Er det virkelig sånn vi vil ha det her i vårt kjære Norge? Vi alle veit at psykisk helse er det mest populære temaet nå om dagen, nettopp fordi det skjer en drastisk økning av psykiske lidelser som depresjon, angstplager etc blant hele verden. Når vi allerede ser at det gir negative resultater på alle mulige arenaer. Da er ikke løsningen, ei heller å tegne dumme og støtende karikatur tegninger veldig behjelpelig, nei.

    Om du ønsker en forandring, da må vi begynne med oss selv. Man må vise respekt, være empatisk, eie medforståelse og medmenneskelighet for andre religioner og livssyn. Vis respekt ved å ikke tegne slike forkastelige karikatur tegninger av vår elskede Profet Muhammad Saw. Prøv å videreformidle det budskapet til alle rundt i klasserommet på en trivelig og ydmyk måte, på arbeidsplassen og sosiale medier, til den grad det lar seg gjøre. At slikt ikke er akseptabelt å tegne, for det resulterer dessverre til forferdelige konsekvenser. For det handler om å bygge broer mellom muslimer og ikke – muslimer ♡ Da trår man ikke over grenser, som man veit kan støte motparten. Kjærleik.

    3
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 10

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og heii gorgeous females ♡ Håper dere har hatt en fantastisk helg, og at Allaah SWT har oppfylt deres sterkeste ønsker. Seriøst, SubhanAllah kan dere tro at 2021 er rett rundt hjørnet! Er så rart å tenke på hvor fort og samtidig hvor treigt det har gått. Jeg har vært i byen på noen ærender i helgen, og måtte ta på meg Buffalo skoa mine. For snøen har lagt seg litt her hvor jeg bor, men noe mindre i Oslo’s mørke gater.

    Og de Buffalo skoa, dere som har et bånd til dem, som jeg har, veit at de faktisk er geniale å bruke som vinter sko, haha. Det er fordi de har litt høyde på seg, så man blir liksom ikke våt på beina. Men, dette er nok bare begynnelsen på vinteren 2020/ 21. Btw, opp igjennem alt har jeg noen ledige timer for Coaching session’s, så det er bare å ta kontakt, snuppiser.

    Håper dere husker noe ifra session 9, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Ikke fokuser på ting som kanskje kan skje deg i fremtiden

    Altså, vi har tre faktorer som kan være relevante i hver sin tid og setting. Det er fortid, nå tid og fremtid. Det mange gjør er at dem enten over bekymrer seg for fortiden eller fremtiden, og rett og slett glemmer det viktigste fokuset, som er nå tid.

    Det mattestykket du la sammen i fortiden for den handlingen du utførte, har gitt sitt resultat om du så fikk det igår eller idag. Men gjort er gjort, og det kan ikke hviskes vekk, men du kan re – dirigere deg selv i en annen retning fra nå av til å ta klokere valg.

    Typisk sett, så tenker man kanskje at man kun har to alternativer i et kommende resultat. Enten å bestå eller å stryke, enten å oppnå et positivt eller negativt utfall. Vi må utvide synsvinklene og tankevirksomheten våres mer, og prøve å være fleksible med valg mulighetene vi har.

    Flere ganger har vi faktisk flere muligheter tilgjengelig, man må bare stoppe opp, og grave etter dem i riktige kister. Graver man i likkister fra starten av med, pluss at man har ei dårlig holdning i tillegg, er det klart at man sannsynligvis vil finne et lik 😂 Man må fortsette å grave på andre områder, til du finner gullet og diamantene i en gullkiste.

    Ofte kan man fokusere og tenke at man kommer til å feile i hva nå enn man er involvert i, som innebærer fremtiden. Man har ikke prøvd å gå en annen vei engang, man har allerede bestemt seg på forhånd at man er fortapt. Om det så er for å bestå en eksamens oppgave, gjenoppta kontakten med din bestevenninne eller mormor, eller å skaffe deg en jobb nå i pandemiens tid.

    Hjernen repeterer «nei, det går bare ikke, as!» Man begynner å danne seg worst case scenarioer, og dagdrømmer om fremtiden med flere negative avkrysnings punkter på den mentale listen sin. Som allerede er avkrysset, men hvorfor det egentlig? Hverken du eller jeg kan spå fremtiden, so relax ♡ Ikke fokuser på ting som kanskje kan skje deg i fremtiden, det er bortkastet energi. Bruk heller styrken og ressursene på nå tid, for å få et bedre resultat i fremtiden.

    Sammen med det må vi alltid huske og tenke på at Allaah azzawajal er den som styrer fortiden, nå tid og fremtid. Selv om noe kan virke lost her og nå, så kan du være med på å styre din egen qadr (skjebne) om du bare gjør Dua til Allaah SWT, og spør Han om veiledning. Allaah azzawajal er Al Hadi – Veiviseren ♡ Hvilken vei som er ment for deg å ta videre da, er allerede skrevet fra før i din Qadr, inkludert det at du gjorde Dua. Eller om du ikke gjorde Dua. Option one is better, definitely ♡ Set goals which involves:

    ♡ Self love ♡ Self therapi
    ♡ Self mastery♡ Self growth

    Ha en nydelig start på uken, in shaa Allaah! Xoxo

    5
  • HVERDAG

    Blogger litt mindre fremover

    Halla og god morgen, dere ♡ Håper dere har det godt om dagen. Dette med å blogge litt mindre er noe jeg har tenkt på en stund, faktisk. Jeg er aktiv med andre prosjekter, Coaching og gjøremål på privaten, som krever mye energi og tid av meg, kjenner jeg. Selv om jeg elsker å drive mitt eget Nettmagasin, så krever det masse planlegging og gjennomføring, de av dere som blogger selv, veit hvordan det er, haha. Det er som å sitte og konstant være opptatt med «skole oppgaver» i hverdagen, med en innlevering her, også plutselig en til igjen oppå der, og sånn fortsetter det.

    For å få litt pusterom og tid til Self Therapi, som er super viktig at man tar seg tid til opp igjennem alt, så er jeg nødt til å blogge en dag mindre i uken, dessverre. De av dere som følger Feeldia Nettmagasin, veit at jeg normalt sett blogger 3 dager i uken. Fra nå i desember kommer jeg til å in shaa Allaah blogge 2 dager i uken.

    Jeg tror at det kommer til å gi meg et sunt lite avbrekk, hvor jeg får tid til å hente meg inn igjen ♡ Hvor lenge jeg skal fortsette med å bare blogge 2 dager, aner jeg ikke nå. Det er noe jeg bare må kjenne litt på, og se hvordan det går i hverdagen, in shaa Allaah. Men, jeg håper dere uansett fortsetter å følge Nettmagasinet Feeldia for inspirasjon & kjærlighet ♡

    Fikk dere kjøpt noe kult på Black Friday salget, eller? Det var et par ting jeg trengte og var gått tom for, blant annet parfyme. På nelly.com hadde de salg på Ariana Grande sin parfyme – Sweet like candy, OMG jeg elsker den duften!! Den er bare sååå nydelig god 😍 En av mine favoritt parfymer, altså!

    Så det er det jeg har klikket meg hjem, og en ny rettetang! Det er fortsatt på vei i posten, som betyr at jeg ikke har fått hentelapp enda. Det var 30 % på GHD sin rettetang, som jeg ellers synes er altfor dyr, haha. Jeg har ikke hatt en ordentlig rettetang på årevis, helt siden jeg gikk på VGS faktisk, lol. Det er en del år siden, så da tenkte jeg at jeg kunne unne meg det nå – Alhamdulillah ♡ Bare håper den er bra! Snx snart, in shaa Allaah.

    Have a blessed Jumuah & weekend, o females

    2