• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 8

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og heii gorgeous souls ♡ Håper alltid dere har det fint og at helgen har vært til nytte for dere. Jeg har endelig fått vært hos frisøren og kuret håret for å få det litt friskere, og det har vært utrolig deilig. Litt hverdags luksus må man jo ha. Alhamdulillah.

    Håper dere husker noe ifra session 7, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Suksessfulle folk prioriterer ikke mellom mye

    Det finnes to forskjellige type mennesker. Den ene er nemlig den som konstant fortsetter å prioritere feil i sin hverdag, mens den andre velger å prioritere mer riktig. Den førstnevnte setter sine følelser før alt annet og handler utifra impulsivitet. Det kan være at man har flere mål i livet sitt. La oss si at vedkommende har rundt 10 mål i første omgang. Mål nr. 1 er det største og viktigste målet du ønsker å oppnå, som f.eks er det å få satt opp din egen nettbutikk fra bunnen av.

    Tro meg, det krever utrolig mye arbeid, tålmodighet, kunnskap, struktur, strategisk tenkning etc for å få på plass en nettside eller nettbutikk, om man selv har null anelse om hvordan man i det hele tatt gjør det. Med andre ord det er tøft arbeid på den mentale fronten, og man trenger mest sannsynlig hjelp fra en expert.

    Under der igjen har du 9 andre litt mindre krevende mål. Hvor vi sier at mål nr. 2 er å lære seg å male lette malerier, for det er en hobby du ønsker å forbedre deg på. Mens mål nr. 3 er å jogge utendørs 2 dager i uken, 30 minutter hver gang. Mål nr 4. er å begynne å game’e litt Xbox igjen i hverdagen fordi man har overarbeidet seg, og trenger å utvikle litt mer fritid for seg selv. For det er også viktig å slappe av for å få styrke nok til å fortsette med hardt arbeid. Det må være en balanse, in shaa Allaah.

    Saken er at man begynner å spille spillet Halo igjen, og det er årevis siden du har spilt spillet. Du kjenner på entusiasmen ved å løfte opp spillkonsollen, og ved å se spill karakterene igjen på den store skjermen gjør at du blir super gira og avhengig av å spille igjen. For nå har du plutselig spilt i 5 timer hver dag i en hel måned. Det er mange som kan bli avhengige av å spille for jo det er absolutt gøy, og utrolig givende å spille, men også tidkrevende.

    Dette eksempelet viser en typisk holdning og en karakter av en person som ikke har klart å fokusere, ei heller prioritere tiden riktig. Planen var jo utgangspunktet å kun sette av 2 timer til spilling én dag i uken. Man ble fristet for det temporære og man feilet. Nettopp fordi det emosjonelle har tatt over viktigere og større mål. Den som prokrastinerer og drøyer viktigere oppnåelser, vil ikke oppnå sine største mål.

    Mens den andre og bedre arten er den personen som uavhengig av følelser klarer å prioritere tiden riktig. Denne personen har de samme målene, men vedkommende er mye mer fokusert på å oppnå positive vedvarende resultater. Det ved å konstant legge fokuset på mål nr. 1 som er å få på plass en nettbutikk iløpet av 3 måneder, in shaa Allaah. Vedkommende setter de temporære gledene lavt nede på prioriterings listen sin, det fordi man ønsker en bedre og større glede i enden.

    Man lærer seg å overse hindringer som dukker opp på veien, og gir dem lite verdi. Når man er streng med prioriteringene sine, blir man også mindre usikker. Man er med på å oppbygge mer selvsikkerhet og selvtilliten øker. Man har satt som mål at man kun skal spille i 2 timer én dag i uken, da følger man opp det uten å nøle.

    Man gjør fysiske tiltak for å faktisk klare å følge det opp. Sett på en alarm på telefonen som teller ned 2 timer, så det ringer når du har spilt spillet i nøyaktig 2 timer. Deretter stopper man og saver spillet, og rydder bort spillkonsollen. Man konsekvent fortsetter å gjøre hva man har bestemt er mest viktig å gjøre. Nettopp å fokusere og fullføre mål nr. 1 in shaa Allaah ♡

    2