• INSPIRASJON

    10 ting å gjøre i høsten

    Halloen der! ♡ Brrrr, sier jeg bare… Nå har det blitt ordentlig høst kaldt ute om morgenen, gitt. Jeg har funnet frem den gode sorte boblejakken min nå, og ull skjerfet som jeg pakker meg godt inn i før jeg trår ut av døren for å farte meg videre til kontoret. Jeg gruer meg egentlig til når snøen begynner å dale ned, men samtidig må jeg bare innstille meg på at det vi har for øyeblikket nå er vakker høst – Som jeg in shaa Allaah skal nyte! ♡

    For det er faktisk en del rekke ting man kan gjøre i høsten for å prøve å gjøre den hyggelig! Autumn creativity is on! Det handler om å ta tak i the small blessings and moments, og fokusere på dem så de blir en litt mer dominerende og givende faktor i hverdagen. Det er de små puslespill brikkene som utgør det store bildet helhetlig! Always! ♡ Disse tingene liker jeg å gjøre for å skape den fineste, lune høst viben… You should try them.

    Levende lys

    Jeg tenner masse levende lys i stuen min. This is just an absolute must, for min del! Elsker å tenne lys! Som sikkert mange av dere også gjør! ♡ Det påvirker mentaliteten min en del psykisk også, it makes me feel good. Nå i disse dager har det jo kommet mange forskjellige fine lys på Nille, Lagerhaus, Kid, HM home, Zara Home etc. Stort utvalg! Åhhh, hvor var det jeg så de rosa søte tre lysene, kanskje det var på Nille? Mulig jeg kjøper de om jeg fortsatt craver etter de, hehe.

    Peis hygge

    Å tenne i peisen er veldiiiig koselig! Det begynner vi alltid å gjøre hvert år når type november og desember slår inn. Da gjelder det å hente inn alt av utstyr som trengs, som på sommeren har blitt plassert ute på terrassen. Ifjor ble jeg faktisk litt flinkere til å tenne i peisen og få den til å brenne en stund. Før sluknet den alltid etter veldig kort tid! Får se om jeg fortsatt har skills dette året! 😅 Ikke alle har peis hjemme, men jeg synes faktisk det er like koselig med fake peis! Hahah! De har noen søte på Rusta veit jeg.

    Den berømte høst turen i skog & mark

    Hva er bedre enn å gå på en ordentlig god skogstur nå på høsten? Friluftsliv er bare sååå digg og bra for hjerte, sinn og kropp. Planlegg og sett av en tur dag i en kommende helg med noen venninner f.eks til Vettakollen! Ta med nok med mat og drikke, og noe snacks dere kan kose dere med når dere når toppen! Herlig ♡ Det er helt nydelig utsikt der, SubhanAllah! Jeg og min gode venninne har planlagt å gå på tur dit snart, må bare virkelig få gjort det snart, in shaa Allaah! ♡

    Høst Bakst

    Jeg føler på noe vis at høsten kind of er bake sesongen. Og da får jeg lyst til å bake meg noen deilige scones med tørket aprikos eller tørket ananas i! Mmm, skikkelig fristende! ♡ Dette må jeg virkelig in shaa Allaah få gjort snart! Bak noen ekstra så du har flere til hele uken, så kan du ta med deg et par i matpakken og nyte hjemmebakte scones også på jobb eller til skolen. Digg as!

    Pugg en ny Surat

    Året har gått, måned for måned, SubhanAllah. Altfor hektiske dager har vi med jobb, familie, venner og livet generelt! Ofte blir det dessverre satt på vent, det med å pugge en ny Surat. Forferdelig leiiit egentlig, og det gir meg dårlig samvittighet! Føler du kanskje med meg? Ja, da er vi to! Men det er overhodet ikke forsent! ♡ La oss prøve å velge ut 1 ny Surat fra Quranen NÅ mens vi lever og har sjansen. Whos in for this challenge? Sett av 10 minutter hver dag eller annenhver dag til å pugge Surat’en. Forhåpentligvis vil vi ha klart det før 2021! ♡ Vi har 2,5 måneder på oss – Lets roll og la oss ha troen på oss selv!

    Lag et høst brev

    Hvor koselig er det ikke med disse fargefulle høst bladene vi har rundt oss nå. Man blir jo glad bare man ser nydelige trær som visner til røde, rosa og oransje nyanser. BLESSINGS! ♡ Alle meldinger og beskjeder skjer jo gjennom telefonen og sosiale medier om dagen. Praktisk, men litt kjedelig og, spør du meg…! Bring the oldschool vibes back! Finn 3 nydelige høst blader fra naturen, og legg de til tørk over natten. Skriv en kort hyggelig beskjed på bladene, og send det i et brev i posten til en du har lyst til å glede! Skriv f.eks «Savner deg ufattelig mye», «Måtte Allaah SWT bringe oss sammen snart», «Ilu» eller noe. Hverdags glede! ♡

    Sett opp visjoner for 2021

    Altså, 2020 har vært tøft og vanskelig for oss alle, og vi veit godt hvorfor, haha! Men halo, nå er tiden inne for å tenke framover og planlegge våres visjoner for 2021, in shaa Allaah! Vi planlegger og prøver så godt vi kan, men Allaah azzawajal har allerede planlagt noe bedre for oss. Men vi må ihvertfall gjøre våres part mens vi kan. Så det er genialt å begynne å tenke på det allerede nå! Ta for deg 3 store eller middels store visjoner/ mål som du in shaa Allaah prøver å få oppnådd og mestret gjennom året.

    Rydd opp i sminke og skjønnhets skuffen

    Gammel sminke og gamle hudpleie produkter kan bli liggendes i skuffen. Hvor de har gått ut på dato, uten at vi legger merke til det. Vi har det så travelt om dagen, at vi kan glemme å sjekke utløpsdatoen på forskjellige produkter. Men allikevel påfører vi det ene og det andre på huden i farta, SubhanAllah. Som regel har hudpleie produkter og sminke en utløpsdato som varer i enten 6 eller 12 måneder, etter åpningen. Allikevel kan man ha sminkefjerner, lipgloss eller annet liggende i over 12 måneder. Man tenker det sikkert går fint å bruke det… Men bruk av gammel sminke eller hudpleie produkter er virkelig ikke bra for huden! Big NO to that, girls! 😅 Rydd i skuffen og i sminkebagen, get rid if the old stuff!

    Cafe besøk

    Aner ikke hvorfor, men når høsten er her føler jeg skikkelig for å ta en kaffe med gode venninner på fine forskjellige cafeer! Jeg er sikkert ikke alene om det, tenker jeg. Uansett om regnet pisker mot vindus ruten, eller om det er -1 på gradestokken når solen titter beskjedent frem i disse dager. Så er det alltid deilig å bare treffe en god gammel eller ei ny venninne og lunche litt sammen med god latter, og ta bilder sammen. Make the small memories also count ♡

    Lag et fuglehus

    De stakkars fuglene som faktisk blir igjen her trenger mat om høsten og vinteren. Sett igang et morsomt prosjekt med å lage egne fuglehus som du kan henge opp på et tre i hagen. ♡ Tenk, hvis vi gjør dette med å ha intensjon om å tilbe Allaah SWT så kan vi få belønning for det, som vi kan samle opp til vår akheera! 😍 AMAZING! Om du ikke har et tre i hagen, som jeg heller ikke har, kan man fortsatt lage et fuglehus og henge det opp i skogen. Så kan du in shaa Allaah prøve å stikke bort én gang i uken, for å titte innom og levere mat til fuglene ♡ Love.

    3