• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 7

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og god mandag, fantastiske dere! ♡ Håper dere har fått gjort noe kult og spennende i helgen. Jeg selv har vært litt demotivert og i lathets modus. Kroppen har bare automatisk tilbydd meg slapphet på et vis… Tror det henger igjen litt pga streiken! Men, det er Alhamdulillah ny uke, som betyr nye muligheter!

    På tide å ta tak i meg selv her og nå i skrivende stund, haha! Im changing my mindset right now! På tide med POSITIVE energy vibes, a better strategy, uploaded battery, and work modus! Er dere med? Im in, in shaa Allaah ♡ Lets continue our talk about mental toughness!

    Håper dere husker noe ifra session 6, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Suksessfulle folk er flinke til å overkomme frykt for å oppnå målet sitt

    Dere veit jo at det er helt naturlig at man kan føle på frykt, fremmedhet, og motstand når man har valgt å sette igang en ny oppgave eller et nytt oppdrag i livet. Fordi du kanskje ikke har vært borte i det før, og det er såklart lov til å føle at ting er skremmende og ubehagelig. Jeg selv synes det kan være skremmende flere ganger å bare hive meg ut i nye ukjente ting, men jeg gjør det for det – For å trå ut av min komfortsone, for å utvikle meg.

    Det gjelder mange av oss, men det handler om hva slags innstiling man velger å ha. For vi må forstå at vi selv har kontroll over våres følelser og handlinger til en stor grad! Vi har makt nok til å kontrollere hjernen, oppførselen vår og våres emosjonelle tilstand ganske så godt – Mye mer enn hva vi velger å tro.

    Suksessfulle folk kan også selvfølgelig bære med seg et lass av frykt og usikkerhet fra starten av. Men de veit også veldig godt fra før at de rett og slett på et tidlig tidspunkt må bare rive seg løs fra den emosjonelle staten av frykt. Så de smarte og organiserte legger opp en mental strategi for å få det til å fungere på forskjellige vis.

    Det er stor forskjell på en person som er omringet og fanget i sin egen frykt og fremmedhet overfor et gjøremål, hvor man dveler i det i lengre tid. Enn en person som er skremt, men samtidig er mental tøff, fordi man har valgt å være det. De veit at det medfølger frykt, som man bare må komme over, for å komme seg videre. De stopper ikke opp pga noe motgang, de vender det om og heller bruker det som en utfordring de SKAL klare å komme over, in shaa Allaah.

    De har en innstilling om at dem alltid skal innstille seg på å overkomme fysiske og psykiske hindringer og problemer i enhver sammenheng. Det gjelder å ikke bry seg så mye om hvor stor eller negativ motstanden er – Prøv å ikke vær så nærtagende. Man må heller fokusere på seg selv, og prøve å legge opp til hvordan man selv kan bli tøffere å takle situasjonen bedre.

    Det kan f.eks være at man plutselig får en ny og rasistisk sjef på arbeidsplassen sin, som snakker nedlatende til deg pga din religion. Selvfølgelig blir man satt ut, og man får vondt inni seg. Hvordan skal du takle det? Enten kan du bli ned trampet og finne deg i tøvet som sjefen din holder på med. Eller så kan du ta retten tilbake, og be om å ha en saklig samtale hvor du konfronterer sjefen din og snakker om dine opplevelser og følelser rundt hendelsene. At du ber sjefen din om å holde seg kun arbeidsrelatert til deg, med en hyggelig tone, og ikke noe mer.

    Hvis sjefen er bisarr og fortsetter å klage på religionen våres, tilby sjefen din på en fin måte, om å lese Quran oversettelsen så sjefen selv kan få oppleve hva ekte Islam er. Hvis sjefen kanskje blir noe imøtekommende, pakk gjerne inn Quran oversettelsen med en sjokolade og gi det bort som en gave til personen. Uten hjerter på selvfølgelig, haha! – For det kan tolkes feil!

    Sjefen din kommer helt sikkert til å bli veldig overrasket. Til og med kanskje så overrasket at vedkommende blir flau over sin egen oppførsel mot deg. Så får du bare se ann reaksjonen, og hvordan ting arter seg videre derifra, in shaa Allaah. Mange ganger må man møte hat med kjærlighet, for å bygge broer med fremmedhet. Å være løsningsorientert er å overkomme frykt og være mental tøff. Overcome your fears now, its possible! Feeldia believes in you – So believe in yourself! ♡

    4