• HVERDAG

    En slapp Onsdag

    Heya dere, mine fine lesere! ♡ Håper livet går bra med dere, både på det fysiske og på det psykiske planet. Som nevnt tidligere, jeg er enda forkjøla og ikke i form… Jeg tror virkelig at jeg ikke har Covid in shaa Allaah, det fordi jeg ikke har noen alvorlige symptomer. Snart har det gått 14 dager, og Alhamdulillah så er jeg på bedringens vei! ♡ Trenger bare å få hvilt ut sånn ordentlig for å få bort den slappheten.

    Når det er sagt, tar Feeldia publiseringsfri frem til mandag 02. November, in shaa Allaah. Så får jeg håpe at jeg har bedre overskudd til da. Ta godt vare på hverandre, enn så lenge! Snakkes snart, vakringer ♡ Stay tuned for Feeldia Nettmagasin.

    3
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 17

    Da er vi igang med episode 17 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 16 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 18 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 😍

    Listen, learn, enjoy! 📝 🗯 Knowledge is power!

    Video 14 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 17 – Hidaya & Seerat Al-Mustaqeem explained – Yasir Qadhi

    3
  • DUNYA,  WORLD TRIPS

    Pillarguritoppen i Gudbrandsdalen

    As salaam aleykom og halloen godtfolk ♡ Håper dere har hatt en amazing weekend! For ei lita tid tilbake var jeg og en av mine beste venninner på en utrolig fin og adventures tur. Av alle steder i Norge landet vi i Gudbrandsdalen! Omg, hvor skal jeg begynne? Hehe… Seriøst, jeg elsker Gudbrandsdalen!! ♡ Jeg synes absolutt alt der er så himla fint! Peneste naturen der, ever! Og folket der, super hyggelige. Etter en del research på nett, valgte vi å gå årets høst tur i en bitteliten by med navnet Otta.

    Folket her i Gudbrandsdalen prater Døøøøøla dialekt, som dere sikkert veit! Hahaha, jeg elsker den dialekten, det finnes ikke noe finere dialekt for min del, as! 😂 Det er nesten så jeg kunne ha flyttet dit for å bo der i ei kort tid, kun for å lære meg ordentlig døl, haha. Skikkelig sjarmerende! ♡ 😍 Hvor enn man snur seg og kaster sine blikk i den lille byen ser man store nydelige fjell som er plantet nede i jorda. Det føltes ut som at vi var 2 små lykketroll på tur i eventyrland, haha!

    På toppen av det hele tittet den fineste og skarpeste regnbuen opp rett foran nesen våres, som gjorde eventyr boosten bare enda bedre. Vi valgte deretter å kjøre opp på fjellet, tente bål eller satte fyr i en ferdig grill som var der ifra før og koste oss max med grillingen. ELSKER friluftsliv, altså! ♡ Vi spiste og varmet oss godt foran bålet, som var viktig at vi gjorde, før vi tuslet videre. Vi hadde på oss godt med klær, boble jakke, tur bukse og alt, men allikevel frøøøs vi! Hahah, da veit vi det til neste gang, at disse to små lykketrollene må kle på seg enda bedre, in shaa Allaah. Hun er det lykketrollet med gult hår, og jeg er ofcourse det med rosa, hehe.

    Stien vi fulgte tok kanskje totalt rundt 2 – 3 timer å gå, vi stakk jo litt innom her og der for å utforske steder på veien. Vi fulgte veien opp til Pillarguritoppen. Lengden på turen var akkurat perfekt, egentlig. Jeg tror ikke jeg hadde orket en tur på 6 – 7 timer. Men dere, halo?! Se hvor fantastisk FIIIN utsikt det var å se når vi nådde øverst på Pillarguritoppen! SUBHANALLAH! ♡ Bildene kan egentlig ikke tilsvare noe av det vi så, for det er en million ganger bedre å se utsikten og alt på ekte.

    Pillarguritoppen er en fjelltopp sørvest for Otta i Sel kommune i Gudbrandsdalen i  Oppland. Den har en høyde på 852 meter over havet. Fjellet har navn etter Pillarguri, og på toppen er det satt opp en støtte til minne om slaget ved Kringen i 1612. Fra toppen er det utsiktspunkt mot Rondane i nord. Øverst der har de også gjemt noen kule skrivesaker for de besøkende, hvor man kan skrive ei liten hilsen i en bok om man vil. Så koselig og ikke minst kreativt! ♡ Selvfølgelig måtte Pillarguritoppen boka da få med seg en hilsen fra Feeldia.

    Magrib tiden slo ganske så fort inn mens vi gikk. Tiden rant litt fra oss, siden vi skravlet og koste oss så mye. Seriøst, jeg ler sååå mye med denne jenta, haha! Vi er jo tross alt barndoms venninner! Når vi nådde Pillarguritoppen var det så og si mørkt allerede, så vi fikk dessverre kun sett utsikten i det mørke. Som på ekte var utrolig vakkert!! ♡ Vi får kanskje in shaa Allaah prøve å få med oss utsikten på dagtid en annen gang.

    Da vi var på vei hjem må jeg ærlig innrømme at det var litt skummelt å gå stien tilbake i en dyster og sort mørk skog. Det var ikke mye lys å se nei, men vi brukte telefon lyset. En ekte challenge, which I completed! Kanskje det bodde noen kannibaler, eller troll der ute i skogen, tullet jeg med. Hehe… Eller om det på ekte fantes elger, bjørn, og ulver eller andre farlige dyr i nærheten av oss. For det kunne absolutt ha vært det! Alhamdulillah, så støtte vi ikke på noe skremmende og vi kom oss trygt hjem.

    Dere veit det havet som Allaah azzawajal snakker om i Quranen, som har to forskjellige farger. En som har en mørk blå farge, og en mer grønn aktig, altså det vannet som aldri mikser med hverandre fordi det er skapt ei barriere imellom… Allahuakbar, det ser man i Otta, i elva der! Det var helt fantastisk å se det med mine egne øyne i realiteten! 😍 Man ser det når man står ved brua der, om jeg husker riktig. Dette er en tur som er GULL verdt å oppleve, så jeg anbefaler å sette den på sjekk listen for Norges turer! ♡

    Quran 55:19 – 21

    He merges the two bodies of fresh and salt water, yet between them is a barrier they never cross. Then which of your Lord’s favours will you both deny?

    6
  • INSPIRASJON

    Lag ditt eget bønne teppe

    God fredag folkens! ♡ Ville bare stikke innom en liten tur for å si As salaam aleykom og heii, selv om formen fortsatt er slapp. I det siste nå hvor enn man går, og man er nødt til å be utendørs, om det så er på jobben, stoppe steder eller i moskeen – Så er man nødt til å ta med seg et eget bønne teppe. Det er for å forebygge Covid smitte, som jeg synes er veldig fint at moskeer har innført som tiltak.

    Jeg skjønner at det kan være tungt og slitsomt å alltid måtte drasse med seg et helt bønne teppe på farten. Det tar mye plass og er lite praktisk! Jeg hadde et reise bønne teppe før som jeg alltid pleide å ha med meg rundt omkring i vesken. Det har jeg klart å rote bort, nå i den siste tiden, dessverre. Det var laget av et annet type materiale, nesten litt sånn plastikk aktig, uten at jeg veit nøyaktig hva det var. Men det var upraktisk å putte i vaskemaskinen iallefall, for da ble trykket og motivet vasket av. Så det ble bare seende stygt ut til slutt!

    Så jeg trengte noe jeg kunne bruke som erstatning. Da kom min gode mamma med et fint forslag om at jeg heller kunne bruke noen gamle skjerf som lå stappet i klesskapet. Altså, ikke sånne tykke skjerf som er ment for vinteren, haha! Mer sånne tynne tørkler, både i firkantet eller avlange funker! De er så lette og praktiske å ha med seg! Sjekk skapet ditt, godt mulig du har noen skjerf du ikke bruker lenger, som du fint kan bruke til bønne teppe nå. Gjenbruk er bra, snuppiser! ♡

    Det som er fint er at de kan vaskes ofte, og gjør det gjerne etter hvert eneste bruk, in shaa Allaah. Derfor lønner det seg å ha et par stykker liggendes. Når man har et par i forskjellige motiv og farger, kan man også matche det med klesstilen sin og humøret – Fantastisk! Rull den sammen, og fest ei strikk rundt, and you’re good to go! ♡ Ha en blessed Jumuah! LOVE.

    3
  • FEELDIA EVENTS

    FEELDIA: QIYAM AL LAYL TIME 3

    As salaam aleykom og heii gorgeous females ♡ Håper dere har hatt en fin start på uken! Jeg har hatt en minnerik helg, kan jeg vel si. Igår var første snø dag her borte ved meg, men snøen forsvinner nok sikkert ganske så snart om det regner tenker jeg. Jeg er egentlig litt sliten etter helgen, og kulda har klart å gjøre meg forkjøla. Som betyr at jeg ikke orker altfor mye akkurat nå, og at jeg selv har satt meg i karantene for 14 dager.

    Uansett, det er iallefall Qiyam al Layl time idag! 😍 💖 Om du ikke har vært med på eventet før anbefaler Feeldia deg å lese gjennom denne posten først.

    Håper du har gjort deg en intensjon om å bli med idag, beacuse its just SOOO WORTH IT! ♡ Selv om jeg føler meg syk akkurat nå, så skal jeg in shaa Allaah prøve å ihvertfall få til 2 rakaah med nawafil bønn for å be Qiyam al Lail Salaah. Det er kun for min egen del, og dine ekstra nawafil Salaah er kun til fordel for deg selv og blir registrert som gode gjerninger for deg til dommedagen. AMAZING! ♡

    Quran 2:148

    To every community is a direction towards which it turns. Therefore, race towards goodness. Wherever you may be, Allah will bring you all together. Allah is capable of everything.

    Så, om du vil bli med på dette kule online eventet, hvor enn du befinner deg i dag… Gjør intensjon om å tilbe og elske Allaah azzawajal ved å be til Hans Majestet. Etter Isha, sett av litt ekstra tid til nawafil Salaah. Som jeg alltid sier, å bare be 2 rakaah er sykt mye bedre enn å be 0! ♡ Ajr’en (belønningen) er sååå mye bedre og mer verdt enn alt som eksisterer i dette verdslige liv.

    Før Isha, finn frem ditt favoritt bønnene teppe. Gjør wudo med intensjon om å tilbe Allaah SWT, hvor du ønsker å bli ren før du skal stå foran Den alt Dominerende og Opphøyde. Sjekk sosiale medier før bønn, så du føler deg ferdig med Fb, Insta, chatter etc før Isha, så du kan konsentrere deg ultimat for å tilbe Allaah azzawajal. Be så mange rakaah du orker, and enjoy the Qiyam al Lail ♡ Husk å gi deg selv en klapp på skulderen, med en god dæsj av ydmykhet når du er ferdig. Det er en gave i seg selv at Allaah azzawajal guider oss til Siratul Mustaqeem for å tilbe Han ♡

    Utover dagen skal jeg ta meg litt tid til å sjekke mail og diverse… Og slappe av så mest så mulig, så jeg in shaa Allaah blir fortest mulig frisk! Ha en flotters onsdag, vakringer!

    1
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 16

    Da er vi igang med episode 16 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 15 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 17 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 🦝

    Listen, learn, enjoy! 📝 🍁 Knowledge is power!

    Video 15 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 16 – Verse 6: Ihdina As-siratal Mustaqeem  – Yasir Qadhi

    1
  • FEELDIA EVENTS,  VIDEO - THE ARMY OF SATAN

    Upcoming: FEELDIA: QIYAM AL LAYL time 3 & THE ARMY OF SATAN – EPISODE 8

    As salaam aleykom og heii beautiful souls ♡ Håper uken har vært positivt givende for dere! Denne uken har jeg vært litt bortreist ifra hjemme, og det har vært ganske så deilig egentlig. Hjernen trenger å koble litt av, og øynene trenger å se litt andre ting. Ihvertfall nå i disse Corona tider… Man føler seg rastløs, det har iallefall jeg gjort. Det har vært digg å slippe å lage mat i noen dager! Haha. Å bli servert både frokost, lunch og god middag er veldig behagelig – Alhamdulillah ♡

    Dere… Da er vi in shaa Allaah snart igang med Qiyam al Lail time igjen! Åhhh, det blir fint det! Å be nawafil bønn og salaatul Qiyam al Lail er noe man oppfordres til å gjøre når som helst i livet, og så mest så mulig for å oppnå ajr (belønning) for våres akheera. Ikke at det bare praktiseres én spesifik og spesiell dag, hvor man stopper etter det. Men som det er nevnt i det andre innlegget under her, at Feeldia online events sine ibadaat (tilbedelses handlinger) også burde praktiseres i sin hverdag, in sha Allah.

    Om du er ny leser og ønsker å delta på dette online eventet med Feeldia, anbefaler jeg deg først å lese gjennom denne posten.

    Så! Sett av in shaa Allaah onsdag 21. Oktober til some worship time! Elsk 😍 Hva er nå bedre enn å prostrere til Allaah azzawajal noen ekstra ganger?! Beste tingen man kan gjøre i verden, faktisk! Som gir resultater som indre sjelefred, og ro i mentaliteten ♡ Synes det er så viktig å prøve å be Qiyam al Lail så ofte man orker og gidder. Det handler egentlig mest om å prioritere riktig, og legge det høyest mulig på prioriterings listen sin.

    Jeg av alle, og du av alle, burde prøve å sette av minst én dag i måneden til å prøve å be Qiyam al Lail. Som sagt, ikke fordi dagen du setter av er noe spesiell! Men fordi det da in shaa Allaah blir gjort, om man fører det inn på kalenderen og følger det opp. Det er ikke så mange av oss som prioriterer det med å be ekstra bønn i hverdagen, forutenom i Ramadan hvor vi ber Taraweeh. Så det å hente seg litt inn i det igjen i hverdagen er bare positivt! Feeldia events er ment som oppmuntring og øvelse til å praktisere ibadaat mer og mer! Det er først og fremst en påminnelse til meg selv ♡ før noen andre.

    Online eventet går simpelt ut på at hvor enn man befinner seg, så tar man seg tid til å be Qiyam al Lail, etter Isha bønn. Om du så kun får til å be 2 rakaah, så skal du tenke at det er mye bedre enn ingenting! ♡ Og at det registreres hos Allaah azzawajal! Men be såklart mer om du får til! More is always better! 😍

    Dere får ha en riktig god helg, så snakkes vi snart in shaa Allaah! ♡

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan. Lets roll episode 8, in sha Allah ☆ 15 minutter med konsentrasjon!

    2
  • INSPIRASJON

    10 ting å gjøre i høsten

    Halloen der! ♡ Brrrr, sier jeg bare… Nå har det blitt ordentlig høst kaldt ute om morgenen, gitt. Jeg har funnet frem den gode sorte boblejakken min nå, og ull skjerfet som jeg pakker meg godt inn i før jeg trår ut av døren for å farte meg videre til kontoret. Jeg gruer meg egentlig til når snøen begynner å dale ned, men samtidig må jeg bare innstille meg på at det vi har for øyeblikket nå er vakker høst – Som jeg in shaa Allaah skal nyte! ♡

    For det er faktisk en del rekke ting man kan gjøre i høsten for å prøve å gjøre den hyggelig! Autumn creativity is on! Det handler om å ta tak i the small blessings and moments, og fokusere på dem så de blir en litt mer dominerende og givende faktor i hverdagen. Det er de små puslespill brikkene som utgør det store bildet helhetlig! Always! ♡ Disse tingene liker jeg å gjøre for å skape den fineste, lune høst viben… You should try them.

    Levende lys

    Jeg tenner masse levende lys i stuen min. This is just an absolute must, for min del! Elsker å tenne lys! Som sikkert mange av dere også gjør! ♡ Det påvirker mentaliteten min en del psykisk også, it makes me feel good. Nå i disse dager har det jo kommet mange forskjellige fine lys på Nille, Lagerhaus, Kid, HM home, Zara Home etc. Stort utvalg! Åhhh, hvor var det jeg så de rosa søte tre lysene, kanskje det var på Nille? Mulig jeg kjøper de om jeg fortsatt craver etter de, hehe.

    Peis hygge

    Å tenne i peisen er veldiiiig koselig! Det begynner vi alltid å gjøre hvert år når type november og desember slår inn. Da gjelder det å hente inn alt av utstyr som trengs, som på sommeren har blitt plassert ute på terrassen. Ifjor ble jeg faktisk litt flinkere til å tenne i peisen og få den til å brenne en stund. Før sluknet den alltid etter veldig kort tid! Får se om jeg fortsatt har skills dette året! 😅 Ikke alle har peis hjemme, men jeg synes faktisk det er like koselig med fake peis! Hahah! De har noen søte på Rusta veit jeg.

    Den berømte høst turen i skog & mark

    Hva er bedre enn å gå på en ordentlig god skogstur nå på høsten? Friluftsliv er bare sååå digg og bra for hjerte, sinn og kropp. Planlegg og sett av en tur dag i en kommende helg med noen venninner f.eks til Vettakollen! Ta med nok med mat og drikke, og noe snacks dere kan kose dere med når dere når toppen! Herlig ♡ Det er helt nydelig utsikt der, SubhanAllah! Jeg og min gode venninne har planlagt å gå på tur dit snart, må bare virkelig få gjort det snart, in shaa Allaah! ♡

    Høst Bakst

    Jeg føler på noe vis at høsten kind of er bake sesongen. Og da får jeg lyst til å bake meg noen deilige scones med tørket aprikos eller tørket ananas i! Mmm, skikkelig fristende! ♡ Dette må jeg virkelig in shaa Allaah få gjort snart! Bak noen ekstra så du har flere til hele uken, så kan du ta med deg et par i matpakken og nyte hjemmebakte scones også på jobb eller til skolen. Digg as!

    Pugg en ny Surat

    Året har gått, måned for måned, SubhanAllah. Altfor hektiske dager har vi med jobb, familie, venner og livet generelt! Ofte blir det dessverre satt på vent, det med å pugge en ny Surat. Forferdelig leiiit egentlig, og det gir meg dårlig samvittighet! Føler du kanskje med meg? Ja, da er vi to! Men det er overhodet ikke forsent! ♡ La oss prøve å velge ut 1 ny Surat fra Quranen NÅ mens vi lever og har sjansen. Whos in for this challenge? Sett av 10 minutter hver dag eller annenhver dag til å pugge Surat’en. Forhåpentligvis vil vi ha klart det før 2021! ♡ Vi har 2,5 måneder på oss – Lets roll og la oss ha troen på oss selv!

    Lag et høst brev

    Hvor koselig er det ikke med disse fargefulle høst bladene vi har rundt oss nå. Man blir jo glad bare man ser nydelige trær som visner til røde, rosa og oransje nyanser. BLESSINGS! ♡ Alle meldinger og beskjeder skjer jo gjennom telefonen og sosiale medier om dagen. Praktisk, men litt kjedelig og, spør du meg…! Bring the oldschool vibes back! Finn 3 nydelige høst blader fra naturen, og legg de til tørk over natten. Skriv en kort hyggelig beskjed på bladene, og send det i et brev i posten til en du har lyst til å glede! Skriv f.eks «Savner deg ufattelig mye», «Måtte Allaah SWT bringe oss sammen snart», «Ilu» eller noe. Hverdags glede! ♡

    Sett opp visjoner for 2021

    Altså, 2020 har vært tøft og vanskelig for oss alle, og vi veit godt hvorfor, haha! Men halo, nå er tiden inne for å tenke framover og planlegge våres visjoner for 2021, in shaa Allaah! Vi planlegger og prøver så godt vi kan, men Allaah azzawajal har allerede planlagt noe bedre for oss. Men vi må ihvertfall gjøre våres part mens vi kan. Så det er genialt å begynne å tenke på det allerede nå! Ta for deg 3 store eller middels store visjoner/ mål som du in shaa Allaah prøver å få oppnådd og mestret gjennom året.

    Rydd opp i sminke og skjønnhets skuffen

    Gammel sminke og gamle hudpleie produkter kan bli liggendes i skuffen. Hvor de har gått ut på dato, uten at vi legger merke til det. Vi har det så travelt om dagen, at vi kan glemme å sjekke utløpsdatoen på forskjellige produkter. Men allikevel påfører vi det ene og det andre på huden i farta, SubhanAllah. Som regel har hudpleie produkter og sminke en utløpsdato som varer i enten 6 eller 12 måneder, etter åpningen. Allikevel kan man ha sminkefjerner, lipgloss eller annet liggende i over 12 måneder. Man tenker det sikkert går fint å bruke det… Men bruk av gammel sminke eller hudpleie produkter er virkelig ikke bra for huden! Big NO to that, girls! 😅 Rydd i skuffen og i sminkebagen, get rid if the old stuff!

    Cafe besøk

    Aner ikke hvorfor, men når høsten er her føler jeg skikkelig for å ta en kaffe med gode venninner på fine forskjellige cafeer! Jeg er sikkert ikke alene om det, tenker jeg. Uansett om regnet pisker mot vindus ruten, eller om det er -1 på gradestokken når solen titter beskjedent frem i disse dager. Så er det alltid deilig å bare treffe en god gammel eller ei ny venninne og lunche litt sammen med god latter, og ta bilder sammen. Make the small memories also count ♡

    Lag et fuglehus

    De stakkars fuglene som faktisk blir igjen her trenger mat om høsten og vinteren. Sett igang et morsomt prosjekt med å lage egne fuglehus som du kan henge opp på et tre i hagen. ♡ Tenk, hvis vi gjør dette med å ha intensjon om å tilbe Allaah SWT så kan vi få belønning for det, som vi kan samle opp til vår akheera! 😍 AMAZING! Om du ikke har et tre i hagen, som jeg heller ikke har, kan man fortsatt lage et fuglehus og henge det opp i skogen. Så kan du in shaa Allaah prøve å stikke bort én gang i uken, for å titte innom og levere mat til fuglene ♡ Love.

    3
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 15

    Da er vi igang med episode 15 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 14 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 16 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must 😄 ☕

    Listen, learn, enjoy! 🍂 🍁 Knowledge is power!

    Video 19 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 15 – I’bada (worship) and Isti’yana (seek help)? – Yasir Qadhi

    2
  • ISLAM

    Fenomenet Sannhet vs falskhet

    As salaam aleykom og hallo fineste skapninger! God mandag morgen! Disse fenomener som sannhet og falskhet har jeg undret over uttalige ganger gjennom livet. Hvorfor er jeg egentlig skapt, og hva er sant og hva er falskt? Jeg landet på at Islam er den eneste sannheten som eksisterer på jord, og at det er det som virkelig er meningen med livet.

    Det var alltid mange som nevnte at «alle har sin egen sannhet» og at alles sannhet er gyldig og ekte for den enkelte på det subjektive planet. For meg så ga det aldri noe rasjonalitet hverken mening, fordi i mitt hjerte måtte det kun være én sannhet, fordi det utgjør sannheten – Som skulle være perfekt for hele menneskeheten, og ikke bare for et enkelt individ, og deres ønsker. Fordi vi alle har ulike ønsker og meninger vi mener er bra for oss selv. Men kun Allaah SWT vet hva som er best for oss alle, i tiden som var, nå tid og i fremtid.

    Fordi som vi veit, så må det eksistere noe som er det motsatte av sannhet, og det er falskhet. Akkurat som at det motsatte av positivitet er negativitet. Det er to faktorer som er realistiske og ekte i livet som vi alle opplever daglig. Samme gjelder genuinitet/ sannhet og falskhet – Its real in our lives.

    Og det er enten eller, for noe så detaljert, og perfekt designet som meningen med livet, kan ikke være både sannhet og falskhet samtidig. Akkurat som at Skaperen og skapelser ikke kan være hverandre samtidig. I likhet med at vått og tørt ikke kan være både vått og tørt samtidig. Eller at Designeren av en mobil telefon ikke både kan være Designeren og telefonen (designet) samtidig. Det er umulig, and it doesnt make any sense! 😅

    Jeg har alltid vært utrolig opptatt av akkurat det der med hva som er sannhet og falskhet generelt, i mange tilfeller gjennom livet. Om det så er vedrørende religion, venner og relasjoner, utseende eller annet. Så når jeg spør meg selv, hva er det jeg liker og beundrer ved Islam, da kommer jeg alltid tilbake til det at jeg elsker Islam fordi det simpelt sett er The Truth of life ♡

    Og selfølgelig at Allaah azzawajal er den éne sanne Skaperen og er Al Qahhaar (Den alt Dominerende). Nettopp derfor er det min drivkraft og motivasjon til å praktisere Islam, til den grad jeg in shaa Allaah får til – Alhamdulillah For å få en dypere mening med livet, og dens forståelse bør man gi disse to faktorene om sannhet og falskhet høy verdi og anerkjennelse – For å klare skille mellom hva som er riktig og galt å praktisere i livet i henhold til Islam.

    Ønsker dere en awesome kickstart på uken! Stay positive – Cause its always hope and love with Allah SWT! Jeg skal videre på en kaffe date med ei venninne utover dagen! Det blir godt å skravle litt buisness og life, le og sosialiseres ♡ Hverdags gleder.

    4
  • FOODILICIOUS

    Fredags kos med kesam dessert

    Hei vakringer! ♡ Håper dere har det fint. Det er seriøst helt utrolig hvor fort tiden går, hvor har 2020 blitt av, liksom!? Det føltes virkelig ut som at jeg var i Dubai for bare litt siden, og nå har jeg så syyykt lyst til å reise igjen, hehe! Savner sol og god varmen! Jeg vet ikke helt hvordan det blir med det akkurat nå, det er så vanskelig å si og uforutsigbart. Så det emnet får jeg heller komme tilbake til senere, in shaa Allaah.

    Jeg tror vi alle kanskje er sånn passelig lei av Covid nå, SubhanAllah. Lite som skjer om dagen på den sosiale fronten. Jeg møter jo mine venninner og er med familien etc, men det bare er litt lite som skjer av sånne mer inspirererende arrangementer og slike ting. Det er liksom givende for den mentale psyken min på en helt annen måte. Men, livet sprudler allikevel – Cause life is what you make it! ♡

    Det er Alhamdulillah Jumuah, dere! Beste dagen som tilbyr høst kos inne i sofaens kosekrok, med et deilig ullpledd man kan pakke seg godt inn i, for min del. Med en skikkelig nammenam dessert i vente, som er super digg og veldig enkel å lage! Sunn er den også! 😍 Så denne helgen går mot total chill modus for min del, tenker jeg ♡ Også litt planlegging for diverse saker ofcourse, thats a must you guys.

    For 3 porsjoner

    1 pakke Bixit havrekjeks – 4 kjeks

    1 pakke bringebær

    1 pakke blåbær

    1 Tine vanilje kesam

    Litt melis om du ønsker, for å pynte på toppen

    ♡ Finn frem noen fine glass du ønsker å bruke. Jeg synes desserten ser penere ut når man bruker litt elegante glass – For da ser det mer fristende ut 😉

    ♡ Bruk en liten gjennomsiktig pose hvor du legger 2 kjeks i posen av gangen. Finn noe du kan bruke for å knuse kjeksen i posen med, ved å slå oppå posen. Slå så kjeksene er godt knust. Knus dermed resterende kjeks i en omgang til.

    ♡ Fortsett med å legge et lag med Tine kesam nederst på bunnen av glasset. Så et lag med bringebær, og et lag med knust kjeks der oppå igjen. Også et lag med blåbær, så er lag med Tine kesam igjen. På toppen legger man på knust kjeks igjen og pynter med friske bær.

    ♡ Strø gjerne litt melis oppå toppen via en sil, om du ønsker. Avkjøl glassene i kjøleskapet i 30 minutter før servering. Eller la det stå i kjøleskapet over natten om du vil lage desserten dagen før, som jeg har gjort. Enjoy! ♡

    Kose dere, søtinger! I know a will ♡ Kjærleik

    5
  • THE ALTERNATIVE WORLD

    Kan vi feire halloween?

    As salaam aleykom og hallo kjære oktober 2020! Oktober er måneden for når høsten 100 % har kommet igang, hvor det har blitt kaldt og vått ute. Noen har allerede tatt frem den gode varme dunjakken som har hengt trygt i skapet frem til nå. Oktober er også typisk måneden hvor folk gjør seg både mentalt og fysisk klare til å feire Halloween. Det treffer inn hvert år på samme tid og det treffer folks hjerter.

    Man ser folk i butikker stå å gruble over hva slags antrekk de skal kjøpe seg for å vise seg stolt frem for den store mørke aftenen. Man ser ekle masker og kostymer som skal representere døden, Satanske skapelser, og usanne skapelser som Dracula, vampyrer, døde dukker som er besatt av ondskap, zoombier, mumier etc

    Hvem vet, snart blir det sikkert akseptert å kle seg ut som en pedofil også, og det blir ledd av fordi folk mener det sikkert er greit, så lenge det er for Halloween og er ment som tull. Folk er jo dritings ute på slike Halloween fester uansett, som regel. Da er det ofte akseptabelt å gjøre hva enn man vil så lenge det får folk til å le og er underholdende. For det betyr mer enn moral og etikk idag, trist nok.

    Over halvparten av menneskeheten som involverer seg i og feirer Halloween, vet ikke selv engang hva konseptet virkelig er og hva det går ut på. Hvor tragisk er ikke det at folk skal feire noe blindt, uten å vite deres opphav og hva som egentlig feires? Den tiden vi lever i nå, de aller færreste stopper opp og tenker «Hva er meningen med livet? Eller, hvorfor feirer jeg egentlig Halloween eller bursdag, i det hele tatt?»

    Mennesker følger etter andre mennesker. Hvis alle andre i klassen kjøper seg en viss ting, vil man automatisk føle press til å måtte leve opp til det. Ellers blir man en outsider, og hvem vil være en outsider? Når livet er vanskelig i seg selv! Da er det vel kanskje like greit å bare stå i den forferdelige lange køen i 2,5 timer, fordi du er sent ute med planleggingen. Og betale for den Satanske sort røde hekse drakten til 899 kr for å bruke den i 5 timer. Og dagen derpå ikke huske noe av det du gjorde igår, omtrent. Så lenge man ikke blir en outsider og lider av FOMO (Fear of missing out) «syndromet», så er det vel greit å bare følge crowden.

    Slik tenker dagens voksne og ungdom, og det er en farlig mentalitet og utvikling. Hvor man blir en slave av det verdslige liv og trender, og blir lurt av Satan og hans godt planlagte plan. Man gjør alt det samme som alle andre gjør, som en robot uten hjerne, uten å tenke selv hvorfor man gjør noe. Samme gjelder Halloween dagen. Muslimer og ikke – muslimer, selv på barneskolen, ungdomsskolen, VGS og i voksen alder feirer folk Halloween. Og de voksne er med på å oppmuntre barna sine til å gjøre det samme. Fordi det er vel bare «stas og moro».

    Men nei kjære leser, det er ikke fornuftig eller smart å feire noe bare fordi alle andre gjør det. Man blir utrolig avhengig av andre, og lite selvstendig tenkendes! Hjernen blir låst til å følge samfunnets normer, vaner og regler, totalt i blindhet, uten å vite hva de inneholder. Og uten å vite hva slags konsekvenser det medfølger for sjel, kropp og sinn – For dette liv og det hinsidige.

    Som Muslimer burde vite bedre, og om vi ikke veit bedre, burde vi ihvertfall gjøre en grundig research om hva ulike konsepter og feiringer innebærer. Det har jeg valgt å gjøre for deg ♡ For å opplyse deg om at Halloween ikke har noe med Islam å gjøre i det heletatt. At vi som Muslimer burde totalt avstå fra slike feiringer, for Allaah SWT sin skyld – For å redde sjelen våres fra å bli missledet. For vårt mål er å redde oss selv fra helvete, og in shaa Allaah oppnå evig Jannah ♡

    Om innlegget

    Dette innlegget er rettet mot selve praksisen/ festivalen og troen på Halloween konseptet i seg selv og dens lære, og ikke imot en enkelt persons aktivitet og intensjon. For det er kun Allaah SWT som kan vite nøyaktig hva ens intensjon er – Ikke jeg. Jeg vil heller ikke si at enkelt individer har gjort avgudsdyrkelse (Shirk), for det overlater jeg til Allaah azzawajal å bedømme. Det ansvaret fraskriver jeg meg, for det å dømme en enkelt persons handling basert på Shirk eller Kufr, er ikke en rett jeg ønsker å ta for meg ♡

    Hva er Halloween i nå tid?

    Hvert år på kvelden 31. Oktober, maler millioner av barn og voksne over hele Nord – Amerika og andre steder i verden ansiktene sine, kler seg i kostymer og går fra dør til dør for å tigge godteri og snacks. De voksne dekorerer ofte husene sine med ulike djevelske figurer, skjærer skumle ansikter på gresskar og setter lys i dem for å skape Jack-O-Lanterns. Barn og ungdommer tilføyer setningen «trick or treat?» hos den de ringer på til. På norsk heter det «knask eller knep?» Rettere sagt, så truer de den man ringer på til ved å gi dem 2 muligheter. Enten så er man pålagt til å gi dem godterier og snop, ellers ber man om bråk hvis man ikke gir ifra seg det de ønsker å få.

    Noen ganger så hender det at mange som ikke ønsker å delta i Halloween feiring, ikke har kjøpt inn noe snop til dem som ringer på. Eller ikke gidder å lukke opp døren. Da kan ungdommer bli provosert og ta hevn eller utføre «trick» konseptet. Det kan innebære ulike ting som f.eks å «TP The house» som betyr å feste do rull over vedkommendes hele hus, eller å urinere på hage blomstene, forsøple dør utgangen eller annen uhøflig oppførsel.

    Dette er å ha dårlig karakter som person, uavhengig av hva slags feiring folk deltar i. For jo, visse ungdommer og fulle folk kan ty til slike handlinger. Mens det også er andre der ute med høflige og gode manerer, som velger å bare gå til neste hus om de får avslag. Dette er Halloween konseptet og feiring for nyere tid, inkludert masse alkohol inntak under aftenen.

    Halloween’s opprinnelse og historie

    Den gamle keltiske irske/ skotske/ walisiske festivalen kalt Samhain anses av de fleste historikere og forskere å være forgjengeren av det som nå er Halloween. På norsk kalles det for Allehelgensaften, som stammer ifra Allehelgensdag. Halloween/ Samhain var nyttårsdagen til de hedenske kelterne. Det var også deres dødes dag, en tid da man trodde at sjelene til de som hadde dødd i løpet av året fikk tilgang til «De dødes land».

    Mange tradisjonelle tro og skikker knyttet til Samhain praktiseres fortsatt i dag 31. Oktober. Mest bemerkelsesverdig av disse skikkene er fremgangsmåten med å overlate mat og drikke (nå godteri og snop) til maskerte og utkledde Halloween deltagere, og tenning av bål.

    Allehelgensdag er en helligdagsmarkering og festen for alle de Helgener, hvis navn ikke er kjent. En Helgen er i kristen tradisjon, unntatt i de reformerte kirker, en person som levde sitt liv som en så vellykket «Kristi etterfølgelse» at kirken offisielt kunne slå fast at det ikke lenger var han eller hun som hadde levd, men Kristus som levde i ham eller henne. Det betydde at det egentlig var Kristus man æret i helgenen. Slike personer kan skrives med tittelen «Sankt/ Saint» (hellig) foran fornavnet, mens etternavnet da gjerne sløyfes.

    Elementer av denne festival dagen Halloween ble innlemmet i den kristne festivalen All Hallow’s Eve, eller Hallow – Even, natten før All Saint’s Hallows Day. Det refereres til «alle helliges kveld». Det er glansingen av navnet Hallow – Even som har gitt oss navnet Halloween. Inntil nylig tid, i noen deler av Europa ble det antatt at de som var døde på denne natten gikk rundt blant folk, og at hekser og trollmenn også fløy ute iblant folk. Som forberedelse til dette ble det bygd bål for å avverge disse ondsinnede åndene.

    På 1800 – tallet ble heksers sprell erstattet av triks for barn. Samhains ånder, en gang antatt å være ville og mektige, ble nå anerkjent som onde. Selv troende kristne begynte å forkaste denne festivalen. De hadde oppdaget at de «såkalte» gudene, gudinnene og andre åndelige vesener fra de hedenske religionene, faktisk var Satanskt bedrag. Visse spesielle krefter som folk opplevde under denne festivalen var virkelig på ekte, men de var manifestasjoner fra Satan som villedet folk mot tilbedelse av falske avguder.

    Dermed avviste de skikkene knyttet til Halloween, inkludert alle representasjoner av spøkelser, vampyrer, menneskelige skjeletter, symboler på de døde, djevelske og andre onde skapninger. I feiringen er det vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden, de levende døde, svart magi og mystiske monstre. Svart og oransje er blitt typiske halloween farger og står for henholdsvis «natt og mørke makter» samt «gresskar og markens grøde».

    Wicca er en løst organisert paganistisk religion som baserer seg på heksekunst og svart magi. I Wicca regnes Samhain/ Halloween som en av de fire store, av de åtte sabbatene. Det må også bemerkes at mange Satan – tilbedere til den dag idag anser kvelden 31. Oktober for å være deres mest hellige dag. Og mange troende kristne i dag fortsetter å distansere seg fra denne hedenske høytiden.

    Det Islamske perspektivet

    Imaan (tro) er grunnlaget for det Islamske samfunnet, og Tawheed (monoteisme) er essensen av denne troen og selve kjernen i Islam. Beskyttelse av Imaan og av ren Tawheed er det primære målet for all Islamsk lære og lovgivning. Det er viktig å holde det muslimske samfunnet renset fra alle spor fra Shirk (polyteisme og avgudsdyrkelse) og rester av feil. Derfor må det føres en kontinuerlig bestrebelse og motgang mot alle skikker og praksiser som stammer fra samfunnets uvitenhet om falsk guddommelig veiledning.

    Muslimer bør ta hensyn til denne advarselen og avstå fra å kopiere eller etterligne ikke – muslimer i Halloween feiringen. Islam har sterkt forbudt muslimer å følge de religiøse eller sosiale skikkene til ikke – muslimer, spesielt de som er idol – tilbedere eller de som tilber Satan. Fra et Islamsk synspunkt er Halloween en av de verste feiringene på grunn av sin opprinnelse og historie man kan delta i. Det er haraam (forbudt) å delta i en slik praksis, selv om det kan være noen tilsynelatende gode eller ufarlige elementer i det.

    Muslimer er pålagt til å ikke etterligne negativ atferd og skikker fra ikke – muslimer, eller å begå deres uanstendighet. Atferd imitasjon vil påvirke holdningen til en muslim og kan skape en følelse av sympati med de uanstendige livsformene. Islam søker å rense muslimen fra all umoralsk oppførsel og vaner, og dermed bane vei for Quranen og den profetiske Sunnah for å være den riktige og rene kilden for opprinnelig Islamsk tanke og oppførsel. En muslim bør være en modell for andre i tro og praksis, atferd og moralsk karakter, til den beste grad man er i stand til. Og ikke en blind etterligner avhengig av andre nasjoner og kulturer.

    Selv om man bestemmer seg for å følge den ytre og overfladiske fremgangsmåten til å feire Halloween, uten å erkjenne den dypere betydningen eller den historiske bakgrunnen for denne skikken, er han eller hun fortsatt skyldig i å hengi seg til denne hedenske festivalen – Sier Ulamaa (Lærde). Utvilsomt, selv etter å ha hørt sannheten, vil noen muslimer fremdeles delta i Halloween og sende barna sine fra hus til hus for å delta i «trick or treat» opplegget. De vil prøve å rettferdiggjøre det ved å si at de gjør det bare for å gjøre barna lykkelige.

    Men hva er plikten til muslimske foreldre? Er det å følge barnas ønsker uten å stille spørsmål, eller å forme dem innenfor de riktige Islamske rammene som er beskrevet i Quranen og Sunnah? Det er muslimske foreldres ansvar å gi korrekt Islamsk opplæring og instruksjon til barna sine. I stedet for å instruere barna til Islam og være et forbilde for dem, heller tillater og oppmuntrer foreldre barna sine til å bli undervist og delta i ikke – muslimske feiringer og deres levemåte. Hvordan kan denne plikten utføres hvis foreldre viser dem feil vei fra starten av? Be a rolemodel and set the best example, in shaa Allaah ♡ For det du tillater, kommer de til å akseptere og adaptere som det riktige.

    Muslimske foreldre må lære barna sine å avstå fra å praktisere løgn og falskhet, og ikke etterligne ikke – muslimer i deres skikker og festivaler som stammer fra Satan. Hvis barn og ungdom blir opplært til å være stolte av sin Islamske identitet via god dialog, kjærlighet, oppmuntring og forståelse, vil de in shaa Allaah avstå fra Halloween og andre ikke – muslimske feiringer, som bursdager, merkedager, Jul, Valentinsdag osv.

    Det gjelder å vise sine voksne venner og bekjente også, at man er stolt over Islamsk sannhet, sendt til menneskeheten fra Allaah azzawajal som en kilde for fred, kjærlighet og harmoni på jord. Man må tørre å bli kjent med Allaah azzawajal og Islam, for å kunne virkelig se den nydelige essensen i levesettet.

    Islam er en ren og komplett religion og har ikke behov for å imøtekomme noen skikk, praksis eller feiring som ikke er en del av den. Islam bør i teorien og in shaa Allaah i praksis styre alle aspekter av våre liv, fordi det vil lede til fred, samhold, godhet, positivitet, harmoni, kjærlighet, håp og sannhet i våres liv – Både for dette verdslige liv og for det etterkommende liv. Det er en vinn vinn situasjon å praktisere vakre og fredfulle Islam ♡

    Hva skal du gjøre på Halloween?

    Lærde har uten tvil, slått fast at feiringen av Halloween er absolutt forbudt i Islam – det er Haraam. Derfor bør muslimske unge voksne og foreldre avstå fra å feire Halloween med andre voksne. Og frastå fra å sende barna sine ut for å delta på Halloween feiringen ved å bli med på «knask eller knep». Barn må få vite hvorfor vi ikke feirer Halloween. De fleste barn er veldig mottakelige når de blir undervist med oppriktighet og kjærlighet. Spesielt når de i praksis vises gleden over sine egne Islamske feiringer og tradisjoner. I denne forbindelse må vi heller lære dem om de to Islamske festivalene til Eid al Fitr og Eid al Adha og dens glede.

    Det må også nevnes at selv muslimer som blir hjemme, men gir ut godterier og snacks til de som kommer på døren deres fortsatt deltar i Halloween feiringen. For å unngå dette, kan man la frontlysene være av og at man lar vær å åpne døren. Eller, rett og slett bare være hyggelig og direkte ved å si sammens med et smil «beklager, men vi feirer ikke Halloween». Verre er det faktisk ikke ♡ For det er ingen som har rett til å påtvinge sin festival feiring på deg og din familie. Det kalles for gjensidig respekt. Det er lov til å si nei til noe, uten at det skal føles flaut.

    Heller burde man lære naboene sine om vår Islamske lære og gjøre Dawah til dem. Hvis du årlig pleier å ha flere voksne med barn fra nabolaget ditt, som ringer på døren din, så kan man ta tak i noen forhåndsregler. Man kan informere dem på forhånd at muslimer ikke deltar i Halloween, og forklar dem hvorfor. Man kan skrive det på sosiale medier. Eller skrive en kort beskjed på en lapp hvor det står noe om at dere ikke feirer Halloween, og legge dem i naboenes postkasser en uke i forveien med hus nummeret ditt. Så vil de in shaa Allaah respektere deg og dine ønsker ♡ Det handler bare om hvordan man videreformidler en beskjed. Som alltid bør gjøres på en høflig og ærlig måte, med en varm og hyggelig tone.

    RELEVANTE KILDER

    Fra www.Islamweb.net – Advice regarding Halloween

    https://www.islamweb.net/en/article/92751/advice-regarding-halloween

    Fra Wikipedia – Allehelgensaften

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/Allehelgensaften

    Fra Wikipedia – Allehelgensdag

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/Allehelgensdag

    Fra Wikipedia – Helgen

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/Helgen

    Fra Wikipedia – Wicca

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/Wicca

    4
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 14

    Da er vi igang med episode 14 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 13 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 15 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 😍

    Listen, learn, enjoy! 📝 💖 Knowledge is power!

    Video 11 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 14 –  The verse «Iyyaka Na’budu Wa-iyyaka Nasta’een» – Yasir Qadhi

    4
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 7

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og god mandag, fantastiske dere! ♡ Håper dere har fått gjort noe kult og spennende i helgen. Jeg selv har vært litt demotivert og i lathets modus. Kroppen har bare automatisk tilbydd meg slapphet på et vis… Tror det henger igjen litt pga streiken! Men, det er Alhamdulillah ny uke, som betyr nye muligheter!

    På tide å ta tak i meg selv her og nå i skrivende stund, haha! Im changing my mindset right now! På tide med POSITIVE energy vibes, a better strategy, uploaded battery, and work modus! Er dere med? Im in, in shaa Allaah ♡ Lets continue our talk about mental toughness!

    Håper dere husker noe ifra session 6, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Suksessfulle folk er flinke til å overkomme frykt for å oppnå målet sitt

    Dere veit jo at det er helt naturlig at man kan føle på frykt, fremmedhet, og motstand når man har valgt å sette igang en ny oppgave eller et nytt oppdrag i livet. Fordi du kanskje ikke har vært borte i det før, og det er såklart lov til å føle at ting er skremmende og ubehagelig. Jeg selv synes det kan være skremmende flere ganger å bare hive meg ut i nye ukjente ting, men jeg gjør det for det – For å trå ut av min komfortsone, for å utvikle meg.

    Det gjelder mange av oss, men det handler om hva slags innstiling man velger å ha. For vi må forstå at vi selv har kontroll over våres følelser og handlinger til en stor grad! Vi har makt nok til å kontrollere hjernen, oppførselen vår og våres emosjonelle tilstand ganske så godt – Mye mer enn hva vi velger å tro.

    Suksessfulle folk kan også selvfølgelig bære med seg et lass av frykt og usikkerhet fra starten av. Men de veit også veldig godt fra før at de rett og slett på et tidlig tidspunkt må bare rive seg løs fra den emosjonelle staten av frykt. Så de smarte og organiserte legger opp en mental strategi for å få det til å fungere på forskjellige vis.

    Det er stor forskjell på en person som er omringet og fanget i sin egen frykt og fremmedhet overfor et gjøremål, hvor man dveler i det i lengre tid. Enn en person som er skremt, men samtidig er mental tøff, fordi man har valgt å være det. De veit at det medfølger frykt, som man bare må komme over, for å komme seg videre. De stopper ikke opp pga noe motgang, de vender det om og heller bruker det som en utfordring de SKAL klare å komme over, in shaa Allaah.

    De har en innstilling om at dem alltid skal innstille seg på å overkomme fysiske og psykiske hindringer og problemer i enhver sammenheng. Det gjelder å ikke bry seg så mye om hvor stor eller negativ motstanden er – Prøv å ikke vær så nærtagende. Man må heller fokusere på seg selv, og prøve å legge opp til hvordan man selv kan bli tøffere å takle situasjonen bedre.

    Det kan f.eks være at man plutselig får en ny og rasistisk sjef på arbeidsplassen sin, som snakker nedlatende til deg pga din religion. Selvfølgelig blir man satt ut, og man får vondt inni seg. Hvordan skal du takle det? Enten kan du bli ned trampet og finne deg i tøvet som sjefen din holder på med. Eller så kan du ta retten tilbake, og be om å ha en saklig samtale hvor du konfronterer sjefen din og snakker om dine opplevelser og følelser rundt hendelsene. At du ber sjefen din om å holde seg kun arbeidsrelatert til deg, med en hyggelig tone, og ikke noe mer.

    Hvis sjefen er bisarr og fortsetter å klage på religionen våres, tilby sjefen din på en fin måte, om å lese Quran oversettelsen så sjefen selv kan få oppleve hva ekte Islam er. Hvis sjefen kanskje blir noe imøtekommende, pakk gjerne inn Quran oversettelsen med en sjokolade og gi det bort som en gave til personen. Uten hjerter på selvfølgelig, haha! – For det kan tolkes feil!

    Sjefen din kommer helt sikkert til å bli veldig overrasket. Til og med kanskje så overrasket at vedkommende blir flau over sin egen oppførsel mot deg. Så får du bare se ann reaksjonen, og hvordan ting arter seg videre derifra, in shaa Allaah. Mange ganger må man møte hat med kjærlighet, for å bygge broer med fremmedhet. Å være løsningsorientert er å overkomme frykt og være mental tøff. Overcome your fears now, its possible! Feeldia believes in you – So believe in yourself! ♡

    4
  • FASHION

    Sommerens innkjøp

    Jaja, Alhamdulillah for at bussene endelig har begynt å kjøre igjen! Før det, så føltes det litt ut som at den samme øde Corona tiden var tilbake, som vi opplevde i march. Hvor alle gater ble stille, kjøpesentre var stengt, usikkerhet var i tankene til folk, bussene gikk jo da… Men det bare føltes ut som en stillhet på noe vis, i likhet med den tiden, på grunn av streiken som har vært til nå, om dere skjønner.

    Egentlig så ville jeg vise dere denne sjarmerende rosa kjolen i sommer, da jeg kjøpte den! Men det kom alltid noe i veien, så jeg rakk ikke gjøre det før nå! Den er like fin å bruke på sommeren som nå til høsten føler jeg, fordi rosa nyansen er så skarp, intens og enestående. Like, seriously I just love it! I sommer har jeg brukt den hjemme med ei sort skjorte under. Den er bare sååå baggy og luftig, som vil si ELSK for min del!

    Synes den er skikkelig søt da, hvor den gir en ungdommelig frisk vibe, kombinert med office style og laidback bohemian style. Super kult! Da reflekteres det litt av hvert ved meg! ♡ Og nå kan man jo bruke den med en kul og varm sort genser under! Jeg kjøpte den fra Lindex, mulig de har den på salg enda.

    Idag skal jeg endelig ta mitt etterlengtede fotbad forhåpentligvis, som også går under min personlige Self Therapi section ♡ Elsker det, det er virkelig sååå godt for føttene, og spesielt hælene. Og ikke minst, men like godt for sinnet. Helgen min går egentlig bare til å re – innstille meg på å reise innover til Oslo igjen, tilbake til kontoret for å jobbe derifra, in shaa Allaah.

    Det blir deilig å komme seg litt mer i rutiner igjen, kjenner jeg. Noen ganger ønsket jeg at jeg var på det nivået hvor jeg klarte å planlegge hver eneste time og følge det opp, det er virkelig skills og selv disiplin! 😍 Jeg er ikke helt der nå, men in shaa Allaah en gang i fremtiden, muligens ♡ Det er goals, det. God helg, snuppiser! ☕ 💜 Lots of love.

    3