• FEELDIA EVENTS

    Generell info om Feeldia Events + En oppklaring

    Hallo kjære lesere ♡ Håper dere er happy og at livet smiler – Selv om det har regnet de siste ukene, bussene fortsatt streiker og at munnbind nå har blitt påbudt å bruke på kollektivtransport. Var inderlig på tide, spør du meg. Det tok sin tid for Norge å forstå alvoret i det, gitt. Men, bedre sent enn aldri! ♡

    Jeg ville være ærlige med dere og oppklare en misforståelse som noen av mine lesere har hatt vedrørende at jeg arrangerer online events med Feeldia. Det er noen som har stilt spørsmål angående om det er akseptabelt innen Islam å bruke slike events navn, for de ulike temadagene som jeg gjør. Eller om det strider imot Quran og Sunnah ved at det kan bli Bid’ah (en innovasjon i Islam).

    Jeg gir jo event dagene navn som f.eks «Hijab Day, Qiyam al Lail Night, Gift Day, Sadaqaa Day» etc. Da er det noen som reagerer på ordet «day» og begrunner med det at det ikke er tillatt i Islam å ha/ lage slike dager. Det fordi Islamskt sett så skal vi ikke tilbe Allaah SWT kun én spesifik dag, men vi skal tilbe Allaah azzawajal hver eneste dag. Selvfølgelig stemmer det, og jeg er helt enig i det 100 %. Akkurat som at vi som Muslimer ikke skal feire f.eks morsdag eller farsdag, nettopp fordi at vi ikke skal verdsette foreldrene våres kun én dag i året. Vi skal respektere, elske og være gode mot dem hver eneste dag, in shaa Allaah ♡

    Jeg er også enig i at ordet «day» kan høres litt mistenkelig og rart ut fordi man ikke vil ha noe med bid’ah å gjøre. Det forstår jeg veldig godt! Nettopp fordi at jeg selv som person og Feeldia også tar 100 % avstand ifra å gjøre bid’ah (ny innovasjon i Islam). Men det er stort men, jeg har ikke vært involvert i bid’ah med tanke på Feeldia events og dets navngivning.

    Fordi i følge Ulamaa (Lærde) er det lov til å gi et arrangement, et fysisk event/ samling eller et online event et navn som f.eks «Sadaqaa Day, Søstres Quran samling tid», eller å ha forskjellige temadager med begrunnelse at det kun er av organisatoriske årsaker man har brukt navnet. Navnene i seg selv, har ingen røtter ifra Islam. Det er kun digitale navn for å vekke oppmerksomhet hos folk til et arrangement, og det er halaal å gjøre med kun den begrunnelsen og intensjon. Derimot er det ikke lov å gjøre det hvis man f.eks navngir et event for «Hijab Day» eller «Gift Day». Og dermed påstår at den spesifikke dagen eller noe spesifik form av tilbedelse på den dagen er spesielt i Islam, pga den navngitte dagen. Som visse sekter gjør.

    Ikke bare Feeldia, men også andre muslimske organisasjoner som f.eks Islamnet har konferanser som Peace Conference hvert år, som kun holdes i 3 dager, med forskjellige temaer de prater om. Hvis de f.eks prater om at man skal faste i Ramadan, så betyr ikke det at du bare skal faste i Ramadan 2020. Det betyr jo i prinsippet at man in shaa Allaah skal faste i alle Ramadan som er kommende.

    Eller andre Moskeer når de har forskjellige temadager med ulike navn, så er det kun gitt et navn av organisatoriske årsaker. Fordi hvis f.eks Mental helse er et tema man tar for seg den ene dagen… Hvor man snakker om det og det medfølger oppgaver å gjøre, så betyr ikke det at det man har lært eller gjort kun den ene dagen er limited til å praktisere kun den ene dagen. Nei, tvert imot! Hele poenget med det er jo at man lærer noe en dag, og skal in shaa Allaah prøve å bruke redskapene og ressursene i sin daglige hverdag. For å bli en bedre versjon av seg selv.

    Samme prinsippet gjelder med Feeldia Events. Det er ulike temadager, hvor det aldri innføres noen nye typer tilbedelser, som ikke er en del av Islam fra før. Det oppfordres oftest til å gjøre ting som allerede er en del av Islam, som f.eks å be Salaah, lese Quran + oversettelsen, gi Sadaqaa (veldedighet), bruke hijab etc. Eller oppgaver som er NLP (Nevrolingvistisk Programmering) relaterte, som har med selvutvikling og helse å gjøre. Det kan du lese mer om her.

    Saken er heller det at vi alle er på ulike nivå angående vår imaan (tro) og generell praktisering av Islam i dagliglivet. Nettopp derfor har Feeldia events, Moskeer og andre muslimske organisasjoner forskjellige temadager for å inspirere og motivere unge og voksne til å komme nærmere Allaah azzawajal. Og typisk i vår tid, er at det gjøres via sosiale medier, online events, digitale postere etc.

    Så hvis f.eks Feeldia har en oppgave hvor det tilsies at jeg oppfordrer mine lesere til å gjøre Dhikr idag fordi det er «Gratitude Day». Så forstår jeg at det kanskje kan bli en misforståelse, fordi jeg ikke har forklart det bedre fra min side. Noen har da kanskje trodd at man kun skal gjøre dhikr denne ene «spesielle dagen». Men det er feil, for det første er ingen av Feeldia sine events noe mer spesielle enn en helt vanlig dag. Event navnene og tidspunktene er kun av organisatoriske årsaker. For det andre, så er alle tilbedelses handlinger som jeg skriver om, ment som en oppfordring og motivasjon til å implementere tilbedelse av Allah SWT, i sin totale hverdag. Ikke kun for en spesifik dag.

    Dette innlegget her kommer jeg in shaa Allaah til å linke til i Feeldia sine online eventer fremover, som en opplysning til mine gamle og nye lesere. Så det in shaa Allaah blir minimalt med misforståelser ♡ Jeg har også bestemt meg for å endre litt på event navnene. Jeg kommer til å fjerne ordet «day » og erstatte det med ordet «time». Fordi ordet «time» føles og forbindes litt mer med at det gjelder hele tiden og ikke kun en spesifik dag. Så da blir det in shaa Allaah ulike temadager med «Hijab Time, Sadaqaa Time, Qiyam al Lail Time etc, fremover.

    Håper dette var oppklarende! Så beklager jeg virkelig for misforståelser som har oppstått. Også håper jeg dere in shaa Allaah kan tilgi meg for å ikke ha opplyst det på en bedre måte tidligere. Jeg er bare en skribent med en hektisk hverdag, som kan gjøre feil på lik linje som alle andre. Vær så snill å husk Feeldia – Islamsk Dialog i deres Dua, for all baraqaa (velsignelse) og suksess kommer fra Allaah azzawajal. Ha en fortsatt fin onsdag! Klem Feeldia ♡

    4