• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 6

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom søstre 💖 Håper dere har hatt det fint i helgen… Helgen min har vært fylt med positive og negative følelser. Men det er nå så… 😄 La oss snakke om litt Nevrologisk programmering istedet. Det er alltid gøy, det.

    Håper dere husker noe ifra session 5, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Suksessfulle folk er flinke til å utsette tilfredshet – De er flinke til å motstå det

    Dette er noe man rett og slett må øve på i sin hverdag for å kunne mestre det. Noen folk er naturlig mentalt sterke, men det gjelder overhodet ikke alle. Først av alt må man anerkjenne at «tilfredshet» er hoved faktoren som kan være problematisk. Fordi i menneskets natur er at det første man søker i verden er tilfredshet.

    Man vil være tilfreds, 100 % fornøyd og gjerne veldig glad for å ha oppnådd et mål eller å ha fullført noe som helst. Uavhengig av om det er en liten bagatell eller noe stort. Man vil kjenne på den positive, adrenalin fylte hype’n man får via å oppnå suksess, så lengst så mulig. Det er naturlig at man selvfølgelig ønsker å lykkes for både kropp, sjel og sinn. For den éne tingen alle mennesker til felles ønsker aller høyest i verden, for seg selv er fred.

    Man må ta et stort steg tilbake. Det er så du ser din egen verden og ditt liv ovenifra. Legg vekk alt det emosjonelle rundt det, bare en liten stund, så du får oversikt. Akkurat som at du står ute i verdensrommet, og titter ned på jordkloden og ser deg selv som en bitteliten prikk. Du veit da at det både er negative og positive faktorer inn i bildet, altså i (livet) ditt som man konstant blir påvirket av. Men det handler på en måte om å bli litt kald, eller eie litt likegyldighet overfor faktorer som gir små gleder og kun (litt) tilfredshet.

    Det er fordi det er en større oppgave og et større mål som ligger på toppen av det hele, som er det aller viktigste. Og i vår case, som muslimer vil det være å in shaa Allaah oppnå evig Jannah. Jannah kommer ikke gratis, det krever hardt arbeid i dette verdslige liv, fyllt av uttalige tester. Da gjelder det å jobbe hardt, og det gjelder å fjerne alle faktorer som kommer i veien og skaper trøbbel. Det betyr at man ikke skal være tilfreds med lite arbeidskraft. Man må sikte høyt for å oppnå høy suksess. Sikter man lavt og ikke har troen på seg selv, oppnår man som oftest ikke så mye heller. Man begrenser seg, med andre ord. Dont do that! ♡

    F.eks på skolen, ikke vær en elev som er fornøyd med at du bare består eller at du kun får en treer. Sikt høyere, og fortell deg selv at du skal klare å få minimum en 4 eller 5, om ikke mer. Det handler om hva slags innstiling man har, og rett og slett hvor mye arbeid man gidder å legge i det. Ikke vær tilfreds med dårlige karakterer eller små oppnåelser ♡ Man kan selvfølgelig gi seg selv en klapp på skulderen og bli glad på vegne av det, for å ha klart en oppgave, selv om den er liten. Men aldri la det lille målet være ditt store mål, som får deg til å bremse opp midt i veien.

    Om man f.eks sliter i matte, eller i kjemi. Spør noen klasse venninner om ekstra hjelp etter skolen. Bare en time eller to i uken. Eller spør om hjelp fra en hjelpelærer. Bare man setter av et par ekstra timer til et fag noen ganger i uken i 6 måneder, kan man lett gå ifra å få en 2er i matte til å få 4. Det handler om hvor dedikert du er, og hvor hardt du er villig til å gå for å heve karakteren din. Det handler om å ikke være tilfreds med lite verdi. Ønsk alltid høyere verdi for deg selv og ditt liv.

    Det er nettopp derfor Jannah ikke er ment for alle. Det er kun skapt for de som virkelig fortjener det, for dem som jobber hardt nok for det her i dette verdslige liv. For dem som setter Allah SWT før sine egne lyster og wants, for å tilfredsstille og underkaste seg Hans Majestet sin vilje.

    Det er en test, akkurat som at man blir testet på skolen og deretter skal ta examen for å se hva slags karakter man fortjener utifra sin arbeids innsats og kunnskap. Så dommedagen er våres examen, og vi må bevise for Allaah azzawajal at vi elsker Han mer enn oss selv og dette liv, in shaa Allaah 💖 Fordi Allah SWT ønsker selv å belønne oss med evig Jannah. Så utsett tilfredshet, and work harder. Cause you are worth more.

    3