• NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 5

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og hallo gode borgere ♡ Helgen har vært fin og for det meste gått til mer arbeid, kaffe date med ei venninne og self – care, Alhamdulillah 🥰 Jeg rakk å shoppet litt au, hvor jeg fant to sånne fine esker av Chanel og Dior! Dere veit de som ser ut som sånne «bøker» sånn utseende messig, så man kan putte alt mulig stæsj oppi for at det skal se mer ryddig ut enn at ting bare ligger og slenger. De er praktiske og fine! Har egentlig sett etter slike lenge, men aldri funnet noen jeg liker, før nå. Så da fikk jeg spontant med meg to nye skatter hjem. Hihi…

    Håper dere husker noe ifra session 4, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Mental tøffhet bygger fundamentene for langvarig suksess

    Det at man klarer å være mental tøff over lengre tid ved å praktisere det i sin hverdag kan gi mange helse gevinster og suksess. For det betyr at om man feiler og tryner, så reiser man seg opp igjen, uansett hvor mange blåmerker man har fått ved fallet. Du vet at fallet gjorde sinnsykt vondt, og egentlig har man bare lyst til å gi opp og forsvinne, bare for å få et avbrekk. Det er helt menneskelig og naturlig at vi innimellomkan føler det slik. Og det er viktig at vi også tar det avbrekket når det virkelig trengs.

    Men hvis vi tenker på at vi in shaa Allaah vil oppnå positiv suksess… Og ikke bare en temporær én gangs type suksess, men vedvarende langvarig suksess, uansett hva det gjelder. Om det så er for dunya, eller karriere vise eller for våres akheera, så er man nødt til å bli fundamentalt sterkere – mentalt sett. Da må man gå inn i seg selv, og påvirke seg selv til den retningen. Programmere hjernen og mentaliteten til å alltid fokusere på det største hoved målet og hensikten bak det.

    Man må også rett og slett bare lære seg å tåle mer psykisk sett, ved å være mer open – minded, tolerant, empatisk, forståelsesfull og fleksibel i dialog med andre og deg selv. Er det noe du er uenig i, missliker, eller ikke vil samarbeide om. Ta det med ro og ikke forhast deg, med et åpent sinn, reflekter over det til du in shaa Allaah føler du har kommet til et fornuftig valg. Mental tøffhet innebærer å ha forståelse for at ting kan være ulikt deg selv, dine tankemønstre og dine verdier. Ikke blind aksept, men positiv aksept og fleksibilitet i hjerte og sinn medfølger da.

    Det kan også gjelde den andre veien. Om man er naiv og er lett påvirkelig av alt mulig/ materialisme eller av folks ord til en unødvendig grad, så må man jobbe med seg selv til å bli mer standhaftig og bestemt – Ved å sette strenge nok og oppnåelige krav til seg selv. Sett alltid deg selv og din mentale og fysiske helse fremfor noen andre! Man kan ikke hjelpe andre før man har hjulpet seg selv opp fra grøfta. Fokuser på hvilke ressurser som vil styrke deg for langvarig tid.

    Tenk deg at du er bygd opp av så utrolig mange funksjoner både psykisk, fysisk og anatomisk sett i den kroppen du er bosatt i. Vi tåler så mye mer enn hva vi noen ganger tror. Det gamle ordtaket vi kjenner til «det som ikke dreper deg, det gjør deg sterkere» – I det ligger det faktisk MYE sannhet i. Man må begynne å si til seg selv HØYT, at ingenting kan knekke deg forutenom Allaah azzawajal ♡ og Allaah SWT vil aldri knekke oss, Hans Majestet vil heller teste oss for å belønne oss med en høyest mulig rang. Han vil bringe frem det beste i oss, ved at vi strever for å oppnå evig Jannah.

    Innimellom synes jeg det er veldig greit at jeg kun skriver om ét fokuserings punkt av gangen. Så alle kan henge med, prøve å reflektere over det og ikke minst prøve å praktisere ressursene i sin hverdag, in shaa Allaah ♡ Ha en flotters mandag jenter! Snx

    1