• FEELDIA EVENTS

    Generell info om Feeldia Events + En oppklaring

    Hallo kjære lesere ♡ Håper dere er happy og at livet smiler – Selv om det har regnet de siste ukene, bussene fortsatt streiker og at munnbind nå har blitt påbudt å bruke på kollektivtransport. Var inderlig på tide, spør du meg. Det tok sin tid for Norge å forstå alvoret i det, gitt. Men, bedre sent enn aldri! ♡

    Jeg ville være ærlige med dere og oppklare en misforståelse som noen av mine lesere har hatt vedrørende at jeg arrangerer online events med Feeldia. Det er noen som har stilt spørsmål angående om det er akseptabelt innen Islam å bruke slike events navn, for de ulike temadagene som jeg gjør. Eller om det strider imot Quran og Sunnah ved at det kan bli Bid’ah (en innovasjon i Islam).

    Jeg gir jo event dagene navn som f.eks «Hijab Day, Qiyam al Lail Night, Gift Day, Sadaqaa Day» etc. Da er det noen som reagerer på ordet «day» og begrunner med det at det ikke er tillatt i Islam å ha/ lage slike dager. Det fordi Islamskt sett så skal vi ikke tilbe Allaah SWT kun én spesifik dag, men vi skal tilbe Allaah azzawajal hver eneste dag. Selvfølgelig stemmer det, og jeg er helt enig i det 100 %. Akkurat som at vi som Muslimer ikke skal feire f.eks morsdag eller farsdag, nettopp fordi at vi ikke skal verdsette foreldrene våres kun én dag i året. Vi skal respektere, elske og være gode mot dem hver eneste dag, in shaa Allaah ♡

    Jeg er også enig i at ordet «day» kan høres litt mistenkelig og rart ut fordi man ikke vil ha noe med bid’ah å gjøre. Det forstår jeg veldig godt! Nettopp fordi at jeg selv som person og Feeldia også tar 100 % avstand ifra å gjøre bid’ah (ny innovasjon i Islam). Men det er stort men, jeg har ikke vært involvert i bid’ah med tanke på Feeldia events og dets navngivning.

    Fordi i følge Ulamaa (Lærde) er det lov til å gi et arrangement, et fysisk event/ samling eller et online event et navn som f.eks «Sadaqaa Day, Søstres Quran samling tid», eller å ha forskjellige temadager med begrunnelse at det kun er av organisatoriske årsaker man har brukt navnet. Navnene i seg selv, har ingen røtter ifra Islam. Det er kun digitale navn for å vekke oppmerksomhet hos folk til et arrangement, og det er halaal å gjøre med kun den begrunnelsen og intensjon. Derimot er det ikke lov å gjøre det hvis man f.eks navngir et event for «Hijab Day» eller «Gift Day». Og dermed påstår at den spesifikke dagen eller noe spesifik form av tilbedelse på den dagen er spesielt i Islam, pga den navngitte dagen. Som visse sekter gjør.

    Ikke bare Feeldia, men også andre muslimske organisasjoner som f.eks Islamnet har konferanser som Peace Conference hvert år, som kun holdes i 3 dager, med forskjellige temaer de prater om. Hvis de f.eks prater om at man skal faste i Ramadan, så betyr ikke det at du bare skal faste i Ramadan 2020. Det betyr jo i prinsippet at man in shaa Allaah skal faste i alle Ramadan som er kommende.

    Eller andre Moskeer når de har forskjellige temadager med ulike navn, så er det kun gitt et navn av organisatoriske årsaker. Fordi hvis f.eks Mental helse er et tema man tar for seg den ene dagen… Hvor man snakker om det og det medfølger oppgaver å gjøre, så betyr ikke det at det man har lært eller gjort kun den ene dagen er limited til å praktisere kun den ene dagen. Nei, tvert imot! Hele poenget med det er jo at man lærer noe en dag, og skal in shaa Allaah prøve å bruke redskapene og ressursene i sin daglige hverdag. For å bli en bedre versjon av seg selv.

    Samme prinsippet gjelder med Feeldia Events. Det er ulike temadager, hvor det aldri innføres noen nye typer tilbedelser, som ikke er en del av Islam fra før. Det oppfordres oftest til å gjøre ting som allerede er en del av Islam, som f.eks å be Salaah, lese Quran + oversettelsen, gi Sadaqaa (veldedighet), bruke hijab etc. Eller oppgaver som er NLP (Nevrolingvistisk Programmering) relaterte, som har med selvutvikling og helse å gjøre. Det kan du lese mer om her.

    Saken er heller det at vi alle er på ulike nivå angående vår imaan (tro) og generell praktisering av Islam i dagliglivet. Nettopp derfor har Feeldia events, Moskeer og andre muslimske organisasjoner forskjellige temadager for å inspirere og motivere unge og voksne til å komme nærmere Allaah azzawajal. Og typisk i vår tid, er at det gjøres via sosiale medier, online events, digitale postere etc.

    Så hvis f.eks Feeldia har en oppgave hvor det tilsies at jeg oppfordrer mine lesere til å gjøre Dhikr idag fordi det er «Gratitude Day». Så forstår jeg at det kanskje kan bli en misforståelse, fordi jeg ikke har forklart det bedre fra min side. Noen har da kanskje trodd at man kun skal gjøre dhikr denne ene «spesielle dagen». Men det er feil, for det første er ingen av Feeldia sine events noe mer spesielle enn en helt vanlig dag. Event navnene og tidspunktene er kun av organisatoriske årsaker. For det andre, så er alle tilbedelses handlinger som jeg skriver om, ment som en oppfordring og motivasjon til å implementere tilbedelse av Allah SWT, i sin totale hverdag. Ikke kun for en spesifik dag.

    Dette innlegget her kommer jeg in shaa Allaah til å linke til i Feeldia sine online eventer fremover, som en opplysning til mine gamle og nye lesere. Så det in shaa Allaah blir minimalt med misforståelser ♡ Jeg har også bestemt meg for å endre litt på event navnene. Jeg kommer til å fjerne ordet «day » og erstatte det med ordet «time». Fordi ordet «time» føles og forbindes litt mer med at det gjelder hele tiden og ikke kun en spesifik dag. Så da blir det in shaa Allaah ulike temadager med «Hijab Time, Sadaqaa Time, Qiyam al Lail Time etc, fremover.

    Håper dette var oppklarende! Så beklager jeg virkelig for misforståelser som har oppstått. Også håper jeg dere in shaa Allaah kan tilgi meg for å ikke ha opplyst det på en bedre måte tidligere. Jeg er bare en skribent med en hektisk hverdag, som kan gjøre feil på lik linje som alle andre. Vær så snill å husk Feeldia – Islamsk Dialog i deres Dua, for all baraqaa (velsignelse) og suksess kommer fra Allaah azzawajal. Ha en fortsatt fin onsdag! Klem Feeldia ♡

    4
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 13

    Da er vi igang med episode 13 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 12 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 14 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must 😃 ☕

    Listen, learn, enjoy! 📝 💖 Knowledge is power!

    Video 10 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 13 – Concepts: Tawhid Risala Akhira & Love Hope Fear  – Yasir Qadhi

    2
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 6

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom søstre 💖 Håper dere har hatt det fint i helgen… Helgen min har vært fylt med positive og negative følelser. Men det er nå så… 😄 La oss snakke om litt Nevrologisk programmering istedet. Det er alltid gøy, det.

    Håper dere husker noe ifra session 5, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlig tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Suksessfulle folk er flinke til å utsette tilfredshet – De er flinke til å motstå det

    Dette er noe man rett og slett må øve på i sin hverdag for å kunne mestre det. Noen folk er naturlig mentalt sterke, men det gjelder overhodet ikke alle. Først av alt må man anerkjenne at «tilfredshet» er hoved faktoren som kan være problematisk. Fordi i menneskets natur er at det første man søker i verden er tilfredshet.

    Man vil være tilfreds, 100 % fornøyd og gjerne veldig glad for å ha oppnådd et mål eller å ha fullført noe som helst. Uavhengig av om det er en liten bagatell eller noe stort. Man vil kjenne på den positive, adrenalin fylte hype’n man får via å oppnå suksess, så lengst så mulig. Det er naturlig at man selvfølgelig ønsker å lykkes for både kropp, sjel og sinn. For den éne tingen alle mennesker til felles ønsker aller høyest i verden, for seg selv er fred.

    Man må ta et stort steg tilbake. Det er så du ser din egen verden og ditt liv ovenifra. Legg vekk alt det emosjonelle rundt det, bare en liten stund, så du får oversikt. Akkurat som at du står ute i verdensrommet, og titter ned på jordkloden og ser deg selv som en bitteliten prikk. Du veit da at det både er negative og positive faktorer inn i bildet, altså i (livet) ditt som man konstant blir påvirket av. Men det handler på en måte om å bli litt kald, eller eie litt likegyldighet overfor faktorer som gir små gleder og kun (litt) tilfredshet.

    Det er fordi det er en større oppgave og et større mål som ligger på toppen av det hele, som er det aller viktigste. Og i vår case, som muslimer vil det være å in shaa Allaah oppnå evig Jannah. Jannah kommer ikke gratis, det krever hardt arbeid i dette verdslige liv, fyllt av uttalige tester. Da gjelder det å jobbe hardt, og det gjelder å fjerne alle faktorer som kommer i veien og skaper trøbbel. Det betyr at man ikke skal være tilfreds med lite arbeidskraft. Man må sikte høyt for å oppnå høy suksess. Sikter man lavt og ikke har troen på seg selv, oppnår man som oftest ikke så mye heller. Man begrenser seg, med andre ord. Dont do that! ♡

    F.eks på skolen, ikke vær en elev som er fornøyd med at du bare består eller at du kun får en treer. Sikt høyere, og fortell deg selv at du skal klare å få minimum en 4 eller 5, om ikke mer. Det handler om hva slags innstiling man har, og rett og slett hvor mye arbeid man gidder å legge i det. Ikke vær tilfreds med dårlige karakterer eller små oppnåelser ♡ Man kan selvfølgelig gi seg selv en klapp på skulderen og bli glad på vegne av det, for å ha klart en oppgave, selv om den er liten. Men aldri la det lille målet være ditt store mål, som får deg til å bremse opp midt i veien.

    Om man f.eks sliter i matte, eller i kjemi. Spør noen klasse venninner om ekstra hjelp etter skolen. Bare en time eller to i uken. Eller spør om hjelp fra en hjelpelærer. Bare man setter av et par ekstra timer til et fag noen ganger i uken i 6 måneder, kan man lett gå ifra å få en 2er i matte til å få 4. Det handler om hvor dedikert du er, og hvor hardt du er villig til å gå for å heve karakteren din. Det handler om å ikke være tilfreds med lite verdi. Ønsk alltid høyere verdi for deg selv og ditt liv.

    Det er nettopp derfor Jannah ikke er ment for alle. Det er kun skapt for de som virkelig fortjener det, for dem som jobber hardt nok for det her i dette verdslige liv. For dem som setter Allah SWT før sine egne lyster og wants, for å tilfredsstille og underkaste seg Hans Majestet sin vilje.

    Det er en test, akkurat som at man blir testet på skolen og deretter skal ta examen for å se hva slags karakter man fortjener utifra sin arbeids innsats og kunnskap. Så dommedagen er våres examen, og vi må bevise for Allaah azzawajal at vi elsker Han mer enn oss selv og dette liv, in shaa Allaah 💖 Fordi Allah SWT ønsker selv å belønne oss med evig Jannah. Så utsett tilfredshet, and work harder. Cause you are worth more.

    3
  • ARTIFICIAL

    The pink woods – Acrylic painting

    Det har Alhamdulillah vært så fint i det siste. Regn og vindfulle, men allikevel rolige og fargerike høstdager. Det har blåst sånn, at man hører det suser gjennom peisen. Jeg har fått malt litt i det siste, og det føltes ut som at det var en evighet siden sist jeg løftet opp malekosten. Er jeg en treig maler, ja helt sikkert, haha. Det er sikkert fordi jeg ikke maler så ofte som jeg bør. Har drevet å fundert litt over at jeg burde prøve å sette det opp som et gjøremål. Det er faktisk en god idé! Ja! Bare jeg in shaa Allaah begynner å prioritere det, da.

    Jeg ville male noe som er litt høstaktig, men samtidig at det passer stuens glans året rundt. Noe som jeg synes dette maleriet gjør. Jeg brukte vel rundt 10 timer + på å male det. Yep, det tar faktisk mye lenger tid å male enn å tegne, iallefall for min del. Jeg likte farge kombinasjonen godt, synes det ble veldig fint med alle rosa nyansene – Spesielt himmelen med gammel rosaen, såå fint! Og gull trærne, I love them.

    Så jeg skjønner så innmari godt hvorfor kunstnere tar godt betalt for et maleri. Folk bruker jo masse tid og energi på det, som ofte kjøpere ikke tenker over. Med mindre man driver med Do it yourself konsepter på egenhånd. Kunst er kjærlighet, en måte å uttrykke sine følelser på, noe som er personlig og en gave man gir bort på en måte, om noen kjøper det. Beautiful! ♡

    Det er Jumuah, folkens! 😄 La dagen bringe frem positivitet og blessings in shaa Allaah. You know what to do, Ive already done the task. Håper du joiner for Allaah azzawajal sin skyld og leser Surat Al Kahf ♡ Jeg elsker å påminne mine søsken og Ummah, for det er oppriktig kjærlighet fra Feeldia 💖 Fordi jeg ønsker at DU som er min leser skal ha det bra med deg selv, både i dette liv og i det hinsidige ♡

    I helgen håper jeg at jeg får litt mer tid til Self Therapi, via ulike metoder. Det starter jeg jo med allerede på fredager, altså med å resitere Surat al Kahf – Som er den BESTE næringen til sjel, hjertet, kropp og sinn. Det er bare sååå viktig oppi alt det hektiske i livet som konstant pågår, for hjernen min fyker i alle retninger om dagen… 😅

    Noen ganger så blir jeg litt sliten av alt for mye å gjøre. Da er det så himla fantastisk at Allaah SWT har gitt oss muligheten til å bare koble 100 % ut av Dunya, ved å resitere Surat al Kahf, og generelt lese Quranen. Det hjelper meg med å få sjelefred, og en fantastisk indre ro – Som er uerstattelig, som kun Allaah azzawajal kan gi meg. AMAZING! ♡ God helg finfolk!

    5
  • FEELDIA EVENTS

    FEELDIA – GRATITUDE DAY 1

    Halloen fininger! ♡ Håper dere har en produktiv hjerne om dagen. Denne buss streiken altså… Ja, jeg skjønner det virkelig fra begge sider! Det er utrolig kjipt for buss sjåførene at de har blitt lovet noe for 12 år siden, og enda er det ikke blitt gjort noe med. Også er det kjipt for alle oss som er avhengig av kollektiv transport. Det er ikke alle som har en bil tilgjengelig for en backup plan, inkludert meg selv. Så jeg har bare forblitt hjemme de siste dagene. Som også har vært greit igrunn, har fått slappet av litt extra mye, og sovet litt lenger. Kjipt og deilig samtidig.

    Yay, idag er det nemlig Feeldia – Gratitude day, som er et online event, til dem som ikke vet det. Det er første gang vi kjører dette temaet, og jeg synes det er innmari fint! For det å klare å ha en sånn type mindset hvor man sikter til å være takknemlig uansett hva som skjer i livet, er en gave og blessing i seg selv – Som fåtall av mennesker klarer.

    Det er noe man må jobbe ofte med i seg selv, for å mestre. Da må vi rett og slett bare øve på det ved å praktisere det, og da er denne dagen genial for det! Å være takknemlig er ekte ydmykhet overfor Allaah SWT, og Hans Majestet liker det veldig godt at vi praktiserer det. Takknemlighet overfor alt og alle ♡ Til nye lesere, om dere ønsker å lese litt mer om dette online eventet kan dere gjøre det her.

    Så yes da, da har vi 3 morsomme oppgaver som gjelder å få utført i dag, in shaa Allaah. Alt du gjør av tilbedelse for Allaah azzawajal sin skyld, får du selv ajr (belønning) for. Så du er kun til fordel for deg selv og din sjel, ved at du in shaa Allaah får en bedre sjanse til å oppnå evig Jannah ♡ Er ikke det verdt å streve for, så vet ikke jeg! Hehe.. 😁

    Oppgave 1

    Går ut på å resitere “Alhamdulillah” så ofte du bare kan iløpet av dagen, med intensjon om å være takknemlig mot Allaah azzawajal. Hvor enn du befinner deg, tenk bevisst på at du skal prøve å resitere det for å elske og takke Allaah SWT ♡ Gjør det på vei til bussen, på selve bussen og trikken, på jobb om det lar seg gjøre, og på skolen i friminuttene, i pausen, yep whereever you are, in shaa Allaah. Real healthy detox programming for mind, heart and soul is on! ♡

    Oppgave 2

    Egentlig så var denne oppgaven forberedelser til idag. Men om du ikke fikk gjort dette til idag, kan du fortsatt gjøre iløpet av dagen. Its not to late my dear! ♡ Skriv ned en liste over ting du virkelig er glad for og setter mye pris på, hvor du vil takke Allaah SWT for det. Skriv minimum ned 10 ting, det veit jeg at dere klarer! ♡ 

    Skriv ned 2 ting du er takknemlig for denne uken, 2 ting du er takknemlig for denne måneden, 2 ting du er takknemlig for de siste 6 månedene, 2 ting du er takknemlig for det siste året 2020 og 2 ting du er takknemlig for helt siden du ble født til idag. Se på arket, føl på det emosjonelle rundt det, og reflekter over hvor mye goder du har fått tildelt ifra Allaah SWT ♡

    Til slutt, sett av 15 minutter til dua dialog med Allaah azzawajal, fortell Hans Majestet hvor mye du elsker Han, og alle punktene du er takknemlig for.

    Oppgave 3

    Tredje oppgaven går ut på å huske bevisst på å si «takk» om noen du møter på gjør deg en tjeneste eller gjør noe for deg i det hele tatt. Det kan være alt fra at kollegaen din hjelper deg med noe på jobb. Eller at læreren eller en medelev hjelper deg med noen oppgaver i skoletiden. Eller om du plutselig mister moe fra lommen, og en fremmed person plukker det opp til deg. Thank you, are the words ♡ And they have a great value! Enjoy the tasks and the blessfull day! Her får dere min liste, altså oppgave nr 2… Xoxo

    KILDER

    Fra Islamqa.com – Remembering blessings and giving thanks for them may be done in ones heart, in ones words, and by ones actions

    https://islamqa.info/en/answers/259676/remembering-blessings-and-giving-thanks-for-them-may-be-done-in-ones-heart-in-ones-words-and-by-ones-actions

    2
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 12

    Da er vi igang med episode 12 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 11 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 13 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 💖

    Listen, learn, enjoy! 📝 🐱 Knowledge is power!

    Video 14 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 12 – «Maliki Yawmi Addeen» Explanation of the term – Yasir Qadhi

    1
  • ARTIFICIAL,  HVERDAG

    Helgens invitasjoner

    As salaam aleykom og heisann ♡ Håper humøret henger med sammen med en ny og fresh mandag. I sommer var det en del som klagde over været, at det hadde vært for mye regn. Men synes vi egentlig har vært ganske så velsignet med at sommeren på et vis har fulgt med oss helt ut til september! SubhanAllah, det er ikke vanlig på norsk jord, nei. Selv om mange er klare for høsten, som jeg selv også er, er det også godt med 20 varmegrader mens trærne holder på å visne, sakte men sikkert. 20 graders sommervarme er elsk for min del!

    I helgen var jeg på et fint arrangement som hadde en type temadag, hvor det var en flink lege som var invitert og holdt foredrag om sykdommer og Korona. Takk til arrangørene og deltakelsen, for det er viktig å opplyse så mest så mulig om Korona og sykdommer på ulike språk til folk – Så alle forstår alvoret i det. Alle er ikke like oppdaterte på alle mulige sykdommer, til enhver tid. Vi er mennesker som typisk trenger å bli påminnet stadig på nytt.

    Det ble faktisk holdt på barnehagen jeg gikk på når jeg var liten, så det var skikkelig minner å trå inn på samme sted igjen etter sååå mange år 😍 Koselig altså! Jeg husker til og med hyllen jeg hadde! Det som var litt annerledes med denne barnehagen, var det at når jeg gikk der som liten så hadde barnehagen både en kirke og et diskotek der i underetasjen, haha. Litt spesiell kombinasjon med alle de 3 tingene sammen. På selve arrangementet ble det servert god mat og det var hyggelig å prate og mingle litt med andre søstre.

    Som dere sannsynligvis kjenner til nå, så driver jeg jo eget som Livvstils Konsulent med å hjelpe andre søstre hovedsakelig med å praktisere Islam via Coaching. Jeg kan også hjelpe til med å oppnå andre livsvisjoner og målsetting relatert til andre faktorer i livet hos klienten, absolutt. Spørs helt på hva du ønsker hjelp til, så bistår jeg med dedikert dialog – For å bli den beste versjonen av deg selv ♡

    Målet mitt i livet er jo å gjøre Dawah, å spre Tawheed så mest så mulig, om det så er via Nettmagasinet her eller via Coaching. Så i den anledning tok jeg meg friheten til å reklamere litt for Feeldia på arrangementet! 😁

    Dere veit jo hvor glad jeg er i alt som har med DIY opplegg å gjøre. Så jeg har endelig kommet litt igang med å produsere flyer’s for Feeldia. Ååå, det er så innmari gøy, altså! ♡ Jeg elsker å designe! Så tenkte jeg at jeg må jo kjøre Feeldia stil, når det kommer til utseende av flyer’en, hehe. Jeg mener, omg er det bare meg, eller ble disse bare så sinnsykt søte?! 😅 😍 Jeg synes nå ihverfall det, hihi. Så da fikk folk med seg noen invitasjoner for selve Feeldia.com – Alhamdulillah. Ha en strålende start på uken!

    4
  • LIBRARY

    EN BOK ANBEFALING

    As salaam aleykom og heii, dere! ♡ Håper uken har vært givende for dere. Det har den absolutt vært for meg! Denne boken leste jeg ut for en liten stund tilbake. Jeg har en venninne som kjøper flere blogger bøker, så da får jeg alltid låne de av henne. Så snilt! Boken er skrevet av bloggeren Anniken Englund Jørgensen og heter Bare en natt til.

    Jeg synes hun er veldig flink til å formulere seg, hvor hun skriver dypt om sine opplevelser og følelsene sine rundt det. Boken handler om en real life kjærlighets historie og hvordan det er å oppleve en type kjærlighetssorg. Den unge jenta med lyst blondt hår ble kjent med en gutt som hadde mye luksus og fame i livet sitt, på en uislamsk måte i fortellingen. Hun forteller på en måte om hvordan kjærligheten og bruddet gjorde henne mentalt og fysisk gal. Hvor hun ble veldig psykisk syk, og ville bare dø fordi hun ikke taklet realiteten. Hun fikk repeterende mentale sammenbrudd som ødela hennes mentale helse, over lang tid.

    Jeg tror ikke jeg skal røpe så mye mer, for om du vil lese boken er det ikke akkurat noe gøy om jeg ramser opp hele boken på forhånd, haha. Noe må jeg jo spare til dere! Når det kommer til å lese bøker, så kan jeg lese en bok om absolutt hva som helst, omtrent. For det er så mye man kan lære inndirekte fra andres opplevelser, følelser og ulike mentaliteter. Man kan studere folks atderd og fundere over hva som får et menneske til å oppføre seg på den måten de gjør. Fra min side er det aldri for å dømme noen, men heller for å forstå hvert enkelt persons tilfelle, handling og bakgrunn – Hvorfor de velger å gjøre som de gjør. Hva kan man lære av det, og hva kan man gjøre annerledes for å ikke havne i samme situasjon.

    Mange er film mennesker hvor dem digger å gå inn i andres verdener via å sitte og se på en film eller serier, hvor deres sanser opplever følelsene via skjerm, video og lyd, og hukommelsen i ettertid. I de aller fleste filmer er det dessverre mye usunt å se for hjerterota og sjel, sånn Islamskt vis. Men det er en del lærerikt også, forutenom de unødvendige scenene – Som det er altfor mange av, dessverre.

    Derfor er det så fint at man kan lese bøker, for det gir en type samme form for effekt. At man går inn i en annen persons liv og opplevelse, men hvor hjernen jobber på en annen måte enn når man ser på film. Å lese er bedre for sjelen og hjerte, fordi man selv kan fantasere og styre fantasien sin litt mer kontrollert. Enn at man får alt dyttet opp i ansiktet av TV skjermen.

    Hjernen må jobbe litt hardere når man leser, for å konsentrere seg og bevisst lese det som står skrevet, og prøve å forstå det. Imot setning til TVen som gir en type passive og direkte informasjon til hjernen hvor hjernen ikke trenger å jobbe like hardt – Man bare får informasjonen servert, om dere skjønner. Så det er bra for hjernens utvikling og kapasitet å alltid ha en bok å lese i, for det utfordrer hjernen og styrker den.

    Jaja, det er no Jumuah! La oss bruke tiden litt fornuftig til å in shaa Allaah opparbeide oss litt sjelefred og gode gjerninger for dommedagen 😄 🤎 Alt blir registrert, vet dere jo. So, whos in for å lese Surat al Kahf? Im in for sure, my soul definitely needs it. I helgen skal jeg på et inspirerende foredrag om helse og sykdommer med mamma, det blir bra vett!

    God helg! Kjærleik

    5
  • FEELDIA EVENTS

    Upcoming: Feeldia – Gratitude day 1 & the army of Satan episode 8

    Halloen finfolk! ^^ Dagens tema, dere! Takknemlighet… Yep, det er så utrolig fiiiint i seg selv, det. Vi vet at takknemlighet er en stor del av Islam, det å sette pris på og oppriktig være takknemlig for alt vi har fått i våres personlige liv – Fra Allaah azzawajal ♡ Det kan også bli tilbedelse, om vi bare gjør niyah (intensjon) om å tilbe Allaah SWT. Så det mi vå alltid huske, vett! 😄 Hver eneste dag blir livene våres fylt med nye blessings, store og små, hvor noen er synlige, mens andre er usynlige. Men de er der, og det kommer flere! Man må bare lære seg å se de.

    Bare det at vi våknet idag, åpnet øynene våres etter en god natt søvn, fikk puste normalt, hvor igrunn kroppen fikk hvilt seg ut iløpet av den mørke natten. Kanskje sentralnervesystemet var fyllt med noen morsomme og inspirerende drømmer au – Det er noe å være takknemlig over, det ♡

    Det at vi ma shaa Allaah har fått tildelt våres 5 unike sanser, hvor vi kan se, høre, føle, lukte og smake, er SubhanAllah helt incredible! Via synet vårt opplever vi hele verden, fylt med haugevis av hverdags gleder som å se solen skinne i gul, rosa, og oransje nyanser. Vi ser skog i grønne delikate farger med alt det har å by på av ulike sopper, blomster, trearter, mose, hemmelige stier, og mye mer… Ved å høre kan vi kommunisere med hverandre, høre den fantastiske stemmen til foreldrene og vennene våres, og ha latterkrampe med dem når de ler, fordi vi hører dem. Det hadde ikke vært like morsomt om vi ikke hørte dem, nei.

    Følelser gir oss alt hvor enn vi er, vi føler kjærlighet, glede, sorg, impulsivitet, oppspilthet, ensomhet, angst, skremsel etc, alt som er nødvendig å føle i livet – Alhamdulillah for alt! Tenk hvor himla fint det er at vi kan lukte og skille mellom illeluktende lukt og en herlig god duft av f.eks roser og ildtopper. Tenk om vi hverken kunne lukte godt eller vondt – Så innmari kjedelig! Eller om vi ikke kunne skille mellom smaken av en fersk god bringebær juice og smaken av vatten. Alt dette er noe å reflektere over og vi kan aldri være nok takknemlig for alle godene Allaah azzawajal har gitt oss. Og Hans Majestet bare fortsetter gir… ♡ Allahuakbar.

    Plutselig er du 15 minutter seint ute til jobb, du hiver vannflasken og matpakken i den nye burgunder fine ryggsekken din, drar kjapt på deg skoene hvor du ikke rekker å knyte skolissene, engang. Du løpet så fort du kan ned for å rekke 17 trikken, og typisk, sjåføren ser deg mens han lukker døren og må kjøre videre. Du kjenner det kniper i magen, og stresset bare hoper seg opp fra alle kanter, fordi du veit at sjefen kan bli sur. Du er lei deg, sukker litt, og snur deg rundt med slitne tanker i bakhodet. Plutselig 2 minutter senere, ser du 31 bussen komme kjørende nedover, og du mumler «yes, takk Guuud!» for deg selv. Det er nettopp det! Vi merker ikke det en gang, men Allaah SWT hjelper oss med noe hver eneste dag. Virkelig! ♡

    Det er flere måter vi kan være takknemlige på i Islam. Det å konstant resitere «Alhamdulillah» på tungen er en veldig god ting å gjøre, både for hjerte, sjel og sinn. Man vil automatisk in shaa Allaah føle velbehag og føle seg takknemlig ♡ Så for selve Feeldia – Gratitude Day som er neste onsdag den 23. September 2020 medfølger det en challenge selvfølgelig, hihi. By the way, husk å notere ned datoen ned i kalenderen din!

    Oppgave 1

    Går ut på å resitere «Alhamdulillah» så ofte du bare kan iløpet av dagen, med intensjon om å være takknemlig mot Allaah azzawajal. Hvor enn du befinner deg, tenk bevisst på at du skal prøve å resitere det for å elske og takke Allaah SWT ♡ Gjør det på vei til bussen, på selve bussen og trikken, på jobb om det lar seg gjøre, og på skolen i friminuttene, i pausen, yep whereever you are, in shaa Allaah. Real healthy detox programming for mind, heart and soul is on! ♡ Gleder meg!

    Oppgave 2

    Forberedelser til neste onsdag 23. September for selve Gratitude Day er; skriv ned en liste over ting du virkelig er glad for og setter mye pris på, hvor du vil takke Allaah SWT for det. Skriv minimum ned 10 ting, det veit jeg at dere klarer! ♡ 📝

    Skriv ned 2 ting du er takknemlig for denne uken, 2 ting du er takknemlig for denne måneden, 2 ting du er takknemlig for de siste 6 månedene, 2 ting du er takknemlig for det siste året 2020 og 2 ting du er takknemlig for helt siden du ble født til idag. Se på arket, føl på det emosjonelle rundt det, og reflekter over hvor mye goder du har fått tildelt ifra Allaah SWT ♡ Til slutt, sett av 15 minutter til dua dialog med Allaah azzawajal, fortell Hans Majestet hvor mye du elsker Han, og alle punktene du er takknemlig for.

    And yes dere, vi fortsetter med å titte på serien The army of Satan. Lets roll episode 8, in sha Allah ☆ 15 minutter med konsentrasjon!

    4
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 11

    Da er vi igang med episode 11 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 10 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 12 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 🤎

    Listen, learn, enjoy! 📝 💟 Knowledge is power!

    Video 15 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 11 – Meaning of the phrase «Rabbil A’lameen» – Yasir Qadhi

    3
  • ISLAM

    Er wudo gyldig med sminke?

    As salaam aleykom og heisann gorgeous females ♡ Håper dere er uthvilte og har fått gjort noe kult og kreativt i helgen! Dette spørsmålet angående om Wudo er gyldig om man utfører det over sminke, har jeg blitt spurt om mange ganger. Det er flere der ute som lurer generelt på det, og kan være usikre på reglene rundt det… Det kanskje fordi man har blitt oppdratt til at Wudo er gyldig og at Salaah blir akseptert, når Wudo er gjort over sminken. Eller at man har hørt det fra venninner og bekjente. Det leder til en misforståelse, dessverre.

    Det er faktisk utrolig viktig å rette på denne feilen, rett og slett fordi det kan gjøre at man mister sine Salaah (bønn). Salaah i seg selv er det aller viktigste som eksisterer i dunya for oss muslimer, iallefall for min del ♡ Jeg kan miste alt i dunya (i det verdslige liv), men mister jeg mine 5 obligatoriske Salaah – Så mister jeg ALT, inkludert Allaah SWT 💔 Det vil jeg aldri la skje, in shaa Allaah. Det er og da viktig å gjøre Wudo på riktig måte så våres Salaah in shaa Allaah blir akseptert 😇

    Jeg vil aldri oppfordre noen av mine lesere til å bruke sminke ute blant non – mahrams. Men vi vet at mange jenter bruker sminke ute, det er en ting som har blitt normalisert og er en realitet. Det er og en indre mental kamp enhvert individ må jobbe med seg selv med, så man prøver å ta de beste valgene i sitt liv, in shaa Allaah. Derfor er det alltid best å prøve å komme til enkle løsninger så man ihvertfall ikke mister sine Salaah. For det er det viktigste av alt – Om man bruker sminke eller ikke. Håper dere forstår, hehe.

    Så om dere bruker sminke og skal be Salaah, pass på at du tar med deg sminkefjerner og alt du trenger for å få av sminken 100 % før du gjør Wudo. Det gjelder all type sminke som fondation, BB Cream, Mascara, leppestift, lipgloss, løsvipper og limet, øyenskygge, rouge, highlighter, bronzer, solpudder etc. Det gjelder også neglelakk, løs negler, limet og støpte på negler. Det må fjernes godt med neglelakk fjerner, så det ikke er noen rester igjen. Alt må vekk! 😜

    Problemet med sminke er dessverre det at når man gjør Wudo med det, så når ikke vannet ordentlig gjennom 100 % til huden. Det er fordi sminke generelt sett legger seg på hudoverflaten og skaper en barriere mellom sminke laget og huden. Derfor er Wudo f.eks gyldig hvis man utfører det over avvasket henna maling, altså når man har vasket det av 100 % og det kun er fargen og motivet som gjenstår på huden. Grunnen til det er fordi henna farge imot setning til sminke trekker seg ned i huden til en dypere grad, som ikke skaper en barriere for vannet til å nå huden.

    Det finnes noen nye typer neglelakker, hvor det påstås at vannet trenger gjennom lakken så neglene under blir vasket med vatten. Det tror jeg rett og slett ikke på, for å være ærlig. Så for min del utelukker jeg den type neglelakk også, fordi det er så usikkert angående hva som stemmer rundt det.

    Da er det bedre å bare droppe det, for å være på den sikre siden. Fordi jeg mener… Skal man seriøst risikere å miste våre dyrebare elskede Salaah, hvor Allaah azzawajal blir missfornøyd med oss? For hva da.. Over litt sminke og neglelakk?! Tro meg, det er overhodet ikke verdt det! 😅💘

    Sminke og neglelakk er en test for oss kvinner, for å se hvem vi velger å adlyde. Allaah SWT eller dunya? Sminke etc er kun kortvarig materialistisk glede i dette verdslige liv. Mens Salaah gir noe som er en trillion ganger bedre – Indre hjerte ro, og indre sjelefred ♡ & ikke minst, sjansen for å oppnå evig Jannah. SubhanAllah, hva er bedre enn det liksom! Det handler om å prioritere riktig. Hva er viktigst for deg, og hva gir deg best mulig helsegevinst over lengre tid? Ask yourself & reflect.

    Om du vil lære å gjøre Wudo riktig ifølge Quran og Sunnah, så kan du gjøre det her. So girls, take care of your imaan, by taking care of your Salaah ♡ Stay blessed, always. Ha en fin mandag!

    ♡ RELEVANTE KILDER ♡

    Fra Islamqa.com – Is wudo valid if there are traces of makeup?

    https://islamqa.info/en/answers/88179/is-wudoo-valid-if-there-are-traces-of-makeup

    Fra Islamqa.com – Types of makeup that effect wudo and ghusl

    https://islamqa.info/en/answers/261/types-of-make-up-that-affect-wudoo-and-ghusl

    3
  • BEAUTY

    Solkrem til høst hud

    God fredag, dere ♡ Åhh, selv om høsten er igang er det fortsatt bare såå innmari viktig å pleie huden sin. Litterally, like always! Jeg kan ha tørr og sensitiv hud innimellom, gjennom de forskjellige årstidene. Syntes heller ikke det er så veldig lett å finne gode produkter til det, og det med en rimelig pris! De som har tørr og sensitiv hud, vet hva jeg snakker om. Jeg kan ha en tendens til å reagerer på kremer jeg kanskje ikke burde reagere på.

    På grunn av at jeg har så sensitiv hud kan jeg f.eks aldri bruke noen typer øyekrem, i det hele tatt. Jeg har prøvd det flere ganger, og hver eneste gang, tro det eller ei, så ender jeg med å ha fått noen rynker av kremen dagen etter. Sprøtt? Yes, I know! Så jeg har sluttet helt med øyekrem, for å si det sånn.

    Mange hudpleiere jeg har snakket med blir faktisk overrasket over fenomenet. Men jeg synes ikke det er så uvanlig, for det skjer jo med huden min. Det har alltid bare vært sånn. Huden våres er veldig ulikt bygd opp, så noen tåler det ene og noen andre ikke. Sånn er det bare. Anti age kremer er biiiig NO for huden min, haha! Som sagt, jeg får motsatt effekt fordi produktene rett og slett er for sterke for huden min å takle.

    Denne dagkremen fra Bodyshop er utrolig god, ma shaa Allaah! Jeg synes det veldig behagelig at den er lett flytende og tynn i konsistensen. Jeg bruker den både som dagkrem og nattkrem om jeg ikke orker å bruke den andre kremen. Den er god å bruke etter rens om morgenen og for huden min gir den iallefall tilstrekkelig med fuktighet.

    Med årene har jeg faktisk prøvd å ta til meg det med at det er så utrolig viktig å beskytte huden sin mot sollys – Året rundt! Ikke bare på sommeren. Denne dagkremen har ikke all verdens mye solfaktor i seg, men det er heller ikke så lett å finne det i dagkremer. Vitamin E Day Lotion SPF30 har iallefall noe, og det er langt bedre enn ingenting! 😊

    Du kan kjøpe den her. Altså, en lett og melkeaktig ansiktskrem som både gir fukt og beskytter huden din mot UVA og UVB – skader. Ansiktskremen gir opptil 48 – timers fuktighet og inneholder antioksidanter som beskytter mot frie radikaler. Den passer til alle hudtyper. Den er beriket med hyaluronsyre og er 100% vegansk ♡ Den er også drøy i bruk. Tror jeg hadde min mer enn 6 måneder iallefall. Håper dere likte fredags tipset!

    God helg, kose dere max! Så snakkes vi, in shaa Allaah ♡

    6
  • HVERDAG

    5 spørmål fra lesere

    Hallais fine sjeler! ♡ Håper dere har det godt om dagen. I det siste har jeg fått noen spørsmål ifra leserne mine. Og det er bare super koselig at jeg får! ♡ Så om noen av dere andre ønsker å stille meg spørsmål, fyr løs. Det kan du gjøre ved å sende meg spørsmål på kontakt siden her. Jeg fikk en del til, men vi tar kun 5 nå i første omgang.

    Mamma og jeg var ute og gikk på tur her om dagen, og det var ganske så kald høst vind rundt oss, sånn plutselig. Merka at jeg hadde tatt på meg feil jakke. Ikke så langt unna der vi bor har kommunen sådd en haugevis av urter og grønnsaker. Se all den ferske vakre salaten, omg – Digg! Det var massevis av squash, rødbeter, gresskar og litt sånt gjemt inni der, ikke så godt synlige på bildene, dessverre. Noen hadde visst vært å stjelt auberginene der ifra! Uffa meg 😔 Ikke vi, altså! Men det sto skrevet på et skilt der! «Skam deg din aubergine tyv» sto det. Haha.. 😆 Noen var visst veldiiig sultne… Anyway, tilbake til spørsmålene.

    Hva betyr Feeldia og hva står det for?

    Hehe, ja si det. Neida, jeg vet nøyaktig hva det står for, fordi jeg valgte det av en god grunn. Det var den tiden da jeg måtte velge meg et domene navn, og jeg hadde heller ikke så god tid på meg. Egentlig i første omgang ville jeg faktisk kalle nettsiden min for noe helt annet, men i ettertid er jeg bare så himla glad for at jeg ikke valgte det andre navnet. Men jo, Feeldia står for «Feel» & «dia», på engelsk blir det det referert til feelings & dialog. Med andre ord «følelses dialog» på norsk.

    Hvorfor startet du opp Feeldia?

    Det er fordi jeg alltid har hatt en stor passion for å gjøre Dawah, å kalle folk til Islam og Tawheed. Jeg har drevet med Dawah tidligere og skjønte med tiden at det dessverre ikke er mange der ute som brenner like mye for Dawah som det jeg gjør. Folk kan bli begeistret i en kort periode, vise entusiasme og vise engasjement, men ofte er det ikke vedvarende.

    Hos meg er det vedvarende fordi Dawah for meg er min hobby 😅 Jeg elsker å hjelpe folk med å finne meningen med livet sitt og finne Allaah azzawajal. Det er virkelig så sykt givende for meg! ♡ Det gjorde også at jeg skjønte at jeg trengte min egen plattform for å nå ut til folk på min måte. Det var en tid, for flere år siden nå, hvor jeg ikke var så praktiserende muslim, så jeg veit utrolig godt hvordan det er å være lost i dunya og føle seg fortapt uten Allaah SWT. Det har gjort at jeg virkelig har klart å innse viktigheten med å hjelpe de som står fast og ønsker hjelp. For jeg kan sette meg inn i og relatere meg til den situasjonen og kan virkelig forstå det.

    Hvordan ble du en Mental Trener?

    Jeg tok en utdanning innen det. Bare å søke opp på nett, så finner man mange forskjellige Coaching akademier og utdanninger til enhver smak. Bare pass på at den utdanningen du velger gjør deg akkreditert og sertifisert, in shaa Allaah.

    Hva gjør du hvis du føler deg deprimert eller alene?

    Tja, for det første… Hvem har ikke følt på ensomhet eller depresjon gjennom livet?! Har man ikke følt på det, har man faktisk gått glipp av en utrolig lærerik prosess. Det å falle dypt ned i havet, men fortsatt klare å svømme seg selv opp fra det – It is possible. Det er to viktige ting jeg har lært og erfart gjennom livet når livet svartner.

    Det ene er å alltid være connected med Allaah azzawajal gjennom dua dialog! ♡ Jeg snakker oppriktig ut om følelsene mine og gråter ut til Hans Majestet. Jeg lar tårene renne, for å virkelig få det ut av systemet. Jeg tror det er veldig viktig å snakke ut om sine dypeste emosjonelle tanker med Han som ga meg eksistens, for det er bare Han som kan fikse problemene mine, ingen andre.

    Når man føler seg utbrent, som jeg har opplevd noen ganger i livet mitt gjennom forskjellige epoker. Så er det så viktig å bare dra seg opp av senga allikevel. Sutre seg ferdig på et vis, om dere skjønner. For ja, selvfølgelig er det lov til å føle på depresjon, sorg, eller ensomhet til tider. Ikke at jeg føler på noe av det nå, Alhamdulillah. Men pass på at det bare ikke blir for lenge! ♡ Føl på det, og få det ut av systemet.

    Er du gift eller har barn?

    Jeg er faktisk singel, og har heller ikke noen barn. Lol, da veit dere det 😅 Ha en strålende onsdag, finfolk! Xoxo

    3
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 10

    Da er vi igang med episode 10 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 9 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 11 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must ☕ 🤎

    Listen, learn, enjoy! 📝 💯

    Video 9 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 10 – Famous hadith «My servant has praised me«  – Yasir Qadhi

    2
  • NLP - GROWTH MINDSET

    Å BLI MENTAL TØFF – SESSION 5

    (Ps; Ser du ikke videoen, prøv å laste inn siden på nytt. IPhone kan ha litt problemer med det, dessverre)

    As salaam aleykom og hallo gode borgere ♡ Helgen har vært fin og for det meste gått til mer arbeid, kaffe date med ei venninne og self – care, Alhamdulillah 🥰 Jeg rakk å shoppet litt au, hvor jeg fant to sånne fine esker av Chanel og Dior! Dere veit de som ser ut som sånne «bøker» sånn utseende messig, så man kan putte alt mulig stæsj oppi for at det skal se mer ryddig ut enn at ting bare ligger og slenger. De er praktiske og fine! Har egentlig sett etter slike lenge, men aldri funnet noen jeg liker, før nå. Så da fikk jeg spontant med meg to nye skatter hjem. Hihi…

    Håper dere husker noe ifra session 4, om dere vil lese det på nytt for å henge litt mer med kan det gjøres her. Vi fortsetter med å titte på 1 nytt brukervennlige tiltak, som er mentale skills som kan være nyttefulle for psykisk helse. Om man lærer seg å bruke de over tid, in shaa Allaah.

    Mental tøffhet bygger fundamentene for langvarig suksess

    Det at man klarer å være mental tøff over lengre tid ved å praktisere det i sin hverdag kan gi mange helse gevinster og suksess. For det betyr at om man feiler og tryner, så reiser man seg opp igjen, uansett hvor mange blåmerker man har fått ved fallet. Du vet at fallet gjorde sinnsykt vondt, og egentlig har man bare lyst til å gi opp og forsvinne, bare for å få et avbrekk. Det er helt menneskelig og naturlig at vi innimellomkan føler det slik. Og det er viktig at vi også tar det avbrekket når det virkelig trengs.

    Men hvis vi tenker på at vi in shaa Allaah vil oppnå positiv suksess… Og ikke bare en temporær én gangs type suksess, men vedvarende langvarig suksess, uansett hva det gjelder. Om det så er for dunya, eller karriere vise eller for våres akheera, så er man nødt til å bli fundamentalt sterkere – mentalt sett. Da må man gå inn i seg selv, og påvirke seg selv til den retningen. Programmere hjernen og mentaliteten til å alltid fokusere på det største hoved målet og hensikten bak det.

    Man må også rett og slett bare lære seg å tåle mer psykisk sett, ved å være mer open – minded, tolerant, empatisk, forståelsesfull og fleksibel i dialog med andre og deg selv. Er det noe du er uenig i, missliker, eller ikke vil samarbeide om. Ta det med ro og ikke forhast deg, med et åpent sinn, reflekter over det til du in shaa Allaah føler du har kommet til et fornuftig valg. Mental tøffhet innebærer å ha forståelse for at ting kan være ulikt deg selv, dine tankemønstre og dine verdier. Ikke blind aksept, men positiv aksept og fleksibilitet i hjerte og sinn medfølger da.

    Det kan også gjelde den andre veien. Om man er naiv og er lett påvirkelig av alt mulig/ materialisme eller av folks ord til en unødvendig grad, så må man jobbe med seg selv til å bli mer standhaftig og bestemt – Ved å sette strenge nok og oppnåelige krav til seg selv. Sett alltid deg selv og din mentale og fysiske helse fremfor noen andre! Man kan ikke hjelpe andre før man har hjulpet seg selv opp fra grøfta. Fokuser på hvilke ressurser som vil styrke deg for langvarig tid.

    Tenk deg at du er bygd opp av så utrolig mange funksjoner både psykisk, fysisk og anatomisk sett i den kroppen du er bosatt i. Vi tåler så mye mer enn hva vi noen ganger tror. Det gamle ordtaket vi kjenner til «det som ikke dreper deg, det gjør deg sterkere» – I det ligger det faktisk MYE sannhet i. Man må begynne å si til seg selv HØYT, at ingenting kan knekke deg forutenom Allaah azzawajal ♡ og Allaah SWT vil aldri knekke oss, Hans Majestet vil heller teste oss for å belønne oss med en høyest mulig rang. Han vil bringe frem det beste i oss, ved at vi strever for å oppnå evig Jannah.

    Innimellom synes jeg det er veldig greit at jeg kun skriver om ét fokuserings punkt av gangen. Så alle kan henge med, prøve å reflektere over det og ikke minst prøve å praktisere ressursene i sin hverdag, in shaa Allaah ♡ Ha en flotters mandag jenter! Snx

    1
  • HVERDAG

    Raw raw

    As salaam aleykom og hallo kjære lesere ♡ Livet smiler om dagen, mens det egentlig føles ut som at sommeren på et vis fortsetter, selv om naturen smålig bittelitt, her og der har begynt å endre farger. FINT er det! ♡ Det er så deilig å bare dagdrømme når man er på vei til kontoret kl.09 om morgenen, mens solen skinner gjennom buss vinduene.

    Jeg syntes det er veldig godt gjort av myndighetene å endelig anbefale folket om å bruke munnbind. For, tro det eller ei, det hjelper til en viss grad! Det er bedre å bruke det enn å ikke bruke det. Folk har og begynt å automatisk holde mer avstand enn bare 1 meter, som også er positivt. For vi alle bør holde minimum 2 meters avstand. Keep that it mind, girl.

    Her om dagen dro jeg og en venninne til et nytt fargefyllt sted nede i byen. Det ble vel en sen lunch/ middag, hvor ingen av oss hadde testet dette stedet tidligere. Mulig noen av dere kanskje har vært der. Jeg hadde ingen aning om hvor hun skulle ta meg med hen, iallfall. De skulle stenge kl.17.00, så vi måtte hoppe raskt på 18 trikken for å rekke det.

    Vi kom frem på spisestedet Oslo Raw som ligger på Adamstuen, oooh spennende tenkte jeg. Der hadde de dessverre stengt kjøkkenet, men hun som jobber der sa vi kunne dra bort på den andre cafeen deres, som lå borte på Frogner. Det er så himla fint på Frogner, love walking around there just to feel the city wibe ♡ 😍 Hverdags glede.

    Lokalene og interiøret på disse cafeene minner meg veldig om Dubai! Der har de veldig sånn nydelig luksuriøs stil og møbler på nesten enhver cafe man ser. Stilrent, deilig hotel følelse og fløyel er å se for øyets utsikt – Loving it. Vi bestilte oss en sånn type smoothie bowl hver, med en lemonade. Det ser godt ut på bilde, ikkesant? Hehe…

    Jeg må bare være ærlig med dere. Hvis noe ikke er godt kan jeg ikke pynte på sannheten og si at det var godt, som folk automatisk gjør når servitøren spør om maten smakte. De spurte ikke oss da, men uansett – Vi begge ble skikkelig skuffa. Det var overhodet ikke noe godt for smaksløkene mine. Jeg turte ikke engang å bestille kaffe derifra hahaha, så det sier sitt, tror jeg. Men for all del, test gjerne ut stedet for det om, for alles tunger smaker jo forskjellig. Selv om vi ikke likte akkurat det vi bestilte, vil det fortsatt være mange som liker det. Og kanskje de har andre ting som smaker bedre.

    Vi dro videre til slottsparken og skravlet i vei om alt mellom himmel og jord. Haha, gode morsomme samtaler har vi hatt helt siden vi var 16 år gamle hvor vi gikk på samme vgs. Samtidig plukket vi opp den etterlengtede kaffekoppen fra Espresso house på veien til. Åååh den parken – Alltid så koselig å gå på tur der ♡ Har du ikke vært der, ta med mammaen din dit. Shes gonna love it. Det var en fin dag alt i alt ♡ Alhamdulillah.

    God helg da, fininger! ♡

    8
  • RELIGION,  THE ALTERNATIVE WORLD

    Vitenskap og Islam

    Hallo vakre skapninger ♡ Håper dere har noen spennende dager i vente med tanke på ny sesong, in shaa Allaah. Dette med vitenskap dere, det er det faktisk ikke alle som vet hva er og hva det konkret innebærer. Selv om de fleste lærer om det på ungdomsskolen, vidergående skole etc, er det ikke alle som henger med i timene. Fordi vi er opptatt av ulike ting og ikke alle fag interesserer hver enkelt person. Og typisk sett, man lærer, så glemmer man.

    Men vi alle har fortsatt hørt ordet vitenskap utallige ganger og de fleste kan kanskje tenke seg til hva det er, uten å vite nøyaktig hva det er. Men nøyaktighet er bedre enn å bare anta ting i livet. Og man er aldri for gammel til å lære, ei heller dum om man ikke vet hva vitenskap er. Man er derimot smart om man er villig til å fortsette å lære for selv utviklingens skyld.

    Jeg har snakket med flere muslimer og ikke – muslimer som er veldig engasjert i vitenskap, hvor dem inspireres mye av det. Vitenskap har i noen tilfeller positive sider ved seg, vel og merke.

    Hva er vitenskap?

    Ordet vitenskap gir trolig mange forskjellige assosiasjoner som en tjukk lærebok, hvite lab – frakker og mikroskoper, en astronom som ser gjennom et teleskop, en forsker i regnskogen, Einsteins likninger tegnet på en tavle, og lanseringen av romfergen. Alle bildene gjenspeiler noe av vitenskapens aspekt, men ingen av dem gir et fullt bilde fordi vitenskapen har så mange aspekter.

    Vitenskap er både en kropp av kunnskap og en prosess. I skolen kan vitenskapen til og med virke som en samling av isolerte og statiske fakta oppført i en lærebok, men det er bare en liten del av historien. Vitenskap er også en oppdagelsesprosess som gjør at vi kan knytte isolerte fakta til sammenhengende og omfattende forståelser av den naturlige verden.

    Vitenskapen er spennende! Vitenskap er en måte å oppdage hva som er i universet og hvordan disse tingene fungerer i dag, hvordan de virket i fortiden, og hvordan de kan virke i fremtiden. Forskere er motivert av spenningen ved å se eller finne ut noe som ingen har funnet ut før. Vitenskap er nyttig, kraftig og pålitelig – Til en viss grad. Det kan brukes til å utvikle ny teknologi, behandle sykdommer, og håndtere mange andre typer problemer. Det kan også brukes på nyttefulle måter for å finne meningen med livet.

    Vitenskapen pågår alltid og fortsetter å utvide vår kunnskap om universet, og det fører til nye spørsmål for fremtidig etterforskning og mysterier. Vitenskapen vil pågå, fordi vitenskap er en global menneskelig innsats. Folk over hele verden deltar i vitenskapelige prosesser. Og det kan du også.

    Vitenskap har formet mye av verden til slik den er i dag – men ikke alt for det om. Mye rundt deg er nok “formet” av vitenskap, mest nærliggende å nevne da er kanskje mobilen din, som er stappfull av teknologi og vitenskap. Et annet eksempel er bilen, som mennesker ikke kunne ha laget uten vitenskap. Det nærmeste man kommer en bil uten vitenskap, kan man kanskje si er en hest, og det sier litt om hvor omfattende vitenskapen er. Så at vitenskapen er rundt oss og vi drar nytte av den er det ingen tvil om. Vi må bare bruke den på riktig måte og ikke misbruke den, da kan det blir farlig.

    Vitenskap er systematisk, metodisk og kritisk undersøkelse, studium eller forskning. For eksempel sier vi at noe er vitenskap hvis det følger visse kriterier for god forskning. Vitenskap kan også betegne et fagområde som er gjenstand for slik undersøkelse eller forskning. For eksempel omtaler vi fagområdet som studerer naturen på en vitenskapelig måte, for naturvitenskap.

    Vitenskapen stiller krav om fullt tilstrekkelig bevis for eller begrunnelse av de påstandene som fremsettes. Ordet vitenskap brukes både om selve forskningsvirksomheten og om de systematisk ordnede resultatene som fremkommer. Man skiller blant annet mellom empirisk vitenskap, som for eksempel fysikk og psykologi, og formalvitenskap, som for eksempel matematikk. Videre skiller man mellom natur vitenskap, samfunnsvitenskap, og humaniora.

    Vitenskap er å frembringe ny kunnskap og systematisere den gjennom å utvikle teorier og modeller som kan trenge bak virkelighetens overflate. Så snart en problemstilling er klart formulert og metoder utarbeidet, forlater spørsmålet filosofien og blir en del av vitenskapen. Vitenskap er med andre ord en naturlig forlengelse og konkretisering av filosofien. Mens filosofien grunnleggende opererer kritisk, dreier vitenskap seg om å dokumentere bevis. Filosofiens oppgave blir da å foreta kritiske undersøkelser av de prinsippene som anvendes både i vitenskapen og dagliglivet.

    Vitenskap bygger på etterprøvbare forskningsresultater som er samlet inn med bruk av vitenskaplige metoder. Begrepene forskning og vitenskap henger dermed sammen. Mens forskning er å identifisere enheter, definere variabler, lete etter sammenhenger og forsøke å forstå om en variabel er årsak til en annen, er vitenskapens mål;

    Å forklare hvilke strukturer og prosesser som skapte forskningsresultatet og komme frem til etterprøvbar innsikt som kan brukes til å forstå andre fenomen som ikke ble direkte berørt av forskningsresultatene. Vitenskap er en metode for fremskaffelse av objektiv kunnskap som er fremskaffet ved hjelp av vitenskapelig metode.

    Does the Quran contradict science?

    På en måte så har religion og vitenskap alltid blitt ansett for å være tvillingsøstre av Islam, og i dag på en tid da vitenskapen har tatt store fremskritt, fortsetter de fortsatt å være assosiert. Videre brukes visse vitenskapelige data for bedre forståelse av Quran teksten. I dette århundret har vitenskapelige funn gitt et negativt slag for religiøs tro for mange. Men det er nettopp i lys av slike vitenskapelige oppdagelser at det kan gjøres en objektiv undersøkelse av den Islamske åpenbaringen, som fremhever den overnaturlige karakteren til den åpenbaringen.

    Etter en ti – årig studie henvendte den berømte franske legen Maurice Bucaille seg til det franske akademiet for medisin i 1976, og ga uttrykk for fullstendig enighet i Quranen og funnene i moderne vitenskap. Han presenterte sin studie om visse uttalelser i Quranen om fysiologi og reproduksjon. Hans grunn til å gjøre det var at: «Vår kunnskap om disse fagdisipliner er slik at det er umulig å forklare hvordan en tekst produsert på Quranens tid kunne ha inneholdt ideer som bare har blitt oppdaget i moderne tid».

    Tiår senere, bemerket embryolog og ekspert, Keith L. Moore, etter å ha blitt presentert uttalelsene i Quranen angående stadiene av dannelsen av embryoet – fra blanding av de mannlige og kvinnelige kjønnsceller til embryoets fulle utvikling bemerket: «Det har vært en glede for meg å bidra til å avklare uttalelser i Quranen om menneskelig utvikling. Det er klart for meg at disse uttalelsene må ha kommet til Muhammed Saw fra Gud fordi nesten all denne kunnskapen ikke ble oppdaget før mange århundrer senere.»

    Professor Moore presenterte sine funn for forskere på flere konferanser. Flere kanadiske tidsskrifter publiserte mange av Moores uttalelser, og i tillegg presenterte han tre TV – programmer der han fremhevet den moderne vitenskapens kompatibilitet med det som er blitt avslørt i Quranen for 1400 år siden. Derfor ble han spurt: «Betyr dette at du tror at Quranen er Guds ord?» som han svarte: «Jeg finner ingen problemer med å godta dette.»

    Faktisk var professor Moore så overrasket over nøyaktigheten av beskrivelsene og terminologien som ble brukt for de forskjellige stadiene av embryoets utvikling, at han modifiserte sin egen lærebok om emnet. Han brukte alle relevante Quran passasjer (vers) og autentiske uttalelser fra profeten Muhammad Saw i sin bok, The Developing Human: Clinically Oriented Embryology with Islamic Additions, utgitt av WB Saunders i 1987 og en standard universitets lærebok i USA. Boken inneholder nå skriftsteder fra Quranen og Hadeeth (bekreftede uttalelser fra profeten Muhammad Saw) for hvert trinn i utviklingen, og professor Moore har også vedtatt klassifiseringen som er brukt i de to over nevnte kildene.

    Tenk også på uttalelsen fra Tejatet Tejasen (professor ved instituttet for anatomi, fakultet for medisin, Chiang Mei University, Thailand) etter sin studie om Quranens passasjer (vers) som omhandler embryologi: «Fra studiene mine og det jeg har lært på denne konferansen, tror jeg at alt som er registrert i Quranen for 1400 år siden, må være sant. Det kan bevises på vitenskapelig vis. «

    Tenk også på uttalelsen fra E. Marshal Johnson (professor og styreleder, institutt for anatomi, Daniel Bough Institute, Thomas Jefferson University, Philadelphia, USA) da han ble klar over slike uttalelser i Quranen og undersøkte dem: «Quranen beskriver ikke bare utviklingen av ytre form, men understreker også de indre stadiene – stadiene inne i embryoet til dets opprettelse og utvikling, med vekt på store begivenheter anerkjent av moderne vitenskap. Hvis jeg skulle ha gått tilbake i tid, og ha den kunnskapen jeg har idag, og å beskrive det jeg så, kunne jeg ikke beskrive de tingene som ble beskrevet tidligere. Jeg ser ingen bevis for å avkrefte konseptet om at denne personen Muhammed Saw måtte utvikle denne informasjonen fra et sted. Så jeg ser ingenting i konflikt med konseptet at guddommelig inngripen var involvert. «

    Tenk også på uttalelsen fra T.V.N. Persaud (professor og sjef, institutt for anatomi, fakultet for medisin og odontologi, University of Manitoba, Canada): «Muhammad Saw var en veldig vanlig mann. Han kunne ikke lese, visste ikke hvordan han skulle skrive, faktisk var han en analfabet. Vi snakker om 1400 år siden, du har noen analfabeter som kommer med dype uttalelser som er utrolig nøyaktige, av vitenskapelig art. Jeg personlig kan ikke se hvordan dette kan være bare en sjanse, det er også mange nøyaktigheter, og som Dr. Moore har jeg ingen problemer med å forene at dette er en guddommelig inspirasjon eller åpenbaring som førte ham til disse uttalelsene. «

    Dette er bare noen få av mange sitater fra det vitenskapelige samfunnet om Quranens natur og opprinnelse. Quranen snakker faktisk ikke bare om embryologi, men om hundrevis av andre fenomener – inkludert at jorden og solen er runde, roterer rundt sin egen akse og følger sine egne baner; universets opprinnelse og dannelse; de to typer hav mellom hvor det er en barriere; fjellets rolle i å stabilisere jordskorpen; utvidelsen av universet; den nøyaktige naturen til vannsyklusen; endringen i atmosfæretrykk i høye høyder; kjønnet på bien som er ansvarlig for å produsere honning (hun); stjernene forbruker seg selv ved forbrenning av gassene sine, og dette er kilden til deres lys og mange flere.

    Quranen og Sunnah (autentiske ord fra profeten Muhammad Saw) kommer med uttalelser om bokstavelig talt hundrevis av fenomener, og inviterer samtidig åpenlyst intelligente mennesker til å verifisere dem. Hvis noen fra det vitenskapelige samfunnet skulle komme med hundrevis av nye påstander om Muhammed Saw sin spesialitet og ringe alle kollegene for å bevise ham feil, ville han uten tvil ha fått problemer.

    Likevel vil man bli overrasket over å høre at nettopp en slik vitenskapelig tilnærming er befalt i Quranen med sikte på å fastslå dens sannferdighet. Allah sier i Quranen (oversettelse av betydning): «Reflekterer de ikke over Quranen, eller er det låser på deres hjerter.» – Quran 47:24

    Og (oversettelse av betydning): «Reflekterer de ikke over Quranen. Hvis det hadde vært fra noen annet enn Allah, ville de ha funnet mye motsigelse i den.» – Quran 4:82

    VIDEO 6 MINUTTER – THE MEANING OF LIFE | MUSLIM SPOKEN WORD

    Derfor er ikke Islamsk religiøs tro basert på blind aksept, slik mange har generalisert i alle andre religioner, og dermed falskt tilskrevet Quranen og Islam. Dette bruddet mellom vitenskap og religion skjedde i Europa i løpet av de siste 300 – 400 årene, da vitenskapelig fremgang og dens funn ble sett på som anti – religiøst, fortalerne ble latterliggjort og ofte forvist og torturert.

    Det Islamske samfunnet har aldri hatt den opplevelsen. Det er sant at innenfor det akademiske samfunnet er synet hos folk forskjellig, og dermed er det mulig at noen mennesker ikke er i stand til å få vite sannheten i Islam, og derfor kan de akseptere den blindt. Men de har muligheten til å spørre de lærde, de som er i posisjon til å ta en slik dom. Det er fra prinsippene om visdom og rettferdighet at «når du ikke vet» ikke døm deg selv, men snarere rådfør deg med en som er i posisjon til å gjøre det.

    RELEVANTE KILDER:

    Fra Islamweb.net – Does the Quran contradict science?

    https://www.islamweb.net/emainpage/printarticle.php?id=109367&lang=E

    Fra Store Norske leksikon – Vitenskap

    https://snl.no/vitenskap

    Fra Estudie.no – Vitenskap

    https://estudie.no/hva-er-vitenskap/

    Håper dere synes noe av dette var interessant og lærerikt, in sha Allah. Måtte Allaah azzawajal belønne dere masse for å ta dere tid til å lese innleggene hos Feeldia Nettmagasin, ameen! ♡

    3
  • VIDEO - TAFSEER OF SURAT AL FATIHA

    TAFSEER OF SURAT AL FATIHA – EPISODE 9

    Da er vi igang med episode 9 alt! ☆ Håper dere henger med i kurset her. Om dere ikke så episode 8 sist, kan dere se den her. Så fortsetter vi med episode 10 neste tirsdag, in sha Allah ♡

    Tips:

    Om du har hektiske dager og ikke klarer å ha optimal konsentrasjon, kan man også dele opp videon. Hvor du først ser 10 minutter av episoden, og fortsetter med resterende 10 minutter på et annet tidspunkt iløpet av dagen, in sha Allah. Noter gjerne kurset inn på telefon kalenderen din som en reminder for hver tirsdag, så du ikke glemmer det.

    Husk notatboken og pen, om du vil! And the coffee or tea is a must 💜 ☕

    Listen, learn, enjoy! 📝 🌺

    Video 12 min – Tafseer Surat Al Fatiha part 9 – Why term «Alhamdulillah» chosen by Allah  – Yasir Qadhi

    3